Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 190
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
24 Οκτωβρίου 2024 19:53

ENERGIA.TEC 2024

Συναντώντας τις εταιρείες security, τηλεοπτικού και δικτυακού εξοπλισμού στην 5η διεθνή έκθεση

Γράφει: ο Βασίλης Κατσιαούνης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2024%2F10%2FENERGIATECH ANOIGMA

Στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας ανανέωσε μετά από δύο χρόνια το ραντεβού της για τρεις μέρες, από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, η 5η διεθνής έκθεση ENERGIA.TEC, με κορυφαίους εκθέτες του κλάδου της ενέργειας, ρεκόρ επισκεψιμότητας και δυναμικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Η έκθεση απευθυνόταν σε επαγγελματίες και ιδιώτες των τομέων του ηλεκτρολογικού υλικού, του φωτισμού, των συστημάτων ασφαλείας και της ηλεκτροκίνησης, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν και να εξελιχθούν μέσα από την επαφή τους με νέες λύσεις και νέα προϊόντα.

Αρκετές ήταν οι συμμετέχουσες εταιρείες που πρόβαλαν τις πιο καινοτόμες λύσεις και ανέδειξαν τη σημασία της ενεργειακής μετάβασης. Επαγγελματίες, τεχνικοί και ειδικοί, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και ιδιώτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να δικτυωθούν, να μάθουν, αλλά και να εμπνευστούν από τις τελευταίες τεχνολογίες και καινοτομίες.

Με εντυπωσιακές εκδηλώσεις και συμμετοχές το παράλληλο τριήμερο ENERGIA.TEC Forum αποτέλεσε για 5η φορά το σημείο συνάντησης των ανθρώπων που διαμορφώνουν τις νέες τάσεις στον κλάδο της ενέργειας. Σε τρεις συνεδριακές αίθουσες πραγματοποιήθηκαν περισσότερες εκδηλώσεις από κάθε προηγούμενη φορά, οι οποίες κατάφεραν να αναδείξουν τα κορυφαία ζητήματα του κλάδου.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, και συγκεκριμένα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με παρουσία εκπροσώπων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και υποστήριξαν με την αιγίδα τους την έκθεση. Στα εγκαίνια απηύθυναν χαιρετισμούς οι εξής:

• Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών (μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος).

• Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

• Κωνσταντίνος Δαμίγος, Α΄ Αντιπρόεδρος του ΒΕΑ.

• Αλέξιος Παυλόπουλος, Πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ.

• Αντώνης Αλιμπέρτης, Πρόεδρος του ΣΕΠΗΥ.

• Ιωάννης Καλογερόπουλος, Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΤΗΕ.

• Γεώργιος Μοσχονάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Οπτικών Ινών.

• Ιωάννης Μπερτσάτος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης και Πιστοποίησης HELLAS CERT.

• Νίκος Βεργόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΧ.

• Γεώργιος Κισσανδράκης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων.

ENERGIATEC 1

Το περιοδικό Security Report δεν έλειπε από τη φετινή ENERGIA.TEC και ήρθε η στιγμή να σας παρουσιάσουμε τις εταιρείες συστημάτων ασφαλείας, τηλεοπτικού και δικτυακού υλικού που συναντήσαμε και που ξεχώρισαν για τα προϊόντα, τις λύσεις που πρόβαλαν στην έκθεση.

Alpha ΑΣΠΙΣ Security

ALPHA 1 scaled

Στο περίπτερο της Alpha ΑΣΠΙΣ Security ενημερωθήκαμε για τη μελέτη που απαιτείται πριν την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας, αυτοματισμού, αλλά και για τη λειτουργία ενός smart home. Ενημερωθήκαμε, επίσης, για τα συστήματα συναγερμού, πυρανίχνευσης, CCTV και Access Control που διαθέτει η εταιρεία, αλλά και για τον τρόπο χρήσης τους. Μάθαμε, επίσης, περισσότερα για τις υπηρεσίες φύλαξης που προσφέρουν, η φιλοσοφία των οποίων είναι η έμφαση στην πρόληψη. Η Alpha ΑΣΠΙΣ Security διαθέτει και Κέντρο Λήψης Σημάτων, μέσω του οποίου πραγματοποιείται παρέχεται παρακολούθηση των χώρων που αιτούνται φύλαξης.

ALPHA 2 scaled

Σχετικά με το ΚΛΣ, τα στελέχη της εταιρείας τόνισαν ότι το προσωπικό τους έχει λάβει ειδική εκπαίδευση και μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε έκτακτο συμβάν προκύψει, αναλύοντας πρώτα την κατάσταση, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες. Σημειώνεται ότι στο περίπτερό της Alpha ΑΣΠΙΣ Security παρουσιάστηκαν και άλλες λύσεις προστασίας, όπως οι υπηρεσίες φρούρησης με περιπολίες οχημάτων, που στόχο έχουν την προστασία κατοικημένων περιοχών, αλλά και οι υπηρεσίες αναγνώρισης και αποτύπωσης δυνητικού κινδύνου. Μία ακόμα αξιοσημείωτη υπηρεσία που παρουσιάστηκε στην ENERGIA.TEC ήταν το Electronic Guard Tour, μία ολοκληρωμένη λύση για τον έλεγχο περιπολιών χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Alpha ΑΣΠΙΣ Security, τηλ.: 210-6217784.

Divico Security

DIVICO 1 scaled

Από την ENERGIA.TEC δεν έλειπε η Divico Security, η οποία παρουσίασε μία λύση εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων. Ο λόγος για το v-timer, έναν έξυπνο χρονοδιακόπτη για τον θερμοσίφωνα, που επιτρέπει στον κάθε χρήστη να ρυθμίζει τον χρόνο λειτουργίας του με ακρίβεια για να απολαμβάνει ζεστό νερό όποτε το χρειάζεται. Στο περίπτερο, υπήρχαν και τρεις διαφορετικές εκδόσεις του χρονοδιακόπτη θερμοσίφωνα v-timer: αναλογικό, ψηφιακό και smart Wi-Fi V3.

DIVICO 2 scaled

Η έκδοση smart Wi-Fi V3 είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά και διαθέτει φωνητικό έλεγχο, χρονοπρογραμματισμό, έλεγχο από τη συσκευή v-timer, αλλά και έλεγχο από οπουδήποτε μέσω της δωρεάν εφαρμογής που είναι διαθέσιμη για iOS και Android συσκευές. Σχετικά με τη λειτουργία φωνητικού ελέγχου, ο χρήστης μπορεί από την εφαρμογή να ελέγξει τον χρονοδιακόπτη μέσω Amazon Alexa, αλλά και Google Assistant. Σημειώνεται ότι οι χρονοδιακόπτες θερμοσίφωνα v-timer διαθέτουν και προστασία υπερφόρτωσης, αλλά και αυτόματη απενεργοποίηση.

Divico Security, τηλ.: 2610-461900.

FT Electronics

FT ELECTRONICS 1 scaled

H FT Electronics δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στην εμπορία και διανομή πάσης φύσεως ηλεκτρονικών ειδών και εξαρτημάτων τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Στο περίπτερό της στην ENERGIA.TEC, συναντήσαμε πλήθος προϊόντων και διάφορων gadgets, περιζήτητων για τους επαγγελματίες του χώρου. Η γκάμα προϊόντων της Hom-io ξεχώρισε, ιδιαιτέρως η ποικιλία smart διακόπτων, το smart Wi-Fi alarm και πολλά άλλα. Ακόμα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν στο περίπτερο της FT Electronics μεγάλη γκάμα καμερών και να ενημερωθούν περαιτέρω για την καθεμία, ώστε να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να επιλέξουν τις κατάλληλες για τις απαιτήσεις τους.

FT ELECTRONICS 2 scaled

Από το περίπτερο δεν έλειπαν βάσεις επίτοιχων τηλεοράσεων, τροφοδοτικά CCTV Back-UP, αλλά και καλώδια δικτύου διάφορων μεγεθών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της FT Electronics βρισκόταν στη διάθεση του εκάστοτε επισκέπτη για να του λύσει οποιαδήποτε επαγγελματική, τεχνική ή τεχνολογική απορία, ενώ παράλληλα παρείχε πλήρη ενημέρωση για το πώς «χτίζουμε» ένα smart home σύστημα.

FT Electronics, τηλ.: 210-4834260.

G.I. Security

G.I. SECURITY 1 scaled

Ντυμένο στα κίτρινα το περίπτερο της G.I. Security ξεχώρισε στην ENERGIA.TEC όχι μόνο χάρη στο χρώμα του, αλλά και χάρη σε όλα όσα παρουσίασε. Συγκεκριμένα, παρουσίασε συστήματα ασφαλείας της Optex (από κουδούνια μέχρι και sensors), προϊόντα πυρασφάλειας της UniPOS, μία γκάμα πυράντοχων καλωδίων κ.ά. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το περίπτερό της οι IP κάμερες της Tiandy: Οι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά διάφορα μοντέλα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

GI SECURITY 2 scaled

Στο κέντρο του περιπτέρου, οι κάμερες της Tiandy ήταν συνδεδεμένες με τη διαδραστική touch screen της Hisense, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται στους επισκέπτες σε ζωντανή επίδειξη οι λειτουργίες και οι δυνατότητες των καμερών της Tiandy. Ακόμα, συναντήσαμε και τις θυροτηλεοράσεις της Akuvox, αλλά και το μοναδικό της keypad για να κλειδώνετε με ασφάλεια τους χώρους σας. Φυσικά, συναντήσαμε και τα προϊόντα της ZKTeco, με διάφορα Access Central Panels, keypads, αλλά και μηχανισμούς για Check In / Out.

G.I. Security, τηλ.: 210-6040601.

Microlink Technology & Security

MICROLINK 1 scaled

Στο περίπτερο της Microlink Technology & Security παρουσιάστηκε πλήθος λύσεων, που δεν απευθύνονταν μόνο στον τομέα της ενέργειας: Λύσεις αυτοματισμού, συστήματα ασφαλείας και συστήματα πυρανίχνευσης δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το περίπτερο της Microlink. Συγκεκριμένα, συναντήσαμε τους έξυπνους επαφικούς διακόπτες με αισθητήρα πίεσης Waltz, τους ενεργοποιητές 6 και 8 καναλιών και τροφοδοτικά της KNX.

MICROLINK 2 scaled

Συναντήσαμε θυροτηλεοράσεις δύο καλωδίων της 2EASY, Access Points της TP-Link, προϊόντα CCTV της TVT, κάμερες της VISION, IP κάμερες της Hikvision, έξυπνες κλειδαριές για Airbnb και ξενοδοχεία, ασύρματες μπάρες ελέγχου πρόσβασης κ.ά. Επιπλέον, είδαμε σε ζωντανή λειτουργία το έξυπνο σύστημα ασφαλείας της Mars 832, που περιλάμβανε σειρήνα, κάμερες, αισθητήρες και access panel. Τέλος, συναντήσαμε και προϊόντα της εταιρείας INIM, όπως ασύρματο ανιχνευτή καπνού, ασύρματο υπέρυθρο ανιχνευτή PIR, keypads, αυτόνομη εξωτερική και ασύρματη σειρήνα, τον υβριδικό πίνακα συναγερμού SOL II, ολοκληρωμένα συστήματα πυρανίχνευσης κ.ά.

Microlink Technology & Security, τηλ.: 210-5786534.

Mistral Antenna Systems

MISTRAL 1 scaled

Το περίπτερο της ελληνικής βιομηχανίας Mistral Antenna Systems ήταν από τα πρώτα που συναντούσαν οι επισκέπτες της ENERGIA.TEC. Η Mistral Antenna Systems διαθέτει πολύχρονη δραστηριοποίηση στην παραγωγή κεραιών και ενισχυτών τηλεόρασης, συσκευών υψηλής συχνότητας, μικτών, διακλαδωτήρων, RF modulators, φίλτρων και άλλων συναφών συσκευών για τα συστήματα τηλεόρασης. Η ομάδα της Mistral Antenna Systems προσέφερε διαρκώς την επαγγελματική της βοήθεια και πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες.

MISTRAL 2 scaled

Ένα από τα προϊόντα που κατάφερε να κλέψει την προσοχή μας ήταν οι Super mini Antennas, οι κεραίες μικρού μεγέθους για εξωτερικό χώρο, τεχνολογίας ενός διπόλου για εύκολες περιοχές. Ένα από τα βασικά της πλεονεκτήματα είναι η περιστρεφόμενη βάση για καλύτερη λήψη σήματος, ενώ διαθέτει προέκταση 15 εκ., η οποία της δίνει τη δυνατότητα περιστροφής σχεδόν 360°, ενώ παράλληλα τη συγκρατεί μακριά από μεταλλικά αντικείμενα, όπως ο ιστός και τα κάγκελα. Σημειώνεται ότι αυτή η μικρή κεραία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις κανονικές κεραίες βάσεως με ανακλαστήρα στις δύσκολες περιοχές.

Mistral Antenna Systems, τηλ.: 210-6047940.

Olympia Electronics

OLYMPIA ELECTRONICS 1 scaled

Σε γιορτινό κλίμα ήταν το περίπτερο της Olympia Electronics στην ENERGIA.TEC, η οποία επέλεξε να γιορτάσει εκεί τα 45 χρόνια παρουσίας της στην αγορά! Το εορταστικό all-day party που διοργανώθηκε το Σάββατο στο περίπτερο της εταιρείας κέρδισε τις εντυπώσεις – DJ και cocktails παρέχονταν όλη μέρα στους επισκέπτες! Επιπλέον, προσφέρονταν στο κοινό διαδραστικές εμπειρίες, παιχνίδια, δώρα και διάφορες εκπλήξεις.

OLYMPIA ELECTRONICS 2 scaled

Εκτός από το κλίμα εορτασμού, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τελευταία προϊόντα τεχνολογίας που διαθέτει η Olympia Electronics, όπως τα συστήματα πυρανίχνευσης και φωτισμού ασφαλείας, οι νέοι ψηφιακοί θερμοστάτες κ.ά. Μερικά από τα προϊόντα που συναντήσαμε στο περίπτερο της Olympia Electronics ήταν ανιχνευτές καπνού, σειρήνες και μπουτόν έκτακτης ανάγκης, ασύρματοι θερμοστάτες, συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία και πολλά άλλα. Ακόμα, η ομάδα της Olympia Electronics παρείχε τεχνική υποστήριξη, ενώ παρουσιάστηκαν διαδραστικές εφαρμογές με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας.

Olympia Electronics, τηλ.: 23530-51200.

PartnerNET

PARTNERNET 1 scaled

Στο περίπτερο της PartnerNET, συναντήσαμε τις λύσεις ενδοεπικοινωνίας και θυροτηλεοράσεων 2 καλωδίων της Akuvox, τις λύσεις αυτοματισμού και ασφαλείας της Akubela – που ανήκουν στην «οικογένεια» της Akuvox. Η PartnerNET παρουσίασε τρόπους ενδοεπικοινωνίας μέσα στο σπίτι, αλλά και τις δυνατότητες των μικρών monitor της Akubela, ώστε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στο έξυπνο σπίτι σας, αλλά και στο σύστημα συναγερμού σας. Γνωρίσαμε από κοντά την εφαρμογή BelaHome, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η διαχείριση των προϊόντων της Akubela από οποιοδήποτε σημείο.

PARTNERNET 2 scaled

Από το περίπτερο της PartnerNET δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι δικτυακές λύσεις της Ruijie-Reyee. Συγκεκριμένα, συναντήσαμε μια γκάμα από Access Points, ασύρματα routers με Wi-Fi 6 και Wi-Fi 7. Φυσικά, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και τις IP τηλεφωνικές συσκευές, τα Access Points, τα switches και τα ασύρματα routers της Grandstream. Τα ασύρματα routers της Grandstream διαθέτουν τεχνολογία Wi-Fi 6, ενσωματωμένο firewall και VPN, αλλά και τη δυνατότητα ελέγχου όλων των υπόλοιπων προϊόντων της Grandstream που είναι συνδεδεμένα με αυτά, πάντα με ενισχυμένη προστασία.

PartnerNET, τηλ.: 210-7100000.

Shop4Security

SHOP4SECURITY 2 scaled

Στο περίπτερο της Shop4Security, ένα από τα πρώτα περίπτερα που συναντούσαν οι επισκέπτες, συναντήσαμε μεγάλη γκάμα προϊόντων. Συγκεκριμένα, γνωρίσαμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα ασφαλείας που διαθέτει η εταιρεία. Το περίπτερο διέθετε πλήθος προϊόντων της TELETEK, όπως πληκτρολόγια, ανιχνευτές καπνού, υβριδικούς πίνακες συναγερμού της σειράς Eclipse, μαγνητικές επαφές, σειρήνες και πολλά άλλα.

SHOP4SECURITY 1 scaled

Επιπλέον, στο περίπτερο της Shop4Security συναντήσαμε μία μικρή γκάμα καμερών CCTV της Hikvision, φωτισμούς ασφαλείας της Ansell, αλλά και συστήματα συναγερμού της Ajax. Σημειώνεται ότι η Shop4Security πραγματοποίησε και ένα σεμινάριο γύρω από την ασύρματη πυρανίχνευση το μεσημέρι του Σαββάτου με θέμα «Η πιο ανταγωνιστική πιστοποιημένη ασύρματη πυρανίχνευση της αγοράς!»

Shop4Security, τηλ.: 210-2813515.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Νοέμβριος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Νοεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές...
Universal Beams & Barriers
Τα beams και τα barriers αποτελούν σύγχρονα εργαλεία συστήματος ασφαλείας που μπορούν να τοποθετηθούν περιφερειακά του χώρου που θα επιλέξετε: σε πόρτες και παράθυρα, σε εισόδους γκαράζ και αλλού....
TOP VISION & Dahua Technology
Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση ολοκληρώθηκε και το φετινό τεχνικό σεμινάριο της TOP VISION, που ήταν αφιερωμένο στα προϊόντα της Dahua Technology. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο G...
Cubitech και ZKTeco
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εμπορική και τεχνική παρουσίαση των καινοτόμων λύσεων ασφάλειας και ελέγχου πρόσβασης από τις εταιρείες Cubitech και ZKTeco, που διοργάνωσε η ARK Academy το Σάββατο,...
ENERGIA.TEC 2024
Στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας ανανέωσε μετά από δύο χρόνια το ραντεβού της για τρεις μέρες, από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, η 5η διεθνής έκθεση ENERGIA.TEC, με κορυφαίους εκθέτες του κλά...
Cubitech CB-BI4045MWK
Η IP κάμερα τύπου bullet CB-BI4045MWK της Cubitech θα αναβαθμίσει την προστασία που παρέχει το σύστημα συναγερμού σας στον χώρο σας. Η εγκατάσταση της κάμερας και ο συγχρονισμός της με το σύστημα ...
Uniview EasyStar OwlView
Οι νέες κάμερες OwlView της Uniview με τεχνολογία Wise-ISP χρησιμοποιούν τεχνολογία AI για να δημιουργήσουν εικόνες που δεν μπορούν να συγκριθούν με άλλες κάμερες της αγοράς. Στο τρέχον τεύχος ...
ELDES KeyBoB
Το KeyBoB της ELDES προσφέρει στους χρήστες ενός συστήματος ασφαλείας τη δυνατότητα όπλισης και αφόπλισής του με ασφάλεια και ευελιξία. Συνδυάζει ευκολία χρήσης με προηγμένες λειτουργίες ασφαλείας...