10/12/2020

Αγρίνιο: Κάμερες – αποτροπή για τους βανδαλισμούς

Μεγάλο προβληματισμό έχουν δημιουργήσει στη σχολική κοινότητα του Αγρινίου τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βανδαλισμών, κλοπών και διαρρήξεων σε σχολεία της πόλης. Το φαινόμενο, δυστυχώς, δεν είναι καινούργιο, ωστόσο τα πρόσφατα συμβάντα βανδαλισμών στο 5ο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου –που σημειώθηκαν μάλιστα εν μέσω lockdown- έχουν θορυβήσει αρκετά, τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αναφορικά με την ασφάλεια των σχολείων.
Μεγάλο προβληματισμό έχουν δημιουργήσει στη σχολική κοινότητα του Αγρινίου τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βανδαλισμών, κλοπών και διαρρήξεων σε σχολεία της πόλης.

Το φαινόμενο, δυστυχώς, δεν είναι καινούργιο, ωστόσο τα πρόσφατα συμβάντα βανδαλισμών στο 5ο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου –που σημειώθηκαν μάλιστα εν μέσω lockdown- έχουν θορυβήσει αρκετά, τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αναφορικά με την ασφάλεια των σχολείων.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου ζητά από τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα για την προστασία των σχολείων της πόλης, που συχνά κατά τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες είναι έρμαια στις ορέξεις παραβατικών ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου «πέφτει θύμα» βανδαλισμών για τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα, καθώς άγνωστοι «κατέβασαν» στην κυριολεξία όλα τα τζάμια του σχολείου.

Μάλιστα αύριο προγραμματίζεται σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αγρινίου Χρήστο Ζαρκαβέλη, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις και να ληφθούν μέτρα. Αυτό που θα τεθεί επί τάπητος είναι η τοποθέτηση καμερών, συναγερμών, προκειμένου να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και ενισχυθεί η ασφάλεια των σχολείων, αφού σε κάποιες περιπτώσεις έχει φανεί πως ούτε η Αστυνομία έχει καταφέρει να αποτρέψει βανδαλισμούς και διαρρήξεις στα σχολεία.

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Χρ. Ζαρκαβέλης μιλώντας στη «Σ», «το κόστος για να υπάρχει φύλαξη των σχολείων μέσω ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας (security) κατά τις βραδινές ώρες είναι δυσβάστακτο για να το αναλάβει ο δήμος, αφού το Κράτος εδώ και πολλά χρόνια έχει αφήσει το θέμα αυτό στην τύχη του και χωρίς τους ανάλογους πόρους προς τους δήμους».


Ωστόσο, όπως εξηγεί ο ίδιος, επί του παρόντος η λύση μπορεί να δοθεί μέσω της τοποθέτησης καμερών ασφαλείας, που θα εποπτεύουν τους εξωτερικούς χώρους των σχολείων και σε ορισμένες περιπτώσεις με την ενίσχυση του φωτισμού στο περιβάλλοντα χώρο. Σύμφωνα με τον Χρ. Ζαρκαβέλη η σχετική νομοθεσία για την τοποθέτηση καμερών υπάρχει πλέον, απαιτείται ωστόσο η συναίνεση των εμπλεκόμενων.

Επ’ αυτού θα υπάρξει συζήτηση στην αυριανή συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, προκειμένου θα διευθετηθούν όλες οι προϋποθέσεις και οι προδιαγραφές, που προβλέπει ο νόμος (τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων, λειτουργία των καμερών μόνο μετά τη λήξη των μαθημάτων, διαχείριση του υλικού που θα καταγράφεται κτλ).


Πηγή: https://sinidisi.gr/
Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.