Ειδήσεις . Tα νέα της Αγοράς
Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020 | 11:01

Κάμερες μέτρησης θερμοκρασίας σώματος από τη Hikvision

Μετά την επιδημία του κορωνοϊού, πολλές χώρες ανά τον κόσμο, αποφάσισαν να αυξήσουν τους ελέγχους ασφάλειας χρησιμοποιώντας θερμικές κάμερες σε χώρους με πολλά άτομα ή σημεία εισόδου, όπως αεροδρόμια, λιμάνια και σύνορα. Ένα από τα κύρια συμπτώματα των Ιογενών Λοιμώξεων είναι ο πυρετός...

Μετά την επιδημία του κορωνοϊού, πολλές χώρες ανά τον κόσμο, αποφάσισαν να αυξήσουν τους ελέγχους ασφάλειας χρησιμοποιώντας θερμικές κάμερες σε χώρους με πολλά άτομα ή σημεία εισόδου, όπως αεροδρόμια, λιμάνια και σύνορα. Ένα από τα κύρια συμπτώματα των Ιογενών Λοιμώξεων είναι ο πυρετός και οι θερμικές κάμερες με υψηλή θερμοκρασιακή ακρίβεια μπορούν να εντοπίσουν τις θερμοκρασίες σε διάφορα σημεία του ανθρώπινου σώματος, επιτυγχάνοντας τον αρχικό έλεγχο για ύπαρξη πυρετού. Αυτό ακριβώς επιτυγχάνουν και οι νέες θερμικές κάμερες της Hikvision. Μία από αυτές, είναι το μοντέλο DS-2TD2617B-3/PA. Η εν λόγω κάμερα διαθέτει λειτουργίες Deep Learning, αλλά και έναν νέο αισθητήρα, ο οποίος βελτιώνει την ποιότητα των εικόνων της.

Ένας δεύτερος οπτικός φακός δίνει στους χειριστές της κάμερας τη δυνατότητα να επαληθεύουν τις πληροφορίες του θερμικού αισθητήρα, χωρίς την ανάγκη για εγκατάσταση δεύτερης κάμερας. Με προηγμένους ανιχνευτές και αλγόριθμους, η κάμερα έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει τις αυξημένες θερμοκρασίες του δέρματος και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό ανθρώπων που μπορεί να έχουν πυρετό (ακρίβεια ±0,3°C). Η DeepinView κάμερα είναι εξοπλισμένη με έναν νέο βελτιωμένο αισθητήρα 160 x 120 pixel. Αυτό κάνει την κάμερα πιο ευαίσθητη και της επιτρέπει να ανιχνεύσει διαφορές θερμοκρασίας τόσο μικρές όσο 40mK (NETD), όταν οι προηγούμενοι αισθητήρες ήταν στα 50mK. Με βάση τους αλγορίθμους βαθιάς μάθησης, η κάμερα παρέχει ακριβή ανάλυση συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένων ανιχνεύσεων όπως την διέλευση γραμμής, την εισβολή, την είσοδο και την έξοδο από μία περιοχή, ενώ χάρις το ευφυές χαρακτηριστικό ανίχνευσης ανθρώπων και οχημάτων, μειώνονται οι ψευδείς συναγερμοί που προκαλούνται από τα ζώα, το κούνημα της κάμερας, την πτώση των φύλλων κ.λπ.

Επιπλέον, η νέα κάμερα ενσωματώνει GPU με προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας, η οποία μπορεί να δημιουργήσει καλύτερα αποτελέσματα όσο αφορά την θερμική απεικόνιση. Αυτές οι μονάδες GPU, είναι υψηλής απόδοσης και μπορούν να υποστηρίξουν σύνθετους αλγορίθμους για την περαιτέρω βελτίωση των Video Analytics στο μέλλον. Στη σειρά θα συναντήσουμε και τις κάμερες DS-2TD2637B-10/P και DS-2TD2617B-3/PA.

ΠΕΡΣΕΑΣ SECURITY, τηλ.: 210-9518000.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Τεύχος 104

Τεύχος 104

25-06-2020

Security Report, Τεύχος 104

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση και το νέο περιοδικό «NOW». Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά. CCTV Testers! Τα CCTV testers αποτελούν μία δημοφιλή επιλογή σήμερα για τον σύγχρονο εγκαταστάτη και είναι εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία, καθώς προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Ενημερωθείτε για το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των CCTV Testers. 6 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το σύστημα συναγερμού μας. Ένα σύστημα συναγερμού που λειτουργεί με μια τεχνολογία που είναι ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.