03/11/2020

Κύπρος: Φορητές κάμερες στις στολές των αστυνομικών

Ένα νέο "όπλο" θέλει να αποκτήσει η αστυνομία και αυτό δεν είναι άλλο από τις φορητές κάμερες που θα τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών της πρώτης γραμμής. Συμφωνία με πληροφορίες η εισήγηση έγινε από τον ίδιο τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου και αυτή τη στιγμή τυγχάνει μελέτης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ένα νέο "όπλο" θέλει να αποκτήσει η αστυνομία και αυτό δεν είναι άλλο από τις φορητές κάμερες που θα τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών της πρώτης γραμμής.

Συμφωνία με πληροφορίες η εισήγηση έγινε από τον ίδιο τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου και αυτή τη στιγμή τυγχάνει μελέτης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το μέτρο εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες όπως πχ οι Ηνωμένες πολιτείες. Οι κάμερες θα καταγράφουν τους ελέγχους πολιτών τόσο με εικόνα όσο και με ήχο. 

Η χρήση των φορητών καμερών, αναμένεται πως θα προστατεύει τους πολίτες από το να καταστούν θύματα αστυνομικής βίας αλλά την ίδια ωρα θα προστατεύει και τους αστυνομικούς από ψευδείς καταγγελίες.

Αν το μέτρο πάρει σάρκα και οστά αναμένεται πως θα υπάρχουν άμεσα οφέλη όπως:

- Ασφάλεια των μελών της Αστυνομίας αλλά και των πολιτών
- Εξοικονόμηση χρόνου στη συλλογή μαρτυρίας ή αποδεικτικών στοιχείων.
- Μείωση των παραπόνων κατά μελών της Αστυνομίας.

Τονίζεται ότι οι ενέργειες της Αστυνομίας θα γίνονται με τον πιο υπεύθυνο τρόπο και με διαφάνεια στο κοινό, βοηθώντας στη διαλεύκανση αμφισβητούμενων συμβάντων ενώ θα βοηθήσει και στις επιδόσεις των μελών της δύναμης.

Το όλο θέμα μελετάται σημείο προς σημείο από λειτουργούς του Υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ θα ζητηθεί και η άποψη της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Πηγή: https://www.alphanews.live/cyprus/forites-kameres-stis-stoles-ton-astynomikon-thelei-na-balei-i-dynami-binteo
Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.