Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Φεβρουαρίου 2021 11:14

Πως να αποτρέψετε κυβερνοεπιθέσεις στα e-mail σας

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F7be55a6a74f6aef910c862181b5195bd XL

Τα προσωπικά δεδομένα μιας επιχείρησης είναι πολύτιμα και η ασφάλεια της απαραίτητη, με προστατευμένη την ιδιωτικότητα, για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της σε βάθος χρόνουΜια απειλή που όλο και αυξάνεται είναι ένας τύπος απάτης, γνωστός ως Business Email Compromise (BEC), που στοχεύει επιχειρήσεις μέσω απατών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα προσωπικά δεδομένα μιας επιχείρησης είναι πολύτιμα και η ασφάλεια της απαραίτητη, με προστατευμένη την ιδιωτικότητα, για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της σε βάθος χρόνουΜια απειλή που όλο και αυξάνεται είναι ένας τύπος απάτης, γνωστός ως Business Email Compromise (BEC), που στοχεύει επιχειρήσεις μέσω απατών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Από την συγκεκριμένη απάτη έχουν πέσει θύματα επιχειρήσεις όλων των μεγεθών με τεράστιες οικονομικές απώλειες, έως και 26 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικάΟι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσποιούνται ότι είναι διευθύνοντες σύμβουλοι και οικονομικοί υπάλληλοι, με απώτερο σκοπό να εξαπατήσουν τα θύματα για να μεταφέρουν χρήματα σε μη εξουσιοδοτημένους φορείςΗ απειλή BEC είναι πιο μπροστά και από το ransomware, παραβιάσεις δεδομένων από χάκερ, ιούς από κακόβουλο λογισμικό, φυσικές απώλειες περιουσιακών στοιχείων, όπως κλεμμένοι υπολογιστές.

Πως να τις εντοπίσετε
Είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστούν οι επιθέσεις BEC. Ακόμα και η Google και το Facebook δε μπόρεσαν να ξεφύγουν και έχασαν αρκετά λεφτά από τις επιθέσεις. Ένας από την Λιθουανία προσποιήθηκε ότι είναι πωλητής και έστειλε τιμολόγια για νέο εξοπλισμό υπολογιστών στο Facebook και την Google. Χρησιμοποιώντας το όνομα ενός διάσημου προμηθευτή ηλεκτρονικών υπολογιστών, έστελνε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου-απάτες και στις 2 εταιρείες. Όλο αυτό κράτησε 2 χρόνια, καταφέρνοντας τους υπαλλήλους και των 2 εταιρειών να του μεταφέρουν εκατομμύρια. Τα κεφάλαια ανακτήθηκαν αργότερα, παρόλα αυτά για την αποφυγή όλης αυτής της απάτης, ήταν απαραίτητο ένα καλό πρόγραμμα ασφαλείας.

Τι στοχεύουν κυρίως;
Οι επιθέσεις BEC στοχεύουν κυρίως υπαλλήλους χρηματοδότησης και μισθοδοσίας. Όπως προαναφέρθηκε, οι απάτες BEC συμβαίνουν όταν ο εγκληματίας προσποιείται κάποιο συνεργάτη της εταιρείας για να τους εξαπατήσει, με στόχο να μεταφέρει χρήματα σε άλλους λογαριασμούς. Αυτές οι επιθέσεις κατηγοριοποιούνται σε 4 τύπους:

Απάτη CEO: Οι εγκληματίες προσποιούνται ότι είναι κάποιο υψηλό στέλεχος της εταιρείας και ζητούν άμεση μεταφορά χρημάτων από τα κατώτερα στελέχη.
E-mail: Οι εγκληματίες εισβάλουν στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χακάροντας το και ζητούν πληρωμές από προμηθευτές.
Δικηγόρος: Οι χάκερ που επιτίθενται προσποιούνται πολλές φορές κάποιον δικηγόρο ή υπάλληλο που διαχειρίζεται ευαίσθητες πληροφορίες και δεδομένα του προσωπικού.
Κλοπή Δεδομένων: Οι εγκληματίες βάζουν στόχο τους υπαλλήλους του τμήματος HR ή του λογιστηρίου για να κλέψουν πολύτιμα δεδομένα.

Που οφείλεται η επιτυχία τους;
Οι επιθέσεις BEC πραγματοποιούνται συνήθως με επιτυχία, καθώς δεν απαιτούν πολλές τεχνικές γνώσεις. Επιπλέον, είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθούν από τις εταιρείες ακόμα και αν οι επιχειρήσεις διαθέτουν αρκετά εργαλεία προστασίας για να προστατευτούν. Όσο σημαντικά είναι τα δεδομένα μιας εταιρείας άλλο τόσο είναι και η ασφάλεια της. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη μια επιχειρηματική λύση με πολλαπλές δυνατότητες με στόχο την καλύτερη ασφάλεια. Τα εταιρικά προϊόντα της Bitdefender σας παρέχουν πολυεπίπεδη προστασία για να αποτρέψουν κάθε απειλή, ακόμα και τις πιο εξελιγμένες.

 

Πηγή: https://bitdefender.gr/blog/kubernoepitheseis-email/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...