Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Απριλίου 2015 19:46

Η ανασφάλεια χτυπά δημοσκοπικά την κυβέρνηση

483626bf9b173fda9016bf6acae67bd1 XL 03cd3f2c

Σε δημοσκόπηση πτωτική παραμένει η πορεία της θετικής εικόνας που έχουν οι πολίτες για τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης, με την ψαλίδα από την αρνητική απάντηση να έχει πέσει στις 6 μονάδες, σε χαμηλότερο επίπεδο από τις εκλογέςΣε δημοσκόπηση πτωτική παραμένει η πορεία της θετικής εικόνας που έχουν οι πολίτες για τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης, με την ψαλίδα από την αρνητική απάντηση να έχει πέσει στις 6 μονάδες, σε χαμηλότερο επίπεδο από τις εκλογές.

Με κακούς έως μέτριους βαθμούς αξιολογούν οι πολίτες τις έως τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης σε πολλά πολιτικά μέτωπα, ενώ την ίδια στιγμή η στήριξη στη διαπραγματευτική στρατηγική της έναντι των εταίρων συνεχίζει να μειώνεται, όπως φανερώνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Τα πιο μελανά σημεία είναι οι τομείς της μετανάστευσης και της εγκληματικότητας και ασφάλειας, όπου οι πολίτες βαθμολογούν την κυβέρνηση με 3 και 3,7 στα 10, αντίστοιχα. Μάλιστα, ο βαθμός που απέσπασε στις περισσότερες απαντήσεις και στις δυο περιπτώσεις ήταν το 0.

Ο μοναδικός τομέας όπου η κυβέρνηση βαθμολογείται «πάνω από τη βάση» είναι η εξωτερική πολιτική και άμυνα, με 5,5 στα 10. Αντίθετα, σε οικονομία, δημόσια διοίκηση, υγεία, και παιδεία οι επιδόσεις της κυμαίνονται μεταξύ του 4,2 και του 4,6.

Την ίδια στιγμή, πτωτική παραμένει η πορεία της θετικής εικόνας που έχουν οι πολίτες για τη διαπραγματευτική στρατηγική, η οποία για πρώτη φορά μετά τις εκλογές δεν απολαμβάνει την υποστήριξη της καθαρής πλειοψηφίας.

Συγκεκριμένα, το 45,5% των ψηφοφόρων εκτιμά πως η στρατηγική της Αθήνας είναι «σωστή», από 72% στις αρχές Φεβρουαρίου. Στον αντίποδα, το 39,5% κρίνει πως η ελληνική στρατηγική είναι λάθος, με την ψαλίδα να έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς ανερχόταν σε 28 μονάδες στα τέλη Μαρτίου.

Πάντως, σχεδόν το 60% κρίνει θετική ή πολύ θετική την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, ο οποίος παραμένει και ο μακράν δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός (55% θετική γνώμη). Ωστόσο, η δημοφιλία του έχει κάνει βουτιά συγκριτικά με τον Μάρτιο, οπότε και βρισκόταν στο 70%.

Αντίθετα, σταθερά ανοδική πορεία καταγράφει ο αριθμός των πολιτών που αισθάνονται φόβο με την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Το ποσοστό που απαντά πως αισθάνεται φόβο από το ενδεχόμενο Grexit ανέρχεται σε 56%, από 35,5% στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τέλος, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις με την κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της επέμβασης της Αστυνομίας, θέση που στηρίζουν σε ποσοστό άνω του 58% οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων πλην του ΣΥΡΙΖΑ (46,5% υπέρ έναντι 45,5% κατά).

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...