01/08/2021

ΒΜxxHP: Μικροκυμματικά beam από την AVS Electronics

Το βαρύ πυροβολικό της περιμετρικής προστασίας, η σειρά ΒΜxxHP της ιταλικής εταιρείας AVS Electronics, που έχει προτιμηθεί σε φωτοβολταϊκά πάρκα, βιομηχανικές μονάδες, αεροδρόμια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ασφαλή κάλυψη μεγάλων περιμέτρων.

Το βαρύ πυροβολικό της περιμετρικής προστασίας, η σειρά ΒΜxxHP της ιταλικής εταιρείας AVS Electronics, που έχει προτιμηθεί σε φωτοβολταϊκά πάρκα, βιομηχανικές μονάδες, αεροδρόμια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ασφαλή κάλυψη μεγάλων περιμέτρων. Ουσιαστικά είναι ένα beam βασισμένο αποκλειστικά και μόνο στην ανίχνευση μέσω μικροκυμματικής τεχνολογίας, που μπορεί να καλύψει αποστάσεις αναλόγως του μοντέλου 60 μέτρων το BM60HP, 120 μέτρων το BM120HP και 200 μέτρων το BM120HP. Αποτελεί μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη λύση, κυρίως αν λάβουμε υπόψιν ότι συμπεριλαμβανομένου και της AVS Electronics υπάρχουν μόνο 5 κατασκευαστές παγκοσμίως για beam μικροκύμματος. Καθότι λειτουργεί μόνο με αυτή την τεχνολογία, δεν έχει τις παθογένειες των υπέρυθρων beam, πράγμα που σημαίνει πως δεν επηρεάζεται και δεν δίνει ψεύτικους συναγερμούς από περιβαλλοντικές συνθήκες όπως ήλιο, ομίχλη, υγρασία, βροχή, χιόνι. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό που προέρχεται από την χρήση μικροκυμμάτων, είναι πως η ζώνη ανίχνευσης του ανοίγει και μεταξύ πομπού και δέκτη έχει το σχήμα μιας μπάλας του ράγκμπι, με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα τοίχο ανίχνευσης από το έδαφος και μέχρι ύψους από 1,2 μέτρα στο 60μετρο μοντέλο έως 4 μέτρα στο 200μετρο μοντέλο, με αποτέλεσμα να καθιστά αδύνατη την υπερπήδηση του από τον επίδοξο εισβολέα ή την έρπηση από κάτω. Μέσω της συνεχούς μελέτης και ανάλυσης των επιπέδων μικροκύμματος, ο ανιχνευτής μπορεί να ξεχωρίσει την κίνηση εισβολέα από την προσπάθεια κάλυψης, από την τοποθέτηση εμποδίου σε ενδιάμεση απόσταση και από την πρόκληση παρεμβολών στη συχνότητα του. Η ρύθμιση του είναι πολύ εύκολη καθότι σαν ανιχνευτής έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί και να προγραμματιστεί μέσω υπολογιστή. Μέσα από το λογισμικό του βλέπουμε σε εμφάνιση παλμογράφου τα επίπεδα ανίχνευσης του αισθητήρα ξεχωριστά, κάνοντας τη ρύθμιση του ακριβέστατη στο μέγιστο επίπεδο, σε συνδυασμό με τα ξεχωριστά ρυθμιστικά όσο αναφορά την ισχύ του σήματος, την απολαβή του και την ενίσχυση του. Ταυτόχρονα, καθ’ ότι ο ανιχνευτής διαθέτη ενσωματωμένη μνήμη 1920 συμβάντων, σε κάθε συναγερμό που ανιχνεύει κρατάει μια «φωτογραφία» του παλμογράφου του, και έτσι μέσω από τον υπολογιστή μπορούμε να δούμε τη λίστα κάθε συμβάντος, μαζί με την κατάσταση του παλμογράφου όταν αυτό συνέβη, και έτσι να μεταβάλουμε την ρύθμιση του σε σωστότερο επίπεδο, ή ακόμη καλύτερα να καταχωρήσουμε αυτό το συμβάν σαν ψευδή στη μνήμη του ανιχνευτή και έτσι όταν ανιχνεύσει εκ νέου το ίδιο ακριβώς σήμα, δεν θα σημάνει συναγερμό.

Rakson, τηλ: 210-9404000.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.