Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
20 Ιουλίου 2015 14:46

Εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση που έκλεβε κοσμηματοπωλεία στα Χανιά

0af7066a15b46ecace4051cc8307525c XL f720ce9c

Η οργάνωση, που αποτελεί παρακλάδι της γεωργιανής μαφίας, διέπραττε κλοπές σε κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο του ριφιφί και της απασχόλησης. Επτά υπήκοοι Γεωργίας, συνελήφθησαν στις 15 Ιουλίου στα Χανιά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής..Η οργάνωση, που αποτελεί παρακλάδι της γεωργιανής μαφίας, διέπραττε κλοπές σε κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο του ριφιφί και της απασχόλησης.

Επτά υπήκοοι Γεωργίας, συνελήφθησαν στις 15 Ιουλίου στα Χανιά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Πρόκειται για πέντε άνδρες ηλικίας 31, 33, 37, 38 και 41 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 56 και 61 ετών, οι οποίοι ανήκουν σε διεθνική εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από κοσμηματοπωλεία, με τη μέθοδο του ριφιφί και της απασχόλησης.

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από πολυήμερη και συστηματική έρευνα εντόπισε τρία μέλη της οργάνωσης που σκοπό είχαν να διαπράξουν ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στην Κρήτη.

Είχαν μάλιστα συναντηθεί με άλλα μέλη της οργάνωσης και επισκεφθεί πλήθος κοσμηματοπωλείων σε όλους τους νομούς της Κρήτης, διενεργώντας αυτοψία προκειμένου να επιλέξουν τα πιο ευάλωτα. Από όσα επισκέφθηκαν, εστίασαν την προσοχή τους σε τριάντα πέντε.

Η μέθοδος με την οποία δρούσαν τους ήθελε να μπαίνουν στα καταστήματα, προσποιούμενοι τους πελάτες και με τη μέθοδο της απασχόλησης να αφαιρούν κοσμήματα χωρίς να τους καταλαβαίνει κάποιος.

Σε μια από αυτές τις κλοπές κι ενώ είχαν αφαιρέσει κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ, έγιναν αντιληπτοί και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, τους έπεσαν τα κλοπιμαία.

Επίσης αποκαλύφθηκαν όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες (διάτρηση μεσοτοιχιών, διάνοιξη τούνελ, απόκρυψη εργαλείων κλπ) που είχαν γίνει κοντά σε δύο κοσμηματοπωλεία, στην πόλη των Χανίων, προκειμένου να εισέλθουν σε αυτά με τη μέθοδο του «ριφιφί».

Όπως εξακριβώθηκε, οι τρεις υπήκοοι Γεωργίας, είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν στην πατρίδα τους για διάφορα αδικήματα όπως κλοπές, διαρρήξεις κατοχή, αποθήκευση και χρήση όπλων, διακίνηση ναρκωτικών και είχαν εκτίσει πολυετείς ποινές κάθειρξης σε φυλακές της Γεωργίας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες χρυσών κοσμημάτων, συνολικού βάρους 600 γραμμαρίων, όλα προερχόμενα από κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης.

http://www.newsbomb.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...