SECURITY REPORT T.114

Οι εργαζόμενοι που δεν τηρούν τις διαδικασίες και τους κανόνες σχετικά με την υγιεινή και την καθαριότητα, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος σε βακτήρια, ιούς και άλλους μικροοργανισμούς. 1 ως ακατάλληλο, τότε το αντίκτυπο θα είναι και οικονομικό. Ένας επιπλέον κίνδυνος κατά τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων είναι αυτός της έκρηξης. Είτε οφείλεται σε αστοχία του προσωπικού, είτε σε εύφλεκτα υλικά, οι συνέπειες των εκρήξεων μπορεί να είναι καταστροφικές. Επομένως, οι περιοχές της εγκατάστασης παραγωγής τροφίμων όπου αποθηκεύονται εύφλεκτα υλικά πρέπει να βιντεοεπιτηρούνται 24 ώρες το 24ωρο. Η προστασία ξεκινά από την περίμετρο Όλα ξεκινούν από τη περιμετρική προστασία και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο δεν πρέπει να εισέρχεται και να έχει πρόσβαση σε χώρους και εξοπλισμό υψίστης σημασίας. Ο συνδυασμός διαφόρων τεχνολογιών ασφαλείας θα ενημερώσει το προσωπικό για οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης, ελαχιστοποιώντας τους ψευδείς συναγερμούς που μπορεί να προ- κληθούν από άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Μία από τις βέλτιστες πρακτικές, μπορεί να είναι ο συνδυασμός μίας θερμικής/οπτικής κάμερας ασφαλείας που έχει τοποθετηθεί π.χ. στην περίμετρο ενός εργοστασίου. Ακόμα, ραντάρ με μεγάλη εμβέλεια θα βελτιώσουν περαιτέρω τη διαδικασία παρακολούθησης. Τοποθετημένα σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως στην οροφή των κτιρίων ή περιμετρικά σε μία πε- ριφραγμένη περιοχή, τα ραντάρ μπορεί να ανιχνεύσουν μία κίνηση από χιλιόμετρα. Επιπρόσθετα, μία κάμερα με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, θα προσδιορίσει αν το άτομο που προσπαθεί να εισέλθει σε ένα χώρο έχει εξουσιοδότηση, απλά συγκρίνοντας το πρόσωπό του στη βάση δεδομένων του συστήματος. Το σύστημα θα καταγράφει επίσης τον αριθμό ταυτότητας και την ώρα άφιξης όλων των επι- σκεπτών σε περίπτωση που υπάρξει "εισβολέας". Συστήματα ελέγχου πρόσβαση σε όλη την εγκατάσταση Η γραμμή παραγωγής τροφίμων απαιτεί αυστηρό έλεγχο, περισ- σότερο και από τον έλεγχο που πραγματοποιείται σε διοικητικά γραφεία και άλλους χώρους. Οαποτελεσματικός έλεγχος πρόσβασης θα διασφαλιστεί ότι μόνο εξουσιοδοτημένο αλλά κατάλληλα εκ- παιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό εισέρχεται σε συγκε- κριμένους χώρους. Τα σήματα πρόσβασης εξακολουθούν να είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο εργαλείο στις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες Ραντάρ μεγάλης εμβέλειας θα βελτιώσουν περαιτέρω τη διαδικασία της περιμετρικής παρακολούθησης. 2 Παρακολούθηση της δραστηριότητας, χωρίς να παραβιάζεται το απόρρητο των εργαζομένων. 3 σήμερα, αλλά δεν εγγυώνται ότι το άτομο που εισέρχεται με μία κάρτα π.χ., είναι στην πραγματικότητα υπάλληλος του χώρου... Από αυτήν την άποψη, μπορούν να ενσωματωθούν πρόσθετα επίπεδα ασφαλείας, όπως η χρήση QR κωδικών στο smartphone του ατόμου που εισέρχεται, ακόμα και η αναγνώριση προσώπου. Παρακολούθηση της γραμμής παραγωγής σε πραγματικό χρόνο Η βιομηχανία παραγωγής τροφίμων έδινε πάντα προτεραιότητα στην υγιεινή, ωστόσο η πανδημία Covid-19, εντατικοποίησε ακόμα περισσότερο τους ελέγχους και τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη μείωση της εξάπλωση των βακτηρίων και άλλων μικροορ- γανισμών. Κανόνες σχετικά με την καθαριότητα, την κοινωνική απόσταση και την αλληλεπίδραση, πρέπει καλώς ή κακώς να πα- ρακολουθούνται και να εφαρμόζονται μέσω της παρακολούθησης βίντεο, των Video Analytics και του ήχου, για να ειδοποιείται έγκαιρα το προσωπικό. Όσον αφορά το ζήτημα της μόλυνσης των τροφίμων, η παρακο- λούθηση της γραμμής παραγωγής αντιπροσωπεύει την τελευταία γραμμή άμυνας, τουλάχιστον σε ότι αφορά την πρόληψη. Μπορούμε να εφαρμόσουμε καινοτόμες τεχνολογίες που επιτρέπουν στους παραγωγούς τροφίμων να παρακολουθούν στενά τη δραστηριότητα παραγωγής τροφίμων μέσω της παρακολούθησης βίντεο, χωρίς να παραβιάζεται το απόρρητο των εργαζομένων. n Παραγωγή Τροφίμων SECURITY INDUSTRY 110 | SECURITY REPORT Μάιος 2021

RkJQdWJsaXNoZXIy NjE3Njcz