25/10/2021

Συσκευές εκτόνωσης εκρηκτικών από την Safeway

Τρεις συσκευές κατάλληλες για αντιμετώπιση πολλαπλών διαφορετικών τύπων εκρητικών είναι διαθέσιμες από την Safeway: μια αντιεκρηκτική σφαίρα, ένας αντιεκρηκτικός κύλινδρος και μια αντιεκρηκτική κουβέρτα/φράκτης. Σκοπός των συσκευών αυτών είναι να αποτρέψουν αποτελεσματικά το ωστικό κύμα και...

Τρεις συσκευές κατάλληλες για αντιμετώπιση πολλαπλών διαφορετικών τύπων εκρητικών είναι διαθέσιμες από την Safeway: μια αντιεκρηκτική σφαίρα, ένας αντιεκρηκτικός κύλινδρος και μια αντιεκρηκτική κουβέρτα/φράκτης. Σκοπός των συσκευών αυτών είναι να αποτρέψουν αποτελεσματικά το ωστικό κύμα και τα θραύσματα που δημιουργούνται μετά την έκρηξη του εκρηκτικού εντός του δοχείου και εξαπλώνονται οριζόντια, αποφεύγοντας έτσι ζημιά στο πλησίον προσωπικό, καθώς και ζημιά σε πολύτιμο εξοπλισμό, πολιτιστικά κειμήλια κ.ά. Είναι απαραίτητα σε χώρους που σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια, όπως αστυνομία, πολιτική αεροπορία, σιδηρόδρομος, λιμένα και τελωνεία, καθώς βεβαίως και σε στρατιωτικούς οργανισμούς και χώρους.

Το μοντέλο FBQ-2-320-AT-750 αποτελεί μια σφαίρα αντιεκρηκτικής κατασκευής κατασκευασμένη από κράμα χάλυβα για χρήση σε δοχείο υψηλής πίεσης. Έχει εξαιρετική απόδοση απορρόφησης και μπορεί αποτελεσματικά να σταματήσει το ωστικό κύμα και τα θραύσματα που δημιουργούνται μετά την έκρηξη εκρηκτικών μέσα στην μπάλα, αποφεύγοντας έτσι τον τραυματισμό του πλησίον προσωπικού και τη ζημιά σε πολύτιμο εξοπλισμό, πολιτιστικά κειμήλια κ.ά. Το σύστημα φίλτρου μπορεί να φιλτράρει το συμπυκνωμένο καπνό και το τοξικό αέριο που παράγεται μετά την έκρηξη και το φιλτραρισμένο αέριο υψηλής πίεσης αποδυναμώνεται και απελευθερώνεται, με ασφαλή τρόπο για τους γύρω ανθρώπους και το περιβάλλον. Η εσωτερική διάμετρος σφαίρας είναι Φ750χιλ και η εξωτερική διάμετρος Φ 820χιλ. Έχει ικανότητα αντοχής αντίστοιχη των 2 κιλών εκρηκτικών τύπου TNT. Το συνολικό βάρος της συσκευής είναι 680 κιλά και οι διαστάσεις με ανοικτό καπάκι: 1.100Β x 920Π x 950Ύmm.

Το μοντέλο FBG-G1.5-TH101 αποτελεί ένα αντιεκρηκτικό δοχείο σε σχήμα κυλίνδρου κατασκευασμένο από υψηλής αντοχής, ανθεκτικά σε κρούση φύλλα ανθρακούχου χάλυβα. Διαθέτει εντός του μια σταθερά τοποθετημένη υποδοχή τύπου εκρηκτικού πλέγματος, και έναν τροχό στο κάτω μέρος για εύκολη μεταφορά του. Το προϊόν αναπτύσσεται σύμφωνα με το πρότυπο <GA 871-2010> αντιεκρηκτικών δεξαμενών. Η εξωτερική διάμετρος της συσκευής είναι  660mm και η εσωτερική διάμετρος 630χιλ., με το συνολικό ύψος  να είναι 747mm. και το συνολικό βάρος 270 κιλά. Τα εσωτερικά και τα εξωτερικά στρώματα της δεξαμενής είναι κατασκευασμένα από ανθεκτική σε κρούση πλάκα από ανθρακούχο χάλυβα υψηλής αντοχής 15χιλ. και πληρούν τις απαιτήσεις της πλάκας από ανθρακούχο χάλυβα που χρησιμοποιείται στο πρότυπο GB700-1988. Μπορεί να αντέξει την εκρηκτική ενέργεια αντίστοιχη 1,5 κιλών TNT και μπορεί να αποτρέψει όλη την οριζόντια διασπορά θραυσμάτων. Εάν δεν συμβεί έκρηξη, μπορεί να αποθηκευτεί εφόρου ζωής.

Το μοντέλο FBT-AT100 αποτελεί μια αντιεκρηκτική κουβέρτα και φράχτη, κατασκευασμένα από ύφασμα αραμιδίου με εξαιρετική απόδοση κατά των θραυσμάτων ως βασικό υλικό. Χρησιμοποιείται ειδική διαδικασία ραψίματος για να εξασφαλίσει την πλήρη απορρόφηση ενέργειας που παράγεται από τα θραύσματα της έκρηξης. Χρησιμοποιούνται κυρίως για προσωρινή απομόνωση, προσωρινή αποθήκευση και διάθεση εκρηκτικών. Τα προϊόντα παράγονται σύμφωνα με το εθνικό πρότυπο αντι-εκρηκτικής κουβέρτας "GA69 - 2077". Οι διαστάσεις κουβέρτας είναι 1600x1600χιλ. ενώ ο μεγάλος φράκτης έχει εσωτερική διάμετρο 520χιλ και ύψος 300χιλ. ενώ ο μικρός φράκτης έχει εσωτερική διάμετρο 420mm. και ύψος 150mm. Το συνολικό βάρος κουβέρτας και των φρακτών είναι <30κιλά και έχουν αντιεκρηκτική ικανότητα αντίστοιχη με χειροβομβίδα τύπου 82-2.

Rakson, τηλ: 210-9404000.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.