Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
16 Σεπτεμβρίου 2020 11:10

Drones στις υπηρεσίες των logistics

09b2a69889615ef14bd2514143ad7ff0 XL 6a4126b4

Η νορβηγική εταιρεία Equinor απέστειλε drone για τη μεταφορά ενός 3D-printed φορτίου, και συγκεκριμένα εξαρτήματος σωσιβίου, από τη στεριά σε παράκτια πλατφόρμα πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα. Σύμφωνα με την Equinor, πρόκειται για την πρώτη τέτοια μεταφορά. Η απόσταση που κάλυψε το drone από το Mongstad στο υπεράκτιο πετρελαϊκό πεδίο Troll ήταν 80 χλμ. Η πτήση διήρκεσε μία ώρα και το drone πέταξε σε ύψος περίπου 5.000 ποδιών.

Η νορβηγική εταιρεία Equinor απέστειλε drone για τη μεταφορά ενός 3D-printed φορτίου, και συγκεκριμένα εξαρτήματος σωσιβίου, από τη στεριά σε παράκτια πλατφόρμα πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα. Σύμφωνα με την Equinor, πρόκειται για την πρώτη τέτοια μεταφορά.

Η απόσταση που κάλυψε το drone από το Mongstad στο υπεράκτιο πετρελαϊκό πεδίο Troll ήταν 80 χλμ. Η πτήση διήρκεσε μία ώρα και το drone πέταξε σε ύψος περίπου 5.000 ποδιών.

Όπως σημειώνει η Equinor σε ανακοίνωσή της, ήταν η πρώτη δοκιμή drone για τη μεταφορά εμπορεύματος από τη στεριά σε παράκτια πλατφόρμα πετρελαίου.

«Η ανάπτυξη είναι γρήγορη και διαβλέπουμε τη δυναμική της τεχνολογίας drone, η οποία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που δραστηριοποιούμαστε πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας», σχολίασε ο κ. Arne Sigve Nylund, President for Development and Production Norway της Equinor.

O ίδιος πρόσθεσε ότι τα drones μπορούν να ενισχύσουν την ασφάλεια, την παραγωγική αποδοτικότητα, ενώ συμβάλλουν και στη μείωση των εκπομπών CO2 από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας.

Το drone που συμμετείχε στην πρώτη αυτή δοκιμή είναι μήκους 4 μ. και βάρους άνω των 100 κιλών, ενώ μπορεί να μεταφέρει φορτία έως και 50 κιλών.

Πέραν των δραστηριοτήτων logistics, τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της τεχνικής κατάστασης υπεράκτιων εγκαταστάσεων, τον εντοπισμό πετρελαιοκηλίδων αλλά και την αποφυγή ατυχημάτων στη θάλασσα, τονίζει η Equinor. Την ίδια ώρα εξηγεί ότι η επιλογή ενός 3D-printed φορτίου είναι λογική, καθώς πρόκειται για μία ακόμα τεχνολογία που θα αλλάξει τον τρόπο που δραστηριοποιείται η νορβηγική εταιρεία.

 

Πηγή: https://www.naftikachronika.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...