Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Μπίζνες με… χάκινγκ για δύο Ισραηλινούς
Δύο νεαροί από το Ισραήλ συνελήφθησαν πρόσφατα με τις κατηγορίες ότι λειτουργούσαν μια υπηρεσία η οποία επέτρεπε σε πελάτες να πληρώνουν για διαδικτυακές επιθέσεις σε ιστοσελίδες. Η vDos υπηρεσία, υπεύθυνοι για την οποία φαίνεται ότι είναι οι δύο ύποπτοι, είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις σε ιστοσελίδες οι οποίες περιείχαν δεδομένα, με σκοπό αυτές να τεθούν εκτός λειτουργίαςΔύο νεαροί από το Ισραήλ συνελήφθησαν πρόσφατα με τις κατηγορίες ότι λειτουργούσαν μια υπηρεσία η οποία επέτρεπε σε πελάτες να πληρώνουν για διαδικτυακές επιθέσεις σε ιστοσελίδες.
Η vDos υπηρεσία, υπεύθυνοι για την οποία φαίνεται ότι είναι οι δύο ύποπτοι, είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις σε ιστοσελίδες οι οποίες περιείχαν δεδομένα, με σκοπό αυτές να τεθούν εκτός λειτουργίας. Η λειτουργίες της υπηρεσίας διακόπηκαν λίγο πριν συλληφθούν οι δύο άντρες.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο δηλώσεις ενός Ισραηλινού εκπροσώπου της αστυνομίας, οι συλλήψεις έγιναν αφότου οι αρχές της χώρας έλαβαν σχετική πληροφόρηση από το FBI.
Αμφότεροι οι ύποπτοι, ηλικίας 18 ετών, αναγκάστηκαν να παραδώσουν τα διαβατήριά τους στις αρχές, τους απαγορεύτηκε η χρήση του Ίντερνετ ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής επικοινωνίας για 30 ημέρες, ενώ τους επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός για 10 ημέρες.
Ο Μπράιαν Κρεμπς, ειδικός στην ασφάλεια στο Διαδίκτυο, δήλωσε στο BBC ότι οι δύο νεαροί «δεν ήταν ιδιαίτερα προσεχτικοί στο να καλύπτουν τα ίχνη τους», αφού χρησιμοποιούσαν διευθύνσεις email και αριθμούς τηλεφώνων που είχαν άμεση σύνδεση με την υπηρεσία vDos και κατ’ επέκταση με τους ίδιους.
Είπε επίσης ότι βάσει των κλεμμένων δεδομένων προκύπτει το συμπέρασμα ότι η υπηρεσία είχε κέρδη 600.000 δολάρια στο διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων, τα οποία είχαν προέλθει από περίπου 150.000 DDos (Distributed Denial of Service) επιθέσεις.