Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
15 Δεκεμβρίου 2020 11:36

Κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F1797c8b23a364c845a4c93c13d4a0d23 XL

Η ημέρα των Χριστουγέννων είναι η αγαπημένη των χάκερ και πάντα κάνουν την εμφάνισή τους για να δείξουν τις ικανότητές τους προκαλώντας την οργή των θυμάτων ή κλέβοντας χρήματα από τις επιχειρήσεις. Η ιδέα της καταστροφής των Χριστουγέννων, ρίχνοντας κάποιο εταιρικό ή κυβερνητικό σύστημα, μοιάζει αρκετά δελεαστική για κάποιους χάκερ και δε μπορεί να συγκριθεί ούτε με τις κυβερνοεπιθέσεις της Black Friday.

Η ημέρα των Χριστουγέννων είναι η αγαπημένη των χάκερ και πάντα κάνουν την εμφάνισή τους για να δείξουν τις ικανότητές τους προκαλώντας την οργή των θυμάτων ή κλέβοντας χρήματα από τις επιχειρήσεις. Η ιδέα της καταστροφής των Χριστουγέννων, ρίχνοντας κάποιο εταιρικό ή κυβερνητικό σύστημα, μοιάζει αρκετά δελεαστική για κάποιους χάκερ και δε μπορεί να συγκριθεί ούτε με τις κυβερνοεπιθέσεις της Black Friday.

Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μία από τις πιο αναμενόμενες επιθέσεις είναι μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως ευχές για Καλά Χριστούγεννα ή προωθητικές ενέργειες για χριστουγεννιάτικες προσφορές. Τις περισσότερες φορές προσποιούνται ότι είναι γνωστά brands ή στέλνουν e-mails για να ειδοποιήσουν για κάποια αποτυχημένη παράδοση προϊόντος, ειδικά τώρα που όλοι κάνουμε τις αγορές μας online.

Watering Hole Attack

Είναι πολύ πιθανό να μην έχετε ακούσει για την watering hole attack, τακτική η οποία χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια. Φυσικά δεν είναι τόσο γνωστή όσο το phishing ή άλλες τακτικές κυβερνοεπιθέσεων. Σύμφωνα με αυτήν την τακτική, οι χάκερ διαμορφώνουν το προφίλ των θυμάτων τους βρίσκοντας τις ιστοσελίδες τις οποίες επισκέπτονται συχνά. Μετά στοχοποιούν τις ιστοσελίδες αυτές και τις μολύνουν με malware. Την επόμενη φορά που οι εργαζόμενοι επισκεφτούν αυτές τις σελίδες είναι πολύ πιθανό να μολυνθούν από κάποιον ιό και εν τέλη να οδηγήσει στη μόλυνση πλήθους εργαζομένων.

Σε περίπτωση που κάνετε κλικ σε σύνδεσμο ηλεκτρονικού ψαρέματος υπάρχουν κάποιες ενέργειες που μπορούν να μειώσουν το μέγεθος της ζημιάς:

  • Αποσυνδεθείτε από το Internet: Απενεργοποιήστε το wi-fi ή κλείστε τα δεδομένα κινητά τηλεφωνίας. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του ηλεκτρονικού ψαρέματος και να μην ενεργοποιηθεί η απομακρυσμένη πρόσβαση στη συσκευή σας.
  • Δημιουργείστε αντίγραφα ασφαλείας: Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να προσπαθήσει να διαγράψει τα αρχεία σας. Μια καλή λύση είναι να κρατάτε σε μικρά χρονικά διαστήματα αντίγραφα των αρχείων σας όπως στο iCloud, ώστε να είστε σίγουροι πως δεν θα τα χάσετε.
  • Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης: Πατώντας στον σύνδεσμο, τα προσωπικά σας δεδομένα όπως και οι κωδικοί πρόσβασης ή τα οικονομικά στοιχεία είναι πολύ πιθανό να συλλεχθούν. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να αλλάξετε τα πάντα για να εξασφαλίσετε την προστασία των προσωπικών σας λογαριασμών.

Το πιο σημαντικό όμως όλο το χρόνο, αλλά ειδικά τα Χριστούγεννα, είναι να προστατεύεται η συσκευή σας με ένα ισχυρό λογισμικό προστασίας. Τα προϊόντα της Bitdefender διαθέτουν τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες που προβλέπουν, προλαμβάνουν ακόμα και τις πιο δύσκολες απειλές στο διαδίκτυο. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την πλήρη δυνατοτήτων δοκιμαστική έκδοση.

 

Πηγή: https://bitdefender.gr/blog/xristougenna-cyberattacks/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...