Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
27 Ιανουαρίου 2021 11:21

Τεχνητή νοημοσύνη, analytics, και IoT, οι πρωταγωνιστές του 2021

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F41226e197bc6e91a1cb5a3bb0450afe2 XL

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογική πρόοδο και η τάχιστη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας σε μεγάλη κλίμακα, αποτελούν βασικές παράπλευρες συνέπειες της κρίσης του COVID-19. Υπό αυτά τα δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη, τα analytics, η μηχανική μάθηση, η μηχανική όραση και το Internet of Things θα είναι οι πρωταγωνιστές του 2021, προσφέροντας λύσεις σε πληθώρα προβλημάτων, που μέχρι τώρα έμοιαζαν δυσεπίλυτα.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογική πρόοδο και η τάχιστη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας σε μεγάλη κλίμακα, αποτελούν βασικές παράπλευρες συνέπειες της κρίσης του COVID-19. Υπό αυτά τα δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη, τα analytics, η μηχανική μάθηση, η μηχανική όραση και το Internet of Things θα είναι οι πρωταγωνιστές του 2021, προσφέροντας λύσεις σε πληθώρα προβλημάτων, που μέχρι τώρα έμοιαζαν δυσεπίλυτα.

Το 2020, η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης και των analytics για τον περιορισμό της πανδημίας σε σχεδόν όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας ήταν ιδιαίτερα έντονη. “Η αυξημένη ψηφιακή μετάβαση, που σημειώθηκε, θα συμβάλει στη λήψη γρήγορων και σωστών αποφάσεων από τις επιχειρήσεις το 2021 και ο συνδυασμός ανθρώπων και analytics μπορεί να φέρει κορυφαία αποτελέσματα για τους οργανισμούς”, αναφέρει η SAS, δημοσιεύοντας τις προβλέψεις της για τη νέα χρονιά.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, καθώς οι καταναλωτές ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερο σε ζητήματα ηθικής και τεχνητής νοημοσύνης, το 2021 οι επιχειρήσεις θα προωθήσουν πρακτικές “υπεύθυνης τεχνητής νοημοσύνης”. Παράλληλα, φέτος θα δούμε να αναδύονται κανονισμοί λειτουργίας για την τεχνητή νοημοσύνη, αντισταθμίζοντας τους φόβους της υιοθέτησης τέτοιων τεχνολογιών.

Στα ύψη οι απάτες το 2021

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η SAS προβλέπει πως το 2021 θα είναι μία χρονιά, που η ψηφιακή απάτη θα σπάσει κάθε ρεκόρ, σε όλους τους κλάδους. Ακρογωνιαίος λίθος σε αυτήν τη μάχη είναι ο συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπινης ευφυίας.

Επίσης, τη νέα χρονιά θα δούμε πολιτικές αντιπαραθέσεις σχετικά με την ψηφιακή ταυτοποίηση και την ιδιωτικότητα. Οι οργανισμοί, πλέον, βιώνουν μία ψηφιακή μετάβαση, που δεν αναμενόταν πριν το 2025.

Η συλλογή περισσότερων δεδομένων των χρηστών θα είναι αναγκαία για τη διαχείριση ρίσκων ταυτοποίησης, ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρξει ανάγκη για υιοθέτηση νόμων, που θα ομαλοποιήσουν τις διαφορές μεταξύ ψηφιακής ταυτοποίησης και ιδιωτικότητας.

Ψηφιακή περίθαλψη

“Πέρυσι, παρατηρήσαμε την ανάγκη για βελτιστοποίηση του μοντέλου διαχείρισης πόρων στον τομέα της υγείας. Αποδείξαμε πως αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αποτελεσματικά μέσω της χρήσης ισχυρών analytics για την πρόβλεψη της πορείας ασθενειών και τη βελτιστοποίηση των μέσων καταπολέμησης τους, θωρακίζοντας έτσι τα συστήματα υγείας για μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις”, σημειώνει η SAS στις προβλέψεις της.

Παράλληλα, το 2020 είδαμε να εμφανίζεται έντονα η τηλεδιάγνωση ασθενών από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Φέτος, παρ’ όλο που πολλές ειδικότητες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις βιντεοκλήσεις, οι ιατροί των ειδικοτήτων, για τις οποίες απαιτείται φυσική παρουσία του ασθενούς για διάγνωση, σταδιακά θα σταματήσουν να τις χρησιμοποιούν.

Τέλος, θα υπάρξει ραγδαία ανάπτυξη αποστολής βιομετρικών δεδομένων μέσω έξυπνων συσκευών (π.χ. smartwatch), ειδικότερα ασθενών με χρόνια νοσήματα για την καλύτερη παρατήρηση και βελτίωση της υγείας τους.

Hot trend η μηχανική όραση

Το Internet of Things είναι μία από τις κορυφαίες τάσεις στον τομέα της τεχνολογίας και μαζί με την πρωτοποριακή μηχανική όραση, βρήκαν το 2020 πολλές εφαρμογές κατά την πανδημία. Ο συνδυασμός αυτών των δύο μετατρέπει “στεγνά” IoT δεδομένα σε εύχρηστα insights.

Ένα παράδειγμα εφαρμογής αυτής της τεχνολογίας είναι η χρήση της σε εμπορικά καταστήματα, η οποία μπορεί να ειδοποιήσει ή να κάνει συστάσεις στους πελάτες σε περιπτώσεις συγχρωτισμού.

Βιομετρική ταυτοποίηση

Στο μεταξύ, το 2021 κλάδοι, όπως τράπεζες, ασφαλιστικές και χρηματοοικονομικά ιδρύματα, θα κινηθούν προς την βιομετρική ταυτοποίηση. Η αύξηση της ασφάλειας και η διευκόλυνση των συναλλαγών μέσω blockchain και κρυπτονομίσματων αποτελούν τους κυρίαρχους λόγους, που θα οδηγήσουν τους παραπάνω κλάδους σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, η υιοθέτηση της τεχνολογίας 5G θα εκμηδενίσει τον χρόνο λήψης αποφάσεων σε τομείς, όπως λιανεμπόριο, βιομηχανία και μεταφορές (κυρίως μέσω των αυτόνομων οχημάτων). Παράλληλα, θα ενισχυθεί περαιτέρω η χρήση ρομπότ και chatbots.

 

Πηγή: http://www.sepe.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...