Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
4 Αυγούστου 2017 13:22

ΟΝΕΧ: Δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στην ΕΛΑΣ

31725407830234699d3eaa273278865c XL 61336cee

Χθες Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την προσφορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε Υπηρεσίες του Σώματος, από τον Όμιλο «ΟΝΕΧ SA ». Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος..Χθες Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την προσφορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε Υπηρεσίες του Σώματος, από τον Όμιλο «ΟΝΕΧ SA ».

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Λειτουργιών του Ομίλου « ONEX SA », Ιωάννης Πασχαλίδης.

Στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ανέφερε:

«Ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κύριε Γενικέ είναι ευχάριστη στιγμή σήμερα πραγματικά, που η Ελληνική Αστυνομία υποδέχεται στο Αρχηγείο τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη του Ομίλου «ΟΝΕΧ». Η Ελληνική Αστυνομία στηρίζει και συμπορεύεται με τις υγιείς ελληνικές εταιρίες. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν ελληνικές εταιρίες ενδυναμώνουν στην εσωτερική αγορά και κάνουν μεγάλα βήματα ανάπτυξης τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Είναι μεγάλη χαρά για την Αστυνομία, για την Ελλάδα, για τους Έλληνες, πραγματικά εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, εξειδικευμένες στην πληροφορική στις τηλεπικοινωνίες, στη νανοτεχνολογία και σε άλλα αντικείμενα, να ανοίγουν τα «φτερά» τους και να κάνουν «καριέρα» στην Ευρώπη, στον κόσμο, στον πλανήτη. Αυτό βοηθάει και την Πατρίδα και τους απανταχού Έλληνες, σε όλο τον κόσμο.

Σας ευχαριστούμε πολύ που στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η εταιρία σας, δώρισε ανιδιοτελώς στην Ελληνική Αστυνομία ηλεκτρονικό εξοπλισμό, που θα την βοηθήσει να ανταποκριθεί πραγματικά στις δύσκολες προκλήσεις που έχει.

Η προσφορά σας πραγματικά γίνεται αποδεκτή από μέρους μας με μεγάλη χαρά και να είστε βέβαιοι ότι ο εξοπλισμός στο σύνολο του, είτε πρόκειται για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είτε για οθόνες, είτε για εκτυπωτές, θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα διανεμηθεί σε Υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα, με ένα μικρό πρόκριμα σε υπηρεσίες που εξειδικεύονται στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος και όχι μόνο. Και για αυτό σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, υπογράμμισε:

«Κύριε Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Αντιπρόεδρε και στελέχη του ομίλου «Onex», αγαπητοί Στρατηγοί, Ταξίαρχοι και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη μέρα, όπως σωστά είπε και ο κ. Αρχηγός.

Αισθάνομαι χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας σε μια εκδήλωση με ιδιαίτερη σημασία, ακριβώς γιατί αποδεικνύει και αναδεικνύει την αξία της προσφοράς.

Η Ελληνική Αστυνομία, όπως προκύπτει από το καθημερινό έργο των ανδρών και γυναικών του Σώματος, παρά τις όποιες αντιξοότητες είναι και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, αρωγός και σύμμαχος, υπηρετώντας και προσφέροντας στην κοινωνία.

Ο όμιλος «Onex», προς τιμή του οποίου πραγματοποιείται και η σημερινή εκδήλωση, αναγνωρίζοντας αυτό ακριβώς το έργο και εν γένει τον κοινωνικό ρόλο του Σώματος, θέλησε με την σειρά του να προσφέρει στην Ελληνική Αστυνομία και γι’ αυτό φυσικά σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Η άμεση θετική ανταπόκριση του Προέδρου και Διευθύνοντα συμβούλου, του κ. Πάνου Ξενοκώστα, στο προσωπικό μου κάλεσμα να συνδράμει ο όμιλος «Onex» την Ελληνική Αστυνομία με την προσφορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, αφενός αποτελεί έμπρακτη συνεισφορά, που διευκολύνει επί της ουσίας το απαιτητικό έργο των Υπηρεσιών μας, αφετέρου δε αποτελεί ηθική αναγνώριση των προσπαθειών όλων των αστυνομικών, σε όποια θέση ή περιοχή και αν εργάζονται.

Είναι μάλιστα ιδιαιτέρως σημαντικό να τονίσουμε ότι μεγάλο μέρος του εξοπλισμού που προσφέρθηκε από την «Onex» –συστήματα υπολογιστή, οθόνες και εκτυπωτές– παραδόθηκε ήδη ή πρόκειται να παραδοθεί σύντομα σε Τμήματα Αλλοδαπών, Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης και Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης ανά την Ελλάδα, ακριβώς γιατί αναγνωρίζουμε το «βάρος» που σηκώνουν αυτές ειδικά οι Υπηρεσίες, κυρίως τα τελευταία δύο – τρία χρόνια, με τις άνευ προηγουμένου υψηλές απαιτήσεις της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

Φυσικά, ηλεκτρονικός εξοπλισμός προορίζεται και για Αστυνομικές Διευθύνσεις και άλλες Υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, βάσει αναγκών –αν και οι ανάγκες, όπως ξέρουμε όλοι, ποτέ δεν γίνεται να καλυφθούν πλήρως. Και γι’ αυτό εξάλλου είναι σημαντικό όταν εταιρίες και όμιλοι, όπως η «Onex», σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, δίνουν το παράδειγμα και αφουγκράζονται τις ανάγκες μας, υποστηρίζοντας ηθικά και υλικά την Ελληνική Αστυνομία, συνδράμοντας στο δύσκολο έργο της.

Πόση δύναμη και πόσο κουράγιο να συνεχίσουμε μας δίνουν, ένα «μπράβο» και ένα «ευχαριστώ»; Την απάντηση την ξέρουμε όλοι. Αυτή λοιπόν ακριβώς τη δύναμη εισέπραξε και η Ελληνική Αστυνομία από την «Onex» και γι’ αυτό σήμερα, σε ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης, θα θέλαμε και εμείς να σας ευχαριστήσουμε με την σειρά μας.

Κύριε Ιωάννη Πασχαλίδη, Αντιπρόεδρε του ομίλου «Onex», θα ήθελα να μεταφέρετε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Πρόεδρο, κύριο Ξενοκώστα, που γνωρίζω ότι απουσιάζει εκτάκτως στο εξωτερικό.

Σας ευχαριστούμε θερμά, διότι αποδεικνύετε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι μόνη στον καθημερινό αγώνα για την προστασία των πολιτών. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την εκτίμηση και ελπίζουμε ότι η πράξη σας θα ωθήσει και άλλους να σας μιμηθούν και να συμβάλουν, στο μέτρο που μπορούν, το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κάθε δωρεά και κάθε χορηγία προς την Ελληνική Αστυνομία αποτελεί στην ουσία προσφορά προς την ίδια την κοινωνία και τους πολίτες, τους οποίους ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικός υπηρετούν και στηρίζουν, γι’ αυτό άλλωστε η αξία της είναι βαρύνουσα.

Κύριε Πασχαλίδη, αξιότιμα στελέχη του ομίλου «Onex», ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ως Ελληνική Αστυνομία σας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική σας προσφορά και προσωπικά σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη θετική ανταπόκριση και σας εύχομαι υγεία, δύναμη και προκοπή.»

Ακολούθως ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου « ONEX SA » Ιωάννης Πασχαλίδης, στο χαιρετισμο του, ανέφερε:

«Αξιότιμε κ. Γενικέ, κ. Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας, κύριοι Κλαδάρχες, κύριοι ανώτατοι Αξιωματικοί, θα ήθελα με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για την μεγάλη τιμή που κάνατε στην εταιρεία μας.

Κύριε Γενικέ θα μεταφέρω προσωπικά τις ευχαριστίες σας στον κ. Πάνο Ξυλοκώστα και θα ήθελα εκ μέρους του κ. Πάνου Ξυλοκώστα, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων λείπει στο εξωτερικό, παρότι θα ήθελε να παρευρεθεί σήμερα μαζί μας σε αυτή την τελετή, δεν μπορεί – θα ήθελα να σας διαβάσω το χαιρετισμό του εκ μέρους του:

“Τα τελευταία χρόνια που η Ελλάδα μας δοκιμάζεται από μία βαθιά οικονομική κρίση, η Ελληνική Αστυνομία αποδεικνύει καθημερινά στον ελληνικό λαό πως η συγκυρία αυτή δεν επηρέασε καθόλου το αξιόμαχο της, την αποτελεσματικότητα της, αλλά κυρίως δεν άγγιξε το ήθος και τις αρχές που διακατείχαν και διακατέχουν πάντα το αστυνομικό σώμα.

Στο πρόσωπο του κάθε Έλληνα αστυνομικού, εμείς αντικρίζουμε τον κάθε εκπαιδευμένο επαγγελματία και πάνω απ’ όλα τον συνάνθρωπο, που με αυταπάρνηση καθημερινά υπερασπίζεται την οικογένεια του που αφήνει πίσω και θα υπερασπιστεί με τη ζωή του την περιουσία όλων μας, που με μόχθο παλέψαμε να αποκτήσουμε, που θα υπερασπιστεί με τη ζωή του τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας μέσα από μία σειρά κινδύνων που κανείς στο παρελθόν τουλάχιστον δεν θα μπορούσε να διανοηθεί, που υπερασπίζεται την ίδια τη Δημοκρατία μας και την ιστορία μας, την ίδια την Ελλάδα.

Σας ευχαριστούμε λοιπόν από καρδιάς και θα προσπαθούμε πάντα κινητοποιώντας όποια δύναμη έχουμε, μέσα από την προσφορά στις ελληνικές αξίες να ανταποδίδουμε ένα ελάχιστο ποσοστό όλων εκείνων των άυλων αξιών που μας προσφέρετε κάθε μέρα με το έργο σας και με κίνδυνο της δικής σας ασφάλειας. Γιατί κανείς δεν πρέπει να λησμονεί πως ο Έλληνας αστυνομικός βάζει τη ζωή των οικογενειών μας πάνω από την ίδια του τη ζωή, εις βάρος της δικής του οικογένειας.

Είστε στυλοβάτες της ελληνικής κοινωνίας και σας ευγνωμονούμε για αυτό μέσα από τη ψυχή μας, ευχαριστούμε πάρα πολύ.»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας στον Αντιπρόεδρο του Ομίλου « ONEX SA ».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Ταξίαρχος Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, καθώς και στελέχη του Ομίλου « ONEX SA ».

Σημειώνεται ότι ο εξοπλισμός που προσφέρθηκε στην Ελληνική Αστυνομία περιλαμβάνει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές και άλλα συναφή είδη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...