Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
30 Νοεμβρίου 2020 11:27

Έσοδα $31 τρισ. στον κλάδο των ΤΠΕ φέρνει η καταναλωτική αγορά για το 5G

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F2e8f8932023e1753e269519b18511681 XL

Μια τεράστια δεξαμενή εσόδων δημιουργεί για τον κλάδο των ΤΠΕ η παγκόσμια καταναλωτική αγορά του 5G, εντός της δεκαετίας που διανύουμε. To 5G θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνολικά έσοδα ύψους $31 τρισ. από την αγορά των καταναλωτών για το σύνολο του κλάδου των ΤΠΕ μέχρι το 2030.

Μια τεράστια δεξαμενή εσόδων δημιουργεί για τον κλάδο των ΤΠΕ η παγκόσμια καταναλωτική αγορά του 5G, εντός της δεκαετίας που διανύουμε. To 5G θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνολικά έσοδα ύψους $31 τρισ. από την αγορά των καταναλωτών για το σύνολο του κλάδου των ΤΠΕ μέχρι το 2030.

Από αυτό το ποσό οι πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνιών μπορούν να κερδίσουν έσοδα έως και $3,7 τρισ. εσόδων έως το 2030, με την καταναλωτική αγορά για το 5G να εξελίσσεται σε μια τεράστια ευκαιρία για τον κλάδο. Το κέρδος αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω καθώς αναδύονται νέες ευκαιρίες “γειτνιαζόντων” ψηφιακών υπηρεσιών.

Επίσης, οι πάροχοι θα μπορούσαν να παράγουν έσοδα ύψους $131 δισ. μέχρι το 2030 μόνο από ψηφιακές υπηρεσίες, εφόσον ασχοληθούν ενεργά με τη διαμόρφωση προσφοράς πακέτων (bundling) και το μάρκετινγκ διαφόρων περιπτώσεων χρήσης 5G. Περίπου το 40% αυτών των εκτιμήσεων για τα έσοδα αντιστοιχεί σε έξοδα καταναλωτών για ενισχυμένο βίντεο, επαυξημένη πραγματικότητα (AR), εικονική πραγματικότητα (VR) και για cloud gaming πάνω από δίκτυα 5G.

Η επαυξημένη πραγματικότητα πιθανότατα θα ωθήσει περισσότερο από το μισό της συνολικής κατανάλωσης σε εμβυθιστικά μέσα (immersive media) έως το 2030. Αυτό αφορά τομείς, όπως το gaming και επεκτείνεται σε άλλους τομείς, όπως τα ψώνια, η εκπαίδευση και η παραγωγικότητα.

Νέες τεχνολογίες

Στα παραπάνω συμπεράσματα καταλήγει η νέα έκθεση “Harnessing the 5G Consumer Potential” – “Αξιοποιώντας το δυναμικό της αγοράς των καταναλωτών 5G»” του ConsumerLab της Ericsson. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της, τον καταλυτικό ρόλο για τα έσοδα, που μπορούν να εξασφαλίσουν οι πάροχοι από την καταναλωτική αγορά για το 5G θα παίξουν τεχνολογίες, όπως το edge computing και το network slicing.

Τα έσοδα αυτά μπορεί να προέλθουν από βασικές ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το cloud gaming και από εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. Ή από “γειτνιάζουσες” ψηφιακές υπηρεσίες, όπως η συνδεσιμότητα εντός των οχημάτων (in-car connectivity) και τα σχετικά χαρακτηριστικά ασφαλείας.

“Είναι ξεκάθαρο πως το 5G θα δημιουργήσει τεράστιες ευκαιρίες για τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνιών, όσον αφορά στην αγορά των καταναλωτών μέσα στη δεκαετία. Καθώς αυτό το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει, οι πάροχοι εκείνοι που θα εξελίξουν γρήγορα και ενεργά τις προτάσεις τους προς τους καταναλωτές, είναι πιθανότερο πως θα είναι και οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι”, σχολιάζει ο Jasmeet Singh Sethi, Επικεφαλής του ConsumerLab στην Ericsson Research.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας

Η μελέτη διερευνά και τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 στην καταναλωτική αγορά για το 5G. Σύμφωνα με τα ευρήματά της, η πανδημία έχει επηρεάσει την προθυμία των καταναλωτών να πληρώσουν ένα επιπλέον αντίτιμο (premium) για συνδρομές 5G. Στις αρχές του 2019, ο μέσος καταναλωτής ήταν διατεθειμένος να πληρώνει ένα επιπλέον αντίτιμο της τάξης του 20% για το 5G.

Καθώς η χρονιά τελειώνει, το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 10%. Ωστόσο, ένας στους τρεις πρώιμους καταναλωτές (early adopters) 5G παγκοσμίως εξακολουθεί να είναι πρόθυμος να πληρώσει ένα επιπλέον αντίτιμο της τάξης του 20%. Τέτοιου είδους υψηλά επίπεδα υιοθέτησης από τους πρώιμους χρήστες, θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάκαμψη, σύμφωνα με την έκθεση.

 

Πηγή: http://www.sepe.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...