Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
6 Φεβρουαρίου 2019 11:47

8 tips για να βελτιώσετε σήμερα την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο

54fe05dde803cc20cf83403d9325d68b XL 7b8a05ca

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο η Bitdefender έχει συγκεντρώσει και σας προτείνει να ακολουθήσετε τις παρακάτω βέλτιστες πρακτικές, προκειμένου σε άμεσο χρόνο ναΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο η Bitdefender έχει συγκεντρώσει και σας προτείνει να ακολουθήσετε τις παρακάτω βέλτιστες πρακτικές, προκειμένου σε άμεσο χρόνο να βελτιώσετε το επίπεδο διαδικτυακής ασφαλείας των συσκευών σας.

1. Διαχειριστής Κωδικών

Όπως γνωρίζουμε, ο «χρυσός» κανόνας για την προστασία μας στον κυβερνοχώρο είναι η θέσπιση ισχυρών κωδικών σε κάθε λογαριασμό που διατηρούμε. Παρόλα αυτά, όλοι αυτοί οι εκτεταμένοι και διαφορετικοί κωδικοί είναι πολύ πιθανόν να μπερδευτούν από εμάς ή ακόμα και να ξεχάσουμε ποιος αντιστοιχεί που. Για τον λόγο αυτό, η Bitdefender με τη λειτουργία διαχείρισης κωδικών παρέχει ένα ψηφιακό «θησαυροφυλάκιο» όπου ο χρήστης μπορεί να εναποθέσει όλους τους κωδικούς του με ασφάλεια και στο οποίο μόνο εκείνος έχει πρόσβαση.

2. Ενημέρωση Λογαριασμών

Αφιερώστε τον χρόνο να ενημερώνετε τακτικά τα στοιχεία του προφίλ στους λογαριασμούς που χρησιμοποιείτε συχνότερα. Για παράδειγμα, τηλέφωνο και email. Πράττοντας αυτό, σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό εισόδου, η ανάκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό σας θα είναι πολύ πιο απλή διαδικασία.

3. Διπλή Επιβεβαίωση Χρήστη (Two-Factor Authentication)

Σε όσους λογαριασμούς παρέχεται η δυνατότητα διπλής επιβεβαίωσης, σας συστήνουμε να την προτιμήσετε. Τέτοιου είδος επιβεβαίωση παρέχει σιγουριά ότι μόνο ο αρμόδιος χρήστης έχει πρόσβαση στον εν λόγω λογαριασμό ή εφαρμογή και μπορεί να περιλαμβάνει την αποστολή μηνύματος στο κινητό, την χρήση δακτυλικού αποτυπώματος και άλλες πολλές τεχνικές.

4. Όροι Ιδιωτικότητας

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι πάροχοι των κοινωνικών δικτύων ενημερώνουν τους όρους ιδιωτικότητας και κοινοποίησης περιεχομένου. Όσο βαρετή και εάν φαίνεται η ανάγνωση ενός «κατεβατού» από νομικές πληροφορίες, είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί, προκειμένου να γνωρίζετε τι ακριβώς επιτρέπετε εσείς να κάνουν οι social media πλατφόρμες με τα δικά σας δεδομένα.

5. Backup

Ένα από τα πιο σίγουρα βήματα για την ασφάλειά σας είναι η χρήση ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου για την αποθήκευση όλων των σημαντικών για εσάς και ευαίσθητων δεδομένων. Με την κίνηση αυτή είστε σίγουροι ότι σε περίπτωση όπου η ηλεκτρονική συσκευή σας προσβληθεί από ιό, τα αρχεία σας θα παραμένουν σε ένα ασφαλές μέρος.

6. Ενημέρωση Λειτουργικού Συστήματος

Κρίσιμη ενέργεια στην αναβάθμιση της προστασίας των συσκευών σας αποτελεί ο έλεγχος για πιθανές ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούν. Κάθε νέα έκδοση μπορεί να περιέχει plugins και αλλαγές που πιθανώς θα ισχυροποιήσουν την εμπειρία χρήσης σας και την ασφάλεια της συσκευής σας.

7. Προειδοποιήσεις Ασφαλείας

Το πιο προφανές, παρόλα αυτά συχνό λάθος των χρηστών, είναι η παράβλεψη των προειδοποιήσεων ασφαλείας του browser. Κάθε σύγχρονος browser θα ενημερώσει το χρήστη με το κατάλληλο αποτρεπτικό μήνυμα μόλις αποπειραθεί να επισκεφτεί έναν επικίνδυνο ιστότοπο. Οι χρήστες συστήνεται να μην αγνοούν τις ειδοποιήσεις και να εγκαταλείπουν την ιστοσελίδα.

8. Λογισμικό Προστασίας Συσκευών

Το κυριότερο βήμα προκειμένου να περιηγείστε με ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και να μην νοιώθετε εκτεθειμένοι είναι η επιλογή ενός λογισμικού διαδικτυακής προστασίας. Η Bitdefender διαθέτει βραβευμένη τεχνολογία και σύγχρονο λογισμικό ενώ διαρκώς ενημερώνεται και αναβαθμίζεται προκειμένου να σας παρέχει κορυφαίο επίπεδο διαδικτυακής προστασίας. Με υπηρεσίες όπως Γονικός Σύμβουλος, Safe Pay, Ασφαλής Περιήγηση και πολλές άλλες μπορείτε να επιλέξετε το πακέτο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Βρείτε εδώ όλα τα πακέτα και δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια τη δική σας αλλά και των αγαπημένων σας προσώπων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που ...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...