Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 190
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
22 Σεπτεμβρίου 2024 08:07

Κέντρα Λήψης Σημάτων και Λογισμικά Επιτήρησης

Οι ελληνικές εταιρείες που κάνουν τη διαφορά

Γράφει: Βασίλης Κατσιαούνης
kls f68c65ee

Τα συστήματα συναγερμού και τα συστήματα πυρανίχνευσης έχουν έναν και μόνο σκοπό: να ενημερώνουν για μία διάρρηξη, φωτιά ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αποτέλεσμα να αναλάβουν δράση οι ιδιοκτήτες και οι Αρχές. Αρκετές φορές τα συστήματα αυτά δεν αρκούν από μόνα τους, διότι ορισμένοι χρήστες αγνοούν τις ειδοποιήσεις ή μπορεί να τύχει να μην τις ακούσουν, να απουσιάζουν ή έστω να μην ξέρουν πώς να αντιδράσουν λαμβάνοντάς τες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν τα Κέντρα Λήψης Σημάτων, τα οποία με αρκετές υπηρεσίες, ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, αλλά και σύγχρονο εξελιγμένο εξοπλισμό αναλαμβάνουν όλες τις ειδοποιήσεις και αντιμετωπίζουν τις κρίσιμες καταστάσεις, όποιες και αν είναι αυτές.

1 2

Τι είναι τα Κέντρα Λήψης Σημάτων

Όπως είναι γνωστό, ένα σύστημα ασφαλείας μπορεί να είναι αρκετά ευφυές για να παρακολουθεί συνεχόμενα τον χώρο που θέλετε να προστατεύσετε, όμως δεν πρόκειται να αντιδράσει, όπως κάνει ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων. Τα Κέντρα Λήψης Σημάτων είναι διαθέσιμα και παρακολουθούν τα πάντα 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Τα Κέντρα Λήψης Σημάτων συμπληρώνουν ιδανικά ένα σύστημα ασφαλείας και αναλαμβάνουν την προστασία σπιτιών, μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και εγκαταστάσεων μεγάλης έκτασης.

Το προσωπικό που στελεχώνει ένα ΚΛΣ είναι εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο ώστε να αναλαμβάνει κάθε ειδική περίσταση ολημερίς και ολονυχτίς, ενώ παράλληλα παρακολουθεί και επεξεργάζεται εξονυχιστικά τα σήματα των συστημάτων ασφαλείας που είναι συνδεδεμένα με τους σταθμούς.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία που ακολουθείται μόλις το ΚΛΣ λάβει σήμα από έναν συναγερμό που έχει ενεργοποιηθεί, είναι ότι εκείνο αναλαμβάνει δράση αναλύοντας αμέσως την κατάσταση. Μόλις επαληθευτεί το συγκεκριμένο σήμα, το προσωπικό security ενός ΚΛΣ ανταποκρίνεται άμεσα, ειδοποιώντας ταυτόχρονα τις Αρχές. Χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία και λογισμικά λήψης και επεξεργασίας σημάτων, το ΚΛΣ μπορεί να διαχωρίζει τα περιστατικά ανά προτεραιότητα. Έπειτα, το ΚΛΣ επικοινωνεί με τα συστήματα συναγερμών των συνδρομητών τους μέσω γραμμής τηλεφώνου PSTN, μέσω κινητής τηλεφωνίας GSM / GPRS, μέσω τεχνολογίας IP, αλλά και μέσω άλλων τεχνολογιών.

Τι προσφέρουν τα Κέντρα Λήψης Σημάτων

Τα ΚΛΣ αποτελούν την καλύτερη λύση για την προστασία της ζωής και της περιουσίας, των εργαζομένων και του εργασιακού χώρου και οτιδήποτε άλλου θέλετε να προστατεύσετε από δυνητικές απειλές. Ορισμένα ΚΛΣ προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως η παρακολούθηση μοναχικών εργαζομένων ή ατόμων που εκτίθενται σε περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς κινδύνους. Σε περίπτωση που κάτι συμβεί, ο εργαζόμενος ή τα άτομα των εν λόγω κατηγοριών ενημερώνονται από το ΚΛΣ. Έπειτα, οι χειριστές που θα πληροφορηθούν για το περιστατικό είτε μέσω ηχητικού σήματος ή μέσω εικόνας ή βίντεο, θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θα κρίνουν αν είναι απαραίτητο να ενημερωθούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από τους ίδιους τους χειριστές ή από το ίδιο το σύστημα με αυτόματο τρόπο.

2 1

Μερικά από τα διαχειριζόμενα σήματα που λαμβάνουν τα ΚΛΣ προς ενέργεια είναι:

  • Προσωπική απειλή.
  • Διάρρηξη.
  • Απώλεια επικοινωνίας.
  • Ληστεία.
  • Τεχνικά προβλήματα.
  • Φωτιά.
  • Απώλεια ρεύματος.
  • Χαμηλή μπαταρία.
  • Αφόπλιση υπό απειλή.
  • Ιατρική ανάγκη.
  • Παραβίαση συστήματος.
  • Ανίχνευση αύξησης / πτώσης θερμοκρασίας (υγρασίας, διαρροής κ.λπ.).
  • Διακοπή ρεύματος.
  • Μπλοκάρισμα πληκτρολογίου.
  • Test επικοινωνίας.
  • Παράκαμψη ζώνης (Bypass).

Αναλυτική λίστα με όλα τα διαχειριζόμενα σήματα και τις καταστάσεις που αναλαμβάνει και αντιμετωπίζει ένα ΚΛΣ, μπορεί να ζητήσει ο χρήστης όποτε θελήσει από το ΚΛΣ με το οποίο θέλει να συνεργαστεί.

3 1

Σημειώνεται ότι τα σήματα των ΚΛΣ χωρίζονται σε κατηγορίες με αυτά που απαιτούν άμεση επεξεργασία, όπως π.χ. συναγερμοί διάρρηξης, πανικού κ.ά., σε σήματα σε αναμονή, που μπορούν οι χειριστές να τα επεξεργαστούν αργότερα, αλλά και σε σήματα υπό δοκιμή, τα οποία παραμένουν σε ξεχωριστό περιβάλλον μέχρι ο τεχνικός ολοκληρώσει τις εργασίες του. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα ΚΛΣ διαθέτουν δυνατότητα απομόνωσης, η οποία ενεργοποιείται όταν λαμβάνουν συνεχώς το ίδιο σήμα (black list) ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία τους.

Τα βασικά εργαλεία ενός ΚΛΣ

Ένα από τα εργαλεία που διαθέτει ένα ΚΛΣ είναι το επιτηρούμενο σύστημα συναγερμού, που στέλνει ειδικά σήματα στα ΚΛΣ. Ειδικοί χειριστές ασφαλείας αναλαμβάνουν τα σήματα αυτά και αποφασίζουν τον τρόπο δράσης που πρέπει να ακολουθήσουν.

Το Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης (CCTV) αποτελεί ακόμα ένα βασικό εργαλείο για τα Κέντρα Λήψης Σημάτων Εικόνας. Η οπτική επιβεβαίωση είναι αρκετά σημαντική για την αξιολόγηση κρίσιμων συμβάντων, αλλά και για την πρόληψη επικίνδυνων καταστάσεων, ώστε να παραμείνει προστατευμένος ο εκάστοτε πελάτης.

Μέσα από τα Κέντρα Λήψης Ήχου και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, είναι δυνατή και η φωνητική αναγγελία, η οποία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε περίπτωση κάποιου σοβαρού συμβάντος. Ακόμα παρέχει τη δυνατότητα στον χειριστή με τη χρήση προεγκατεστημένου μεγάφωνου να προειδοποιήσει τους παραβάτες για τη φύλαξη του χώρου.

4 1

Το βιντεοληπτικό υλικό που καταγράφεται από τα Κέντρα Λήψης Εικόνας αποθηκεύεται σε σκληρούς δίσκους των servers του ΚΛΣ που έχει αναλάβει την παρακολούθηση και προστασία του χώρου σας. Βάσει προδιαγραφών, το υλικό μένει αποθηκευμένο για 3 μήνες και είναι διαθέσιμο και στις Αρχές και στον ιδιοκτήτη του συστήματος αν αυτό απαιτηθεί.

Ακόμη ένα απαραίτητο εργαλείο που περιλαμβάνεται στο σύστημα ασφαλείας είναι η μονάδα GSM / GPRS, η οποία σας προστατεύει από τον κίνδυνο αδυναμίας επικοινωνίας του συστήματός σας με το Κέντρο Λήψης Σημάτων. Για την ορθή αγορά και εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι αδυναμίας επικοινωνίας του συστήματος συναγερμού με το Κέντρο Λήψης Σημάτων. Όταν δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή, η μονάδα GSM / GPRS φροντίζει για την επικοινωνία ενός συστήματος συναγερμού με το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

5 1

Όπλιση και αφόπλιση συστήματος

Η όπλιση και η αφόπλιση του συστήματος συναγερμού γίνεται και από τον ιδιοκτήτη, αλλά και από το ΚΛΣ αν ζητηθεί. Στην περίπτωση επιχείρησης ή καταστήματος, ο ιδιοκτήτης είναι υπόχρεος να στείλει σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης, ώστε το ΚΛΣ να γνωρίζει πότε γίνεται η όπλιση και η αφόπλιση του συστήματος που διαθέτει.

Η επιχείρηση ή το κατάστημα δεν θα μένουν ποτέ απροστάτευτα διότι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης μπορεί να ενημερώνεται για το πότε πραγματοποιείται όπλιση ή αφόπλιση του συστήματος από τους υπαλλήλους – χειριστές του.

Εάν παρατηρηθεί ασυνήθιστη συμπεριφορά σε μη επιτρεπόμενες ώρες, το ΚΛΣ έχει το δικαίωμα να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για την όπλιση και την αφόπλιση του συστήματος που πραγματοποιήθηκε εκτός του δηλωμένου ωραρίου.

Οι υποδομές των εταιρειών που διαθέτουν ΚΛΣ

Οι εγκαταστάσεις μιας εταιρείας που διαθέτει ΚΛΣ πρέπει να είναι άρτια προστατευμένες και εφοδιασμένες με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Ακόμα, πρέπει να διαθέτουν όλες τις απαραίτητες άδειες και τα απαραίτητα κρατικά έγγραφα, πλήρως καταρτισμένο προσωπικό στις νέες υπηρεσίες και τεχνολογίες και να είναι έτοιμες να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή.

Τα ΚΛΣ πρέπει να διαθέτουν μόνιμη παροχή internet, ενώ η δρομολόγηση της τηλεφωνίας μέσω VoIP επιτρέπει συνεχή σύνδεση και επικοινωνία με τους πελάτες τους για οποιαδήποτε κατάσταση σε οποιαδήποτε στιγμή.

Αρκετές υποδομές περιλαμβάνουν και Data Center εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό. Σε εκείνα αποθηκεύεται ένας μεγάλος όγκος δεδομένων, που λειτουργεί ως back-up σε περίπτωση κάποιας τεχνικής βλάβης ή κάποιου απροσδόκητου συμβάντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συστήματα συναγερμού και τα ΚΛΣ διαθέτουν και εύχρηστα applications χωρίς επιπλέον χρεώσεις για τεχνικούς εγκαταστάτες ή ιδιώτες, μέσω των οποίων εκτελούνται σχεδόν όλες οι απαραίτητες λειτουργίες, μέσω smartphone.

6 1

Λογισμικά επιτήρησης για τα Κέντρα Λήψης Σημάτων

Όπως έχουμε ήδη πει, ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων διαθέτει προσωπικό όλο το 24ωρο κάθε μέρα για την παρακολούθηση του χώρου σας και την άμεση ενημέρωση και επέμβαση σε περίπτωση που διαταραχθεί η ασφάλειά του. Παρόλα αυτά, και εκείνο πρέπει και οφείλει να είναι σωστά εξοπλισμένο για να μπορεί να αντιμετωπίζει ακόμα και τις πιο κρίσιμες καταστάσεις. Αυτό που χρειάζεται, λοιπόν, είναι ένα λογισμικό επιτήρησης συστημάτων συναγερμού, συνοδευόμενο από καινοτόμες εφαρμογές και συνδεδεμένο πάντα με CCTV.

Σημειώνεται ότι τα λογισμικά επιτήρησης συστημάτων συναγερμού πρέπει να πληρούν κάποια συγκεκριμένα πρότυπα ασφαλείας για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρείες που διαθέτουν ΚΛΣ, να διαθέτουν συμβατότητα με αρκετούς πίνακες συναγερμών, να υποστηρίζουν μεγάλο αριθμό συνδρομητών και να μπορούν να κάνουν αυτόματο backup, χωρίς να χρειάζεται υπενθύμιση και έγκριση από κάποιον.

Τα λογισμικά για τα ΚΛΣ πρέπει, επίσης, να είναι συμβατά με όλα τα πρωτόκολλα μετάδοσης / επικοινωνίας και με ένα μεγάλο εύρος κατασκευαστών DVR / NVR, στα οποία καταγράφονται πλήρως οι ενέργειες των χειριστών στο ιστορικό των διαχειριζόμενων σημάτων και μπορούν να ανακτηθούν ιστορικά δεδομένα. Συγκεκριμένα, τα περισσότερα DVRs / NVRs έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν ιστορικά δεδομένα, μέσω των οποίων μπορείτε να ανατρέξετε σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή για να συλλέξετε τα δεδομένα που έχετε ζητήσει.

Τα λογισμικά επιτήρησης συστημάτων ασφαλείας θα πρέπει να μπορούν να πραγματοποιήσουν ταυτόχρονη λήψη εικόνας από διαφορετικούς πελάτες και καταγραφικά, λήψη σημάτων Video Analytics ή βασικών συμβάντων κίνησης κ.ά. Θα πρέπει, επίσης, να υπάρχει δυνατότητα λήψης εικόνας αντί για video σε περίπτωση συμβάντος και προβολής της στην οθόνη. Θα πρέπει να γίνεται επέκταση video σε πολλαπλές οθόνες – video wall και τερματικά, αλλά και να κάνει μεταφορά σημάτων Video Analytics στο λογισμικό διαχείρισης σημάτων συναγερμού (CMS) του ΚΛΣ για ταυτόχρονη καταγραφή των ενεργειών.

Τα λογισμικά επιτήρησης συστημάτων ασφαλείας μπορούν να υποστηρίξουν όλους τους δέκτες σημάτων είτε είναι φυσικοί, είτε είναι εικονικοί. Τα σήματα, που λαμβάνει στα πολλαπλά παράθυρα της οθόνης του ο χειριστής, έρχονται αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται εκείνος να τα αναζητήσει. Ακόμα, η προέλευση του σήματος επιβεβαιώνεται με διαδικασίες αναγνώρισης, αποφεύγοντας ανεπιθύμητα σήματα αποσυνδεδεμένων πελατών, ενώ η λειτουργία έκτακτης ανάγκης μπορεί να γίνει με απλή τηλεφωνική συσκευή ή πλήκτρο αυτόματης κλήσης. Επιπλέον, μπορεί να γίνει αυτόματη αποστολή SMS, e-mail και fax σε πραγματικό χρόνο βάσει παραμέτρων που ορίζει το ΚΛΣ, όπως σπουδαιότητα σήματος συναγερμού, λήξη πληρωμής σύμβασης κ.λπ. Κάποια λογισμικά έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν διαφορετική ηχητική ειδοποίηση ανάλογα με το είδος του σήματος, με αποτέλεσμα ο χειριστής να μπορεί να αναγνωρίζει μέσω ήχου πού αντιστοιχεί το καθένα.

Σε περίπτωση που συστήματα αποστέλλουν συνεχώς το ίδιο σήμα, όπως πτώση μπαταρίας ή βλάβη ζώνης, τα λογισμικά επιτήρησης τα απομονώνουν μέχρι να γίνει η αποκατάστασή τους. Σημειώνεται ότι η απομόνωση μπορεί να αφορά συγκεκριμένο σήμα ή ζώνη ή και ολόκληρο το σύστημα.

Τα λογισμικά επιτήρησης διαθέτουν και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, που σημαίνει ότι νέες τεχνολογίες ενσωματώνονται εύκολα και άμεσα. Οι smart λειτουργίες που διαθέτουν τα εν λόγω λογισμικά μπορούν να αναλάβουν ένα μεγάλο μέρος των διεργασιών, με αποτέλεσμα να βοηθήσουν τους χειριστές να έχουν πιο άμεση αντίδραση σε έκτακτα περιστατικά και άρα, καλύτερη ανταπόκριση και μεγαλύτερη απόδοση.

Ακόμα, υπάρχει και η δυνατότητα υποστήριξης συγχρόνων smart υπηρεσιών για τη λήψη και διαχείριση δεδομένων από υποσυστήματα σύγχρονων πόλεων, ενώ στόχος τους είναι να καλύπτουν τις ανάγκες και τις προκλήσεις των έξυπνων πόλεων, ώστε να συμβάλλουν θετικά στην καθημερινή ζωή των ατόμων.

Τα λογισμικά επιτήρησης των ΚΛΣ διαθέτουν και αναβαθμίσεις εκδόσεων, όπως κάθε σύγχρονο λογισμικό, ώστε να παραμένουν πάντα ενημερωμένα χωρίς σφάλματα ή κίνδυνους για την ασφάλειά τους.

7 1

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα applications και από τις περισσότερες εταιρείες παροχής λογισμικού επιτήρησης συστημάτων ασφαλείας. Μέσω smartphone, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τα σήματα που προέρχονται από το λογισμικό και να είστε ενημερωμένοι για την κατάσταση και την ασφάλεια που σας προσφέρει ο συναγερμός σας όποτε και από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεστε.

Ελληνικές εταιρείες που πρωτοπορούν με τα ΚΛΣ και τα λογισμικά τους

Στο τεύχος αυτό του Security Report, σας παρουσιάζουμε μία πλούσια έρευνα αγοράς στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτερες και πιο καινοτόμες ελληνικές εταιρείες με τα πιο εξοπλισμένα και σύγχρονα Κέντρα Λήψης Σημάτων. Δεν θα μπορούσαμε να μην αφιερώσουμε χώρο και στα λογισμικά επιτήρησης συστημάτων ασφαλείας, που υποστηρίζουν καθημερινά τους χειριστές σημαίνοντας συναγερμό, ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα σε έκτακτες καταστάσεις, και φροντίζουν να αυτοματοποιούν ορισμένες διαδικασίες και να κρατούν ενήμερους και τους πελάτες ένα ΚΛΣ.

Atlas Security

Η Atlas Security αποτελεί την πρώτη επιλογή των συνδρομητών για την ασφάλειά τους. Έχοντας περισσότερους από 35.000 ενεργούς συνδρομητές και πάνω από 800 συνεργάτες, η Atlas Security είναι το μεγαλύτερο Κέντρο Λήψης Σημάτων της χώρας. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού της Atlas Security διαθέτει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2015. Το ISO 9001:2015 είναι διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για τη διασφάλιση ποιότητας μέσα στην επιχείρηση.

Η ανάπτυξη και η υποστήριξη των λογισμικών και hardware υποδομών της Atlas Security παρέχεται από την Atlascom, μια εταιρεία του ομίλου της Atlas Group, καθώς και σε συνεργασία με ISO-διαπιστευμένους εξωτερικούς συνεργάτες, αλλά και με τους υπάρχοντες παρόχους υποδομών.

Τα σήματα που περιλαμβάνει το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Atlas Security είναι: Σήμα διάρρηξης, Σήμα φωτιάς, Σήμα προσωπικής απειλής, Σήμα αφόπλισης υπό απειλή, Σήμα ληστείας, Σήμα ιατρικής ανάγκης, Σήμα παραβίασης συστήματος, Σήμα ανίχνευσης αύξησης / πτώσης θερμοκρασίας (υγρασίας, διαρροής), Σήμα διακοπής ρεύματος, Σήμα πτώσης μπαταρίας, Σήμα μπλοκαρίσματος πληκτρολογίου, Test επικοινωνίας, Σήμα όπλισης – αφόπλισης, Σήμα παράκαμψης ζώνης (Bypass).

Η υπηρεσία ιατρικής βοήθειας AtlasMed

Η Atlas Security έγινε η πρώτη εταιρεία ΚΛΣ στην Ελλάδα που προσφέρει 24ωρη πραγματική ιατρική βοήθεια μέσω του πλήκτρου ιατρικής ανάγκης στον συναγερμό, μέσω της καινοτόμου υπηρεσίας AtlasΜed, σε συνεργασία με την INTERAMERICAN.

Τι προσφέρει η υπηρεσία AtlasMed;

Η Atlas Security προσφέρει, μέσω της υπηρεσίας AtlasMed, 24ωρη ιατρική βοήθεια σε κάθε πρόβλημα υγείας στο σπίτι και την επιχείρηση σε συνεργασία με την INTERAMERICAN ΒΟΗΘΕΙΑΣ.

Τι εξασφαλίζετε με την υπηρεσία AtlasMed;

  • Απεριόριστες τηλεφωνικές συνομιλίες όλο το 24ωρο με γιατρούς της INTERAMERICAN σε κάθε ατύχημα ή έκτακτο πρόβλημα υγείας στο σπίτι ή την επιχείρησή σας.
  • Απεριόριστες μεταφορές με ασθενοφόρο της INTERAMERICAN στην έκτακτη ανάγκη σε νοσοκομείο της επιλογής σας, ιδιωτικό ή δημόσιο, για εσάς, την οικογένειά σας, όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησής σας, αλλά και σε όποιον βρίσκεται στον χώρο σας.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία AtlasMed

Πατώντας το πλήκτρο Medical στον συναγερμό σας, σας καλεί αμέσως το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Atlas Security και σας συνδέει με το συντονιστικό κέντρο της INTERAMERICAN που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Εξειδικευμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων είναι στη διάθεσή σας για ιατρικές συμβουλές, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο με τα ιδιόκτητα ασθενοφόρα της INTERAMERICAN στην έκτακτη ανάγκη.

Υπηρεσία Global Sim με δωρεάν συσκευή GPRS Atlasbox

H Atlas Security γίνεται η πρώτη εταιρεία που δίνει δωρεάν* τη συσκευή GPRS Atlas•box με ενσωματωμένη κάρτα GlobalSim, παρέχοντας ένα extra εργαλείο στους επαγγελματίες εγκαταστάτες. Κάθε σύνδεση με GPRS προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στη σύνδεση του συνδρομητή με το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Atlas Security έναντι της σύνδεσης της σταθερής τηλεφωνίας που ισχύει μέχρι και σήμερα:

  • Προσφέρει γρηγορότερη ταχύτητα μετάδοσης σήματος στο ΚΛΣ της Atlas Security σε σχέση µε µία απλή τηλεφωνική σύνδεση.
  • Παρέχει συχνό έλεγχο επικοινωνίας του συναγερμού µε το ΚΛΣ της Atlas Security κάθε 10’, 30’ ή 60’ έναντι του ημερήσιου ελέγχου που ισχύει σήμερα.
  • Παρέχει αδιάλειπτη ασύρματη επικοινωνία µέσω 3 παρόχων (Cosmote, Vodafone, Nova).
  • Παρέχει σταθερό ετήσιο κόστος χαμηλότερο από το κόστος της σταθερής τηλεφωνίας.
  • Προσφέρει μεγαλύτερη προστασία σε περιπτώσεις δολιοφθοράς, όπως κόψιμο καλωδίων ή µέσω συσκευών παρεμβολών Jammer, στέλνοντας άμεσα σήμα απώλειας επικοινωνίας.

*Η δωρεάν συσκευή Atlas•box ισχύει μόνο για πελάτες εντός Αττικής.

Atlas Security, τηλ.: 210-9600556.

Divico Security

Η Divico Security διαθέτει ένα από τα κορυφαία και πιο σύγχρονα Κέντρα Λήψης Σημάτων και Εικόνας στην Ελλάδα. Με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και μια σειρά από υπηρεσίες που προσδίδουν υψηλή αξία τόσο στον επαγγελματία εγκαταστάτη όσο και στον τελικό χρήστη, η Divico Security διασφαλίζει την απόλυτη προστασία και άμεση ανταπόκριση σε κάθε ανάγκη ασφαλείας.

DIVICO SECURITY 1 DIVICO

Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Divico Security στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας και λειτουργικότητας. Οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Λήψης Σημάτων της Divico Security είναι εξοπλισμένες με τα πλέον προηγμένα συστήματα παρακολούθησης και διαχείρισης σημάτων. Οι χώροι είναι σχεδιασμένοι με γνώμονα την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, προσφέροντας ένα περιβάλλον που επιτρέπει την άμεση ανταπόκριση σε οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι τεχνολογικές υποδομές περιλαμβάνουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό, συστήματα ασφαλούς αποθήκευσης δεδομένων και πρωτοποριακές πλατφόρμες διαχείρισης πληροφοριών. Οι υπάλληλοι του κέντρου εκπαιδεύονται συνεχώς ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες του εξοπλισμού και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις ανάγκες των πελατών.

Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

Η Divico Security προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες που ενισχύουν την ασφάλεια και την ευελιξία των συστημάτων ασφαλείας. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν:

Απομακρυσμένο τηλεχειρισμό συστημάτων: Με την υπηρεσία τηλεχειρισμού, οι χειριστές του Κέντρου Λήψης Σημάτων πραγματοποιούν απομακρυσμένα, οποιαδήποτε στιγμή, ενέργειες στον συναγερμό του συνδρομητή με στόχο την καλή και αποτελεσματική λειτουργία του.

Εξατομικευμένες λύσεις ασφαλείας: Προσφέρονται λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε πελάτη, από οικιακές εγκαταστάσεις μέχρι μεγάλες επιχειρήσεις.

Απομακρυσμένη διαχείριση συστήματος ασφαλείας: Οι επαγγελματίες εγκαταστάτες μπορούν να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα συστήματα ασφαλείας των πελατών τους, μέσω της εφαρμογής Divico Portal.

Υπηρεσίες Video Verification: Με τη χρήση καμερών υψηλής ευκρίνειας, το κέντρο είναι σε θέση να επιβεβαιώνει την εγκυρότητα των συναγερμών και να αποφεύγει τα ψευδή σήματα.

Υπηρεσίες συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης: Η Divico Security παρέχει συνεχή τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες συντήρησης για την εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας των συστημάτων ασφαλείας.

Καινοτόμα λογισμικά και εφαρμογές

Η Divico Security επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη και ενσωμάτωση καινοτόμων λογισμικών και εφαρμογών που βελτιώνουν τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των σταθμών ασφαλείας. Κάποιες από τις πλέον σημαντικές εφαρμογές περιλαμβάνουν:

Διαχείριση μέσω κινητών συσκευών: Μέσω ειδικών εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση του συστήματος ασφαλείας τους, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και να διαχειρίζονται το σύστημα ασφαλείας τους από οποιοδήποτε σημείο.

Πλατφόρμες διαχείρισης πληροφοριών: Οι πλατφόρμες αυτές επιτρέπουν την ολοκληρωμένη παρακολούθηση και ανάλυση δεδομένων ασφαλείας, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων.

Αναλυτικά στατιστικά και αναφορές: Παρέχονται λεπτομερείς αναφορές και στατιστικά στοιχεία που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση και αξιολόγηση της απόδοσης των συστημάτων ασφαλείας.

Ενσωμάτωση με έξυπνα συστήματα οικιακής αυτοματοποίησης: Οι λύσεις αυτές είναι συμβατές με τα πιο σύγχρονα έξυπνα συστήματα, επιτρέποντας την εύκολη ενσωμάτωση και κεντρική διαχείριση.

Με τη συνεχή επένδυση στην καινοτομία και την τεχνολογία, το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Divico Security παραμένει στην αιχμή των εξελίξεων, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες ασφαλείας τόσο των επαγγελματιών εγκαταστατών, όσο και των τελικών χρηστών.

Divico Security, τηλ.: 2610-461900.

Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ

ELLHNIKOS KENTRIKOS STATHMOS ERMHS 1

Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ είναι το Πρώτο Κέντρο Λήψης Σημάτων από το 1982, με ηγετική θέση στον τομέα της ηλεκτρονικής ασφάλειας εδώ και 42 χρόνια. Διαθέτει τη μεγαλύτερη συνδρομητική βάση μεγάλων πελατών και επαγγελματικών χώρων, εξυπηρετώντας 24/7 ένα ολοκληρωμένο σύνολο δραστηριοτήτων και τεχνολογικών λύσεων σε επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η αξιοπιστία του ΕΡΜΗ ενισχύεται, διευρύνοντας συνεχώς αποκλειστικές συνεργασίες με πιστοποιημένους επαγγελματίες και εταιρείες του κλάδου της ασφάλειας, διασφαλίζοντας αποδοτικές λύσεις και την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών με τις αυστηρότερες δικλείδες ασφαλείας.

ELLHNIKOS KENTRIKOS STATHMOS ERMHS 2

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική των τεχνολογικών υποδομών έρχεται να καλύψει τόσο τις υπάρχουσες ανάγκες υψηλής διαθεσιμότητας, όσο και τις ανάγκες για την υποστήριξη και φιλοξενία νέων Κέντρων Λήψης Σημάτων ή εταιρειών που επιθυμούν ολοκληρωμένες λύσεις & υπηρεσίες εναλλακτικού Κέντρου Λήψης Σημάτων. Εκτός από την κύρια λειτουργική τοποθεσία, ο ΕΡΜΗΣ διαθέτει επίσης μία δεύτερη εφεδρική τοποθεσία που λειτουργεί παράλληλα ως ανεξάρτητος κόμβος, διασφαλίζοντας έτσι, τη συνεχή αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων.

Το τελευταίας γενιάς λογισμικό διαχείρισης συναγερμών με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης είναι πρωτοποριακό στη σύγχρονη εποχή, καθώς οποιεσδήποτε νέες τεχνολογίες ενσωματώνονται εύκολα και άμεσα. Είναι συμβατό με όλα τα πρωτόκολλα μετάδοσης / επικοινωνίας και με περισσότερους από 150 κατασκευαστές κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης (DVR NVR), αλλά και κάθε γνωστού συστήματος ασφαλείας. Οι κορυφαίες smart λειτουργίες αναλαμβάνουν αποτελεσματικά ένα μεγάλο μέρος των διεργασιών, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση των χειριστών, όπως για παράδειγμα ενημέρωση συμβάντων μέσω τηλεφώνου (Virtual Operator), text to speech, SMS, αναφορές μέσω e-mail, που παραδίδονται αυτοματοποιημένα κατά τη διάρκεια ή αφού ολοκληρωθεί οποιοδήποτε περιστατικό. Το λογισμικό διαχείρισης συναγερμών μπορεί επιπρόσθετα να υποστηρίξει συστήματα και συσκευές ασφαλείας για τη διαχείριση, την παρακολούθηση και τον εντοπισμό ατόμων, μοναχικών εργαζομένων, καθώς και στόλου οχημάτων. Ο ΕΡΜΗΣ, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του και σε συνδυασμό με το πρωτοποριακό λογισμικό που διαθέτει, υποστηρίζει στην πράξη σύγχρονες smart υπηρεσίες για τη λήψη και διαχείριση δεδομένων από υποσυστήματα σύγχρονων πόλεων. Στόχος είναι να καλύψει τις ανάγκες και τις προκλήσεις των έξυπνων πόλεων, συμβάλλοντας θετικά στην καθημερινή ζωή των ατόμων.

Μέσω των κρυπτογραφημένων Portal απομακρυσμένων λειτουργιών διαχείρισης, οι επαγγελματίες εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας, οι συνδρομητές, οι εταιρείες φύλαξης, οι υπεύθυνοι μεγάλων οργανισμών – ομίλων κ.ά., μπορούν με τη χρήση tablet, smartphone ή ηλεκτρονικού υπολογιστή, να έχουν online πρόσβαση σε στοιχεία ιστορικού και σε πολλαπλές σημαντικές λεπτομέρειες των εγκαταστάσεών τους, άμεσα και σε πραγματικό χρόνο. Το λογισμικό επιτρέπει ακόμα την επεξεργασία κατάλληλων δεδομένων, τη λήψη αρχείων αναφορών και την προβολή ζωντανών βίντεο από τις κάμερές τους. Επιπρόσθετα, οι επαγγελματίες εγκαταστάτες έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν όλες τις απαιτούμενες εργασίες δοκιμών και εγκατάστασης των συστημάτων ασφαλείας, να ελέγξουν το ιστορικό σηματοδοσίας και να αναζητήσουν τεχνικές πληροφορίες.

ELLHNIKOS KENTRIKOS STATHMOS ERMHS 3

Στην ελληνική αγορά, μόνο ο ΕΡΜΗΣ προσφέρει SLA για τις υπηρεσίες Κέντρου Λήψης Σημάτων και εγγυάται μεταξύ άλλων ότι για τους συναγερμούς προσωπικής απειλής το 80% των περιστατικών θα αντιμετωπιστεί εντός 30 δευτερολέπτων, ενώ το 98,5% των περιστατικών εντός 60 δευτερολέπτων. Προκειμένου οι συνδρομητές του ΕΡΜΗ να απολαμβάνουν την υπηρεσία που έχουν επιλέξει, εφαρμόζονται διαδικασίες ωριαίας παρακολούθησης των χρόνων εξυπηρέτησης και σε συνδυασμό με την απόδοση αλλά και τη διαθεσιμότητα των χειριστών Κέντρου Ελέγχου, δίνεται στα στελέχη η δυνατότητα να επέμβουν ανά πάσα στιγμή με διορθωτικές κινήσεις και βελτιώσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε κατάσταση.

Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ παρέχει υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και υψηλότερων προδιαγραφών προς τους πελάτες και συνεργάτες του, καθώς συμμορφώνεται απόλυτα με τα κορυφαία πρότυπα ασφαλείας. Ακολουθεί σταθερά τους κανόνες, βελτιώνεται συνεχώς, εναρμονίζεται με τους οργανισμούς τυποποίησης και συμμορφώνεται στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρότυπα και την ελληνική νομοθεσία.

Ερμής – Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε., τηλ.: 210-3425002.

ESA Security Solutions

ESA Security Solutions LOGO

Η ESA Security Solutions αποτελεί την κορυφαία και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς. Με μια έμπειρη και καταρτισμένη ομάδα 3.800 πιστοποιημένων φυλάκων, καθώς και το πιο προηγμένο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων και Λήψης Σημάτων (Κ.Δ.Σ – Κ.Λ.Σ.), η ESA συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής και τεχνητή νοημοσύνη (AI). Λειτουργώντας ως ένας «άγρυπνος φρουρός» 24/7, η ESA παρέχει συνεχή επιτήρηση και υποστήριξη σε ένα ευρύ φάσμα πελατών, όπως επιχειρήσεις, βιομηχανίες, δημόσιοι οργανισμοί και ιδιώτες.

Το Κ.Δ.Σ. της ESA αποτελεί τον πυρήνα των υπηρεσιών ασφαλείας της εταιρείας, υποστηρίζοντας περισσότερους από 6.000 συνδρομητές και διαχειρίζεται εκατομμύρια σήματα κάθε μήνα. Με ταχύτητα απόκρισης που φτάνει τα 36 δευτερόλεπτα, το Κέντρο είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, διασφαλίζοντας την άμεση ανταπόκριση σε αυξημένες προκλήσεις και την ασφαλή διαχείριση κάθε συμβάντος.

Η μετάδοση των πληροφοριών από τα συστήματα ασφαλείας στο Κ.Δ.Σ. της ESA πραγματοποιείται άμεσα και με ασφάλεια μέσω του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας για συμβατικά σήματα σε όλα τα πρότυπα επικοινωνίας ή μέσω συνδέσεων IP. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα αποστολής σημάτων μέσω ασύρματου δικτύου κινητής τηλεφωνίας (3G/GSM). Όλα τα συμβάντα ενσωματώνονται σε μια κοινή βάση δεδομένων, προσφέροντας στους χειριστές ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας για την αποτελεσματική και ταχεία διαχείριση πολλαπλών συμβάντων.

Το Κ.Δ.Σ. της ESA είναι εγκατεστημένο σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας, με ενισχυμένες κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα, πόρτες ασφαλείας και άθραυστα τζάμια. Επιπλέον, διαθέτει διπλά συστήματα εφεδρείας και ένα δεύτερο πλήρως λειτουργικό επιχειρησιακό κέντρο, εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη λειτουργία 24/7, ακόμη και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η επεξεργασία των σημάτων συναγερμού πραγματοποιείται μέσω εξελιγμένου λογισμικού, και η λειτουργία του σύγχρονου Κέντρου Τηλεπαρακολούθησης αξιοποιεί στο έπακρο τις ψηφιακές συσκευές DVR (Digital Video Recorders), επιτρέποντας την ανάλυση δεδομένων και τη μετάδοση εικόνων με υψηλές ταχύτητες (xDSL, VPN, GPRS/3G).

Μέσω του κέντρου παρέχονται υπηρεσίες οπτικής επιβεβαίωσης συμβάντων σε περίπτωση συναγερμού, περιοδικός έλεγχος κτιριακών εγκαταστάσεων, υπηρεσία 8ωρης νυχτερινής παρακολούθησης, καθώς και υπηρεσίες άμεσης επέμβασης από περιπολικό της εταιρείας μας.

Επίσης, παρέχεται υπηρεσία επιτήρησης χώρων με χρήση ΑΙ λογισμικού  ανίχνευσης επικίνδυνων συμπεριφορών (χρήση όπλου, μαχαιριού), ανίχνευση συσσώρευσης πλήθους, ανίχνευση χρήσης κράνους, κουκούλας, κ.λ.π.

Επιπλέον, υποστηρίζονται καινοτόμες τεχνικές εφαρμογές οπτικής και ηχητικής επιβεβαίωσης των συμβάντων, όπως λήψη αυτόματων pop up alarm από τα καταγραφικά εικόνας και λειτουργία απομακρυσμένης αμφίδρομης μεγαφωνικής επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο με το σημείο εκδήλωσης συμβάντος.

Στην ESA, εξασφαλίζουμε τη διαχείριση του συνόλου των συμβάντων που αναφέρονται από τις επανδρωμένες υπηρεσίες, η οποία γίνεται με τη χρήση καινοτόμου εξοπλισμού και λογισμικού. Με τη χρήση AI σχηματίζονται συμπεριφορικοί κανόνες, παρέχοντας πρόσθετες πληροφορίες για την πιθανή εξέλιξη των συμβάντων. Επιπρόσθετα, παρέχονται στους πελάτες μας κρυπτογραφημένα αρχεία συμβάντων τηρώντας τους γενικούς κανονισμούς Προστασίας και Ασφάλειας Δεδομένων.

Με έναν υβριδικό συνδυασμό ανθρώπινης εμπειρίας και τεχνολογικής καινοτομίας, το Κέντρο Διαχείρισης της ESA αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη για κάθε επιχείρηση που αναζητά μια ολοκληρωμένη λύση ασφαλείας, έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μέλλοντος. Η εταιρεία παραμένει πρωτοπόρος στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών, παρέχοντας λύσεις που ενισχύουν την προστασία και δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας για κάθε πελάτη.

Grande Security

Η Grande Security δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών ασφαλείας εδώ και 30 χρόνια, διαθέτοντας έναν από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους Κεντρικούς Σταθμούς Λήψης Σημάτων και Εικόνας Συστημάτων Ασφάλειας, ο οποίος σταθερός στις αξίες του, προσφέρει αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Με στόχο την ασφάλεια των συνδρομητών της, η εταιρεία εργάζεται πάντα με σεβασμό, δημιουργώντας τις πιο δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους συνεργάτες εγκαταστάτες της και παρέχει εγγυημένη προστασία του πελατολογίου του κάθε συνεργάτη της. Η εταιρεία ακολουθεί πάντα τις εξελίξεις της εποχής και σχεδιάζει νέες καινοτόμες υπηρεσίες για το μέλλον. Το πολυάριθμο προσωπικό της, με μεγάλη εμπειρία, διαθέτει όλα τα απαραίτητα κρατικά έγγραφα, είναι πλήρως καταρτισμένο στις νέες υπηρεσίες και τεχνολογίες και έτοιμο να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι άρτια προστατευμένες και εφοδιασμένες με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Όντας μέρος των εξελίξεων του τομέα των υπηρεσιών ασφαλείας και μέσω της πολυετούς εμπειρίας της στην αντιμετώπιση αναρίθμητων περιστατικών με απόλυτη επιτυχία, η Grande Security είναι σε θέση να προσφέρει πάντα καινοτομίες και για τους συνεργάτες / εγκαταστάτες της, αλλά και για τους συνδρομητές της, χαρίζοντας χαμόγελα και ικανοποίηση.

GRANDE SECURITY 1 Grande

Ενδυναμώνοντας τη θέση της στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλειας, η εταιρεία έθεσε πλέον σε πλήρη λειτουργεία το Cloud και το Power Manage, τη νέα πλατφόρμα και το πιο δυνατό εργαλείο της DSC, το οποίο θα σας γλιτώσει χρόνο και χρήμα και θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες σας προς τους πελάτες σας. Η Grande Security εξακολουθεί να αυξάνει τους δέκτες σημάτων και εικόνας όλων σχεδόν των brands που εξασφαλίζουν και διασφαλίζουν την ταχύτατη και έγκυρη λήψη, χωρίς αναμονές λόγω της τεράστιας χωρητικότητας που διαθέτει. Η απόλυτη ασφάλεια μπορεί πλέον να επιτευχθεί με το Universal Module της Grande Security, το Global GPRS που «κουμπώνει» παντού για να είστε πάντα σε σύνδεση με το Κέντρο Λήψης, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, ενώ παράλληλα παρέχει ταχύτατη αποστολή σημάτων, οικονομικά με τη χρήση όλων των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, αλλά και πολλές δυνατότητες απομακρυσμένων χειρισμών από το APP της Grande Security. Όλα αυτά στο κινητό του συνδρομητή. Ακολουθώντας την ανάγκη τόσο των εγκαταστατών / τεχνικών της, αλλά και των συνδρομητών της για απομακρυσμένη διαχείριση, η Grande Security δημιούργησε το online web interface F2Web.

GRANDE SECURITY 2 Grande

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Grande Security διαθέτει:

  • Θωρακισμένες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.
  • Ιδιόκτητο κύκλωμα οπτικών ινών.
  • Ασύρματο κύκλωμα μικροκυματικών LMDS.
  • Τεχνολογία αιχμής.
  • Μεγάλη και πλήρη γκάμα υπηρεσιών.
  • Υπηρεσίες και συσκευές Global Sim μέσω Vodafone.
  • Υπηρεσία οπτικής επιβεβαίωσης (Smart video verification).
  • Άμεση επέμβαση και προληπτική περιπολία.
  • Αυτοματοποιημένες άμεσες αναφορές για εγκαταστάτες και συνδρομητές στα μέτρα όλων.
  • Ανάληψη είσπραξης είτε από τη γραμματεία του κεντρικού σταθμού, είτε από την εγκαταστάτρια εταιρεία.
  • Πολλές πιστοποιήσεις και αναγνωρίσεις κατά το πρότυπο ISO.
  • Ανταγωνιστικές τιμές σε βασικά πακέτα, αλλά και σε εξειδικευμένες υπηρεσίες.

GRANDE SECURITY 3 Grande

Μην διστάσετε να ρωτήσετε την Grande Security για τα ειδικά πακέτα συνδρομητών που προσφέρει για τα 40 χρόνια της εταιρείας.

Grande Security, τηλ.: 210-2222210.

Leguard Monitoring

LEGUARD MONITORING 1 MLINK LEGARD

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων Leguard Monitoring δημιουργήθηκε το 2021 από τα στελέχη της Microlink Technology & Security, την κυρία Σταυροπούλου Αργυρώ και από τον επιχειρηματία και ιδρυτή της Microlink Technology & Security, κύριο Μοσχόπουλο Λεωνίδα. Με πάνω από 20 χρόνια πείρας στα συστήματα ασφαλείας και αφουγκραζόμενος τις ανάγκες του εκάστοτε εγκαταστάτη συστημάτων ασφαλείας, ο κος Μοσχόπουλος δημιούργησε το Κέντρο Λήψης Σημάτων, εκπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιθυμία πολλών εγκαταστατών για υπεύθυνη και άμεση ανταπόκριση.

Δημιουργήθηκε ένας υπερσύγχρονος τεχνολογικός χώρος για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών ασφαλείας, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων Leguard Monitoring στελεχώνεται από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό με συνεχή εκπαίδευση (με άδεια Ι.Ε.Π.Υ.Α.). Με αυτόν τον τρόπο γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, τόσο των εγκαταστατών όσο και των συνδρομητών.

Η ομάδα

H Leguard Monitoring είναι μια νεοσύστατη εταιρεία, ωστόσο απαρτίζεται από ανθρώπους με πολυετή και ηγετική θητεία στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας. Πρόκειται για μία συνεχώς αναπτυσσόμενη ομάδα ανθρώπων που συνδυάζουν την τεχνογνωσία, την κατάρτιση, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία. Στόχος της εταιρείας είναι η διασφάλιση του μέγιστου επιπέδου ποιότητας στην παροχή των υπηρεσιών της.

Οι χειριστές του Κέντρου Λήψης Σημάτων ακολουθούν συστηματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται με ακρίβεια και αμεσότητα στις απαραίτητες ενέργειες και να αποτρέπουν κάθε πιθανή απειλή στον χώρο σας.

Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, με υπερσύγχρονα μέσα και εγκαταστάσεις

• 4 κονσόλες Enigma για τα συστήματα CID με 12 εισόδους.
• 2 Master Servers και 2 εφεδρικούς.
• 12 τηλεφωνικές γραμμές για εισερχόμενες κλήσεις των συστημάτων ασφαλείας με το ΚΛΣ.
• 2 IP διαφορετικών παροχών και 4 εφεδρικές IP μέσω κινητής τηλεφωνίας (GPRS).
• 2 αυτόματες γεννήτριες τελευταίας τεχνολογίας, που λειτουργούν αυτόματα με τη διακοπή του ρεύματος, σε συνδυασμό με 2 UPS μεγάλης ισχύος, που εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας για όσες ώρες και ημέρες χρειαστεί.

Υπηρεσίες

• Λειτουργεί αδιάλειπτα 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
• Άμεση τηλεφωνική εξυπηρέτηση.
• Προστασία της οικίας σας ή επαγγελματικών χώρων.
• Όλα τα σήματα συναγερμού: Πυρκαγιά, Ιατρική βοήθεια, Μπουτόν πανικού – Ενέδρα, Άνοδος – Πτώση θερμοκρασίας.
• Έξτρα υπηρεσίες ασφαλείας: Παρακολούθηση ωραρίου, Οπτική επιβεβαίωση, Εικονικές περιπολίες (Virtual Patrol), Παρακολούθηση οχημάτων, Άμεση ενημέρωση σε διακοπές ρεύματος.
• Αναφορές σημάτων.
• Web App User Interface, online πρόγραμμα υποστήριξης.

LEGUARD MONITORING 2 MLINK LEGARD

Ο συναγερμός λειτουργεί μόνο ως μέτρο πρόληψης

Με τον συναγερμό σας συνδεδεμένο με το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού & Εικόνας της Leguard Monitoring, αυξάνονται οι πιθανότητες αποτροπής κακόβουλων ενεργειών, χάρη στις άμεσες ενέργειες των χειριστών. Ακόμα, σας εξασφαλίζει την καλή λειτουργία του συστήματος ασφαλείας σας, ενημερώνοντας άμεσα τόσο τον εγκαταστάτη όσο και τον συνδρομητή για θέματα χαμηλής μπαταρίας, τεχνικού προβλήματος, απώλειας επικοινωνίας κ.λπ.

Leguard Monitoring, τηλ.: 210-5787486.

Paradox Next

PARADOX HELLAS 1 logo PARADOX

Στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας και της υψηλής ασφάλειας, το υπερσύγχρονο Κέντρο Λήψης Σημάτων της Paradox Next, πρωτοπορεί και θέτει νέα πρότυπα. Πρόκειται για μια νέα εποχή ασφάλειας, όπου η προστασία των πολύτιμων περιουσιακών σας στοιχείων και της οικογένειάς σας είναι η προτεραιότητα της εταιρείας.

Η Paradox Next δημιουργήθηκε με γνώμονα την παροχή υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών ασφάλειας. Εγκαταστάθηκε σε νεοαποκτηθέν κτίριο, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως για να μπορεί να πιστοποιηθεί κατά την ευρωπαϊκή οδηγία EN50518, που αφορά τα Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμού και Εικόνας που λειτουργούν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αρχική πιστοποίηση της Paradox Next έγινε τον Μάιο του 2021 και ανανεώνεται κάθε χρόνο. Είναι πολύ απαιτητική σε θέματα ασφάλειας, λειτουργιών, διαδικασιών και στο κατασκευαστικό κομμάτι των χώρων λειτουργίας του κεντρικού σταθμού.

Η Paradox Next είναι το μόνο πιστοποιημένο Κέντρο Λήψης Σημάτων και Εικόνας κατά EN 50518:2019 Category I στην Ελλάδα, πράγμα που δίνει τη δυνατότητα στους εγκαταστάτες να το επικαλεστούν, όχι μόνο σε απαιτητικά έργα και διαγωνισμούς, αλλά σε κάθε πελάτη τους.

PARADOX HELLAS 2 PARADOX

Οι αδειοδοτημένοι και συνεργαζόμενοι εγκαταστάτες, που επισκέπτονται την Paradox Next, αντιλαμβάνονται αμέσως τη διαφορά ενός πιστοποιημένου Κέντρου Λήψης Σημάτων και Εικόνας. Η ολοκληρωμένη ενημέρωση και παρουσίαση των εγκαταστάσεων και των λειτουργιών της Paradox Next δημιουργεί στον εγκαταστάτη την αίσθηση ασφάλειας, ποιότητας και υψηλού επιπέδου συνεργασίας με έναν κεντρικό σταθμό που τον σέβεται.

Το φιλικό και αδειοδοτημένο προσωπικό, με τη βαθιά γνώση του αντικειμένου της ασφάλειας, είναι πάντα δίπλα στον εγκαταστάτη. Η υποστήριξη του εγκαταστάτη είναι δεδομένη και δεν διαπραγματεύεται.

H Paradox Next δίνει έμφαση στην οπτική επιβεβαίωση ενός συνδεδεμένου συστήματος συναγερμού και προτρέπει τον εγκαταστάτη να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προς όφελός του. Η οπτική επιβεβαίωση είναι το μέλλον στην ασφάλεια ενός χώρου. Μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα διαχείρισης σημάτων, ο χειριστής είναι σε θέση, εύκολα και γρήγορα, να πάρει άμεσες αποφάσεις για το αν ένα συμβάν είναι πραγματικό ή όχι.

Σημαντικό είναι, επίσης, το ελεγχόμενο ωράριο καταστημάτων και εταιρειών. Ο τελικός πελάτης μπορεί να γνωρίζει και να οριοθετεί τις ώρες λειτουργίας του, να ενημερώνεται άμεσα για τυχόν παρεκκλίσεις και τελικά, να ελέγχει τη λειτουργία της επιχείρησής του.

Η Paradox Next διαθέτει δωρεάν στον εγκαταστάτη εφαρμογή ενημέρωσης των συνδεδεμένων πελατών του, όπου μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο τα σήματα που στέλνει το κάθε σύστημα, να επικοινωνήσει απ’ ευθείας με τον τελικό πελάτη του, να δει πληροφορίες του συστήματος, π.χ. ζώνες και partitions. Πρόκειται για ένα εργαλείο που μηδενίζει τον χρόνο που χρειάζεται ο εγκαταστάτης (επικοινωνία με τον κεντρικό σταθμό για να επιβεβαιώσει τα ληφθέντα σήματα) κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης της εγκατάστασης.

Η καινοτόμος εφαρμογή HELP BUTTON της Paradox Next είναι μία νέα υπηρεσία προς τον τελικό πελάτη του εγκαταστάτη με την οποία μπορεί με το πάτημα ενός πλήκτρου να ενημερώσει τον κεντρικό σταθμό της Paradox Next ότι αιτείται βοήθειας. Η εφαρμογή ενημερώνει άμεσα τον χειριστή στέλνοντας σήμα βοήθειας με τα γεωγραφικά δεδομένα της θέσης στην οποία βρίσκεται (GPS Geolocation). Ο χειριστής, αποκρινόμενος στο αίτημα βοήθειας του συνδρομητή, θα τον καλέσει και σε συνεννόηση μαζί του, θα ενεργήσει ανάλογα. Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να ζητήσει βοήθεια σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και Android συσκευές και διατίθεται μία άδεια δωρεάν στον ιδιοκτήτη του συνδεδεμένου συστήματος με το Κέντρο Λήψης της, που συνδέει το σύστημα συναγερμού του πελάτη με τον ιδιοκτήτη και το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού και Εικόνας της Paradox Next.

PARADOX HELLAS 3 PARADOX

Ως το επόμενο βήμα στην ασφάλειά σας, η Paradox Next θα επεκταθεί στις υπηρεσίες Cyber Security Operations Center και θα δίνει τη δυνατότητα στον εγκαταστάτη να πουλήσει υπηρεσίες ψηφιακής προστασίας στους πελάτες του. Η δυναμική που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος κλάδος είναι τεράστια και όλο και περισσότεροι εγκαταστάτες καλούνται, και θα κληθούν σύντομα, να το προσφέρουν. Παράλληλα, η Paradox Next θα ενεργεί συμβουλευτικά, σε συνεργασία με τον εγκαταστάτη, ώστε να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό και να παρέχει τις προηγμένες υπηρεσίες της.

Paradox Next, τηλ.: 210-2817000.

Planet Security

PLANET SECURITY LOGO

Το περιοδικό Security Report είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί και να εξερευνήσει τις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου Λήψης Σημάτων Συναγερμού της Planet Security. Το υπερσύγχρονο Κέντρο Λήψης Σημάτων της Planet Security, επιφάνειας 300 τ.μ., που εδρεύει στη Μεταμόρφωση Αττικής, φιλοξενεί εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και παρέχει καινοτόμες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε χιλιάδες συνδρομητές.

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Η εταιρεία Planet Security δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών ασφάλειας υψηλού επιπέδου από το 1997. Παρέχει σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς, βασισμένη στην πολύχρονη εμπειρία της, την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει, τις άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένες υποδομές της και το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό της. Βασικά χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν από τους ανταγωνιστές της είναι πως απευθύνεται αποκλειστικά σε τεχνικούς εγκαταστάτες συστημάτων ασφάλειας, δεν κάνει τοποθετήσεις συστημάτων ασφαλείας και έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει τις υπηρεσίες της στις εκάστοτε ανάγκες του κάθε συνεργάτη της.

PLANET SECURITY 1 PLANET SEC

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΛΣΣ της Planet Security

Η Planet Security είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τις σημερινές απαιτήσεις και να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε πελάτη, όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Μερικές από τις υπηρεσίες του κεντρικού σταθμού είναι η 24ωρη παρακολούθηση συστημάτων ασφαλείας, η ασύρματη λήψη σημάτων μέσω κινητής τηλεφωνίας, ο οπτικός έλεγχος του προστατευόμενου χώρου με κάμερες, ο έλεγχος ON / OFF βάσει προκαθορισμένων ωραρίων, οι εξειδικευμένοι έλεγχοι πολλών παραμέτρων (θερμοκρασία, αέρια, υγρασία κ.λπ.) και η παρακολούθηση ανάγκης ιατρικής βοήθειας σε ηλικιωμένους ή ασθενείς.

Ακόμη διαθέτει υπηρεσίες άμεσης επέμβασης και περιπολίας, όπως την υπηρεσία Night Patrol Alarm Investigation, η οποία αποστέλλει περιπολικό όχημα στον συντομότερο δυνατό χρόνο, σε κάθε σήμα συναγερμού που θα ληφθεί από σύστημα συνδεδεμένο με το Κέντρο Λήψης και Επεξεργασίας Σημάτων Συναγερμού.

Ακόμα, ο κατάλογος σημάτων της εταιρείας περιλαμβάνει τα βασικά, βοηθητικά και ειδικά σήματα, ενώ η υπηρεσία ελέγχου GlobalSim προσφέρει τη λύση στην επικοινωνία του συστήματος ασφαλείας με το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού σε περίπτωση που γίνει αλλαγή παρόχου, καθώς και με τη μετατροπή της γραμμής σε VoIP – για χαμηλότερο πακέτο χρεώσεων τηλεφωνίας. Αυτό γίνεται με την universal συσκευή της εταιρείας GPRS DTMF Emulator.

PLANET SECURITY 3 PLANET SEC

Οι υποδομές της Planet Security

Η Planet Security συμμορφώνεται πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία, υιοθετώντας υψηλά standards ασφαλείας στον χώρο της με συστήματα ελέγχου πρόσβασης, επιτήρησης, emergency button και emergency room. Επίσης, είναι εξοπλισμένη σύμφωνα με όλα τα διεθνή standards λειτουργίας των σύγχρονων Κέντρων Λήψης Σημάτων. Συγκεκριμένα:

  • Διαθέτει υπερσύγχρονους δέκτες λήψης σημάτων, όλων των πρωτοκόλλων επικοινωνίας.
  • Υποστηρίζει λήψη σημάτων μέσω internet, IP receiving method και μέσω κινητής τηλεφωνίας GSM / GPRS.
  • Η διαχείριση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης – επιτήρησης φυλασσομένων χώρων μέσω εικόνας από κάμερες, υποστηρίζεται από συστήματα Video Wall και ατομικού εξοπλισμού στους χειριστές και λειτουργεί παράλληλα με τη λήψη σημάτων συναγερμού.
  • Το Κέντρο Λήψης Σημάτων διαθέτει τα πλέον σύγχρονα προγράμματα λήψης σημάτων συναγερμού, εγκατεστημένα σε δύο ταυτόχρονα αυτόνομα και συγχρονισμένα δίκτυα Η/Υ, τα οποία μηδενίζουν τα συνήθη προβλήματα συντήρησης (DOWNTIME) και εξασφαλίζουν πραγματικά αδιάλειπτη 24ωρη παρακολούθηση.
  • Αδιάληπτη παροχή ρεύματος σε όλη την εγκατάστασή της, μέσω online UPS, ATS & ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους, για την απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου της.
  • Συνεχές monitoring για περιπτώσεις μπλοκαρίσματος κυκλοφορίας σημάτων.
  • Σύστημα καταγραφής και εγγραφής εισερχομένων και εξερχομένων τηλεφωνικών συνομιλιών για πλήρη εξασφάλιση των πελατών της ως προς τη σωστή εξυπηρέτηση των σημάτων από τα συστήματα ασφαλείας των πελατών της.
  • Συσκευή εντοπισμού προσώπων σε περίπτωση ανάγκης και ειδοποίηση των αρχών.
  • Σύστημα διπλών servers που συγχρονίζονται πλήρως μεταξύ τους με την τελευταία τεχνολογία minicluster. Δηλαδή, λειτουργούν δύο πανομοιότυποι servers 24/7, παρέχοντας δυνατότητα για συντήρηση, επέκταση και αντικατάσταση Η/Υ του δικτύου, χωρίς καθόλου DOWNTIME. Δηλαδή, πραγματική αδιάλειπτη λειτουργία και όχι θεωρητική.
  • Το Web Portal του λογισμικού διαχείρισης σημάτων προσφέρει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της να έχουν ανά πάσα στιγμή online έλεγχο του ιστορικού σημάτων των πελατών τους.

PLANET SECURITY 2 PLANET SEC

Η συνολική επένδυση που πραγματοποιήθηκε, θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την παραπέρα επίτευξη στόχων από τους φίλους – συνεργάτες της Planet Security για να το επόμενο χρονικό διάστημα.

Planet Security, τηλ.: 210-2841680.

Security FO.R.S. – Γρ. Αβραάμ Α.Ε.

Το Κέντρο Λήψεως της Security Fo.r.s. λειτουργεί σε 24ωρη βάση 365 μέρες τον χρόνο, σε ιδιόκτητες θωρακισμένες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας από το 1982. Μέσα από την πολυετή εμπειρία του και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των συνδρομητών – πελατών του, το ΚΛΣ της Security Fo.r.s. προσφέρει μεγάλη ποικιλία από υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη της καθημερινής ζωής.

Συγκλίνοντας 3 βασικά χαρακτηριστικά – Τεχνολογία, Επιδεξιότητα και Αφοσίωση – έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δίκτυο παρακολούθησης, όπου έμπειροι χειριστές επιτηρούν ασταμάτητα τα συστήματα ασφαλείας, αναλύουν τα σήματα που λαμβάνονται από τους συναγερμούς και παρακολουθούν τις κάμερες ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη. Μέσω αυτής της παρακολούθησης, διασφαλίζεται η άμεση αντίδραση σε οποιοδήποτε συμβάν και η αδιάλειπτη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας.

SECURITY FORS

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Λήψεως Σημάτων της Security Fo.r.s. αποτελούν ένα βασικό κομμάτι της ασφάλειας και ορίζουν τον συναγερμό και τις κάμερες αόρατους φύλακες, υποστηρίζοντας:

  • Σήμα Διάρρηξης.
  • Σήμα Πυρκαγιάς.
  • Σήμα Σημειακής Προσωπικής Αναγνώρισης και Απειλής (Duress).
  • Σήμα Ιατρικής Ανάγκης.
  • Σήμα Καλής Λειτουργίας Συστήματος Ασφαλείας.
  • Σήμα Πτώσης Μπαταρίας.
  • Παρακολούθηση ΟFF (open) / ON (close) συστήματος.
  • Επίβλεψη Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων.
  • Ηλεκτρονική Οπτική Επιτήρηση (video analytics).
  • Απομακρυσμένη Περιπολία (patrol).

Το Κέντρο Λήψεως της εταιρείας, ακολουθώντας πάντα τις τεχνολογικές εξελίξεις, αποτελείται από:

  • Δέκτες PSTN τελευταίας τεχνολογίας, που υποστηρίζουν όλα τα γνωστά Formats επικοινωνίας.
  • Δέκτες GPRS για λήψη σημάτων μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
  • Δέκτες IP για λήψη σημάτων μέσω internet.
  • Servers τελευταίας τεχνολογίας.
  • Υπόγειο τηλεφωνικό δίκτυο, μισθωμένο ψηφιακό κύκλωμα με οπτική ίνα και μισθωμένο μικροκυματικό σύστημα για μόνιμη σύνδεση στο internet από διαφορετικούς παρόχους, πετυχαίνοντας τη μέγιστη ασφάλεια.
  • Το πλέον σύγχρονο πρόγραμμα λήψης και επεξεργασίας σημάτων της εταιρείας Orbit Systems.
  • Τηλεφωνικό κέντρο VoIP προηγμένης τεχνολογίας, με ψηφιακή καταγραφή κλήσεων της Εricsson.
  • Ενεργειακή αυτονομία Σταθμού και υποστήριξη όλων των μηχανημάτων με UPS.
  • Ανεξάρτητους συσσωρευτές στους δέκτες του κεντρικού σταθμού.
  • Αυτοματοποιημένο σύστημα μεταγωγής από την τροφοδοσία της ΔΕΗ σε γεννήτρια 15kVa για αδιάλειπτη λειτουργία.

Security Fo.r.s. – Γρ. Αβραάμ Α.Ε., τηλ.: 2810-314476.

Sigma Monitoring

Η Sigma Monitoring έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμού στην Ελλάδα. Από την έναρξη της λειτουργίας της το 2011, η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2008, διασφαλίζοντας υψηλά πρότυπα ποιότητας στις υπηρεσίες που προσφέρει. Με ένα ενιαίο πανελλαδικό αριθμό κλήσης (801 10 10 100) και προηγμένες τεχνολογικές υποδομές, η Sigma Monitoring εξασφαλίζει την άμεση και αξιόπιστη απόκριση σε κάθε σήμα συναγερμού.

Τεχνολογικές υποδομές και εξοπλισμός

Η Sigma Monitoring διαθέτει κύκλωμα οπτικών ινών διπλής όδευσης, που επιτρέπει μόνιμη σύνδεση στο internet και δρομολόγηση της τηλεφωνίας μέσω VoIP. Το διπλό τηλεφωνικό κέντρο VoIP προσφέρει ηχητική καταγραφή όλων των κλήσεων και πλήρη αναφορά εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων, διασφαλίζοντας την απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στην επικοινωνία.

Το πρόγραμμα λήψης και επεξεργασίας σημάτων Patriot, που χρησιμοποιείται από την Sigma Monitoring, είναι ένα από τα πιο προηγμένα προγράμματα παρακολούθησης συναγερμών. Ενσωματώνει τους δημοφιλέστερους δέκτες συναγερμού και συνδέεται με περισσότερους πίνακες συναγερμού, καθώς και συστήματα CCTV, παρέχοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα επεξεργασίας σημάτων.

SIGMA MONITORING

Υπηρεσίες επιπρόσθετης αξίας

Η Sigma Monitoring παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες επιπρόσθετης αξίας, που αναβαθμίζουν την εμπειρία τόσο για τους επαγγελματίες εγκαταστάτες, όσο και για τους τελικούς χρήστες:

Υπηρεσία οπτικής επιβεβαίωσης: Επιτρέπει στους χειριστές της Sigma Monitoring να συνδέονται απομακρυσμένα στο σύστημα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του συνδρομητή και να βλέπουν ζωντανή εικόνα του επιτηρούμενου χώρου. Αυτό γίνεται μέσω σύνδεσης Cloud (P2P) και υποστηρίζει εταιρίες όπως TVT, Hikvision, Dahua, Provision.

Υπηρεσία Global SIM: Με τη χρήση Global GPRS, ο συναγερμός συνδέεται ασύρματα με το Κέντρο Λήψης Σημάτων μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας της Cosmote, Vodafone και Nova, εξασφαλίζοντας συνεχή επικοινωνία.

Υπηρεσία ελέγχου ωραρίου: Προσφέρει έλεγχο στην καθημερινή κίνηση του προσωπικού της επιχείρησης μέσω καταγραφής της όπλισης και της αφόπλισης του συστήματος συναγερμού.

Υπηρεσία υπενθύμισης service: Αναλαμβάνει την ενημέρωση των συνδρομητών για την ημερομηνία του επόμενου service του συναγερμού μέσω SMS, 15 ημέρες νωρίτερα.

Online διαχείριση συνδρομητών

Το Internet Client Access (ICA) της Sigma Monitoring είναι ένα web portal που απευθύνεται στους εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας. Μέσω του ICA, οι τεχνικοί μπορούν να συνδεθούν από οποιαδήποτε φορητή συσκευή (smartphone, tablet, laptop) οποιαδήποτε ώρα και να:

  • Βλέπουν πληροφορίες των πελατών τους, όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, ζώνες κ.λπ.
  • Έχουν πρόσβαση στο ιστορικό σημάτων των συνδρομητών σε πραγματικό χρόνο.
  • Θέτουν σε δοκιμή (Test Mode) τον συνδρομητή κατά τη διάρκεια service ή αναβάθμισης του συστήματος.

Δέσμευση για ποιότητα και εξυπηρέτηση

Η Sigma Monitoring δεσμεύεται για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο την ικανοποίηση των πελατών. Με συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού και επενδύσεις σε τεχνολογικές υποδομές, η εταιρεία εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και αξιοπιστία. Η πιστοποίηση ISO 9001:2008 επιβεβαιώνει την προσήλωση στην ποιότητα και την αριστεία.

Με αυτές τις καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογίες, η Sigma Monitoring συνεχίζει να ηγείται στον χώρο των Κέντρων Λήψης Σημάτων Συναγερμού, προσφέροντας λύσεις που καλύπτουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των επαγγελματιών και των τελικών χρηστών για ασφαλή και αξιόπιστη παρακολούθηση.

Sigma Monitoring, τηλ.: 210-9765485.

Spartan Security

SPARTAN SECURITY

Η Spartan Security διαθέτει δύο αυτόνομα Κέντρα Λήψης Σημάτων σε Αθήνα και Κορωπί.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα πάροχος ηλεκτρονικής ασφάλειας κατάφερε την πραγματική 24ωρη σύζευξη και ταυτόχρονη στελέχωση δύο πλήρως εξοπλισμένων και στελεχωμένων Κ.Λ.Σ.Σ. Κάτι τέτοιο έλειπε από τον κλάδο μας και καλύπτοντας και αυτό το κενό της αγοράς, η Spartan Security δημιούργησε το απόλυτο back-up για ηλεκτρονική ασφάλεια υψίστης προστασίας σε κάθε έργο κύρους και υψηλών απαιτήσεων, αλλά και σε κάθε ανεξαιρέτως σύνδεση.

Η Spartan Security ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό με τις ακόλουθες πτυχές:

Διπλή λειτουργία των Κέντρων Λήψης Σημάτων Συναγερμού: Η ανεξαρτησία και η σύνδεσή τους σε ένα ενιαίο σύστημα εξασφαλίζουν αξιοπιστία και συνέχεια λειτουργίας, ακόμη και κατά τη διακοπή σε ένα από τα κέντρα ελέγχου.

Εξελιγμένο ERP: Το κατασκευασμένο από το μηδέν ERP της εταιρείας μπορεί να ασφαλίσει τους πελάτες συνολικά σε συναγερμό και εικόνα. Επιπλέον, αυτοματοποιημένες διαδικασίες διευκολύνουν τη χρέωση πελατών, την είσπραξη πληρωμών και τη διασύνδεση με διατραπεζικά συστήματα.

Τεχνολογική καινοτομία: Η ομάδα μηχανικών δοκιμάζει συνεχώς νέους τρόπους αυτοματοποίησης και ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών στα Κ.Λ.Σ.Σ.

Πλατφόρμες διαχείρισης: Διαθέτει πλατφόρμες διαχείρισης πελατών για εγκαταστάτες (Voyager) και εφαρμογή διαχείρισης συναγερμού και καμερών για πελάτες (MySpartan), σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από την Spartan Security.

Εξατομικευμένες υπηρεσίες: Προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών και μπορεί να ανταποκριθεί σε ειδικά αιτήματα.

Ανθρώπινο δυναμικό: H επένδυση σε τεχνολογικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό επιτρέπει την ευελιξία και την πρωτοπορία στην αγορά.

Ασφάλεια και τεχνολογικός εξοπλισμός: Η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και ο τεχνολογικός εξοπλισμός παρέχουν υψηλή προστασία που υπερβαίνει κάθε προσδοκία σε διεθνές επίπεδο.

Το σύγχρονο κτίριο του Κ.Λ.Σ.Σ. της Spartan Security στο Κορωπί, επιφάνειας 1.000 τ.μ., εστιάζει στην παροχή απόλυτης ηλεκτρονικής 24ωρης προστασίας, φιλοξενεί 20 θέσεις εργασίας και ένα ολοκαίνουριο Data Center με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό. Τα δύο Data Centers στην Αθήνα και το Κορωπί λειτουργούν αμφίδρομα, εξασφαλίζοντας διπλή αυτονομία σε επίπεδο δικτύου, τηλεφωνίας, σημάτων συναγερμού και προσωπικού.

Κέντρο Λήψης Σημάτων - Κορωπί

Κέντρο Λήψης Σημάτων – Κορωπί

Η δομή αυτή προσφέρει ασφάλεια και ευελιξία στις υπηρεσίες, καθώς σε περίπτωση απώλειας ενός κτιρίου, οι υπηρεσίες συνεχίζουν να λειτουργούν απρόσκοπτα στο άλλο. Αυτό είναι κρίσιμο για την εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας σε κάθε περίπτωση. Επιπλέον, το σύγχρονο Data Center αντιπροσωπεύει την πρώτη 24ωρη σύζευξη και αμφίδρομη λειτουργία δύο πλήρως εξοπλισμένων Κ.Λ.Σ.Σ. στην Ελλάδα, προσφέροντας απόλυτο back-up για ηλεκτρονική ασφάλεια υψηλών προδιαγραφών.

Προτεραιότητα της Spartan Security είναι η ενότητα και η εμπιστοσύνη του κλάδου σε κάθε καινοτόμο πρωτοβουλία.

Προσελκύει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική ασφάλεια, ώστε από κοινού να αναβαθμίσουν τις παροχές και τα προϊόντα της εταιρείας και να συμβάλλουν σε ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση στην ελληνική αγορά.

Βασική προϋπόθεση για να αναπτυχθεί ένα δυνατό δίκτυο, αποτελεί και το μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας. Με υπερηφάνεια, η Spartan Security εγγυάται τη δυνατότητα να προσφέρει στον τελικό καταναλωτή υπηρεσίες και προϊόντα που δεν χρειάζονται προώθηση, καθώς είναι τα best seller της αγοράς, έχουν υψηλότατο value for money, διαφημίζονται μέσω ενός εξωστρεφούς concept, διαθέτουν στοιχεία απόλυτης εξειδίκευσης σε κάθε ανάγκη για ασφάλεια, απευθύνονται σε ένα ευρύτατο target group και κυρίως αποτελούν εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια του επαγγελματία εγκαταστάτη.

Επενδύει σε επιχειρηματίες με κοινές αξίες. Ο κάθε συνεργάτης της Spartan Security εκπαιδεύεται ώστε να λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα και τις θεμελιώδεις αρχές της, που είναι σταθερές για πάνω από 35 χρόνια. Η σχέση εμπιστοσύνης με το δίκτυο της εταιρείας είναι εξαιρετικά σημαντική και αποτελεί απαραίτητο συστατικό, ώστε να εξασφαλιστεί σιγουριά, σταθερότητα, επαγγελματική ανέλιξη και κοινή επαγγελματική πρόοδος.

SPARTAN SECURITY 2 KLS ATHINA

Κέντρο Λήψης Σημάτων – Αθήνα

Επένδυση και σεβασμός στις συνεργασίες της Spartan Security

Για την αποτελεσματική υποστήριξη των συνεργατών της, διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο συνεργασίας, καθοδήγηση στις διαδικασίες οργάνωσης και λειτουργίας, παροχή επιχειρηματικών εργαλείων και χρηστικών applications χωρίς χρεώσεις, πρακτικές ενδυνάμωσης, διαφημιστική υποστήριξη, marketing material, τεχνολογικά workshops, σεμινάρια ενίσχυσης της τεχνικής πωλήσεων, τεχνικές στατιστικών ελέγχων, φορολογικές, νομικές και ασφαλιστικές συμβουλές, έρευνες εξυπηρέτησης πελατών, έκτακτες συναντήσεις για κλαδικά θέματα, συνεχή βελτίωση της γκάμας των προϊόντων της και πολλά άλλα, ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε επαγγελματία.

Όλα τα προϊόντα τεχνολογίας στο B2B eshop της Spartan Security

Διάθεση προϊόντων μεγάλων εταιρειών του χώρου στη χονδρική αγορά. Στον ηλεκτρονικό κατάλογο της εταιρείας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.920 κωδικοί που αυξάνονται και ενημερώνονται καθημερινά με ό,τι νεότερο υπάρχει στην εξειδικευμένη και ανεξάντλητη αγορά των νέων τεχνολογιών στην ηλεκτρονική ασφάλεια.

Spartan Security, τηλ.: 210-9232437.

Tecnohellas

TECNOHELLAS 1 TECNOHELLAS

Η Tecnohellas είναι μέλος του ομίλου KEEPER, ενός ομίλου που διακρίνεται για τη μεγάλη τεχνογνωσία που διαθέτει, μέσα από την πολυετή, συνεχή παρουσία του στον τομέα της ηλεκτρονικής ασφάλειας και σφραγίζεται από τις μακροχρόνιες συνεργασίες εμπιστοσύνης. Διαθέτει τον πλέον σύγχρονο Σταθμό Λήψης και Διαχείρισης Συμβάντων, ο οποίος λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως. Από την πρώτη στιγμή, ο Σταθμός εξοπλίστηκε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ώστε να είναι συμβατός με όλα τα συστήματα ασφαλείας της αγοράς και να παρέχει δυνατότητα λήψης εικόνας.

Η Tecnohellas έχει πέτυχει τη διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχει, ώστε να αποτελεί έναν ενεργό 24ωρο Σταθμό Διαχείρισης Συμβάντων που αναβαθμίζει πλήρως την ουσιαστική ασφάλεια των συνδρομητών της. Οι κλασικές υπηρεσίες διαχείρισης συμβάντων διάρρηξης και τεχνικής λειτουργίας των συστημάτων ασφαλείας συνδυάζονται με μια σειρά νέων υπηρεσιών, όπως η λήψη και διαχείριση εικόνας CCTV (Video Verification & Video Analytics), ο έλεγχος Snapshot / Video Clip αισθητήρων κίνησης, αλλά και ο έλεγχος ορθής λειτουργίας των συστημάτων εικόνας (Health Status Monitoring). Η διαχείριση της ασφάλειας των συνδρομητών και της περιουσίας τους επεκτείνεται εκτός των στενών ορίων του προστατευόμενου χώρου. Αυτό επιτυγχάνεται με τη λήψη σημάτων κινδύνου με συντεταγμένες από τις συσκευές κινητών τηλεφώνων του συνδρομητή (Geolocation), που επιτρέπουν στον χειριστή τον έγκαιρο εντοπισμό και την αποστολή βοήθειας στην ακριβή θέση που βρίσκεται ο συνδρομητής. Μια ακόμα σημαντική υπηρεσία που επεκτείνει την ασφάλεια των συνδρομητών είναι η λήψη σημάτων με συντεταγμένες από οχήματα μέσω της υπηρεσίας GPS Tracking. Οι χειριστές του Σταθμού μπορούν να λαμβάνουν και να διαχειρίζονται σήματα ασφάλειας και καλής λειτουργίας των οχημάτων των συνδρομητών, βλέποντας παράλληλα και την ακριβή θέση του κάθε οχήματος. Με αυτούς του τρόπους, οι χειριστές της Tecnohellas συμβάλουν ουσιαστικά στην καθοδήγηση των αρχών στον εντοπισμό των συνδρομητών και στην παροχή βοήθειας σε αυτούς σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η ολοκλήρωση των υπηρεσιών αυτών επιτυγχάνεται όταν η πληροφόρηση εγγυημένα φθάνει στον υπεύθυνο του χώρου ή τις αρχές. Για αυτό στην Tecnohellas, οι άρτια καταρτισμένοι χειριστές για όλα τα συμβάντα επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους συνδρομητές (και όχι μέσω απρόσωπων sms ή e-mail), εξασφαλίζοντας τη λήψη της πληροφορίας και την άμεση ενημέρωση. Τέλος, βάρος δίνεται τόσο στην ταχύτητα όσο και στην αμεσότητα της ενημέρωσης. Για τον λόγο αυτό, ο 24ωρος Σταθμός της Tecnohellas διαθέτει τη βέλτιστη αναλογία χειριστών – συνδρομητών, ώστε να διασφαλίζεται η τάχιστη εξυπηρέτηση.

Για την αδιάληπτη λειτουργία της, η Tecnohellas διαθέτει εξοπλισμό και τεχνολογία αιχμής, που της επιτρέπουν να έχει πραγματικό Redundancy και πραγματικά μηδενικό DOWNTIME. Ειδικότερα, διαθέτει εξειδικευμένο πρόγραμμα διαχείρισης σημάτων και πολλαπλούς δέκτες επικοινωνίας για όλα τα πρωτόκολλα των συστημάτων ασφαλείας και εικόνας της αγοράς, λογισμικό λήψης και αναπαραγωγής εικόνας CCTV, γραμμές λήψης σημάτων PSTN, IP και GPRS, μισθωμένες οπτικές ίνες και γραμμές ασύρματης μικροκομματικής ζεύξης, γραμμές GSM, ισχυρή γεννήτρια ηλεκτροδότησης και δυνατά διπλά UPS, IP τηλεφωνικό κέντρο με σύστημα αυτόματων κλήσεων και καταγραφή συνομιλιών, αντισεισμική κατασκευή κτιρίου εγκατάστασης του Σταθμού και ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας των ίδιων της των εγκαταστάσεων από κακόβουλες ενέργειες (Access Control, CCTV, Alarm, Temperature Alarm & Protection, Security Doors κ.λπ.). Αξίζει να τονιστεί ότι το λογισμικό λήψης σημάτων που χρησιμοποιείται, διαθέτει λειτουργία Caller Identification, οπότε οι χειριστές έχουν τη δυνατότητα ταυτοποίησης των εισερχόμενων σημάτων, αποφεύγοντας τυχόν fault calls που συμβαίνουν συχνά στα 24ωρα κέντρα.

TECNOHELLAS 2 TECNOHELLAS

Η Tecnohellas επενδύει διαρκώς στην ασύρματη GPRS / IP τεχνολογία, με την απόκτηση νέων εξελιγμένων γραμμών και δεκτών. Έτσι, οι συνδρομητές της έχουν διαρκώς αυξανόμενες δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης υψηλής ασφαλείας και ταχύτητας με τον 24ωρο Σταθμό, έναντι της παραδοσιακής σταθερής τηλεφωνικής σύνδεσης χαμηλότερης ασφάλειας. Επίσης, η Tecnohellas εμπλουτίζει και εξελίσσει συνεχώς τις γραμμές λήψης σημάτων και εικόνας, επενδύοντας σταθερά στις τελευταίας τεχνολογίας μισθωμένες γραμμές οπτικών ινών και γραμμών ασύρματης ζεύξης, αναβαθμίζοντας έτσι την ταχύτητα και την αξιοπιστία στις ασύρματες συνδέσεις συστημάτων συναγερμού, αλλά και λήψης εικόνας για τις λειτουργίες του CCTV. Έτσι, οι συνδεδεμένοι συνδρομητές απολαμβάνουν τα ισχυρά πλεονεκτήματα των οπτικών ινών και των γραμμών ασύρματης ζεύξης, όπως π.χ. μεταφορά μεγαλύτερου όγκου δεδομένων σε σχέση με το χάλκινο καλώδιο και ταχύτερη μεταφορά των δεδομένων αυτών. Τα δεδομένα που ταξιδεύουν στις οπτικές ίνες είναι περισσότερο προστατευμένα από παρεμβολές, ενώ η ασύρματη ζεύξη δίνει τη δυνατότητα αδιάλειπτης λειτουργίας με ελάχιστες πιθανότητες φυσικής βλάβης της γραμμών. Τέλος, επιτυγχάνεται ψηφιακή μετάδοση δεδομένων, με πιο γρήγορη κωδικοποίηση / αποκωδικοποίηση και μηδενικές απώλειες. Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει στον χρήστη να επιτύχει ενσωμάτωση του συστήματος καμερών CCTV στο σύστημα ασφαλείας του (λύση video alarm). Επίσης, ο χρήστης δύναται να εξελίξει το υφιστάμενο σύστημα καμερών του, σε ένα αυτόνομο σύστημα ασφάλειας (λύση Video Analytics). Με τις λύσεις αυτές, το κοινό σύστημα CCTV μετατρέπεται από ένα απλό σύστημα καταγραφής της παραβατικής συμπεριφοράς, σε ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και αποτρεπτικό σύστημα ασφαλείας με AI δυνατότητες.

Tecnohellas, τηλ.: 210-2412365.

Zarifopoulos

Οι σύγχρονες πόλεις δεν είναι απλώς μια ιδέα ή ένα όνειρο του μέλλοντος. Εκμεταλλεύονται την 4η τεχνολογική επανάσταση και τις υποδομές του Internet of Things (IoT), αξιοποιούν τεχνολογίες Βαθιάς Μηχανικής Μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης (Deep Learning & Artificial Intelligence) και σε συνδυασμό με έξυπνες πλατφόρμες διαχείρισης γίνονται smart.

ZARIFOPOULOS 1 ZARIFOPOULOS

Οι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Φορείς χρησιμοποιούν την ανάπτυξη της τεχνολογίας και εφαρμόζουν ασύρματες τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας και συχνότητες ευρείας περιοχής χαμηλής ισχύος (LoRaWan), δίνοντας, έτσι, νέες δυνατότητες αποδοτικότερης διαχείρισης για τους αναγκαίους πόρους, για την ενίσχυση της βιωσιμότητας, τη βελτίωση ποιότητας ζωής και ευημερίας, τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.ά.

H Ζαριφόπουλος Α.Ε., αξιοποιώντας την πενηνταετή εμπειρία της σε συνδυασμό με το 24ωρο Επιχειρησιακό Κέντρο Διαχείρισης Περιστατικών που διαθέτει, εντόπισε εύκολα τις ανάγκες της σύγχρονης πόλης και προετοιμάστηκε στο έπακρο προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστεί κάθε κρίσιμο περιστατικό και να υποστηρίξει στην πράξη τις Δημοτικές Αρχές, τις Επιχειρήσεις και τους Πολίτες, όπου και όταν αυτό απαιτηθεί.

Έτσι, λοιπόν, επένδυσε στις ήδη πρωτοποριακές τεχνολογικά υποδομές που διαθέτει και πλέον υποστηρίζει στην πράξη με σύγχρονες smart υπηρεσίες τη λήψη και διαχείριση ηλεκτρονικών σημάτων, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες και τις προκλήσεις των έξυπνων πόλεων, συμβάλλοντας θετικά στην καθημερινή ζωή των ατόμων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ζαριφόπουλος Α.Ε. μπορεί αδιαμφισβήτητα να διαχειριστεί τις εξής υπηρεσίες είτε καθ’ όλο το 24ωρο, είτε σε επιλεγμένα ωράρια, ανάλογα τις ανάγκες και τους διαθέσιμους πόρους του εκάστοτε δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα:

  • Υποσύστημα έξυπνης στάθμευσης.
  • Υποσύστημα διαχείρισης οδοφωτισμού.
  • Υποσύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων.
  • Υποσύστημα διαχείρισης κυκλοφοριακής ροής.
  • Υποσύστημα διαχείρισης περιβαλλοντικών μετρήσεων.
  • Υποσύστημα διαχείρισης υδάτινων πόρων.
  • Υποσύστημα διαχείρισης συστήματος κατάσβεσης.
  • Υποσύστημα ενεργειακής διαχείρισης.
  • Υποσύστημα διαχείρισης ελεύθερης πρόσβασης.
  • Υποσύστημα διαχείρισης πολιτικής προστασίας.

ZARIFOPOULOS 2 ZARIFOPOULOS

Οι ελληνικές πόλεις αλλάζουν

H Ζαριφόπουλος Α.Ε. σε συνδυασμό με το 24ωρο Επιχειρησιακό Κέντρο Διαχείρισης Περιστατικών που διαθέτει είναι έτοιμη να διαχειριστεί κάθε κρίσιμο περιστατικό και να υποστηρίξει στην πράξη τις Δημοτικές Αρχές, τις Επιχειρήσεις και τους Πολίτες.

Zarifopoulos, τηλ.: 210-2713970.

Έρευνα Αγοράς: Λογισμικά Επιτήρησης

Orbit Systems – ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Software

ORBIT SYSTEMS LOGO

Η εταιρεία Orbit Systems έχει συντροφεύσει τις επιχειρήσεις ασφαλείας για περισσότερα από 25 χρόνια με την παροχή τεχνικής υποστήριξης και λύσεων υψηλής τεχνολογίας για Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμού και Εικόνας με το λογισμικό ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ.

Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει όλους τους δέκτες σημάτων της αγοράς, είτε είναι φυσικοί είτε εικονικοί, αλλά και οποιοδήποτε πρωτόκολλο, όπως το Contact ID, SIA, 4X2 κ.ά.

  • Με φιλικό περιβάλλον και πολλαπλά παράθυρα οθόνης, ο χειριστής δεν ψάχνει να βρει το σήμα, αλλά το σήμα έρχεται αυτόματα στον χειριστή.
  • Με την αναγνώριση κλήσης, επιβεβαιώνεται η προέλευση του σήματος, αποφεύγοντας ανεπιθύμητους συναγερμούς (false alarms) αποσυνδεδεμένων πελατών. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας έκτακτης ανάγκης (emergency) με απλή τηλεφωνική συσκευή και πλήκτρο αυτόματης κλήσης.

ORBIT SYSTEMS KENTAYROS

Η αξιοπιστία και η ασφάλεια είναι πάντα προτεραιότητες για τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ. Κανένα σήμα δεν χάνεται, καθώς όλα τα σήματα εμφανίζονται άμεσα και οι χειριστές αναλαμβάνουν τη διαχείρισή τους. Τα σήματα που απαιτούν άμεση επεξεργασία, όπως συναγερμοί διάρρηξης, πανικού, φωτιάς, θραύσης κρυστάλλων κ.ά., εμφανίζονται κατά προτεραιότητα. Αντίθετα, τα σήματα «σε αναμονή» μπορούν να δεχθούν επεξεργασία αργότερα.

Τα σήματα «συστήματος υπό δοκιμή» παραμένουν σε ξεχωριστό περιβάλλον μέχρις ότου ο τεχνικός ολοκληρώσει τις δοκιμές, ενώ το σύστημα έχει τη δυνατότητα απομόνωσης συστημάτων που στέλνουν συνεχώς το ίδιο σήμα (black list), εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του κέντρου.

Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ προσφέρει πλήρη καταγραφή των ενεργειών των χειριστών στο ιστορικό των διαχειριζόμενων σημάτων.

Παρέχει οπτικές, ηχητικές και φωνητικές ειδοποιήσεις για την παραλαβή, επεξεργασία και μεταφορά των σημάτων με σοβαρότητα, όπως σήματα πυρκαγιάς, διάρρηξης, διακοπής ρεύματος κ.ά.

Ένα από τα ισχυρά του σημεία είναι η ικανότητά του να προσφέρει ποικίλες αναφορές για τους πελάτες σας με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της επιχείρησής σας, αλλά και να ανακτά ιστορικά δεδομένα.

orbit

Έχοντας τη δυνατότητα τήρησης ιστορικού, μπορείτε να ανατρέξετε σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο επιθυμείτε και να συλλέξετε τα απαραίτητα στοιχεία. Οι δε αναφορές σας μπορούν να εκτυπωθούν, να αποσταλούν σε FTP ή e-mail ή να εξαχθούν ως αρχεία PDF, Excel, Word, φέροντας το λογότυπο της εταιρείας σας.

Τέλος, το λογισμικό περιλαμβάνει αυτόματη επιτήρηση με πλήρη έλεγχο καλής λειτουργίας όλων των υποπρογραμμάτων και υποσυστημάτων του Κέντρου Λήψης, σύμφωνα με τον κανονισμό ISMS – Information Security Management Systems και τη συμμόρφωση με το πρότυπο ISO/IEC 27001.

Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ της εταιρείας Orbit Systems είναι ο συνεργάτης που παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια και υποστήριξη για το κέντρο σας
 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο.

Orbit Systems, τηλ.: 210-5552037.

Sigma Monitoring – Patriot

Στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο των συστημάτων ασφαλείας, η ανάγκη για προηγμένα και αξιόπιστα λογισμικά παρακολούθησης και επιτήρησης από τα Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμού και Εικόνας, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Το Patriot αποτελεί μία από τις κορυφαίες λύσεις στον τομέα αυτό, προσφέροντας ολοκληρωμένες δυνατότητες διαχείρισης και παρακολούθησης των συστημάτων συναγερμού και CCTV.

Βασικά χαρακτηριστικά

Το λογισμικό Patriot προσφέρει μια πληθώρα χαρακτηριστικών που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Μερικά από τα πιο σημαντικά είναι:

Ενοποιημένη διαχείριση συναγερμών: Παρέχει ένα κεντρικό σημείο διαχείρισης για όλους τους τύπους συναγερμών, διευκολύνοντας την άμεση αντίδραση και την αποτελεσματική διαχείριση.

Αυτοματοποιημένες λειτουργίες: Οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες μειώνουν τον χρόνο απόκρισης και τα πιθανά σφάλματα, ενισχύοντας την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Προηγμένη ανάλυση δεδομένων: Με ενσωματωμένα εργαλεία ανάλυσης, το Patriot επιτρέπει την παρακολούθηση και ανάλυση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, βοηθώντας στη λήψη αποφάσεων και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών.

Προσαρμοστικότητα: Το λογισμικό είναι σχεδιασμένο να προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις, καθιστώντας το ιδανικό για μικρά έως πολύ μεγάλα Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμού και Εικόνας.

Διεθνείς πιστοποιήσεις: Το Patriot πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας παγκοσμίως, όπως ASIAL Grade 1, UK Standards και πιστοποίηση UL.

SIGMA MONITORING PATRIOT 1 PATRIOT

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Υποστήριξη μεγάλου αριθμού συνδρομητών: Το Patriot είναι κλιμακούμενο και υποστηρίζει από 100 έως 100.000+ λογαριασμούς συνδρομητών.

Συμβατότητα με όλους τους γνωστούς πίνακες συναγερμού: Ajax, Arrowhead, AXIS Cloud, Bosch, Hikvision, Honeywell, Jablotron, Paradox, Satel, Sigma, Texecom, Trikdis, Vesta, Vanderbilt κ.ά.

Συμβατότητα με όλα τα δημοφιλή συστήματα CCTV: Avigilon, Dahua, Hikvision, Hanwha, Milestone, Mobotix, Provision, Tiandy, TVT, Uniview κ.ά.

Πλατφόρμα: Λειτουργεί σε Windows Server, με SQL βάση δεδομένων.

Αυτόματο backup: Λαμβάνει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και μπορεί να κάνει άμεση επαναφορά των δεδομένων από τον κύριο server στον εφεδρικό, εξασφαλίζοντας συνεχή λειτουργία και διαθεσιμότητα.

Πλεονεκτήματα

Ασφάλεια και αξιοπιστία: Το Patriot έχει κατασκευαστεί με υψηλά πρότυπα ασφαλείας, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα παραμένουν προστατευμένα και αδιάβλητα. Επιπλέον, η αξιοπιστία του συστήματος είναι δοκιμασμένη και αποδεδειγμένη, με χιλιάδες εγκαταστάσεις παγκοσμίως.

Εύχρηστο περιβάλλον εργασίας: Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Patriot είναι η φιλικότητα προς τον χρήστη. Το περιβάλλον εργασίας είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την ευκολία χρήσης, επιτρέποντας στους επαγγελματίες να εκπαιδευτούν γρήγορα και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες του λογισμικού.

Ευέλικτη ενσωμάτωση: Το Patriot προσφέρει ευέλικτες δυνατότητες ενσωμάτωσης με άλλα συστήματα και τεχνολογίες, όπως κάμερες ασφαλείας, συστήματα πυρανίχνευσης και ελέγχου πρόσβασης. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ασφαλείας που μπορεί να δεχθεί κεντρική διαχείριση.

Εργαλεία ανάπτυξης: Παρέχει SDKs και API για την ενσωμάτωση συσκευών, τη δημιουργία εφαρμογών και τη σύνδεση με το λογισμικό.

Απομακρυσμένη πρόσβαση και διαχείριση για τους εγκαταστάτες: Επιτρέπει στους εγκαταστάτες να συνδέονται απομακρυσμένα και να έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στα αρχεία πελατών τους, όπως ιστορικό σημάτων, χρεώσεις, οδηγίες κ.ά.

SIGMA MONITORING PATRIOT2 PATRIOT

Το λογισμικό Patriot αποτελεί μια πρωτοποριακή λύση, συνδυάζοντας προηγμένες τεχνολογίες με ευκολία χρήσης και υψηλή αξιοπιστία. Είναι σε θέση να καλύψει κάθε ανάγκη, παρέχοντας ασφάλεια και σιγουριά σε κάθε επίπεδο. Οι δυνατότητές του το καθιστούν την ιδανική επιλογή για κάθε Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού και Εικόνας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Patriot Systems στη διεύθυνση www.patriotsystems.com.

Sigma Monitoring, τηλ.: 210-9765485.

Wisdom Software – Frouros II Cloud

WISDOM SOFTWARE LOGO

Η εταιρεία Wisdom Software ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της το 1993, όπου και δραστηριοποιείται στους τομείς ανάπτυξης και προώθησης ολοκληρωμένων μηχανογραφικών λύσεων πληροφορικής και εξειδικευμένων εφαρμογών λογισμικού για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων.

Μία από τις πλέον σημαντικές υλοποιήσεις της είναι το λογισμικό Frouros II Cloud, το οποίο είναι σχεδιασμένο ειδικά για Κέντρα Λήψης Σημάτων. Το λογισμικό απαιτεί ελάχιστο εξοπλισμό και λειτουργεί μέσω cloud, δίνοντας ακόμα περισσότερες δυνατότητες στους χειριστές του.

Τι είναι το λογισμικό FROUROS II

Το λογισμικό Frouros II Cloud SaaS / IaaS (Software-as-a-Service / Infrastructure-as-a-Service) μπορεί να προσφερθεί σε ασφαλείς υποδομές αδιάλειπτης λειτουργίας, σε πιστοποιημένα Data Centers εντός Ευρώπης, αλλά και εντός Ελλάδας.

Το Frouros II, που είναι ένα λογισμικό αρχιτεκτονικής Client / Server, λειτουργεί από το 2003 σε Ελλάδα και Κύπρο.

  • Το Client Frouros II απευθύνεται στους χειριστές των Κέντρων Λήψης Σημάτων, όπου επεξεργάζονται τα σήματα που λαμβάνουν και διαχειρίζονται τα στοιχεία των πελατών τους. Μέσα από εύκολες και γρήγορες ενέργειες δημιουργούνται οι απαραίτητες αναφορές που αποστέλλονται σε εγκαταστάτες και συνδρομητές.
  • Από την άλλη, το Server Frouros II αναλαμβάνει την επικοινωνία με τους σταθμούς λήψης, τη συλλογή των σημάτων συναγερμού και την καταχώρησή τους στη βάση δεδομένων, ενώ στέλνει πληροφορίες στο Client FROUROS II για την άμεση ενημέρωση των χειριστών σε πραγματικό χρόνο.

WISDOM SOFTWARE 2

Τι προσφέρει το Frouros II

Το Frouros II παρέχει αρκετές δυνατότητες όπως:

  • Υποστηρίζει πολλούς και διαφορετικούς δέκτες διαφόρων κατασκευαστών.
  • Το ιστορικό σημάτων πινάκων και συνδρομητών είναι άμεσα διαθέσιμο.
  • Τη χρονική παρακολούθηση ανοιγμάτων / κλεισιμάτων ανά ζώνη (partition) του πίνακα και ανά κατάστημα ή συνδρομητή με περισσότερους από έναν πίνακες.
  • Την άμεση σύνδεση με συστήματα παρακολούθησης χώρου – μεταφοράς εικόνας για οπτική επαλήθευση κάποιου σήματος.
  • Καταχώρηση εγγράφων, φωτογραφιών και κάθε είδους ηλεκτρονικής πληροφορίας σε επίπεδο εγκαταστάτη / συνδρομητή / πίνακα / τμήματος / χρήστη.
  • Τη λήψη σημάτων IP απευθείας στο λογισμικό.
  • Την άμεση εμφάνιση ξεχωριστής λίστας μη συνδεδεμένων πινάκων ή με πρόβλημα επικοινωνίας ανά εγκαταστάτη με ένδειξη ημερομηνίας ενημέρωσης του συνδρομητή του πίνακα.
  • Την ξεχωριστή παρουσίαση των σημάτων συναγερμού, ταξινομημένα χρονικά, ομαδοποιημένα ανά πίνακα και κατά προτεραιότητα με επιλογή του χειριστή.
  • Τη λειτουργία αναμενόμενων σημάτων με συνυπολογισμό των αργιών του έτους.
  • Αναζήτηση παλαιότερων σημάτων ιστορικού αρχείου με επιλογή μόνο του χρονικού διαστήματος που ενδιαφέρει, με αυτόματη επιλογή των αντίστοιχων πινάκων σημάτων της βάσης αποθήκευσης (database).
  • Άμεσες αποστολές αναφορών μέσω e-mail κ.λπ.
  • SMS Gateway για αποστολή συναγερμών μέσω SMS.

Ο Frouros II έχει εγκατασταθεί σε πολλά Κέντρα Λήψης Σημάτων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, εξυπηρετεί χιλιάδες πίνακες λαμβάνοντας εκατομμύρια σήματα καθημερινά. Μπορεί να παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες και στους δικούς σας χώρους καθημερινά και για όλο το 24ωρο.

Wisdom Software, τηλ.: 213-0277323.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Οκτώβριος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές...
Κέντρα Λήψης Σημάτων και Λογισμικά Επιτήρησης
Τα συστήματα συναγερμού και τα συστήματα πυρανίχνευσης έχουν έναν και μόνο σκοπό: να ενημερώνουν για μία διάρρηξη, φωτιά ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αποτέλεσμα να αναλάβουν δράση οι ιδιοκτήτες...
Hikvision Smart Hybrid Light
Η νέα σειρά αναλογικών καμερών 1080p D0T-LTS της Hikvision μάς εισάγει στο Turbo HD 8.0 με νέα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, όπως η δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας (Two-way-Audio) και ο διπλός...
ELDES ESIM320
Το ESIM320 της ELDES είναι ένας gate controler σχεδιασμένος να προσφέρει προστασία και άνεση στη διαχείριση πύλης και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε είδος κτιρίο...
OPTEX AP-SERIES
Η σειρά αισθητήρων ανιχνευτών εισβολής AP της OPTEX αποτελεί μία πρόσθετη λύση ασφάλειας για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τον εσωτερικό τους χώρο προσθέτοντας ένα ακόμα επίπεδο ασφαλείας στο σύστη...