Ειδήσεις . Security News
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 | 09:09

"THEASIS": Drones και θερμικές κάμερες στη μάχη κατά των πυρκαγιών στη Κύπρο

Drones, θερμικές οπτικές κάμερες αλλά και ειδικά μοντέλα αξιολόγησης κινδύνου πυρκαγιάς, επιστρατεύονται για την έγκαιρη ανίχνευση δασικών πυρκαγιών.

Drones, θερμικές οπτικές κάμερες αλλά και ειδικά μοντέλα αξιολόγησης κινδύνου πυρκαγιάς, επιστρατεύονται για την έγκαιρη ανίχνευση δασικών πυρκαγιών.

Η παρουσίαση των δυνατοτήτων του συστήματος THEASIS, που εκπονήθηκε με την συμμετοχή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο της δράσης «INTERREG Balkan-Mediterranean 2014-2020» και της διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Πολιτιστικό κέντρο Πλατρών, στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και ήταν εντυπωσιακή.

«Πρόκειται για μια από τις πιο αξιόλογες και ουσιαστικές δράσεις που αφορούν στην διαφύλαξη του ανεκτίμητου φυσικού μας πλούτου, εφόσον η πρόληψη των καταστροφών και πιο συγκεκριμένα των δασικών πυρκαγιών αποτελεί βασικό στόχο μας», ανέφερε ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης.

Το πεδίο εφαρμογής συστήματος είναι η προστατευόμενη περιοχή του Γεώπαρκου Τροόδους με έδρα τις Πλάτρες, ενώ για την υλοποίησή του θα εκπαιδευτούν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Το συγκεκριμένο σύστημα, αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό πολεμοφόδιο στην μάχη κατά των πυρκαγιών, στους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς, όταν γίνει αντιληπτή μια πυρκαγιά στα αρχικά στάδια της είναι εφικτή η κατάσβεση της.

 

Πηγή: https://www.ant1.com.cy/

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.