Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Οι κακόβουλες εφαρμογές αυξάνονται: Πώς να προστατευτείτε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Forbes, ο αριθμός των κακόβουλων εφαρμογών στο Google Play Store αυξάνεται δραστικά. Μάλιστα μια έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο αποκάλυψε ότι..
Σύμφωνα με πληροφορίες του Forbes, ο αριθμός των κακόβουλων εφαρμογών στο Google Play Store αυξάνεται δραστικά. Μάλιστα μια έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο αποκάλυψε ότι κατά τον μήνα του Σεπτεμβρίου υπήρχαν πάνω 170 επικίνδυνες εφαρμογές ελεύθερες προς εγκατάσταση, είτε με πληρωμή είτε όχι. Οι εφαρμογές αυτές βρέθηκε ότι έχουν εγκατασταθεί από χρήστες πάνω από 335 εκατομμύρια φορές.
Πώς μπορείτε όμως προστατευτείτε από τέτοιες κακόβουλες εφαρμογές;
- Χρησιμοποιείστε ένα αξιόπιστο antivirus.
Ακόμα και αν σας φαίνεται περίεργο να έχετε antivirus στο κινητό σας, θα ήταν καλή ιδέα να εγκαταστήσετε ένα με σκοπό την μέγιστη ασφάλεια. Εάν έχετε συνδρομή σε μια εταιρία για antivirus στο υπολογιστή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ίδια η συνδρομή να υποστηρίζει και προστασία των φορητών συσκευών σας, κινητών ή tablet.
- Μην πιστεύετε ό,τι σας υπόσχεται μια εφαρμογή.
Ας πούμε πως βλέπετε μια εφαρμογή που λέει ότι μπορεί να κάνει την διάρκεια της μπαταρίας σας να κρατάει 5 ώρες παραπάνω. Αυτό ακούγεται αρκετά ελκυστικό από πρώτης άποψης παρόλα αυτά, κατά πάσα πιθανότητα, η εφαρμογή αυτή πρόκειται για παγίδα. Πολλές φορές κακόβουλα προγράμματα υπόσχονται κάτι φανταχτερό με σκοπό να τραβήξουν «κλικ» και να κατεβάσουν περισσότεροι άνθρωποι.
- Προσοχή στις διαφημίσεις.
Πολλές φορές εφαρμογές «κρύβουν» τον κακόβουλο χαρακτήρα τους μέσα στις διαφημίσεις που παρουσιάζουν στους χρήστες. Για αυτό το λόγο καλό θα πρέπει να προσέχετε τι «κλικ» κάνετε μέσα σε αυτές και ακολουθώντας πάντα την παραπάνω συμβουλή, να μην εμπιστεύεστε ότι σας λένε.
Πηγή: www.csii.gr