Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 149
TM 507
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
5 Δεκεμβρίου 2022 10:54

Οι εταιρείες Security στη Xenia 2022

xenia 3f47f989

Το Security Report δεν θα μπορούσε να λείπει από μία εκ των μεγαλύτερων εκθέσεων για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Επί τρεις ημέρες η Xenia 2022 αποτέλεσε πόλο έλξης εκατοντάδων επαγγελματιών της εστίασης και έδωσε τη δυνατότητα σε πλήθος εκθετών να αναδείξουν την γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Μεταξύ αυτών, υπήρξε και πλήθος εταιρειών που εξειδικεύονται (και) στο τομέα της ασφάλειας.

Ηλεκτροκίνηση και ασφάλεια από τη Force

Δύο μεγάλα περίπτερα «κατέλαβαν» τα προϊόντα της Force που είναι χρήσιμα για ξενοδοχειακές εφαρμογές. Οι δύο βασικοί τομείς στους οποίους επικεντρώθηκε η εταιρεία περιελάμβαναν τη μεταφορά προσωπικού και πελατών εντός των μεγάλων ξενοδοχειακών (και όχι μόνο) μονάδων, αλλά και την ασφάλεια – όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομα της εταιρείας.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, στο ένα περίπτερο της Force «πάρκαραν» μια σειρά ηλεκτροκινούμενων οχημάτων: από ηλεκτρικά μονοθέσια σκουτεράκια μέχρι ποδήλατα και από αμαξίδια πελατών για τη μεταφορά τους εντός των εγκαταστάσεων μέχρι διθέσια μηχανάκια με αστυνομικό φάρο για περιπολίες. Αξίζει να σημειωθεί πως όπως ανέφερε ο κος Παναγιώτης Βερανούδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας, η Force προμηθεύει την τελευταία λέξη ηλεκτρικών σκούτερ της ESF Electro Mobility, τα οποία παρέχουν έως και 230km αυτονομία. Πολλά από αυτά συνοδεύονται από εγγύηση 8 χρόνων. Τα πλέον εντυπωσιακά και χρήσιμα διθέσια μηχανάκια ειδικής έκδοσης Police, σειράς E – R MAX R ή E – R MAX Μ, παρέχουν έως 230km αυτονομίας, και προαιρετικά ενσωματώνουν προσομοιωτή ήχου μοτοσυκλέτας υψηλών κυβικών, μπαγκαζιέρα, δυνατότητα σύνδεσης με Bluetooth, σύστημα πλοήγησης και ανιχνευτή τοποθεσίας. Από τα εκθέματα της εταιρείας δεν έλειπαν οι ηλεκτρικοί φορτιστές, τα ηλεκτρικά αμαξίδια pick-up και παρεμφερείς λύσεις ηλεκτροκίνησης.

2 10
Οχήματα ηλεκτροκίνησης στο περίπτερο της Force.

Το δεύτερο περίπτερο της Force, επίσης αφιερωμένο στις ξενοδοχειακές μονάδες, επικεντρώθηκε σε πιο «παραδοσιακές» μορφές ασφάλειας, όπως συστήματα Access Control, χρηματοκιβώτια, κ.λπ. Εκεί, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα κλειδαριών ασφαλείας και άλλων συναφών με την ασφάλεια εξαρτημάτων. Ο κος Κωνσταντίνος Βερανούδης, δήλωσε πως η Force μπορεί να περηφανεύεται, καθώς παρέχει πολλές και ολοκληρωμένες λύσεις ελέγχου πρόσβασης και γενικότερα φύλαξης. Μεταξύ αυτών, υπήρχαν κλειδαριές ασφαλείας νέας τεχνολογίας που συνδέονται με Bluetooth, συστήματα πυρανίχνευσης, οθόνες σήμανσης, συστήματα θερμομέτρησης, αλλά και φωτεινές σημάνσεις κινδύνου. Ειδικά για τις τελευταίες, αξίζει να συγκρατήσουμε τη σειρά Luxury Series που καλύπτει τις αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας των 5στερων ξενοδοχείων, καθώς οι σημάνσεις αυτής της σειράς είναι άκρως ορατές ακόμα και σε συνθήκες ιδιαίτερα χαμηλής ορατότητας (π.χ. λόγω καπνού) και μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε σκάλες, σκοτεινά δωμάτια κ.λπ.

1 2
Οχήματα ηλεκτροκίνησης στο περίπτερο της Force.

H NETACMION με πολλές συνεργασίες στην Xenia 2022

Η NETACMION, εταιρεία που παρέχει πλούτο λύσεων στις επιχειρήσεις από το 2007, ανέδειξε ένα σημαντικό δείγμα των πολλών και μεγάλων συνεργασιών της στην Xenia 2022. Η NETACMION χώρισε το ευρύχωρο περίπτερό της σε κατηγορίες ανάλογα με τον συνεργαζόμενο προμηθευτή της.

Η πρώτη κατηγορία ανέδειξε τις αξιόπιστες λύσεις της LEMCO, εταιρεία με πάνω από 45 χρόνια εμπειρίας στον σχεδιασμό την ανάπτυξη και την παραγωγή επαγγελματικού εξοπλισμού διανομής τηλεοπτικού σήματος μέσω RF, IP αλλά και οπτικών ινών. Στο περίπτερο της NETACMION κυριάρχησαν τα HeadEnd SCL-824CT, SCL-424CT και HCL-824CT της LEMCO.

Η δεύτερη κατηγορία αφιερώθηκε στις οθόνες και τις επαγγελματικές λύσεις που προσφέρει η LG Electronics. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στις τηλεοράσεις 4K UHD Hospitality της LG, οι οποίες συνδέονται στο Pro:Centric Cloud, το οποίο βελτιώνει τη χρηστικότητα της λύσης CMS της επιχείρησης και τη μετάβαση υπηρεσιών στο διαδίκτυο του συστήματος (cloudification), ενώ προσφέρει διάφορα πρότυπα σχεδίασης, βελτιώνοντας τη συλλογή δεδομένων και την πλατφόρμα ανάλυσης με έναν ελκυστικό πίνακα ελέγχου. Ακόμα, το Pro:Centric επιτρέπει την εύκολη και απλή διαχείριση ξενοδοχειακού περιεχομένου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η εφαρμογή του Netflix μπορεί να ενεργοποιηθεί από οποιονδήποτε διαθέτει συνδρομή μέσω του Pro:Centric Direct.

Η Τρίτη κατηγορία ανήκε στην ENSAT Technologies, από την οποία εκτέθηκαν προϊόντα και λύσεις, όπως splitters, WI-FI, FTTR, IPTV, Digital Signage, EOC και DOCSIS.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο περίπτερο εκτέθηκαν CCTV κάμερες, αλλά και τηλεοράσεις της Dahua.

IMG 8756
Το περίπτερο της Netacmion στην Xenia 2022.

Η ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ με πλούσιο ξενοδοχειακό εξοπλισμό

Η ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ παρευρέθηκε στην Xenia, εκθέτοντας ευρεία γκάμα προϊόντων, κατάλληλη να καλύψει κάθε ανάγκη ενός ξενοδοχείου. Συνδυάζοντας στιλ και ποιότητα, η γκάμα της ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ περιελάμβανε από το πιο – φαινομενικά – απλό (π.χ. ποικιλία ποτηριών) μέχρι το πλέον σύνθετο και εξεζητημένο προϊόν (π.χ. οπλοκιβώτια). Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο κομμάτι του luxurious και του custom service, η ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ εξέθεσε δίσκους σερβιρίσματος, κούπες στις οποίες μπορεί να αποτυπωθεί το εκάστοτε εταιρικό logo, πολυτελή ποτήρια ιδανικά για χαλάρωση σε πισίνα ή spa, διαφόρων μεγεθών mini bar, αλλά και μια σειρά από συσκευές και εργαλεία καλλωπισμού, όπως καθρέφτες, σεσουάρ κ.ά. Όσον αφορά στο κομμάτι της ασφαλείας, σημαντικό να προβλεφθεί από μια ξενοδοχειακή επιχείρηση, η ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ, χάριν στην πολυετή της εξειδίκευση στον τομέα, εξέθεσε μια ευρεία γκάμα χρηματοκιβωτίων, οπλοκιβωτίων για τη φύλαξη πιστολιών και καραμπίνας, smart lockers κατάλληλα για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία επιτρέπουν και την καταγραφή ιστορικού κινήσεων.

Αναφορικά με την παρουσία της ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ στην έκθεση, η κα Ιωάννα Σχίζα, CFO, δήλωσε στο ικανοποιημένη τόσο με το άνοιγμα του κύκλου επαφών και υποψήφιων συνεργατών της εταιρείας, όσο και με την προσέλευση επαγγελματιών του χώρου, οι οποίοι όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Σχίζα φάνηκε πως «ξέρουν τι αναζητούν».

IMG 8815
Προϊόντα από το περίπτερο της ΛΕΩΝ HELLAS στην Xenia 2022.

Η VISION ΜΑΥΡΙΔΑΚΗΣ με σύγχρονες λύσεις ασφαλείας

Η κρητική εταιρεία VISION ΜΑΥΡΙΔΑΚΗΣ, συνεργαζόμενη επιτυχώς εδώ και πάνω από 25 χρόνια με επίσημες αντιπροσωπείες προϊόντων ασφαλείας και όχι μόνο, έδωσε δυναμικό παρών στην Xenia 2022. Εκπροσωπώντας επάξια την κατασκευάστρια εταιρεία VIMLOC, η VISION ΜΑΥΡΙΔΑΚΗΣ παρουσίασε στους επισκέπτες της έκθεσης ηλεκτρονικές κλειδαριές ασφαλείας, mini bar χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και «παραδοσιακά» και «συρταρωτά» χρηματοκιβώτια. Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στην ηλεκτρονική κλειδαριά της VIMLOC, την HG 10-V1. Η κλειδαριά αυτή, αποτελεί μια σύγχρονη και αξιόπιστη επιλογή ελέγχου εισόδου ειδικά για ενοικιαζόμενα καταλύματα τύπου Airbnb και μικρά ξενοδοχεία που δεν διαθέτουν reception. Ο λόγος είναι ότι επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν άμεση πρόσβαση στο δωμάτιό τους είτε με κωδικό είτε με κάρτα, χρησιμοποιώντας το Bluetooth του κινητού τους. Ακόμα, οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να κλειδώσουν την πόρτα τους, κάνοντας ένα απλό swipe up. Τέλος, παρέχει δυνατότητα ξεκλειδώματος τόσο με δακτυλικό αποτύπωμα ή μηχανικό κλειδί, όσο και απομακρυσμένα μέσω WI-FI από τον διαχειριστή του καταλύματος.

Ερωτηθείσα για τις εντυπώσεις της εταιρείας από την Xenia 2022, η κα Φραντζέσκα Μαυριδάκη, χαρακτήρισε ικανοποιητική την προσέλευση των επισκεπτών, ενώ σημείωσε την υψηλή συμμετοχή ιδιοκτήτων Airbnb.

IMG 8818
Κλειδαριές και χρηματοκιβώτια που παρουσιάστηκαν από τη Vision Μαυριδάκης στην Xenia 2022.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ