Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 190
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
22 Σεπτεμβρίου 2024 08:06

OPTEX AP-SERIES

Αισθητήρες ανίχνευσης κάθε εισβολής από την G.I. Security

optex 41e0ae6d

Η σειρά αισθητήρων ανιχνευτών εισβολής AP της OPTEX αποτελεί μία πρόσθετη λύση ασφάλειας για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τον εσωτερικό τους χώρο προσθέτοντας ένα ακόμα επίπεδο ασφαλείας στο σύστημα συναγερμού τους.

Συγκεκριμένα, οι αισθητήρες AP-360B και AP-20NBR μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο ή στο ταβάνι οποιουδήποτε επαγγελματικού χώρου, κτιρίου και σπιτιού. Είναι κατάλληλοι για τοποθέτηση σε αίθουσες, γραφεία, δωμάτια, αλλά και οπουδήποτε αλλού. Με τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά, αυτοματοποιούν και εξασφαλίζουν κτίρια και σπίτια, χάρη στην ενεργοποίηση συστημάτων όπως οι κυλιόμενες σκάλες, τα συστήματα κλιματισμού, οι θυροτηλεοράσεις, η ηχητική ανακοίνωση, αλλά και κάποιο συγκεκριμένο κουδούνισμα.

Ο αισθητήρας ανίχνευσης εισβολής AP-360B εσωτερικού χώρου είναι ένας συμπαγής και διακριτικός ενσύρματος αισθητήρας, που τοποθετείται στο ταβάνι και μπορεί να ανιχνεύσει κίνηση σε διαδρόμους, γραφεία ή δωμάτια. Το εύρος της ανίχνευσης είναι 360 μοίρες και εκτός από την ανίχνευση εισβολής, το AP-360B μπορεί να αξιοποιηθεί και από άλλα συστήματα αυτοματισμού. Για παράδειγμα, μπορείτε να ελέγξετε τον φωτισμό των χώρων σας, τον κλιματισμό, το κλειστό σύστημα παρακολούθησης καμερών, αλλά και τα συστήματα ηχητικών ανακοινώσεων.

Ο αισθητήρας μπορεί να ανιχνεύσει κίνηση σε μια ογκομετρική περιοχή 6m. O αισθητήρας εγκαθίσταται μόνο στο ταβάνι με ή χωρίς χρήση βάσης στήριξης τύπου 86, με ευέλικτο ύψος τοποθέτησης μεταξύ 2,5m και 4,5m.

optex 1

Ένα από τα μοναδικά του χαρακτηριστικά είναι ότι μπορείτε να ρυθμίσετε την ευαισθησία ανίχνευσης σε Low, Medium και High, ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου τοποθέτησης και τη χρήση. Το εύρος ταχύτητας ανίχνευσής του ανέρχεται από 0.3 έως 3.0 m/s.

Οι διαστάσεις του χωρίς της βάση στήριξης τύπου 86 είναι 52mm x 42.5mm, ενώ μαζί με τη βάση είναι 86m x 86m x 42.5mm. To βάρος του ανέρχεται στα 50g.

Στη σειρά AP της Optex συναντούμε άλλον ένα αισθητήρα ανίχνευσης κίνησης, τον AP-20NBR. Ο εν λόγω αισθητήρας δίνει δύο επιλογές τοποθέτησης – κάθετα, καθιστώντας τον κατάλληλο για ανίχνευση και ειδοποίηση σε στενές περιοχές, όπως κοντά σε παράθυρα ή πόρτες, και οριζόντια για να δημιουργήσει μία ζώνη ανίχνευσης, κατάλληλη για την προστασία διαδρόμων ή οροφών. Μπορεί, όμως, να τοποθετηθεί και στο ταβάνι, ανιχνεύοντας κίνηση σε ογκομετρική περιοχή έως 6m.

Η εγκατάσταση του AP-20NBR πραγματοποιείται σε εσοχή στο ταβάνι ή στον τοίχο με ή χωρίς ειδική βάση στήριξης τύπου 86. Το ευέλικτο ύψος τοποθέτησης του είναι 2,5m με 4,5m.

optex 2

Και σε αυτό το μοντέλο συναντούμε τα τρία στάδια ευαισθησίας ανίχνευσης Low, Medium και High. Επιπλέον, το εύρος ταχύτητας ανίχνευσης ανέρχεται, επίσης, από 0.3 σε 3.0 m/s, με αποτέλεσμα να μπορεί να ανταποκρίνεται σε όλες τις καταστάσεις – για παράδειγμα, σε κατάσταση εισβολής ή όταν πρόκειται να πραγματοποιηθεί έναρξη κάποιας λειτουργίας άλλης συσκευής.

Η λειτουργία χρονοδιακόπτη εξοικονόμησης μπαταρίας του AP-20NBR είναι το χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει! Η προεπιλεγμένη ρύθμιση του χρονοδιακόπτη εξοικονόμησης μπαταρίας είναι στα 120 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί μέχρι και τα 5 δευτερόλεπτα.

Οι διαστάσεις του AP-20NB είναι 52mm x 32.5mm, ενώ μαζί με τη βάση στήριξης τύπου 86 είναι 86m x 86m x 36.5mm. To βάρος του ανέρχεται στα 50g.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Οκτώβριος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές...
Κέντρα Λήψης Σημάτων και Λογισμικά Επιτήρησης
Τα συστήματα συναγερμού και τα συστήματα πυρανίχνευσης έχουν έναν και μόνο σκοπό: να ενημερώνουν για μία διάρρηξη, φωτιά ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αποτέλεσμα να αναλάβουν δράση οι ιδιοκτήτες...
Hikvision Smart Hybrid Light
Η νέα σειρά αναλογικών καμερών 1080p D0T-LTS της Hikvision μάς εισάγει στο Turbo HD 8.0 με νέα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, όπως η δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας (Two-way-Audio) και ο διπλός...
ELDES ESIM320
Το ESIM320 της ELDES είναι ένας gate controler σχεδιασμένος να προσφέρει προστασία και άνεση στη διαχείριση πύλης και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε είδος κτιρίο...
OPTEX AP-SERIES
Η σειρά αισθητήρων ανιχνευτών εισβολής AP της OPTEX αποτελεί μία πρόσθετη λύση ασφάλειας για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τον εσωτερικό τους χώρο προσθέτοντας ένα ακόμα επίπεδο ασφαλείας στο σύστη...