Skip to main content
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 12
DIGITAL TV 190
ilka aggelia
18 Ιουλίου 2024 11:45

Λύσεις cloud στα συστήματα διαχείρισης βίντεο – Πως θα καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2024%2F07%2Fcloud camera 1

Με τον κόσμο της φυσικής ασφάλειας να εξελίσσεται, όλο και περισσότεροι ενοποιητές ασφάλειας στρέφονται στα συστήματα διαχείρισης βίντεο (VMS) που βασίζονται σε cloud. Αυτά τα συστήματα αντιπροσωπεύουν μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο ανάπτυξης και διαχείρισης της υποδομής ασφάλειας, παρουσιάζοντας σαφή πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές λύσεις εσωτερικής εγκατάστασης.

Εν μέσω ολοένα και πιο περίπλοκων παγκόσμιων απαιτήσεων ασφάλειας, η προσαρμοστικότητα, η επεκτασιμότητα και η οικονομική αποδοτικότητα των VMS που βασίζεται σε cloud έχει καταστεί απαραίτητη.

Αυτά τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις αυξανόμενες ανάγκες δεδομένων και τα αυστηρά πρότυπα ασφαλείας των μεγάλων επιχειρήσεων, ωστόσο παραμένουν αρκετά απλά και προσβάσιμα για μικρότερους οργανισμούς, προσφέροντας έτσι μια ευέλικτη λύση σε διάφορα τμήματα της αγοράς.

Επεκτασιμότητα και ευελιξία

Ένα βασικό πλεονέκτημα των VMS που βασίζονται σε cloud είναι η εγγενής επεκτασιμότητα του. Για τους ενοποιητές ασφαλείας, η δυνατότητα κλιμάκωσης ενός συστήματος προς τα πάνω ή προς τα κάτω χωρίς σημαντικές επενδύσεις υλικού αλλάζει το παιχνίδι.

Αυτή η ευελιξία είναι ζωτικής σημασίας για την προσαρμογή στις μεταβλητές απαιτήσεις διαφορετικών πελατών, που κυμαίνονται από μικρές επιχειρήσεις έως μεγάλες εταιρείες, χωρίς το βάρος των τροποποιήσεων της φυσικής υποδομής.

«Τα συστήματα διαχείρισης βίντεο που βασίζονται στο cloud προσφέρουν πολλά βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές λύσεις εσωτερικής εγκατάστασης», δήλωσε ο Charles Nguyen, Διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων για τον τομέα VAA (Βίντεο, Ήχος και Αναλύσεις) στη Genetec. «Η επεκτασιμότητα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν την υποδομή επιτήρησής τους για να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες χωρίς μεγάλες επενδύσεις υλικού. Αυτή η ευελιξία είναι ζωτικής σημασίας για οργανισμούς που αντιμετωπίζουν ταχεία ανάπτυξη ή κυμαινόμενες απαιτήσεις επιτήρησης».

Αποδοτικότητα κόστους

Οι λύσεις VMS που βασίζονται στο cloud προσφέρουν επίσης αξιοσημείωτη απόδοση κόστους. Η μείωση της αρχικής κεφαλαιουχικής δαπάνης για υλικό είναι ιδιαίτερα επωφελής, όπως και η μετάβαση από το μοντέλο κεφαλαιακής δαπάνης σε μοντέλο λειτουργικών εξόδων.

Αυτό επιτρέπει πιο προβλέψιμο οικονομικό σχεδιασμό και προϋπολογισμό, με συντήρηση και ενημερώσεις που συνήθως περιλαμβάνονται στη συνδρομή. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να είναι ένα ισχυρό σημείο πώλησης όταν προτείνουμε λύσεις σε πελάτες που γνωρίζουν το κόστος.

«Η αποδοτικότητα του κόστους είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα», επεσήμανε ο Nguyen. «Οι λύσεις cloud ελαχιστοποιούν τις αρχικές κεφαλαιουχικές δαπάνες και μειώνουν το κόστος συνεχούς συντήρησης που σχετίζεται με το υλικό εσωτερικής εγκατάστασης, καθώς οι λύσεις cloud διαχειρίζονται από τον πάροχο λογισμικού, επομένως το κόστος καλύπτεται ως μέρος της συνδρομής. Αυτή η προσέγγιση μειώνει το οικονομικό βάρος της συντήρησης υλικού και επιτρέπει πιο προβλέψιμο προϋπολογισμό».

home security camera

Βελτιωμένη πρόσβαση και επιτήρηση σε πραγματικό χρόνο

Η δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης σε συστήματα επιτήρησης από οποιαδήποτε τοποθεσία με σύνδεση στο Διαδίκτυο παρέχει άνευ προηγουμένου ευελιξία και έλεγχο. Αυτό δεν είναι μόνο βολικό για τους τελικούς χρήστες, αλλά ενισχύει επίσης την ικανότητα των ομάδων ασφαλείας να ανταποκρίνονται άμεσα σε περιστατικά.

«Με τη λύση παρακολούθησης βίντεο ως υπηρεσίας (VsaaS), οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση και να διαχειρίζονται την βιντεοπαρακολούθησή τους από οπουδήποτε με σύνδεση στο διαδίκτυο, ενισχύοντας την ευελιξία και τις δυνατότητες απόκρισης σε πραγματικό χρόνο», είπε ο Nguyen.

Οι δυνατότητες επιτήρησης σε πραγματικό χρόνο διασφαλίζουν ότι οι πελάτες μπορούν να αντιδράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά, ενισχύοντας έτσι τις συνολικές λειτουργίες ασφάλειας.

Προηγμένη ασφάλεια και αξιοπιστία

Οι ενοποιητές ασφάλειας πρέπει να διασφαλίζουν συνεχώς τους πελάτες για την στιβαρότητα των μέτρων ασφαλείας. Οι πλατφόρμες VMS που βασίζονται στο cloud διαπρέπουν σε αυτόν τον τομέα προσφέροντας προηγμένες ασφάλειες στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων τακτικών ενημερώσεων και προληπτικής διαχείρισης απειλών.

«Η ενισχυμένη ασφάλεια είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, με τους παρόχους VSaaS να εφαρμόζουν ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας και να προωθούν αυτόματα ενημερώσεις για προστασία από απειλές», επεσήμανε ο Nguyen. «Αυτή η προληπτική προσέγγιση διασφαλίζει ότι τα πιο πρόσφατα πρωτόκολλα ασφαλείας είναι πάντα σε ισχύ, μειώνοντας τον κίνδυνο παραβιάσεων».

Το προστιθέμενο επίπεδο ανάκτησης καταστροφών και πλεονασμού δεδομένων εγγυάται ότι τα δεδομένα βίντεο προστατεύονται από βλάβες του συστήματος, διασφαλίζοντας αξιοπιστία και συνεχή λειτουργία.

«Οι αυτόματες ενημερώσεις και η συντήρηση διασφαλίζουν ότι τα συστήματα παραμένουν ενημερωμένα με ελάχιστη προσπάθεια από τον χρήστη, ενώ οι ενσωματωμένες λειτουργίες αποκατάστασης από καταστροφή και πλεονασμού εγγυώνται ότι τα δεδομένα βίντεο δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας και μπορούν να ανακτηθούν, βελτιώνοντας την αξιοπιστία και την ακεραιότητα των δεδομένων σε περίπτωση αστοχίας του συστήματος», δήλωσε ο Nguyen προστέθηκε.

Βελτιωμένη ολοκλήρωση και διαχείριση συστήματος

Ένα από τα συχνά παραβλέπονται αλλά κρίσιμα πλεονεκτήματα του VMS που βασίζεται σε σύννεφο είναι η ευκολία ενσωμάτωσης με υπάρχοντα συστήματα ασφαλείας και υποδομές πληροφορικής. Οι λύσεις Cloud έχουν σχεδιαστεί για να ενσωματώνονται απρόσκοπτα με μια ποικιλία τεχνολογιών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων ελέγχου πρόσβασης, συστημάτων συναγερμού και προηγμένων εργαλείων ανάλυσης.

Αυτή η διαλειτουργικότητα απλοποιεί τη διαχείριση πολύπλοκων ρυθμίσεων ασφαλείας, επιτρέποντας στους ολοκληρωτές και στους τελικούς χρήστες να διαχειρίζονται πολλαπλά συστήματα μέσω μιας ενιαίας διεπαφής.

Επιπλέον, τα συστήματα που βασίζονται σε σύννεφο διευκολύνουν την κεντρική διαχείριση, η οποία είναι ιδιαίτερα επωφελής για οργανισμούς με πολλούς ιστότοπους ή για αυτούς που πρέπει να διαχειρίζονται τα συστήματά τους εξ αποστάσεως.

Οι διαχειριστές μπορούν να ενημερώνουν τις πολιτικές, να προβάλλουν ζωντανές ροές και να ανακτούν δεδομένα από οπουδήποτε στον κόσμο, διασφαλίζοντας ομοιόμορφες πρακτικές ασφαλείας σε όλες τις τοποθεσίες. Αυτή η κεντρική προσέγγιση όχι μόνο ενισχύει τη λειτουργική απόδοση, αλλά μειώνει επίσης σημαντικά τον χρόνο και τους πόρους που δαπανώνται για τη συντήρηση του συστήματος και την αντιμετώπιση προβλημάτων, καθιστώντας το μια έξυπνη επιλογή για τις σύγχρονες ανάγκες ασφαλείας.

cloud control

Ανάπτυξη υβριδικού cloud

Η δυνατότητα ενσωμάτωσης VMS που βασίζεται σε cloud και εσωτερικής εγκατάστασης σε ένα υβριδικό μοντέλο προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για τους ενοποιητές ασφάλειας. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει τη δημιουργία προσαρμοσμένων λύσεων που ταιριάζουν με ακρίβεια στις συγκεκριμένες ανάγκες και την υπάρχουσα υποδομή οποιουδήποτε πελάτη, συνδυάζοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά και των δύο περιβαλλόντων για τη βελτίωση της επεκτασιμότητας, της διαχειρισιμότητας και της ασφάλειας.

Οι ρυθμίσεις υβριδικού νέφους αξιοποιούν την επεκτασιμότητα και την απομακρυσμένη προσβασιμότητα του cloud, επιτρέποντας την αποτελεσματική διαχείριση σε πολλές τοποθεσίες και ισχυρές επιλογές ανάκτησης από καταστροφές. Ταυτόχρονα, τα στοιχεία εσωτερικής εγκατάστασης παρέχουν βασική τοπική επεξεργασία δεδομένων και αυξημένο έλεγχο των στοιχείων φυσικής ασφάλειας.

Επιπλέον, οι υβριδικές αναπτύξεις βελτιώνουν την αξιοπιστία και την ασφάλεια διατηρώντας κρίσιμα δεδομένα τόσο επιτόπου όσο και στο cloud, προσφέροντας πλεονασμό που προστατεύει από την απώλεια δεδομένων από αστοχίες υλικού, φυσικές καταστροφές ή απειλές στον κυβερνοχώρο. Αυτή η αποθήκευση δύο επιπέδων διασφαλίζει ότι οι λειτουργίες επιτήρησης παραμένουν ισχυρές και λειτουργικές υπό διάφορες συνθήκες.

Κατάληξη

Η μετάβαση σε συστήματα επιτήρησης που βασίζονται σε cloud είναι κάτι περισσότερο από μια τεχνολογική αναβάθμιση—αντιπροσωπεύει μια κομβική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο συλλαμβάνονται και παρέχονται οι λύσεις ασφάλειας.

Για τους ενοποιητές ασφαλείας, αυτά τα συστήματα προσφέρουν ένα μείγμα επεκτασιμότητας, οικονομικής αποδοτικότητας, βελτιωμένης πρόσβασης, ισχυρής ασφάλειας και ευέλικτων επιλογών ανάπτυξης. Καθώς η αγορά για την ασφάλεια συνεχίζει να εξελίσσεται, το VMS που βασίζεται σε cloud ξεχωρίζει ως κρίσιμο στοιχείο των σύγχρονων στρατηγικών ασφάλειας.

Η ενσωμάτωση αυτών των συστημάτων σε προσφορές υπηρεσιών όχι μόνο ενισχύει την αξία που παρέχεται στους πελάτες, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι οι λύσεις ασφάλειας είναι προσαρμόσιμες και βιώσιμες ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων. Αυτή η στρατηγική τοποθετεί τους ενοποιητές ασφάλειας καλά για ανάπτυξη σε έναν όλο και πιο ψηφιακό και διασυνδεδεμένο κόσμο.

Πηγή: https://www.asmag.com/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Οκτώβριος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές...
Κέντρα Λήψης Σημάτων και Λογισμικά Επιτήρησης
Τα συστήματα συναγερμού και τα συστήματα πυρανίχνευσης έχουν έναν και μόνο σκοπό: να ενημερώνουν για μία διάρρηξη, φωτιά ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αποτέλεσμα να αναλάβουν δράση οι ιδιοκτήτες...
Hikvision Smart Hybrid Light
Η νέα σειρά αναλογικών καμερών 1080p D0T-LTS της Hikvision μάς εισάγει στο Turbo HD 8.0 με νέα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, όπως η δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας (Two-way-Audio) και ο διπλός...
ELDES ESIM320
Το ESIM320 της ELDES είναι ένας gate controler σχεδιασμένος να προσφέρει προστασία και άνεση στη διαχείριση πύλης και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε είδος κτιρίο...
OPTEX AP-SERIES
Η σειρά αισθητήρων ανιχνευτών εισβολής AP της OPTEX αποτελεί μία πρόσθετη λύση ασφάλειας για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τον εσωτερικό τους χώρο προσθέτοντας ένα ακόμα επίπεδο ασφαλείας στο σύστη...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report Cyprus, Τεύχος 13
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος 13 του Security Report Cyprus θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σ...
AI κάμερες και καταγραφικά
Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
Hikvision Smart Hybrid
Οι συμβατικές υπέρυθρες κάμερες παρέχουν ασπρόμαυρες εικόνες, συνήθως με αποτέλεσμα την απώλεια κρίσιμων λεπτομερειών. Από την άλλη, οι κάμερες με ενσωματωμένο white light (λευκό φωτισμό) μπορεί ν...
Cubis VMS
Το λογισμικό Cubis VMS αποτελεί μια προηγμένη λύση για την παρακολούθηση και διαχείριση του καταγεγραμμένου βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας σας και έρχεται με καινοτόμες λειτουργίες, σχεδιασμένες...
Ruijie-Reyee Cloud AI Heatmap
Μια κύρια παροχή που χρειαζόμαστε όλοι όσον αφορά στην εργασία μας, είτε αυτή είναι στο εξ αποστάσεως, στο σπίτι, το γραφείο ή σε κάποιον ενοικιαζόμενο - προσωρινό επαγγελματικό χώρο, δεν είναι πλ...
Οι μεγαλύτερες τάσεις CCTV για το 2024
Στον κόσμο της βιντεοεπιτήρησης παρατηρείται ραγδαία εξέλιξη την τελευταία δεκαετία, με τις καινοτομίες στην τεχνολογία να έχουν διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην εν λόγω ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, ο το...
Ανίχνευση Ομοιότητας
Σήμερα, όλο και περισσότερες εταιρείες αποκτούν μεγαλύτερη αξία εφαρμόζοντας στα συστήματα παρακολούθησης βίντεο που χρησιμοποιούν λογισμικά ανάλυσης βίντεο βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη. Οι εν λ...
Αναβάθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα
Οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς πρόκειται για εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται μετρητά και άλλα τιμαλφή σε μεγάλες ποσότητες. ...