Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Σκέψεις για τεχνολογικές κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία
Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να περνάει σε νέα φάση κλιμάκωσης, αυξάνονται οι φωνές εντός του δυτικού στρατοπέδου για επιβολή νέων, αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα, πέντε κράτη – μέλη της Ευρωζώνης, Ιρλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία, πέραν των «γνωστών» κυρώσεων με στόχο το περιορισμό της διακίνησης ρωσικού αερίου και πετρελαίου, ζήτησαν να προστεθούν νέες κυρώσεις που αφορούν τον τομέα της τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας.
Το πακέτο νέων κυρώσεων προτείνεται να περιλαμβάνει της λειτουργίας της ρωσικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Kaspersky Lab στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές τεχνολογίας και προσθήκη περισσότερων αγαθών στον κατάλογο των απαγορευμένων τεχνολογικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των μηχανών επεξεργασίας δεδομένων, συσκευών αποθήκευσης και πολλών ηλεκτρονικών.
Μετά τις εκλογές στη Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) και τη σύγκρουση ανάμεσα στην εκλεκτή υποψήφια των ΗΠΑ (που στηρίχθηκε από το σύνολο της Δύσης) και τον αυτόν της Ρωσίας (που φέρεται να στηρίχτηκε από την Κίνα), διαφαίνεται πως ο πόλεμος θα περάσει για τα καλά (και) στο επίπεδο της τεχνολογίας.