Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 190
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
24 Οκτωβρίου 2024 20:02

Universal Beams & Barriers

Οι καλύτερες λύσεις περιμετρικής προστασίας που θα βρείτε στην ελληνική αγορά

Γράφει: ο Βασίλης Κατσιαούνης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2024%2F10%2FANOIGMA burglar robbery burglary climbing house

Τα beams και τα barriers αποτελούν σύγχρονα εργαλεία συστήματος ασφαλείας που μπορούν να τοποθετηθούν περιφερειακά του χώρου που θα επιλέξετε: σε πόρτες και παράθυρα, σε εισόδους γκαράζ και αλλού. Ο ρόλος τους είναι να προειδοποιήσουν μέχρι και να σημάνουν συναγερμό σε περίπτωση που ένας εισβολέας περάσει μέσα από μία δέσμη / ακτίνα ή γενικά ανάμεσά τους. Μπορούν να λειτουργήσουν ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών και του φυσικού φωτισμού που «πέφτει» πάνω τους. Παράλληλα, διαθέτουν την επιλογή να ορίσετε εσείς τις συνθήκες που θέλετε, ώστε να σημαίνουν συναγερμό.

Γενικά, τα beams και τα barriers διαθέτουν αρκετές λειτουργίες, αλλά και χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να αναβαθμίσουν το σύστημα ασφαλείας σας, όχι, όμως, να το αντικαταστήσουν. Στο τεύχος αυτό του Security Report, ετοιμάσαμε μία πλούσια έρευνα αγοράς και παρακάτω θα πληροφορηθείτε για τις περιπτώσεις χρήσης των beams και των barriers, για τα χαρακτηριστικά που τα κάνει να ξεχωρίζουν, για τα επίπεδα ασφαλείας που προσφέρουν, αλλά και για τις εταιρείες που προσφέρουν τις καλύτερες λύσεις περιμετρικής ασφάλειας, ώστε να επιλέξετε τις κατάλληλες συσκευές για τις ανάγκες σας.

1 2 scaled

Πώς λειτουργούν τα beams και τα barriers;

Οι εν λόγω συσκευές ασφαλείας μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Το πιο σημαντικό και βασικό τους χαρακτηριστικό είναι οι δέσμες. Αρκετά μοντέλα διαχωρίζονται ανάλογα με τις δέσμες που διαθέτουν. Κάποια μπορεί να έχουν 2, 4, 6 αλλά και παραπάνω δέσμες. Σε κάποιες συσκευές μπορείτε να έχετε εξ ολοκλήρου τον έλεγχο των δεσμών, ενώ σε άλλες μπορείτε να ελέγξετε τις μισές, εναλλάξ ή καμία δέσμη.

Αρκετά μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένους μικροεπεξεργαστές που μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτόματη προσαρμογή (AGC) της ευαισθησίας τους, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ψευδείς συναγερμοί. Παράλληλα, προσαρμόζονται υπό το ηλιακό φως, ώστε να προσφέρουν την καλύτερη απόδοση και να μην επηρεάζονται με το παραμικρό ερέθισμα.

Η ακτινοβολία υπέρυθρου φωτός να σημειωθεί ότι δεν είναι επιβλαβής και είναι κατασκευασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να μην προκαλεί σε κανέναν άνθρωπο ή ζώο βλάβη αν έρθουν σε επαφή.

Τι είναι τα beams

Το σύστημα συναγερμού σας μπορεί να σας προστατέψει όταν κάποιος εισβάλλει στον χώρο ή στην εταιρεία σας. Όμως, όλη η εμπειρία ασφαλείας μπορεί να αναβαθμιστεί με τη χρήση των beams.

Συγκεκριμένα, οι αισθητήρες εισβολέων και οι δέσμες ασφαλείας εντοπίζουν τους εισβολείς πριν καταστούν επικίνδυνες. Οι δέσμες φωτός που χρησιμοποιούνται από τα συστήματα ασφαλείας αναφέρονται συχνά ως δέσμες από σημείο σε σημείο. Οι δέσμες ασφαλείας, ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους να προσδιορίσουν γρήγορα αν υπάρχει ένας εισβολέας. Ο πομπός, ο οποίος είναι τοποθετημένος σε τοίχο ή φράχτη, εκπέμπει μια παλμική δέσμη υπέρυθρου φωτός, την οποία επεξεργάζεται ο δέκτης. Εάν ένας εισβολέας σπάσει αυτήν την αόρατη δέσμη φωτός, θα ηχήσει συναγερμός, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί το προσωπικό ασφαλείας ή και οποιοσδήποτε άλλος βρίσκεται στον χώρο ώστε να δράσουν αναλόγως.

2

Τα beams εξωτερικού χώρου χρησιμοποιούν συνήθως μια ποικιλία τεχνολογιών, όπως υπέρυθρες και μικροκυμάτων, με αποτέλεσμα να παρέχουν ποικιλία επιλογών ανίχνευσης στον εγκαταστάτη, για να μπορεί να καλύψει κάθε απαίτηση. Στόχος των beams είναι να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ανίχνευση, ελαχιστοποιώντας τους ψευδείς συναγερμούς. Κάποια beams αλλάζουν αυτόματα τις λειτουργίες ανίχνευσης σε περίπτωση αλλαγής των καιρικών συνθηκών.

Τα beams εξωτερικού χώρου, όπως και τα PIRs εσωτερικού χώρου (αισθητήρες κίνησης) ή οι αισθητήρες πόρτας, μπορούν να συνδεθούν απευθείας σε έναν υπάρχοντα πίνακα ελέγχου συναγερμού και να εκχωρήσουν μια ζώνη συναγερμού, δημιουργώντας έτσι ένα ενσωματωμένο σύστημα συναγερμού. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι σε περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται ασύρματες δέσμες, απαιτείται και ασύρματος δέκτης.

Κατηγορίες beams

Υπάρχουν αρκετοί τύποι beams με έναν από αυτούς να είναι του εξωτερικού χώρου. Πρόκειται για ανιχνευτές υπερύθρων, που είναι ανθεκτικοί στις καιρικές συνθήκες, μπορούν να εγκατασταθούν σε κτίρια αλλά και να ανιχνεύσουν κίνηση έως και 10m μακριά και σε γωνιακή εμβέλεια των 90°. Μπορούν να εντοπίσουν και να ειδοποιήσουν σε περίπτωση που κάποιος εισβολέας προσπαθεί να παραβιάσει την ιδιοκτησία σας. Μόλις ενεργοποιηθούν, το παλμικό υπέρυθρο φως ενεργοποιεί το σύστημα συναγερμού και ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη για την παρουσία του εισβολέα.

Ακόμα ένας τύπος beam είναι και αυτός από σημείο σε σημείο. Αυτά τα beams με υπέρυθρες ακτίνες ή αλλιώς δέσμες, χρησιμοποιούνται σε ζεύγη – ένας πομπός και ένας δέκτης – και μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχους ή βραχίονες εξωτερικά. Ο πομπός μπορεί να στείλει έναν συνεχή και μη ανιχνεύσιμο παλμό υπέρυθρου φωτός στον δέκτη. Ο συναγερμός θα ενεργοποιηθεί αν ένας εισβολέας ή αντικείμενο, όπως κάποιο άτομο, σκύλος ή κλαδί που πέφτει, σπάσει την αόρατη δέσμη. Συνήθως, τα εν λόγω beams εγκαθίστανται σε έναν δρόμο ή κοντά σε μια είσοδο, καθώς και γύρω από την περίμετρο του ακινήτου.

Τι είναι τα barriers

Ξεκινώντας από το πιο βασικό, τα barriers που παρουσιάζουμε στη συγκεκριμένη έρευνα αγοράς δεν σχετίζονται με τις μπάρες ανύψωσης σε πεζοδρόμια, γκαράζ ή οπουδήποτε αλλού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ασύρματα barriers με αόρατες δέσμες φωτός που δεν φαίνονται στο ανθρώπινο μάτι.

Τα barriers είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένες περιοχές ή χώρους με σκοπό να περιορίσουν την κίνηση ανθρώπων και οχημάτων. Μπορούν να είναι είτε φυσικά εμπόδια (π.χ. μπάρες ή πόρτες), είτε ηλεκτρονικά συστήματα ανίχνευσης και ελέγχου. Τα barriers μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο εισόδου σε κτίρια, πάρκινγκ, αλλά και σε εγκαταστάσεις υψηλής ασφάλειας, όπως είναι εργοστάσια, φυλακές, επιχειρήσεις, αποθήκες κ.ά. Ορισμένα, βέβαια, μπορούν να τοποθετηθούν και σε εσωτερικούς χώρους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσφέρουν ένα είδος επιπλέον προστασίας.

Η τοποθέτηση των barriers πραγματοποιείται με τρόπο ώστε να καθοδηγείται η κίνηση σε δημόσιους χώρους ή σε περιοχές εργοταξίων, ενώ παράλληλα μπορούν να ενσωματωθούν και σε συστήματα αυτοματισμού που αλληλεπιδρούν με αισθητήρες ή beams για την ανίχνευση της κίνησης.

3 1

Ακόμα, τα barriers έχουν τη δυνατότητα, χάρη στην υπέρυθρη ακτινοβολία, να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουν έναν εικονικό φράχτη. Ορισμένα έχουν ενσωματωμένο σύστημα συναγερμού, ώστε, όταν κάτι περνάει ανάμεσά τους, να ενεργοποιείται και να παράγει ήχους με σκοπό να ειδοποιήσει για την εισβολή. Τα barriers έχουν οπτικό εύρος που ποικίλλει αναλόγως των συσκευών που είναι διαθέσιμες. To εύρος μπορεί να ξεκινά από τα 10m, π.χ. για τοποθέτηση σε παράθυρα, αλλά φτάνει έως και τα 25m, π.χ. όταν αξιοποιούνται για την προστασία περιμετρικών περιοχών.

Σημειώνεται ότι οι δέσμες από τις συσκευές barriers με υπέρυθρες ακτίνες φωτός δημιουργούν ένα αόρατο φράγμα μεταξύ δύο στρατηγικών σημείων, όπου τοποθετούνται ένας πομπός υπέρυθρων και ένας δέκτης.

Όπως τα beams, έτσι και τα barriers, διαθέτουν δέσμες, οι οποίες μπορεί να είναι πάνω από 4 και μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να λειτουργούν με συγκεκριμένο τρόπο. Η εγκατάσταση των barriers είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να γίνει σε σημεία που δεν απαιτείται καλωδίωση ή που δεν είναι εύκολη η πρόσβαση ή που δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση καλωδίων.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις λύσεις beams και barriers των μεγαλύτερων εταιρειών της αγοράς, που διατίθενται στους επαγγελματίες της Ελλάδας, ώστε να ενημερωθείτε και να επιλέξετε τις καλύτερες λύσεις που θα αναβαθμίσουν την περιμετρική σας ασφάλεια.

AKATOS

Η AKATOS ιδρύθηκε το 2004 στην Αθήνα και έχει καταφέρει να καθιερωθεί στον χώρο της διανομής συστημάτων ασφαλείας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη χονδρική πώληση στα πεδία των CCTV, ALARM, ACCESS, INTERCOM, GPS FLEET MANAGEMENT, SMART HOME και άλλα συναφή. Σκοπός της εταιρείας είναι να παρέχει σε επαγγελματίες του κλάδου ολοκληρωμένες λύσεις με πιστοποιημένα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Η περιμετρική ασφάλεια κρατάει ασφαλή τον χώρο που επιθυμείτε, είτε πρόκειται για κάποιον εσωτερικό ή για κάποιον εξωτερικό – από πύλες εισόδου μέχρι και παράθυρα. Ιδανικά προϊόντα για να εξασφαλίσετε περιμετρικά τον χώρο σας είναι τα beams και τα barries. Η AKATOS διαθέτει beams και barriers της εταιρείας ALEAN, τα οποία δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν απρόσμενο επισκέπτη να περάσει χωρίς να το αντιληφθείτε. Τα εν λόγω προϊόντα είναι εξοπλισμένα για να ειδοποιούν αλλά και να κρατούν μακριά οτιδήποτε αλλά και οποιονδήποτε περάσει ανάμεσά τους.

AKATOS 1

ABLJYD Laser Beam Aligner: Το συγκεκριμένο Laser Beam Aligner μπορεί να ευθυγραμμίσει τη δέσμη κάθε λέιζερ, να βοηθήσει στην εύρεση της κατεύθυνσης προέλευσης του λέιζερ και να το οδηγήσει στη θέση του δέκτη. Κάποια από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι χρησιμοποιεί οθόνη ακριβούς ισχύος σήματος 5 επιπέδων, ώστε κάθε μικροσκοπικό σήμα να μπορεί να φαίνεται σε πλήρη προβολή. Με την άμεση λύση ισχύος σήματος ήχου ραντάρ ευθυγραμμίζει τέλεια το λέιζερ. Μέσα από τα LED ρυθμιζόμενης φωτεινότητας 3 επιπέδων, μπορείτε να εμφανίσετε την ισχύ του σήματος, ώστε κάθε αλλαγή σήματος να μπορεί να ελεγχθεί εγκαίρως. Έχει εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα λήψης σήματος έως 1m/s για να μην χαθεί κανένα έγκυρο σήμα. Με τη λειτουργία αφύπνισης χαμηλής κατανάλωσης, η ευθυγράμμιση θα εισέλθει αυτόματα σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης εντός 2 ωρών χωρίς να απενεργοποιείται. Παράλληλα, χωρίς τη λειτουργία αναζήτησης φωτός, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να φτάσει περισσότερο από ένα χρόνο.

ABLJ5002 Laser Beam: Τα εν λόγω Laser Beams μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε εξωτερικούς, εσωτερικούς χώρους, πάνω σε τοίχο αλλά σε πόλους και να τα ρυθμίσετε όπως ακριβώς θέλετε. Συγκεκριμένα, μπορείτε να έχετε ενεργοποιημένες τις μισές δέσμες, ενώ οι άλλες μισές να είναι απενεργοποιημένες. Κάθε δέσμη έχει μια μοναδική συχνότητα εκπομπής και λήψης, η οποία μειώνει αποτελεσματικά την αμοιβαία παρεμβολή φωτός μεταξύ των ακτινών. Παράλληλα, η απόσταση της κάθε ακτίνας είναι 15cm για να μην υπάρχει παρεμβάλει η μία στην άλλη. Το εν λόγω Laser Beam είναι σχεδιασμένο να μην επηρεάζεται από το ηλιακό φως και ως εκ τούτου να μην αντιδρά. Η εμβέλεια ανίχνευσης που προσφέρει είναι από 0 έως 500 m. Διαθέτει πιστοποίηση IP65 και μπορεί να λειτουργήσει κανονικά ακόμα και όταν βυθιστεί σε νερού βάθους 1m.

AKATOS 2

Ο χρόνος απόκρισης και άρα ενεργοποίησης συναγερμού είναι προαιρετικός και προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις σε 50ms / 100ms / 300ms / 700ms. Η εισαγόμενη αρχική διάρκεια ζωής κεφαλής του λέιζερ είναι 150.000 ώρες.

AKATOS 3 1

ABI10-654W Wireless Infrared Barrier: Το συγκεκριμένο ασύρματο barrier μπορεί να τοποθετηθεί σε πόρτες, παράθυρα και σε είσοδο γκαράζ αρκετά εύκολα. Ο εν λόγω ανιχνευτής διαθέτει 4 δέσμες και είναι ιδανικό για πόρτες και παράθυρα ύψους 65cm. Έχει εμβέλεια 10m, για να ανιχνεύει οποιονδήποτε τα πλησιάζει. Διατίθεται σε μαύρο χρώμα και έχει πιστοποίηση IP66, που σημαίνει ότι αντέχει στην έντονη βροχή, σε υψηλή πίεση νερού, αλλά και στην σκόνη. Ακόμα, οι μπαταρίες του έχουν διάρκεια ζωής έως και 5 χρόνια.

akatos.net, τηλ.: 210-8074453.

B&S Electronics

H B&S Electronics είναι μια εταιρεία με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο των ηλεκτρονικών εφαρμογών και εγκαταστάσεων. Ο σκοπός της εταιρείας είναι η εισαγωγή, διάθεση και εγκατάσταση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας όπως συστήματα ασφαλείας, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV), επαγγελματικά ηχητικά συστήματα, εξειδικευμένους αυτοματισμούς και τηλεφωνικά κέντρα.

Τα beams και τα barriers που διαθέτει η εταιρεία αποτελούν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και γενικότερα, είναι από τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

10TP-8 / 130 Wireless Ready: Οι ασύρματες μπάρες Wireless Ready είναι συμβατές με ανάλογες μονάδες – ενδεικτικά με τις Ajax, Dahua, Hikvision – και με οποιαδήποτε αντίστοιχη μονάδα που έχει διαθέσιμο πομπό. Διαθέτουν 8 υπέρυθρες ενεργές δέσμες εξωτερικού / εσωτερικού χώρου με έως 10m κάλυψη, ενώ οι περιστρεφόμενες βάσεις των 180° είναι αρκετά εύκολες στην τοποθέτηση. Επιπλέον, οι διαστάσεις τους είναι 40x130x45 mm (ΠxΥxΒ).

Η τάση λειτουργίας τους είναι 3,6V DC και τροφοδοτούνται από μπαταρίες λιθίου των 3,6V 2.700mAh, μεγέθους ΑΑ. Η διάρκεια ζωής των μπαταριών φτάνει έως και τα 4 έτη. Κάθε ζευγάρι διαθέτει 5 συνολικά μπαταρίες (πομπός – 2 μπαταρίες & δέκτης – 3 μπαταρίες).

BS 1

Ακόμα, οι μπάρες διαθέτουν διακόπτη λειτουργίας ON/OFF εντός της καθεμίας, καθώς και διακόπτη επιλογής της ισχύος των δεσμών. Επιπλέον, διαθέτουν κλέμες με έξοδο Alarm (C/NC) και ειδική θέση για την τοποθέτηση του πομπού της μονάδας που χρησιμοποιείται [διαθέσιμος χώρος 25x100x23 mm (ΠxΥxΒ)].

BS 3

Ο βαθμός προστασίας IP65 που διαθέτουν προστατεύει τις μπάρες από υψηλή πίεση νερού, ώστε να μην υπάρχει λόγος ανησυχίας για οποιαδήποτε βλάβη στους εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι στη συσκευασία δεν περιλαμβάνονται οι μπαταρίες και ο πομπός μετάδοσης.

4TB-WR Beam: Τα ασύρματα beams Wireless Ready είναι συμβατά με ανάλογες μονάδες – ενδεικτικά με τις Ajax, Dahua, Hikvision – και με οποιασδήποτε αντίστοιχη μονάδα που έχει διαθέσιμο πομπό – transmitter. Διαθέτουν τετραπλό φωτοηλεκτρικό ανιχνευτή εξωτερικού / εσωτερικού χώρου με ρυθμιζόμενη εμβέλεια από 50m έως 200m με dip switches. Tα ασύρματα beams με διαστάσεις 100x395x140 mm (ΠxΥxΒ) μπορούν να λειτουργούν σε θερμοκρασίες -40°C ~ 70°C.

BS 2

Ακόμα, διαθέτουν φωτεινές ενδείξεις LED για ευκολία στη ρύθμιση και ευθυγράμμιση, αλλά και 4 κανάλια λειτουργίας. Η τάση λειτουργίας τους είναι 3,6V DC και λειτουργούν με μπαταρίες λιθίου των 3,6V 20.000mAh, μεγέθους D. Η διάρκεια ζωής των μπαταριών φτάνει έως και τα 3 έτη, με 1 μπαταρία σε πομπό και δέκτη, και τα 6 έτη, με 2 μπαταρίες, αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ειδικές θέσεις τοποθέτησης των μπαταριών και για τη σύνδεσή τους με φις.

Τα beams διαθέτουν κλέμες, με εξόδους Alarm (C/NC/NO), tamper & low battery (C/NC), ειδική θέση για την τοποθέτηση του πομπού – transmitter της μονάδας που χρησιμοποιείται [διαθέσιμος χώρος 80x150x35 mm(ΠxΥxΒ)].

Ο βαθμός προστασίας IP65 που διαθέτουν προστατεύει τα beams από υψηλή πίεση νερού, ώστε να μην υπάρχει λόγος ανησυχίας για οποιαδήποτε βλάβη στους εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι στη συσκευασία δεν περιλαμβάνονται οι μπαταρίες και οι πομποί μετάδοσης.

B&S Electronics, τηλ.: 2310-860272.

Force

Η Force δραστηριοποιείται στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας από το 1984 με έδρα στη Θεσσαλονίκη. Η Force είναι εξοπλισμένη με beams και barriers, που εξυπηρετούν απόλυτα τις ανάγκες του καθενός. Συγκεκριμένα, θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων της TAKEX και της ANVOX.

Τα ασύρματα beams που θα βρείτε διαθέσιμα στην Force έχουν έως και 8 δέσμες φωτός, και αν τοποθετηθούν σε στρατηγικές θέσεις μπορούν να εξασφαλίσουν επαρκώς τον χώρο ενδιαφέροντος. Μόλις ενεργοποιηθεί μία δέσμη, θα δοθεί οπτική και ηχητική ειδοποίηση. Αυτή η έγκαιρη προειδοποίηση δίνει τη δυνατότητα σε όποιον βρίσκεται στον χώρο να δράσει καταλλήλως.

Ενδεικτικά, θα βρείτε τα beams της TAKEX. Πιο συγκεκριμένα, το PB-IN-200HF διαθέτει τετραπλά φωτοκύτταρα εμβέλειας 200m εξωτερικά και 400m εσωτερικά. Με τον συγχρονισμό των 16 διαδρομών δέσμης μεταξύ του πομπού και του δέκτη, το PB-IN-200HF μπορεί να προσφέρει ισχυρή περιμετρική προστασία. Ο διαχωρισμός διαύλων και τα περιβαλλοντικά κυκλώματα (αντι-ομίχλης), απομακρύνουν κάθε είδους ανησυχία. Τα εν λόγω beams έχουν 4 επιλογές συχνότητας, διαστάσεις 104x390x98 mm, βάρος πομπού 1.200gr και δέκτη 1.300gr.

FORCE 1

Η τροφοδοσία είναι από 12 έως 30 V DC με κατανάλωση ρεύματος 60 έως 85 mA, ενώ αντέχει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από -25°C έως 60°C.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα beams διατίθενται σε διάφορες εκδόσεις με την πιο μικρή να είναι εμβέλειας 50m εξωτερικά και 100m εσωτερικά, και την πιο μεγάλη να είναι εμβέλειας 200m εξωτερικά και 400m εσωτερικά.

Από την άλλη, τα ασύρματα barriers εγκαθίστανται εύκολα σε σημεία που δεν απαιτείται καλωδίωση – ή που δεν είναι εύκολα προσβάσιμη. Οι συσκευές αυτές αποτελούνται από έναν πομπό και έναν δέκτη χωρισμένο σε πολλαπλές δέσμες, που βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη για την ακριβή ανίχνευση τυχόν εισβολών. Αυτού του είδους οι συσκευές έχουν οπτικό εύρος που ποικίλλει σε σχέση με την προβλεπόμενη χρήση: Από 10m για παράθυρα έως 25m για προστασία μεγάλων περιμετρικών περιοχών.

FORCE 2

Σχετικά με τα barriers, η Force διαθέτει διάφορες επιλογές με την FS-IF-8-40m της TAKEX να είναι μία από αυτές. Συγκεκριμένα, πρόκειται για barriers 8 φωτοκύτταρων εμβέλειας 40m με ύψος 167cm. Η εγκατάστασή τους σε πόρτες ή παράθυρα είναι εύκολη και η τροφοδοσία τους ανέρχεται από 12 έως 18 V DC, με την κατανάλωση ενέργειας στον δέκτη να είναι 40mA και τον πομπό 45mA.

Μοναδικά χαρακτηριστικά των εν λόγω barriers είναι ότι δεν «παραπλανούνται» από ζώα έως 25kg, ότι απουσιάζουν ψευδοσυναγερμοί από ακτίνες ήλιου ή άλλη πηγή ισχυρού φωτισμού, αλλά και παρεμβολές όταν τοποθετούνται περισσότερα από ένα φωτοκύτταρα.

FORCE 3

Ακόμα, διαθέτει τις τεχνολογίες anti-tamper, anti-movement και anti-cut wire για να μην παραβιάζονται εύκολα. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη σειρά των barriers διαθέτει αρκετές εκδόσεις με εκείνες να χωρίζονται σε μπάρες 2, 4, 6 και 8 φωτοκύτταρων. Τα barriers 2 φωτοκύτταρων είναι εμβέλειας 5m και ύψους 37cm, των 4 φωτοκύτταρων είναι εμβέλειας 10m και ύψους 72cm, αλλά και εμβέλειας 30m και ύψους 72cm. Τα barriers των 6 φωτοκύτταρων διαθέτουν εμβέλεια 10m και ύψος 125cm, ενώ αυτά των 8 φωτοκύτταρων διατίθενται με εμβέλεια στα 30m και ύψος 167cm, αλλά και με εμβέλεια 40m και ύψος 167cm.

Force, τηλ.: 2310-805180.

G.I. Security

Η περιμετρική προστασία των επιθυμητών σας χώρων είναι αρκετά σημαντική και πρέπει να εξασφαλίζεται με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η G.I. Security από το 1978 έχει εξασφαλίσει ηγετική θέση στην αγορά των συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας αρκετές αξιόπιστες λύσεις. Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον τομέα της ηλεκτρονικής ασφάλειας. Τα beams και τα barriers που θα βρείτε στην G.I. Security προσφέρουν τα κατάλληλα επίπεδα ασφάλειας για τους χώρους ή τα σημεία που επιθυμείτε.

Ένα σύστημα συναγερμού μπορεί να αναβαθμιστεί με τη χρήση των beams, τις δέσμες δηλαδή από σημείο σε σημείο. Τα beams χρησιμοποιούνται ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, επιτρέποντας στους ενδιαφερόμενους να προσδιορίσουν άμεσα εάν υπάρχει ή όχι εισβολέας στην ιδιοκτησία τους. Ο πομπός, ο οποίος είναι τοποθετημένος σε τοίχο, φράχτη ή αλλού, εκπέμπει μια παλμική δέσμη υπέρυθρου φωτός, την οποία επεξεργάζεται ο δέκτης. Εάν ένας εισβολέας περάσει από εκεί, θα «σπάσει» αυτήν την αόρατη δέσμη φωτός και θα ηχήσει συναγερμός, ειδοποιώντας το προσωπικό ασφαλείας για την παρουσία εισβολέων. Τα beams αξιοποιούν συνήθως μια ποικιλία τεχνολογιών, όπως υπέρυθρες ακτίνες και ακτίνες μικροκυμάτων, που παρέχουν στον εγκαταστάτη ποικιλία επιλογών ανίχνευσης για να καλύψει διάφορες συνθήκες.

Η G.I. Security διαθέτει μία μεγάλη γκάμα από beams και συγκεκριμένα την Series SL της Optex. Τα ασύρματα beams της συγκεκριμένης σειράς διαθέτουν από 1 έως 4 κανάλια με εκδόσεις 2 ή 4 δέσμεων λέιζερ. Ακόμα, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε συσκευές που διαθέτουν 30, 60, 100 μέχρι και 200 m εύρος εμβέλειας. Όλα τα μοντέλα της SL Series από την Optex διαθέτουν πιστοποίηση IP65, είναι ανθεκτικά σε υψηλές πιέσεις νερού, αλλά και προστατεύονται από τη σκόνη. Παράλληλα, στα μοντέλα QDM και QDP της ίδιας σειράς μπορείτε να ρυθμίσετε τη δύναμη της δέσμης ανάμεσα σε τρεις ρυθμίσεις (Very Low, Low, Normal).

GI SECURITY 1

Ορισμένα beams διαθέτουν tamper στον πομπό και τον δέκτη, ενώ έχουν όλα τις ίδιες διαστάσεις (48x79x96 mm). Η τάση λειτουργίας τους κυμαίνεται από 10,5 έως 30 V DC. Οι θερμοκρασίες λειτουργίας τους κυμαίνονται από -25°C έως 60°C. Ακόμα, κάποια της σειράς διαθέτουν αντιπαγωτικό σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να μην πιάνουν εύκολα πάγο, ενώ όλα τα προϊόντα της σειράς διαθέτουν αντικεραυνική προστασία. Σημειώνεται ότι κάποια μοντέλα απαιτούν μπαταρίες, ενώ κάποια άλλα μπορούν να λειτουργήσουν με ρεύμα.

GI SECURITY 2 1

Από την άλλη, τα barriers αποτελούν και εκείνα μία σημαντική λύση για την περιμετρική προστασία, ανιχνεύοντας την παραβίαση της προστατευτικής ζώνης. Παράλληλα, υποστηρίζουν τη λειτουργία συστημάτων συναγερμού, αυξάνοντας την απόδοση και την αποτελεσματικότητά τους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μπάρες επιτρέπουν την ανίχνευση μιας απειλής σε πρώιμο στάδιο, ώστε οι φύλακες ή οποιοσδήποτε άλλος να μπορούν να αντιδράσουν πριν συμβεί οποιοδήποτε συμβάν. Τα barriers έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν να λειτουργούν σε εσωτερικούς, αλλά και εξωτερικούς χώρους. Στην εγκατάστασή τους, πρέπει να αποφασιστεί το κατάλληλο σημείο εγκατάστασης και να ληφθούν υπόψη τα άτομα που θα χρειαστεί να περνούν ανάμεσα, αλλά και ο τρόπος εντοπισμού ενός ανεπιθύμητου ατόμου.

GI SECURITY 3

Η G.I. Security διαθέτει τα barriers της HESA, χάρη στα οποία μπορείτε να επεκτείνεται την προστασία σας στους χώρους που επιθυμείτε. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα μοντέλα HE-5210TB και HE-5210TN. Τα εν λόγω barriers διαθέτουν 7 δέσμες, είναι σχεδιασμένα για εσωτερικούς χώρους και ειδικά, για να τοποθετούνται σε παράθυρα, πόρτες, γκαραζόπορτες κ.λπ. Με τον μοντέρνο σχεδιασμό τους, φαίνονται ως μία αναβάθμιση στους χώρους σας και δεν ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο ντεκόρ.

Τα barriers της HESA έχουν διαστάσεις 211×2,5×2,3 cm (ΥxΠxB), ενώ η τάση λειτουργίας τους είναι στα 11,5-14,5 V DC 83mA. Διατίθενται σε μαύρο χρώμα και διαθέτουν πιστοποίηση IP54, καθιστώντας τα ανθεκτικά στο νερό, προερχόμενο από οποιαδήποτε κατεύθυνση, όχι όμως μεγάλης πίεσης, και μερικώς ανθεκτικά στη σκόνη. Ακόμα, διαθέτουν tamper και οι θερμοκρασίες λειτουργίας τους κυμαίνονται από -20°C έως 60°C. Έχουν σύστημα αυτοευθυγράμμισης με αυτόματο συγχρονισμό των δεσμίδων, αποφεύγοντας τη χρήση καλωδίου συγχρονισμού.

G.I. Security SA, τηλ.: 210-6040601.

ΗΛΚΑ Α.Ε.

Η Politec έχει έδρα την Ιταλία και είναι μια εξειδικευμένη εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στις υπέρυθρες δέσμες εξωτερικού χώρου, έχοντας ίσως τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή, προκειμένου να προσφέρει την ιδανικότερη λύση για κάθε τύπο εγκατάστασης. Επίσης, παρέχει λύσεις με συνδυασμό υπέρυθρης και μικροκυματικής τεχνολογίας. Είναι πιστοποιημένη με ISO 9001 και όλα της τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ιταλία, τηρώντας τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τα υψηλότερα στάνταρ ποιότητας. Τα προϊόντα της Politec ομαδοποιούνται στις εξής υποκατηγορίες – οικογένειες:

PARVIS: Λεπτοί στύλοι για τοποθέτηση στο έδαφος, που αν είναι επιθυμητό, δέχονται στην κορυφή τους και φωτιστικό κήπου, σε ύψη 120 / 160 / 200 / 250 / 300 cm, εξοπλισμένοι με 2 ως 8 διπλές οπτικές κεφαλές RX / ΤΧ εμβέλειας 100m, σε τεχνολογίες MES ή DUAL.

SANDOR: Στύλοι γενικής χρήσης για προσαρμογή σε τοίχο (ή και σε στύλο), σε ύψη 50 / 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 cm, εξοπλισμένοι με 2 ως 8 διπλές οπτικές κεφαλές RX / ΤΧ εμβέλειας 100m, σε τεχνολογίες PLUS, DUAL, QUAD ή ESA.

ILKA 1

MANA: Στύλοι high end με ενσωματωμένο τροφοδοτικό 230V AC και χώρο για μπαταρία 7Ah, για τοποθέτηση στο έδαφος, σε ύψη 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 cm, εξοπλισμένοι με 4 ως 16 διπλές οπτικές κεφαλές RX / ΤΧ εμβέλειας 250m ή 100m. Επίσης, διατίθενται μοντέλα με μικροκυματική δέσμη εμβέλειας 250m και προαιρετικά 4 ως 8 οπτικές κεφαλές RX / ΤΧ.

ADEBUS: Κεντρικός πίνακας και λογισμικό διαχείρισης / παρακολούθησης, που επικοινωνεί με τις ανωτέρω δέσμες μέσω δικτύου RS485 και παρέχει εξόδους για σύνδεση με πίνακα συναγερμού, απλοποιώντας κατά πολύ την καλωδίωση σε μια εγκατάσταση.

SADRIN: Ζευγάρια υπέρυθρων δεσμών για προστασία παραθύρων – μπαλκονοπορτών, σε ύψη 50 / 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 cm και εμβέλεια 15m (μαύρο χρώμα) ή 5m (λευκό χρώμα).
ALES: Ζευγάρια υπέρυθρων δεσμών, γενικής χρήσης, εμβέλειας 60 ή 120 m.

WIRELESS ALES / SADRIN / PARVIS / SANDOR: Ασύρματες εκδόσεις χαμηλής κατανάλωσης των ανωτέρω δεσμών, που τροφοδοτούνται από ενσωματωμένες μπαταρίες και συνδυάζονται με οποιονδήποτε ασύρματο πομπό της αγοράς, επιτρέποντας την εγκατάστασή τους, χωρίς καλωδιώσεις και μερεμέτια.

HYBRID PARVIS / SANDOR: Εκδόσεις χαμηλής κατανάλωσης των ανωτέρω δεσμών, με ενσωματωμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, αυτονομίας έως και 3 μηνών, για απομακρυσμένες περιοχές, με πιθανότητα παρατεταμένων διακοπών παροχής ρεύματος.

SOLAR PARVIS / SANDOR: Εκδόσεις χαμηλής κατανάλωσης των ανωτέρω δεσμών, με ενσωματωμένα ηλιακά φωτοβολταϊκά panels και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, που συνδυάζονται με οποιονδήποτε ασύρματο πομπό της αγοράς, επιτρέποντας την εγκατάστασή τους, χωρίς καλωδιώσεις και μερεμέτια.

ILKA 2

Οι δέσμες της Politec έχουν εύκολη ρύθμιση SMA (Single Man Alignment) και πολλές άλλες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, ανάλογα με τον τύπο της δέσμης, όπως αναγνώριση ομίχλης, heaters, πολλαπλές επιλογές ενεργοποίησης συναγερμού (OR / AND / AND 1+2 κ.λπ.), απενεργοποίηση 2 κάτω δεσμών, οπτικό ή καλωδιακό συγχρονισμό κ.λπ.

Οι τιμές των προϊόντων Politec είναι οικονομικές, επιτρέποντας στους εγκαταστάτες να χρησιμοποιούν επώνυμες επαγγελματικές λύσεις σε κάθε εφαρμογή περιμετρικής προστασίας και δεν χρειάζεται έτσι να χρησιμοποιούν αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης δέσμες ή κοινές διπλές – τετραπλές δέσμες σε χωριστούς πυλώνες – θήκες, που απαιτούν μεγάλο χρόνο εγκατάστασης και έχουν μειωμένες δυνατότητες και λειτουργικότητα.

Όλα τα παραπάνω υλικά διατίθενται από την ΗΛΚΑ A.E., επίσημο διανομέα προϊόντων Politec στην Ελλάδα.

ΗΛΚΑ Α.Ε., τηλ.: 210-6071510.

Microlink

Τα barriers και beams είναι βασικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται ευρέως σε διάφορους τομείς της τεχνολογίας και της βιομηχανίας, ιδιαίτερα στους τομείς της ασφάλειας και της αυτοματοποίησης. Πιο συγκεκριμένα, τα barriers είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται για να περιορίσουν την πρόσβαση ή την κίνηση ανθρώπων και οχημάτων σε συγκεκριμένους χώρους ή περιοχές. Μπορούν να είναι είτε φυσικά εμπόδια (π.χ. μπάρες ή πόρτες), είτε ηλεκτρονικά συστήματα ανίχνευσης και ελέγχου. Χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο εισόδου σε κτίρια, πάρκινγκ και εγκαταστάσεις υψηλής ασφάλειας. Μπορούν να τοποθετηθούν για να καθοδηγούν την κίνηση σε δημόσιους χώρους ή σε περιοχές εργοταξίων, ενώ συχνά ενσωματώνονται σε συστήματα αυτοματισμού που αλληλεπιδρούν με αισθητήρες ή beams για την ανίχνευση της κίνησης.

Mlink 1

Τα beams είναι αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση της διέλευσης ή της παρουσίας αντικειμένων ή ατόμων. Λειτουργούν με την εκπομπή ακτινών υπέρυθρων και την ανίχνευση της διακοπής ή της αντανάκλασης των ακτινών αυτών. Τα χρησιμοποιούμε σε συστήματα ασφαλείας για να ανιχνεύουν τη διέλευση ανθρώπων ή αντικειμένων, για την αυτόματη ενεργοποίηση πορτών, φώτων ή άλλων συσκευών όταν ανιχνευθεί κίνηση, ή ακόμα και στην παραγωγή και τη μεταφορά αγαθών για την ανίχνευση της παρουσίας προϊόντων σε ιμάντες μεταφοράς.

MLINK 2

Τα συστήματα που ενσωματώνουν τόσο τα barriers, όσο και τα beams, προσφέρουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας και αυτοματισμού. Τα beams μπορούν να ανιχνεύσουν τη διέλευση και να στείλουν σήμα στο σύστημα, το οποίο στη συνέχεια ανοίγει ή κλείνει τα barriers ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Τα πλεονεκτήματα είναι πάρα πολλά, όπως η βελτιωμένη προστασία και ασφάλεια για χώρους και εγκαταστάσεις, η εύκολη ενσωμάτωση σε συστήματα αυτοματισμού, ενώ, παράλληλα, προσφέρουν εύκολη διαχείριση και έλεγχο της πρόσβασης.

MLINK 3 scaled

Οι λύσεις barriers και beams είναι απαραίτητες για σύγχρονα συστήματα ελέγχου πρόσβασης και ασφάλειας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της προστασίας και της λειτουργικότητας σε ποικίλες εφαρμογές.

MLINK 4 scaled

Η Microlink Technology & Security διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία που προσφέρει αποκλειστικά για κάθε ανάγκη. Ενδεικτικά, αναφέρουμε το ML-ABH-250L-A, το οποίο είναι ένα ενσύρματο beam τετραπλής δέσμης για εξωτερικό χώρο (IP65) με 4 διαφορετικά κανάλια για αποφυγή παρεμβολών από γειτονικά beams. Υποστηρίζει εμβέλεια μέχρι 250m με την τάση λειτουργίας AC/DC να είναι 12-24 V 110mA. Ακόμα, οι διαστάσεις τους είναι 10×39.5×10.5 cm (ΠxΥxΠλ.).

Microlink Technology & Security, τηλ.: 210-5786534.

Rakson

Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη σημασία της περιμετρικής ασφάλειας, η Rakson παρουσιάζει τη σειρά υπέρυθρων Beams RA της Alean, πρωτοπόρου κατασκευαστή συστημάτων αυτής της κατηγορίας. Η σειρά αποτελείται από τα μοντέλα RA-60D (διπλής δέσμης εμβέλειας 60m), RA-100D (διπλής δέσμης εμβέλειας 100m), RA-150T (τριπλής δέσμης εμβέλειας 150m) και RA-250Q (τετραπλής δέσμης εμβέλειας 250m).

Αποτελεί μια αξιόπιστη και συνάμα ανταγωνιστικά οικονομική σειρά, που ξεχωρίζει από άλλες προτάσεις του ανταγωνισμού για την αυξημένη απόσταση μεταξύ των μεμονωμένων δεσμών του κάθε ανιχνευτή. Καθώς απαιτείται η ταυτόχρονη διακοπή όλων των δεσμών του ανιχνευτή για να προκληθεί συναγερμός, προσφέρει αυξημένη ανοσία απέναντι στους ψεύτικους συναγερμούς – εξαίρεση αποτελεί ο τετραπλός ανιχνευτής, στον οποίο μπορεί να επιλεγεί και ο συναγερμός αν κοπούν οι 2 πάνω ή 2 κάτω δέσμες μεμονωμένα.

RAKSON 1

Όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούν μη σφαιρικούς φακούς Fresnel για ισχυρή εστίαση της υπέρυθρης δέσμης, και ο ενσωματωμένος μικροεπεξεργαστής πραγματοποιεί αυτόματη προσαρμογή (AGC) της ευαισθησίας του, ώστε να ελαχιστοποιήσει τους ψευδείς συναγερμούς, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί φιλτράρισμα του σήματος για εξαιρετική απόδοση υπό το ηλιακό φως. Μέσω dip-switch είναι εφικτή η επιλογή μεταξύ τεσσάρων καναλιών λειτουργίας, επιτρέποντας την τοποθέτηση διασταυρούμενων ή παράλληλων δεσμών, και του χρόνου διακοπής της δέσμης (50/100/300/700 ms) που θα προκαλέσει τον συναγερμό του ανιχνευτή.

Σε όλα τα μοντέλα υπάρχει ενσωματωμένη LCD οθόνη, η οποία δείχνει το επίπεδο του σήματος, διευκολύνοντας σημαντικά τη σωστή ευθυγράμμιση μεταξύ πομπού και δέκτη, η οποία γίνεται ακόμη ευκολότερη χάρη στη δυνατότητα ρύθμισης της κατακόρυφης γωνίας κατά ±90° και της οριζόντιας γωνίας κατά ±10°. Επίσης, 2 LED ορατά μέσα από παράθυρο στο κάλυμμα, επιτρέπουν την επίβλεψη της λειτουργίας της δέσμης χωρίς να απαιτείται το άνοιγμα της συσκευής. Το περίβλημα του ανιχνευτή είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας και πυκνότητας πλαστικό – το μπροστινό διαθέτει και Anti-UV χαρακτηριστικά – εξασφαλίζουν στεγανότητα IP65 και αντοχή σε υψηλές αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες (-25°C έως 55°C). Σε αυτό συνεισφέρει σημαντικά και η τοποθέτηση θερμαντικού στοιχείου (προαιρετικό παρελκόμενο), το οποίο ο ανιχνευτής ενεργοποιεί αυτόματα όταν η θερμοκρασία του χώρου πέσει κάτω από τους 5°C. Τέλος, οι ανιχνευτές τροφοδοτούνται με 12-24 V DC/AC και διαθέτουν εξόδους NC/NO για συμβατότητα με κάθε σύστημα.

RAKSON 2

H Alean κατασκευάζει επίσης τη σειρά μπαρών υπέρυθρων (barriers) ARI. Η σειρά αποτελείται από τα μοντέλα ARI376 (4 δεσμών), ARI3140 (8 δεσμών) και ARI3204 (12 δεσμών), με όλα τα μοντέλα να έχουν μέγιστη εμβέλεια 30m σε εξωτερικό χώρο μεταξύ πομπού και δέκτη. Αποτελεί μια αξιόπιστη και συνάμα ανταγωνιστικά οικονομική σειρά, που ξεχωρίζει από άλλες προτάσεις του ανταγωνισμού χάρη στη δυνατότητα χρήσης σε κάθε πλευρά – ταυτόχρονα – πομπών και δεκτών, σε εναλλάξ διάταξη, ανεξάρτητα αν η μεριά του ζεύγους φέρει ονομασία πομπός ή δέκτης. Η δυνατότητα αυτή προσφέρει αυξημένη ανοσία απέναντι στους ψεύτικους συναγερμούς, διότι απαιτείται η ταυτόχρονη διακοπή δύο γειτονικών δεσμών για να προκληθεί συναγερμός. Έτσι, ακόμη και αν το ηλιακό φως πέσει κάθετα στον πομπό ή τον δέκτη και «τυφλώσει» τους δέκτες του, θα κοπεί, για παράδειγμα, η 1η και η 2η δέσμη, και αφού δεν είναι γειτονικές μεταξύ τους, δεν θα προκύψει άσκοπη σήμανση συναγερμού.

Ο ενσωματωμένος μικροεπεξεργαστής χρησιμοποιεί τεχνολογία Fuzzy Logic, που ελέγχει το περιβάλλον για να επιτύχει μείωση των ψευδών συναγερμών, βελτίωση της ταχύτητας απόκρισης και σταθερότητα απόδοσης της μπάρας. Μέσω Jumpers, είναι εφικτή η επιλογή μεταξύ 2 καναλιών λειτουργίας, επιτρέποντας την τοποθέτηση διασταυρούμενων ή παράλληλων δεσμών, η επιλογή της ισχύος της μπάρας (μέγιστη, μεσαία, χαμηλή, ελάχιστη) αναλόγως της απόστασης μεταξύ πομπού και δέκτη, η επιλογή ενεργοποίησης ή όχι του buzzer και του tamper, και η επιλογή της επαφής μεταξύ NC και NO για συμβατότητα με όλα τα συστήματα συναγερμού. Η μπάρα μπορεί να περιστραφεί κατά 180° (90° προς κάθε πλευρά) για επίτευξη απόλυτης ευθυγράμμισης, ενώ αν απαιτείται επιπλέον κλίση ή απόσταση από τον τοίχο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η βάση ΑΡΙ3, που επιτρέπει επιπρόσθετες κλίσεις, αλλά και απόσταση από τον τοίχο έως και 15 εκ.

RAKSON 3

Η φωτοδιαπερατή πρόσοψη των μπαρών είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας και πυκνότητας πλαστικό, διαθέτει Anti-UV χαρακτηριστικά, ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι μεταλλικό για αυξημένη στιβαρότητα και αντοχή, και σε συνδυασμό με την προηγμένη σχεδίασή της, επιτυγχάνει στεγανότητα IP65. Τέλος, οι μπάρες τροφοδοτούνται με 12-18 V DC και έχουν κατανάλωση 50-100 mA.

Rakson, τηλ.: 210-9404000.

Sigma Security

Η Sigma Security παρουσιάζει την ιδανική λύση για την περιμετρική προστασία εξωτερικών χώρων με τη σειρά ανιχνευτών τετραπλής υπέρυθρης δέσμης 4BH-75F, 4BH-150F, 4BH-250F. Οι ανιχνευτές τετραπλής υπέρυθρης δέσμης της εν λόγω σειράς αποτελούν αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις για την ανίχνευση αντικειμένων σε διάφορες εφαρμογές. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρέως για την προστασία φωτοβολταϊκών πάρκων, ανεμογεννητριών, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, αποθηκών, στρατοπέδων, καθώς και για πλήθος αυτοματισμούς και άλλες εφαρμογές όπου απαιτείται ακριβής ανίχνευση παρουσίας ή απουσίας αντικειμένων. Χαρακτηριστικά:

Δέσμη LED διπλής διαμόρφωσης: Οι ανιχνευτές δέσμης εκπέμπουν ακτινοβολία υπέρυθρου φωτός, με χρήση παλμικής δέσμης LED διπλής διαμόρφωσης, η οποία είναι ασφαλής για τον άνθρωπο και δεν επηρεάζεται από τον φωτισμό του περιβάλλοντος.

Εμβέλεια: Η εμβέλεια των ανιχνευτών ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο – 75m για το 4BH-75F, 150m για το 4BH-150F, 250m για το 4BH-250F.

Ακρίβεια ανίχνευσης: Οι αισθητήρες διαθέτουν υψηλή ακρίβεια ανίχνευσης, επιτρέποντας την αξιόπιστη ανίχνευση αντικειμένων και εισβολέων ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αντοχή: Οι αισθητήρες είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικά υλικά υψηλής ποιότητας, εξασφαλίζοντας τη μακροχρόνια λειτουργία τους σε απαιτητικά περιβάλλοντα. Παράλληλα, διαθέτουν κύκλωμα προστασίας από βροχή, σκόνη, έντομα, ομίχλη, υγρασία και παγετό, με ειδικό κύκλωμα θερμαντικής αντίστασης με θερμοστάτη. Επίσης, διαθέτουν κύκλωμα προστασίας από υπερτάσεις και στατικό ηλεκτρισμό.

Εύκολη εγκατάσταση: Η εγκατάσταση των αισθητήρων και οι ρυθμίσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν εύκολα και χωρίς ειδικές γνώσεις ή ειδικό εξοπλισμό.

Αξιοπιστία: Οι ανιχνευτές δέσμης 4BH-75F, 4BH-150F, 4BH-250F διαθέτουν τέσσερα κανάλια δεσμών με επιλεγόμενη συχνότητα διπλής διαμόρφωσης, απορρίπτοντας έτσι την πιθανότητα ψευδών συναγερμών, χωρίς όμως να υποβαθμίζουν την ασφάλεια του φυλασσόμενου χώρου.

Ρυθμιζόμενος χρόνος διακοπής δεσμών: Ο χρόνος διακοπής των δεσμών μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του φυλασσόμενου χώρου. Όταν θέλουμε να προστατεύσουμε έναν τοίχο ή έναν φράκτη, μπορούμε να ορίσουμε μεγαλύτερο χρόνο διακοπής, ώστε να ανιχνευτούν οι διαρρήκτες, αλλά να μην ενεργοποιηθεί ο συναγερμός σε περίπτωση διέλευσης ενός μικρού ζώου ή ενός μικρού αντικειμένου.

Η μέγιστη συνολική απόσταση κάλυψης με χρήση πολλών ανιχνευτών τετραπλής δέσμης, μπορεί να φθάσει ανάλογα με το μοντέλο ανιχνευτή τα 2.500m.

Η τροφοδοσία των ανιχνευτών είναι 10 ~ 30 V DC, χωρίς πολικότητα, επιτρέποντας έτσι ευελιξία στην παροχή τάσης τροφοδοσίας, αλλά και στην απόσταση καλωδίωσης.

Sigma Sec 2

Εφαρμογές

Οι ανιχνευτές τετραπλής φωτοηλεκτρικής δέσμης 4BH-75F, 4BH-150F και 4BH-250F βρίσκουν εφαρμογές σε διάφορους τομείς, όπως:

Βιομηχανικοί αυτοματισμοί: Ανίχνευση αντικειμένων σε μεταφορικές ζώνες, μηχανές επεξεργασίας και σε άλλες βιομηχανικές διαδικασίες.

Αποθήκευση και διανομή: Εξασφάλιση ασφαλούς λειτουργίας σε αποθήκες και κέντρα διανομής.

Ασφάλεια: Πρόληψη εισβολών και παραβιάσεων σε περιμετρικές περιφράξεις και άλλες περιοχές.

Sigma Sec 1

Επιθεώρηση και έλεγχος ποιότητας: Επιθεώρηση προϊόντων και εξασφάλιση ποιότητας παραγωγής.

Με την υψηλή ακρίβεια, την αντοχή και την ευκολία εγκατάστασης, οι αισθητήρες αυτοί της Sigma Security αποτελούν ιδανική επιλογή για βιομηχανικές επιχειρήσεις και άλλους τομείς που απαιτείται αξιόπιστη ανίχνευση απειλής.

Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Νοέμβριος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Νοεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές...
Universal Beams & Barriers
Τα beams και τα barriers αποτελούν σύγχρονα εργαλεία συστήματος ασφαλείας που μπορούν να τοποθετηθούν περιφερειακά του χώρου που θα επιλέξετε: σε πόρτες και παράθυρα, σε εισόδους γκαράζ και αλλού....
TOP VISION & Dahua Technology
Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση ολοκληρώθηκε και το φετινό τεχνικό σεμινάριο της TOP VISION, που ήταν αφιερωμένο στα προϊόντα της Dahua Technology. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο G...
Cubitech και ZKTeco
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εμπορική και τεχνική παρουσίαση των καινοτόμων λύσεων ασφάλειας και ελέγχου πρόσβασης από τις εταιρείες Cubitech και ZKTeco, που διοργάνωσε η ARK Academy το Σάββατο,...
ENERGIA.TEC 2024
Στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας ανανέωσε μετά από δύο χρόνια το ραντεβού της για τρεις μέρες, από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, η 5η διεθνής έκθεση ENERGIA.TEC, με κορυφαίους εκθέτες του κλά...
Cubitech CB-BI4045MWK
Η IP κάμερα τύπου bullet CB-BI4045MWK της Cubitech θα αναβαθμίσει την προστασία που παρέχει το σύστημα συναγερμού σας στον χώρο σας. Η εγκατάσταση της κάμερας και ο συγχρονισμός της με το σύστημα ...
Uniview EasyStar OwlView
Οι νέες κάμερες OwlView της Uniview με τεχνολογία Wise-ISP χρησιμοποιούν τεχνολογία AI για να δημιουργήσουν εικόνες που δεν μπορούν να συγκριθούν με άλλες κάμερες της αγοράς. Στο τρέχον τεύχος ...
ELDES KeyBoB
Το KeyBoB της ELDES προσφέρει στους χρήστες ενός συστήματος ασφαλείας τη δυνατότητα όπλισης και αφόπλισής του με ασφάλεια και ευελιξία. Συνδυάζει ευκολία χρήσης με προηγμένες λειτουργίες ασφαλείας...