Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Κορωνοϊός και Τηλεργασία
Με τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις που έχει τους τελευταίους μήνες σε όλο τον κόσμο, έχουν ανακοινωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό
Με τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις που έχει τους τελευταίους μήνες σε όλο τον κόσμο, έχουν ανακοινωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας διάφορα μέτρα πρόληψης. Ένα από αυτά είναι ο περιορισμός των επαφών με άλλους ανθρώπους. Με την απόφαση των κυβερνήσεων να κλείσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να δοθεί η επιλογή στους εργοδότες να εφαρμόσουν το σύστημα της τηλεργασίας, πολλοί είναι αυτοί που θα κληθούν να δουλέψουν εξ αποστάσεως και από το σπίτι.
Τι είναι η Τηλεργασία;
Η τηλεργασία ή remote working δεν είναι κάτι καινούργιο ειδικά για τις επιχειρήσεις του εξωτερικού. Αφορά τους εργαζομένους που έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν από οπουδήποτε θέλουν, όπως το σπίτι τους. Ο κάθε εργοδότης έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει, μονομερώς, την επιβολή του συστήματος αυτού στην επιχείρησή του, με αποτέλεσμα να προσφέρει ευελιξία στους εργαζόμενους, που θα δουλεύουν.
Τι κινδύνους κρύβει η Τηλεργασία;
Η εφαρμογή της τηλεργασίας έχει σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της περαιτέρω διάδοσης του κορωναϊού στη χώρα μας. Στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19/Coronavirus πολλοί από εμάς θα χρειαστεί να συνδεθούμε εξ αποστάσεως σε εργασιακά δίκτυα επιβαρύνοντας περισσότερο τους διαδικτυακούς πόρους. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσεις σε ευκαιριακές επιθέσεις από ψηφιακούς εγκληματίες, καθώς πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν την ανάγκη για τηλεργασία και θα οδηγηθούν σε εγκληματικές δραστηριότητες.
Πως μπορείτε να προστατευθείτε από τους κινδύνους της Τηλεργασίας;
Μόλις μία συσκευή βρεθεί εκτός της υποδομής εταιρικού δικτύου και συνδεθεί με νέα δίκτυα και Wi-Fi, οι κίνδυνοι αυξάνονται. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, προκειμένου να μειωθούν οι ψηφιακοί κίνδυνοι.
Όλες οι εταιρικές συσκευές, ακόμα και τα κινητά, θα πρέπει να προστατεύονται από ένα αξιόπιστο antivirus.
Πάντα εφαρμόζετε όλες τις πρόσφατες ενημερώσεις και εφαρμογές.
Χρησιμοποιείτε μόνο αξιόπιστα δίκτυα για την περιήγηση στο διαδίκτυο, και αν δεν είναι γνωστό το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι, χρησιμοποιείστε VPN (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο), προκειμένου να μπορείτε να συνδεθείτε με ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Μην κάνετε κλικ σε άγνωστους συνδέσμους, μην απαντάτε σε ανεπιθύμητα μηνύματα και μην ανοίγετε συνημμένα.
Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας, για να αποφύγετε την απώλεια της εργασίας σας.
Με αυτή την ευκαιριακή προσέγγιση από τους χάκερς, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στις εργασιακές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού, οι επιχειρήσεις οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικές και παράλληλα να επικοινωνήσουν σε όλους τους εργαζομένους τους, τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Πηγή: Bitdefender.gr