Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
8 Μαΐου 2018 13:08

Χάρι – Μέγκαν: Επιστρατεύουν κάμερες ασφάλειας για τη διαδρομή με την άμαξα

362b5516d98fcd1e0ee5740f7591dc15 XL 63466180

Αν κάτι ανησυχεί περισσότερο απ’ όλα τη βρετανική αστυνομία στο «Γάμο της Χρονιάς» του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ που στις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί  στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ, αυτό είναι η..

Αν κάτι ανησυχεί περισσότερο απ’ όλα τη βρετανική αστυνομία στο «Γάμο της Χρονιάς» του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ που στις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί  στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ, αυτό είναι η βόλτα με ανοιχτή άμαξα που έχει προγραμματιστεί μετά τον γάμο. Βόλτα η οποία θεωρείται επικίνδυνη για την ασφάλεια του ζευγαριού.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του παλατιού πως μετά την γαμήλια τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα), ο πρίγκιπας και η Αμερικανίδα ηθοποιός θα επιβιβαστούν σε ανοιχτή άμαξα και θα διασχίσουν μια διαδρομή τριών χιλιομέτρων μέσα στην πόλη για να τους επευφημήσουν οι θαυμαστές τους, έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στη βρετανική αστυνομία.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος μίλησε στην εφημερίδα Sunday Times και υποστήριξε πως αυτή η διαδρομή μέσα στην πόλη του Ουίνδσορ ανάμεσα σε σπίτια, καταστήματα και κάτω από μπαλκόνια δημιουργεί «σοβαρά προβλήματα ασφάλειας».

«Από άποψη προστασίας η χρήση του κεντρικού δρόμου του Ουίνδσορ είναι ανησυχητική, παρουσιάζει προβλήματα ασφάλειας και θα είναι πολύ δύσκολο να εκκενωθεί αν συμβεί μια επίθεση», ανακοίνωσε στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην επικεφαλής της ειδικής υπηρεσίας για την ασφάλεια της βασιλικής οικογένειας, Ντάι Ντέιβις.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, η βρετανική αστυνομία φοβάται μια επίθεση στο νιόπαντρο ζευγάρι κατά την περιφορά του με την ανοιχτή άμαξα από τζιχαντιστές, Ιρλανδούς τρομοκράτες ή ακόμα και από κάποιον μοναχικό stalker, που έχει εμμονή με τη βασιλική οικογένεια της Γηραιάς Αλβιόνας.

Η ύπαρξη πολλών επαιτών και άστεγων στην πόλη κάνει πιο δύσκολο το έργο της αστυνομίας αφού τρομοκράτες θα μπορούσαν με αμφίεση επαίτη να πραγματοποιήσουν μια επίθεση την ημέρα του γάμου, αναφέρει η εφημερίδα Daily Star. Η τοπική αστυνομία «οργώνει» ήδη τους δρόμους της πόλης και τα καταστήματα για να εντοπίσει «πιθανή απειλή» ενώ έχει ανακοινωθεί πως εκείνη την ημέρα όσοι επισκεφθούν την πόλη θα υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο. Επίσης, νέες κάμερες ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί γύρω από το κάστρο του Ουίνδσορ.

Έτσι, μια δύναμη 3.000 αστυνομικών θα αναπτυχθεί στην πόλη του Ουίνδσορ στις 19 Μαΐου και αρκετοί από αυτούς με πολιτική αμφίεση θα αναμιχθούν με το πλήθος ώστε να αποφευχθεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

Αυτή η δύναμη είναι από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της αστυνομίας στη Βρετανία. Στον πολυσυζητημένο γάμο αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τρεις φορές περισσότεροι αστυνομικοί από αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν το 2005 στο γάμο του πρίγκιπα Κάρολου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος είχε, επίσης, τελεστεί στο κάστρο του Ουίνδσορ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...