06/10/2017

Η κυβέρνηση αποφάσισε ενιαίο dress code για τους σεκιούριτι

Το dress code του προσωπικού ασφάλειας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας αποφάσισαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Όπως αναφέρεται στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 3435 - τεύχος Β) καθορίζεται ενιαίος τύπος...
Το dress code του προσωπικού ασφάλειας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας αποφάσισαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Όπως αναφέρεται στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 3435 - τεύχος Β) καθορίζεται ενιαίος τύπος στολής για το προσωπικό ασφαλείας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, ως εξής:

α) Στολή Υπηρεσίας υπ' αριθμ. 1 ανδρών- γυναικών

αα) Χειμερινή

- Πηλήκιο τύπου τζόκεϋ χρώματος γκρι ανοικτού.

- Επενδύτης ισχυρού ψύχους, τύπου τζάκετ, χρώματος γκρι ανοικτού.

- Επενδύτης τύπου μπουφάν (με προσθαφαιρούμενη επένδυση), χρώματος γκρι ανοικτού.

- Υποκάμισο χρώματος γκρι, με εμπρόσθιες τσέπες στο ύψος του θώρακα.

-Παντελόνι χρώματος γκρι ανοικτού, με παραράμμα- τα χρώματος μολυβί κατά μήκος της εξωτερικής ραφής των σκελών.

- Γραβάτα χρώματος μαύρου (προαιρετικά).

- Ζώνη καννάβινη χρώματος γκρι ανοικτού.

- Υποδήματα και κάλτσες, χρώματος μαύρου. Κατά την χειμερινή περίοδο, σε εσωτερικούς χώρους, είναι δυνατόν να φέρεται εξωτερικά αντί των επενδυτών, μόνο το υποκάμισο.

ββ) Θερινή

- Είναι ίδια με τη χειμερινή στολή, με τη διαφορά ότι δεν φέρονται οι επενδύτες και το υποκάμισο είναι με κοντές ή αναδιπλωμένες χειρίδες.

β) Στολή Υπηρεσίας υπ' αριθμ. 2 ανδρών- γυναικών (επιχειρησιακή) 

αα) Χειμερινή

- Πηλήκιο τύπου τζόκεϋ χρώματος γκρι ανοικτού.

- Επενδύτης ισχυρού ψύχους, τύπου τζάκετ, χρώματος γκρι ανοικτού.

- Επενδύτης τύπου μπουφάν (με προσθαφαιρούμενη επένδυση), χρώματος γκρι ανοικτού.

- Χιτώνιο τύπου υποδήτη, με εμπρόσθιες τσέπες στο ύψος του θώρακα και εσωτερικά αυτού πουλόβερ τύπου ζιβάγκο ή φανέλα κλειστή, χρώματος μολυβί.

- Παντελόνι, τύπου φόρμας, χρώματος γκρι ανοικτού. - Ζώνη καννάβινη χρώματος γκρι ανοικτού.

- Υποδήματα υψηλά (τύπου αρβύλας) και κάλτσες, χρώματος μαύρου.

ββ) Θερινή Είναι ίδια με τη χειμερινή στολή, με τη διαφορά ότι δεν φέρονται επενδύτες και το χιτώνιο είναι με κοντές ή αναδιπλωμένες χειρίδες.

Στο άρθρο 2 αναφέρεται στο ειδικό διακριτικό σήμα  (κονκάρδα): «Το ειδικό διακριτικό σήμα, που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 2518/1997, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 6 του ν. 3707/2008, φέρεται στο αριστερό ημιθωράκιο των επενδυτών, χιτωνίων και υποκαμίσων των στολών του προσωπικού ασφάλειας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, που φέρονται εξωτερικά.»

Επίσης στο άρθρο 3 γίνεται λόγος για τα διακριτικά: «Στο ύψος της συρραφής αμφοτέρων των χειρίδων με το κυρίως κορμό, των επενδυτών, χιτωνίων και υποκαμίσων των στολών του προσωπικού ασφάλειας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, που φέρονται εξωτερικά, συρράπτονται παραράμματα στα οποία αναγράφεται με λευκό χρώμα σε μολυβί φόντο η φράση «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ». Τρία εκατοστά κάτω από το παράραμμα της αριστερής χειρίδας, φέρεται το ειδικό διακριτικό σήμα ή ο διακριτικός τίτλος της επιχείρησης. Όμοιο παράραμμα φέρεται και στο δεξί ημιθωράκιο των παραπάνω ειδών πάνω από την τσέπη, καθώς και στη μετωπίδα του τζόκεϋ.»

Τέλος σημειώνεται ότι «η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει έξι (6) μήνες μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Η απόφαση φέρει ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου 2017.
Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.