18/01/2021

Η Τεχνητή νοημοσύνη το 2021

Οι νέες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φαίνονται ασήμαντες σε σύγκριση με πρόσφατα γεγονότα όπως οι ταραχές στο Καπιτώλιο, όπου οι ταραχοποιοί υπέρ του Τραμπ προσπάθησαν να ανατρέψουν τις εκλογές. Αλλά το 2021 πιθανότατα θα είναι μια σπουδαία χρονιά για την τεχνητή νοημοσύνη και με μια νέα κυβέρνηση σύντομα στον Λευκό Οίκο, μπορεί να υπάρχει ένα σαφέστερο σύνολο εθνικών πολιτικών για την τεχνητή νοημοσύνη που θα φτάσουν στον επιχειρηματικό κόσμο.

Οι νέες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φαίνονται ασήμαντες σε σύγκριση με πρόσφατα γεγονότα όπως οι ταραχές στο Καπιτώλιο, όπου οι ταραχοποιοί υπέρ του Τραμπ προσπάθησαν να ανατρέψουν τις εκλογές.

Αλλά το 2021 πιθανότατα θα είναι μια σπουδαία χρονιά για την τεχνητή νοημοσύνη και με μια νέα κυβέρνηση σύντομα στον Λευκό Οίκο, μπορεί να υπάρχει ένα σαφέστερο σύνολο εθνικών πολιτικών για την τεχνητή νοημοσύνη που θα φτάσουν στον επιχειρηματικό κόσμο.

Η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την τεχνητή νοημοσύνη παίρνει ώθηση

Την Πρωτοχρονιά, η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε για να ανατρέψει το βέτο του προέδρου Τραμπ στο Νόμο για την Εξουσιοδότηση της Εθνικής Άμυνας και να εγκρίνει 741 δισεκατομμύρια δολάρια για αμυντικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας πολλών πολιτικών που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.


Παρόλο που το νομοσχέδιο για την άμυνα προσανατολίζεται κυρίως στις στρατιωτικές δαπάνες, περιείχε έναν αριθμό δαπανών για την τεχνητή νοημοσύνη που δεν σχετίζονται με αμυντικές υποθέσεις. Για παράδειγμα, το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει μια «Εθνική Πρωτοβουλία Τεχνητής Νοημοσύνης» που θα συντονίζει την έρευνα και ανάπτυξη μεταξύ «πολιτικών υπηρεσιών», του Υπουργείου Άμυνας και των υπηρεσιών πληροφοριών. Θα δημιουργήσει επίσης ένα Εθνικό Γραφείο Πρωτοβουλίας Τεχνητής Νοημοσύνης που θα λειτουργεί ως κόμβος για ομοσπονδιακά έργα τεχνητής νοημοσύνης και για δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες.


Το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου βρίσκεται σε άνοδο

Να περιμένετε από περισσότερες πολιτείες και τοπικές κυβερνήσεις να θεσπίσουν τους δικούς τους νόμους αναγνώρισης προσώπου καθώς οι νομοθέτες εργάζονται για πιο ολοκληρωμένους κανόνες αναγνώρισης προσώπου. Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η χρήση του αμφιλεγόμενου λογισμικού επιβραδύνεται, καθώς έχουν υπάρξει αναφορές ότι οι αρχές επιβολής του νόμου χρησιμοποιούν την τεχνολογία για τον εντοπισμό ύποπτων για τις πρόσφατες ταραχές στην Ουάσινγκτον.

Και καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στη δουλειά μετά τον COVID-19, οι εταιρείες θα μπορούσαν να δαπανήσουν περισσότερα για λογισμικό αναγνώρισης προσώπου ως εργαλείο ασφάλειας για τον εντοπισμό των εργαζομένων, καθιστώντας το λογισμικό ως έναν ασφαλή τρόπο παρακολούθησης του προσωπικού.

Το επιχειρείν λαμβάνει κάποια βοήθεια από συγγραφείς τεχνητής νοημοσύνης

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI τράβηξε την προσοχή του επιχειρηματικού και ερευνητικού κόσμου με το υψηλού προφίλ λογισμικό γλωσσών GPT-3 που ξεπερνά τις προηγούμενες τεχνολογίες στη δημιουργία αναγνώσιμου κειμένου. Το λογισμικό είναι ένα από τα πολλά λεγόμενα συστήματα επεξεργασίας φυσικών γλωσσών που βελτιώνουν τη σύνταξη συνεκτικών προτάσεων και την ανάλυση εγγράφων.

Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η πρόοδος της τεχνητής νοημοσύνης στα γλωσσικά συστήματα επιβραδύνεται, και ενώ αυτά τα συστήματα λογισμικού ενδέχεται να συναντήσουν δυσκολίες από τις πολλές αποχρώσεις της ανθρώπινης γλώσσας, γίνονται καλύτερα στο να συνοψίζουν περίπλοκες έρευνες και να εντοπίζουν μοτίβα στην ομιλία που διαφορετικά δεν θα εντοπίζονταν.

 

Πηγή: https://www.fortunegreece.com/

Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.