Ειδήσεις . Security News
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 | 09:37

Ανοδική πορεία για την παγκόσμια αγορά υποδομών Πληροφορικής για Cloud

Ανοδική πορεία τροχιά ακολούθησε για ένα ακόμη τρίμηνο η παγκόσμια αγορά υποδομών Πληροφορικής για Cloud, κατά το 1ο τρίμηνο του 2020
Ανοδική πορεία τροχιά ακολούθησε για ένα ακόμη τρίμηνο η παγκόσμια αγορά υποδομών Πληροφορικής για Cloud, κατά το 1ο τρίμηνο του 2020. Την ίδια περίοδο, οι δαπάνες για υποδομές σε non cloud περιβάλλοντα μειώθηκαν με διψήφιο ρυθμό. Οι πωλήσεις των προϊόντων, που σχετίζονται με την υποδομή IT για Cloud (server, enterprise storage και Ethernet switch) αυξήθηκαν τους τρεις πρώτους μήνες τους έτους κατά 2,2% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ εκείνες σε παραδοσιακές υποδομές ΙΤ, non cloud, υποχώρησαν κατά 16,3% σε ετήσια βάση.

Ο διευρυμένος αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 ήταν ο κύριος παράγοντας, που οδήγησε στις δαπάνες σε άνοδο κατά το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Το εκτεταμένο lockdown σε όλο τον κόσμο και το σταδιακό άνοιγμα των οικονομιών, προκάλεσε αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες cloud τόσο από πλευράς καταναλωτών, όσο και επιχειρήσεων. Ειδικότερα, αυξημένη ήταν η ζήτηση για διακομιστές, χώρο αποθήκευσης και υποδομή δικτύωσης, που χρησιμοποιούν τα κέντρα δεδομένων. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, οι δαπάνες για υποδομές ΙΤ σε δημόσια περιβάλλοντα cloud διαμορφώθηκαν σε $10,1 δισ., σημειώνοντας άνοδο κατά 6,4% σε ετήσια βάση το 1ο τρίμηνο του 2020. Πάντως, οι δαπάνες για ιδιωτικές υποδομές cloud μειώθηκαν κατά 6,3% σε ετήσια βάση το ίδιο διάστημα και κατήλθαν σε $4,4 δισ.

Η IDC (Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker) αναμένει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του 1ου τριμήνου θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο του έτους, καθώς η υιοθέτηση του cloud συνεχίζει να παίρνει ώθηση λόγω της ζήτησης για πιο αποτελεσματικές και ανθεκτικές υποδομές ΙΤ.

Η πορεία το 2020
Για το σύνολο του έτους, οι επενδύσεις σε υποδομές Πληροφορικής cloud θα ξεπεράσουν τις δαπάνες για υποδομές εκτός cloud και θα φτάσουν τα $69,5 δισ. ή το 54,2% των συνολικών δαπανών για υποδομές ΙΤ. Οι δαπάνες για ιδιωτικές υποδομές cloud αναμένεται να ανακάμψουν κατά τη διάρκεια του έτους και θα αντισταθμίσουν τις μειώσεις του 1ου τριμήνου, πετυχαίνοντας συνολική αύξηση 1,1%. Οι δαπάνες για δημόσια υποδομή cloud αναμένεται να αυξηθούν σε επίπεδο έτους κατά 5,7% και να φθάσουν τα $47,7 δισ., αντιπροσωπεύοντας το 68,6% των συνολικών δαπανών για υποδομές cloud.

Κατηγορίες δαπανών
Οι υπολογιστικές πλατφόρμες θα παραμείνουν η μεγαλύτερη κατηγορία δαπανών για cloud IT υποδομές, με την κατηγορία να φθάνει σε αξία τα $36,2 δισ., ενώ οι πλατφόρμες αποθήκευσης θα είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα, με τις σχετικές δαπάνες να αυξάνονται κατά 8,1% στα $24,9 δισ. Τέλος, η κατηγορία του Ethernet αναμένεται να δει άνοδο κατά 3,7% σε ετήσια βάση το 2020 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.
Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.