Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Πέμπτη σε διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας η Ελλάδα
Ο διαγωνισμός European Cyber Security Challenge 2016 πραγματοποιήθηκε στις 7-10 Νοεμβρίου στην πόλη Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου διαγωνίστηκαν ομάδες από 10 ευρωπαϊκές χώρες.
Ο θεσμός είναι ανάμεσα στους πιο σημαντικούς που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη και η χώρα μας έλαβε μέρος σε αυτόν για πρώτη φορά. Υπεύθυνος για τη διοργάνωσή του.Ο διαγωνισμός European Cyber Security Challenge 2016 πραγματοποιήθηκε στις 7-10 Νοεμβρίου στην πόλη Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου διαγωνίστηκαν ομάδες από 10 ευρωπαϊκές χώρες.
Ο θεσμός είναι ανάμεσα στους πιο σημαντικούς που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη και η χώρα μας έλαβε μέρος σε αυτόν για πρώτη φορά. Υπεύθυνος για τη διοργάνωσή του είναι ο αρμόδιος φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας, ENISA, και αφορά στην ασφάλεια των υπολογιστών, των δεδομένων που αυτοί επεξεργάζονται και των δικτύων με τα οποία συνδέονται.
Ο εντοπισμός και η ανάδειξη ταλαντούχων ανθρώπων που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη λογισμικού, προς αποφυγή διαδικτυακών επιθέσεων, καθώς και η προώθηση των ανθρώπων αυτών στην αγορά εργασίας είναι ένας από τους σκοπούς του Cyber Security Challenge.
Κατά την συμμετοχή της η ελληνική ομάδα διαγωνίστηκε ενάντια στην Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, το Λιχτενστάιν, τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ελβετία, την Αυστρία και την Εσθονία. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν οι Χάρης Μυλωνάς, Παναγιώτης Παπαντωνίου, Γιώργος Μουστάκας, Θωμάς Τουμπούλης, Νικόλαος Καμαρινάκης, Γιάννης Ζαχαριουδάκης, Γιώργος Τσεκαλάς, Πέτρος Μάντος, Κωνσταντίνος Μώκος, Ιωάννης Τσίτος. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Ιωάννης Κουκούρας και κριτής ο Δημήτρης Δόριζας. Τον συντονισμό της ομάδας είχε αναλάβει η εταιρεία κυβερνο-ασφάλειας TwelveSec και το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Πηγή: ert.gr