Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
9 Φεβρουαρίου 2021 11:54

Safer Internet Day 2021: Σερφάρουμε με ασφάλεια

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F241b1b423feb898a7a9fbf338d4ef8de XL

Η 9η Φεβρουαρίου είναι η «Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Internet». Αυτή η ημέρα έχει ως στόχο να επιστήσει την προσοχή γύρω από τους κινδύνους που κρύβονται στο Internet, ειδικά για τους νεότερους χρήστες του. Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες πρέπει να γνωρίζουν τους διαδικτυακούς κινδύνους και ποια εργαλεία καθιστούν την πρόσβαση στο Internet όσο το δυνατόν ασφαλέστερη.

Η 9η Φεβρουαρίου είναι η «Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Internet». Αυτή η ημέρα έχει ως στόχο να επιστήσει την προσοχή γύρω από τους κινδύνους που κρύβονται στο Internet, ειδικά για τους νεότερους χρήστες του. Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες πρέπει να γνωρίζουν τους διαδικτυακούς κινδύνους και ποια εργαλεία καθιστούν την πρόσβαση στο Internet όσο το δυνατόν ασφαλέστερη.

Οι κίνδυνοι στο Internet αυξάνονται

Πλέον τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το Internet και την ηλεκτρονική επικοινωνία από μικρή ηλικία, είτε μέσα από παιχνίδια, είτε από ιστοσελίδες με video streaming είτε μέσα από τα social media. Λαμβάνοντας υπόψη την ψηφιακή μας καθημερινότητα αυτό μοιάζει φυσιολογικό, ωστόσο ξεχνάμε ότι πρέπει να γίνεται μια γενικότερη εκπαιδευτική προσέγγιση.

Αυτό επιβεβαιώνεται μεταξύ άλλων, και από μελέτη που έγινε στη Γερμανία το Νοέμβριο του 2020 που δείχνει ότι το 37,5% των μαθητών που ερωτήθηκαν έχουν ήδη πέσει θύματα εκφοβισμού στον Internet. Το ποσοστό αυτό αντανακλά μία δραστική αύξηση σε σύγκριση με το αποτέλεσμα του 2017, με ποσοστό 24,2%. Όταν αναφερόμαστε στον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο, εννοούμε κυρίως παρενόχληση, εκβιασμό ή δυσφήμιση σε ψηφιακούς χώρους, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι κίνδυνοι που εγκυμονούν. Συχνά χρήστες του διαδικτύου πέφτουν θύματα κλοπής προσωπικών δεδομένων ή ψηφιακών ταυτοτήτων.

Ωστόσο, τέτοιοι κίνδυνοι δεν πρέπει να μας κάνουν να ξεχνούμε και τις θετικές πτυχές του διαδικτύου. Μέσα από το Internet μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με φίλους και συγγενείς, να κάνει έρευνα γύρω από θέματα που τον αφορούν και να ψυχαγωγηθεί με διάφορους τρόπους. Αυτό που είναι σημαντικό, ωστόσο, είναι η συνειδητή χρήση αυτού του μέσου και είναι απαραίτητη η λήψη κατάλληλων μέτρων ασφαλείας.

Χρήση του Internet με ασφάλεια

Μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές για γονείς στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου είναι να γνωρίζουν τι περιεχόμενο επισκέπτεται το παιδί και να συζητάτε σχετικά με αυτό το περιεχόμενο. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα και την εκπαίδευση στα παρακάτω θέματα:

  • Το υλικό στο Internet μπορεί να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο σε οποιονδήποτε χρήστη
  • Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να προσποιούνται ότι είναι κάποιοι άλλοι online
  • Φαινομενικά αβλαβείς σύνδεσμοι και διαφημίσεις μπορεί να κρύβουν κακόβουλο περιεχόμενο

Φυσικά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι γονείς να ενημερώνονται για τους κινδύνους και να επικοινωνούν με τα παιδιά ώστε να τα εκπαιδεύουν σωστά. Είναι προτιμότερο οι γονείς να μπορούν να απαντήσουν σε όλες τις απορίες των παιδιών, παρά να ψάχνουν μόνα τους online με κίνδυνο να πέσουν θύματα μιας απάτης.

Ασφαλές Internet με τη devolo

Το λογισμικό ασφαλείας που χρησιμοποιείται είναι εξίσου σημαντικό. Τα προϊόντα της devolo προσφέρουν υπερσύγχρονες λειτουργίες προστασίας, όπως κρυπτογράφηση 128 bit AES και δυνατότητα περιορισμού του χρόνου χρήσης του διαδικτύου σε όλους προσαρμογείς Magic και Mesh. Καθορίζοντας το χρόνο χρήσης των συσκευών του παιδιού σας, μπορείτε να έχετε τον έλεγχο των ωρών που θα είναι online και ενδεχομένως να το βοηθήσετε να ανακαλύψει τον κυβερνοχώρο σταδιακά και πειθαρχημένα. Ταυτόχρονα όμως μπορείτε και εσείς να απολαμβάνεται το Internet όπως το θέλετε χωρίς άγχος για το παιδί σας.

Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα πραγματικότητα με τους προσαρμογείς από τη σειρά προϊόντων devolo Magic και devolo Mesh, καθώς οι προσαρμογείς μετατρέπουν οποιαδήποτε πρίζα σε σημείο πρόσβασης Internet υψηλής ταχύτητας, είτε ασύρματα είτε ενσύρματα. Οι σύγχρονες λειτουργίες Mesh WiFi καθιστούν την online σύνδεση ιδιαίτερα σταθερή και αξιόπιστη. Για παράδειγμα, οι προσαρμογείς ελέγχουν αυτόματα τη διανομή δεδομένων και διασφαλίζουν ότι οι τελικές συσκευές επικοινωνούν πάντα με το πιο δυνατό σημείο πρόσβασης. Η υποστήριξη του τρέχοντος προτύπου ασφαλείας WPA3 της WiFi Alliance εξασφαλίζει επίσης ιδιαίτερα ασφαλείς συνδέσεις και προστατεύει τα δεδομένα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...