Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Ιανουαρίου 2014 03:59

Κωνσταντίνος Ραβάνης

Δυναμικά δίπλα στον εγκαταστάτη – τεχνικό

Γράφει: Αργύρης Νομικός

Featured | Ο Κωνσταντίνος Ραβάνης Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Rakson AE, δεν είναι άλλος ένας επιχειρηματίας που απλά έριξε τα χρήματά του στα συστήματα ασφαλείας, με μοναδικό σκοπό το κέρδος από την μεταπώληση της υπεραξίας. Ξεκίνησε σαν τεχνικός – εγκαταστάτης των συστημάτων ασφαλείας, κάτι που σημαίνει ότι ξέρει την δουλειά από μέσα, και για αυτό η εταιρία του δεν στέκεται μπρος ή πίσω, αλλά πάντα δίπλα στον τεχνικό!

Δεν θα το κρύψω, άλλα όταν έστειλα όλες τις παρακάτω ερωτήσεις στον κο Ραβάνη, της Rakson AE, ήμουν πολύ προβληματισμένος. Κατά πόσο ένας άνθρωπος της αγοράς είναι σε θέση να αποκαλύψει τα μυστικά της εταιρίας του σε ένα περιοδικό, που είναι γνωστό ότι το διαβάζουν και οι ανταγωνιστές του. Όμως, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας παρακάτω, ο κος Ραβάνης όχι μόνο δεν δίστασε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που του κάναμε, αλλά είχε ακόμη να προσθέσει και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Βλέπετε τελικά όσοι έχουν επενδύσει στην σκληρή δουλειά, δεν έχουν μυστικά, παρά μόνο αποτελέσματα. Και όπως θα διαβάσετε και μόνοι σας, ο Κώστας Ραβάνης, όχι μόνο οδηγεί την εταιρία του Rakson AE σε ασφαλή ύδατα, αλλά και τους συνεργάτες της, αφού εμπνέει άνεμο εμπιστοσύνης για κάθε τεχνικό της αγοράς.

Πότε ιδρύθηκε η εταιρία Rakson AE και με τι στόχο; Πώς αποφασίσατε να μπείτε σε μια τόσο δύσκολη και απαιτητική αγορά, όπως αυτή των συστημάτων ασφαλείας;
Η Rakson ιδρύθηκε το 2000, αλλά στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας βρίσκομαι από το 1988 σαν εγκαταστάτης. Η φιλοδοξία μου ήταν να δημιουργήσω μια εταιρεία εισαγωγής συστημάτων ασφαλείας σε Ευρωπαϊκά πρότυπα και το πραγματοποίησα το 2000 με την Rakson. Πίστευα ότι ο χώρος των συστημάτων ασφαλείας θα είχε ένα πολύ καλό μέλλον και για αυτό ασχολήθηκα καταρχήν σαν εγκαταστάτης. Από την άλλη είναι ένας χώρος που περιλαμβάνει όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα και ήταν κάτι που με ενδιάφερε και από τεχνικής άποψης.

Υπήρχε κάποιος λόγος που η εταιρία καταπιάστηκε στην αρχή με την εμπορία θυροτηλεοράσεων, έναντι των υπόλοιπων προϊόντων;
Το 1991 που ξεκίνησα την συνεργασία με τον Ιταλικό Οίκο Bitronvideo οι επιλογές στα συστήματα ασφαλείας ήταν συναγερμός ή θυροτηλεόραση (δεν ήταν τότε τόσο αναπτυγμένος ο κλάδος του CCTV). Προτίμησα να κάνω εισαγωγή σε θυροτηλεόραση γιατί είδα ότι ήταν ένα προϊόν που δεν υπήρχαν εισαγωγείς από τον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας και άρα υπήρχε ένα κενό για τους εγκαταστάτες. Ήμουν ο πρώτος που προώθησα το συγκεκριμένο προϊόν στους εγκαταστάτες.

Πώς η Rakson έγινε τόσο γρήγορα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της αγοράς στα συστήματα θυροτηλεοράσεων;
Όπως προανέφερα προώθησα πρώτος την θυροτηλεόραση στους εγκαταστάτες και είναι φυσικό όποιος μπαίνει πρώτος σε μια αγορά, να παίρνει και ένα μεγάλο μερίδιο της πίτας. Οι περισσότεροι εγκαταστάτες ακόμα και σήμερα όταν θέλουν θυροτηλεόραση, η κύρια εταιρεία που τους έρχεται αμέσως είναι η Rakson. Φυσικά εκτός ότι ήμουν πρωτοπόρος στο συγκεκριμένο προϊόν, επένδυσα πολύ στην εξυπηρέτηση και στην τεχνική υποστήριξη του προϊόντος, κάτι που πιστεύω ότι είναι βασικός παράγοντας επιλογής και προώθησης από τους εγκαταστάτες.

Πότε αποφασίσατε να μπείτε και στο εμπόριο των συστημάτων CCTV, συναγερμού και πυρανίχνευσης;
Περίπου το 2003 αποφάσισα να μπω και στο χώρο του CCTV. Ήταν ένα προϊόν που μόλις ξεκίναγε να έχει μεγαλύτερη ζήτηση και ήταν πιστεύω η εποχή της ραγδαίας αλλαγής στην τεχνολογία και άρα ο καταλληλότερος χρόνος για να μπεις στην συγκεκριμένη αγορά. Τότε υπήρχαν οι κάμερες vidicon και τα time laps video για καταγραφή. Εκείνη την εποχή ξεκίνησαν τα DVR και οι κάμερες με CCD. Τα αμέσως επόμενα χρόνια μπήκα στον χώρο της πυρανίχνευσης και του access control, ενώ το 2011 ήρθε και ο συναγερμός για να ολοκληρώσει την γκάμα των προϊόντων. Έτσι από 2012 είμαι από τις μοναδικές εισαγωγικές εταιρείες που διαθέτω για τους πελάτες μου την πληρέστερη γκάμα προϊόντων στην αγορά: Θυροτηλεοράσεις, CCTV, Συναγερμό, Πυρανίχνευση και Access control.

Ποιους κατασκευαστές εκπροσωπείται στη χώρα μας;
Εκπροσωπώ 15 εργοστάσια:
Θυροτηλεόραση – Θυροτηλέφωνα: Bitronvideo (Ιταλία), Golmar (Ισπανία), Nade (Τουρκία)
CCTV: Soest, Eg, Iview, Weihai (Κίνα -Taiwan)
Συναγερμός: Duevi, Sistel, Eter, Elan (Ιταλία), Gsn ( Ισραήλ), Alean (Κίνα)
Πυρανίχνευση: FDP (Ιταλία)
Access control: FDI (Γαλλία)
Φωτιστικά με ανιχνευτές και ανιχνευτές φωτισμού: Nade (Τουρκία)

Παρατηρώ μια αδυναμία σε Ιταλούς κατασκευαστές. Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό;
Όπως προανέφερα το πρώτο εργοστάσιο που συνεργάστηκα ήταν η Bitronvideo από Ιταλία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσω πολλές γνωριμίες στην Ιταλία και έτσι ήταν η πρώτη επιλογή μου όταν αναζητούσα νέα εργοστάσια. Γενικώς η φιλοσοφία μου είναι να βρίσκω εργοστάσια όχι στα “τυφλά”, αλλά από υπάρχοντες προμηθευτές μου, είναι κάτι που με κάνει να νοιώθω πολύ ποιο σίγουρος για τις επιλογές μου. Από την άλλη πιστεύω ότι τα Ιταλικά εργοστάσια έχουν μια πολύ καλή ποιότητα υλικών.

Με τι κριτήρια γίνεται η επιλογή των προϊόντων;
Καταρχήν το βασικό κριτήριο είναι να τα έχει ανάγκη η αγορά που απευθύνομαι. Μετά θα πρέπει να εμπιστευτώ ένα αξιόπιστο εργοστάσιο με εμπειρία το οποίο θα γνωρίζω ότι θα υπάρχει και στο μέλλον και θα με καλύπτει πάντα με ποιοτικά υλικά και άψογο service. Αφού καταλήξω σε αυτά περνάω στην περίοδο δοκιμασίας των προϊόντων από το τμήμα της Τεχνικής υποστήριξης της Rakson, και τέλος πριν βγουν στην αγορά, υπάρχει περίοδος δοκιμασίας τους από επιλεγμένους εγκαταστάτες. Όλα τα παραπάνω μου διασφαλίζουν ότι τελικά θα διαθέσω ένα προϊόν στην αγορά με μηδενικά προβλήματα.

Τι μερίδιο αγοράς καταλαμβάνουν στην εταιρία σας οι θυροτηλεοράσεις, τα CCTV και τα συστήματα συναγερμού;
Η θυροτηλεόραση έχει περίπου το 40% , το CCTV περίπου το 30%, όσο αναφορά τον συναγερμό, όπως προανέφερα, είναι ένα σχετικά νέο προϊόν για την Rakson από το 2011 και το ποσοστό του συνέχεια μεγαλώνει τώρα είναι περίπου στο 20%.

Ποιο προϊόν της Rakson σας θα χαρακτηρίζατε ως best seller για το 2013;
Το 2013 best seller ήταν τα προϊόντα συναγερμού, καθώς και οι νέες κάμερες από την Soest. Ειδικότερα από συναγερμό είναι οι ανιχνευτές εξωτερικού και εσωτερικού χώρου και από τις κάμερες οι νέες κάμερες της Soest με μοναδικά χαρακτηριστικά και σε οικονομικές τιμές.

Γνωρίζουμε ότι η οικονομική κρίση επηρέασε την χώρα μας, αλλά συνάμα, ειδικά για τα συστήματα ασφαλείας δημιουργήθηκαν και νέες ευκαιρίες. Πώς αντιμετώπισε η Rakson όλα αυτά και κατά πόσον την επηρέασαν.
Στην Κίνα την έννοια Κρίση την περιγράφουν με 2 ιδεογράμματα. Το ένα είναι η λέξη κίνδυνοι και το άλλο η λέξη ευκαιρίες! Εγώ το έκανα πράξη 100%. Είχα προνοήσει για τους κινδύνους, είμαι μια υγιής επιχείρηση με μηδενικό δανεισμό, αλλά από την άλλη τα τελευταία 3 χρόνια έχω ξεκινήσει συνεργασία με 9 νέα εργοστάσια! Αυτές οι ενέργειες με βοήθησαν να ανταπεξέλθω στην οικονομική κρίση με μηδενικά προβλήματα. Επίσης ήμουν η πρώτη εταιρεία που προέβλεψα την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας και άρα την πτώση των πωλήσεων στην θυροτηλεόραση και είχα ξεκινήσει από το 2008 διαφημιστική καμπάνια στους πελάτες μου, αλλά και στους τελικούς καταναλωτές για την αντικατάστασή θυροτηλεφώνων σε θυροτηλεόραση. Αυτή η κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα να ανοίξω μια νέα ανεξάντλητη αγορά με πολλές υποσχέσεις και προοπτικές και φυσικά, αφού ήμουν ο πρωτοπόρος να πάρω και το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Τι μέτρα πήρε η εταιρία σας ώστε να ανταποκριθεί επιτυχώς στα νέα τεχνοοικονομικά κριτήρια που ζητάει η αγορά ενόψει της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας;
Οι Κινέζοι έχουν μια παροιμία: Είναι ευτυχισμένος ο άνθρωπος που στην ζωή τους δεν έχει απρόοπτα. Αυτή την παροιμία έχω κάνει φιλοσοφία ζωής. Πάντα προνοώ για το χειρότερο που μπορεί να μου τύχει και καταστρώνω σχέδιο αντιμετώπισης του. Αυτή η φιλοσοφία αποδείχτηκε σωτήρια και επαληθεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο στα χειρότερα σενάρια που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος και είναι αυτά που ζούμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αυτή η κρίση με βρήκε προετοιμασμένο με λύσεις, που μερικές τις έχω ήδη αναφέρει, και άρα θεωρώ ότι με έχει επηρεάσει σε ελάχιστο βαθμό.
Από την άλλη πιστεύω ότι η κρίση που παίρναμε είναι πρώτα κρίση αξιών και μετά οικονομική. Μας είχαν μάθει να βλέπουμε πάνω από όλους και από όλα, στενά και εγωιστικά, το προσωπικό μας εγώ και μετά ή καθόλου το συνολικό. Πότε δεν μπήκα στην λογική αυτή, πάντα προσπαθούσα αυτό που κατάφερνα με κόπο και με λάθη να το μεταλαμπαδεύσω σε όποιον πίστευα ότι θα του ήταν χρήσιμο. Θα σας παραθέσω τα λόγια που είχα γράψει σαν χορηγός στο βιβλίο του φίλου μου Άκη Αγγελάκη «Μικρές ιστορίες που αξίζει να λες» από το 2007: «Αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο για ανθρώπους που εξακολουθούν να νοιάζονται. Δυστυχώς στην εποχή μας αυτό το είδος των ανθρώπων τείνει να εξαλειφθεί. Πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να δώσουμε τον προσωπικό μας αγώνα για να ξαναθυμηθούμε τις ηθικές αξίες που έχουμε αρχίσει να λησμονούμε». Όπως λέει ο φίλος μου Αγγελάκης: «Οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι για να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο και όχι για να είμαστε ανταγωνιστικοί μεταξύ μας. Αυτό φαίνεται ότι κάπου στην διαδρομή το έχουμε ξεχάσει…». Για αυτό και πιστεύω ακράδαντα στο σλόγκαν της Rakson: Δυναμικά Δίπλα σας, δεν είναι απλά ένα ακόμη σλόγκαν είναι φιλοσοφία ζωής!

Πώς η Rakson ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των συστημάτων ασφαλείας; Πώς αντιμετωπίζεται τις νέες τεχνολογίες;
Αυτό που απασχολεί συνεχώς όλα τα στελέχη της Rakson, είναι πώς θα προσφέρουμε νέα προϊόντα που θα καλύπτουν τις αυξημένες απαιτήσεις στον απαιτητικό κλάδο που δραστηριοποιούμαστε. Πιστεύω ότι διαθέτουμε στους πελάτες μεγάλη γκάμα υλικών με τα οποία έχουν την δυνατότητα να απευθυνθούν στον απαιτητικό καταναλωτή, αλλά και σε αυτόν που θέλει την οικονομική λύση.

Στο χονδρικό εμπόριο που δραστηριοποιείστε, κατά πόσο μπορείτε να καλύψετε όλη την Ελλάδα και πόσο γρήγορα φτάνουν τα προϊόντα σας στην επαρχεία; Πώς γίνεται η διανομή των προϊόντων;
Συνεργαζόμαστε με περίπου 650 εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα και την Κύπρο, διαθέτουμε ένα από τα ποιο οργανωμένα τμήματα πωλήσεων με εκατοντάδες ώρες σεμιναρίων πωλήσεων, διαθέτουμε ένα απόθεμα με πάνω από 1.000 κωδικούς. Οι παραγγελίες των πελατών κατά κανόνα υλοποιούνται την επόμενη ημέρα.

Πώς υποστηρίζετε τα προϊόντα μετά την πώληση. Πόσο «δυνατή» είναι η εταιρία σας στο «service» και στην τεχνική υποστήριξη. Πώς αντιμετωπίζεται από την Rakson τυχόν αστοχία υλικού;
Έχω αναφέρει σε προηγούμενη ερώτηση τους τρόπους επιλογής προϊόντων και δοκιμασίας πριν βγουν στην αγορά, αυτοί είναι που μου έχουν εξασφαλίσει μηδενική αστοχία υλικών. Στα 13 χρόνια της Rakson υπήρξε μια φορά αστοχία υλικών σε ένα προϊόν το οποίο όταν ανακαλύφθηκε, αμέσως έκανα δωρεάν αντικατάσταση στους πελάτες μας. Όσο αναφορά την τεχνική υποστήριξη και το service είμαι η μόνη εισαγωγική εταιρεία που διαθέτω στους πελάτες μου εντελώς Δωρεάν, 365 ημέρες τον χρόνο για 15 ώρες κάθε ημέρα τεχνική υποστήριξη, όπως επίσης ασφάλιση κατά Παντός Κινδύνου του ηλεκτρονικού μέρους της μπουτονιέρας για 12 μήνες με Δωρεάν αντικατάσταση. Αυτά τα 2 και μόνο δείχνουν ότι στην Rakson δεν μένουμε στα «μεγάλα λόγια» για άψογο service, αλλά προχωράμε σε συγκεκριμένες οργανωμένες ενέργειες. Πιστεύω ότι όσο και ποιοτικά υλικά να διαθέτει μια εταιρεία εάν δεν τα καλύπτει με πολύ καλό service κάνει μια τρύπα στο νερό και είναι θέμα χρόνου να χάσει τους πελάτες της. Με έχει βοηθήσει πολύ σε αυτή την φιλοσοφία ότι για πολλά χρόνια ήμουν εγκαταστάτης και γνωρίζω πολύ καλά και τις δύο πλευρές του νομίσματος και του εγκαταστάτη και του εισαγωγέα και η μία αλληλοσυμπληρώνει την άλλη. Έχω μάθει να σέβομαι τον εγκαταστάτη και να τον θεωρώ ισότιμο εταίρο για αυτό και το σλόγκαν της Rakson είναι Δυναμικά Δίπλα σας, όχι μπροστά, ούτε πίσω, Δίπλα! Για αυτό έχω προχωρήσει εδώ και χρόνια σε μια ακόμα πρωτοπορία στον κλάδο. Είμαι η μόνη εταιρεία που είμαι χορηγός σε βιβλία οργάνωσης πωλήσεων και η μόνη που στον ιστότοπο διαθέτω κείμενα για την οργάνωση πωλήσεων και εταιρίας. Η λογική μου είναι ότι όσο ο εγκαταστάτης λειτουργεί περισσότερο σαν επιχειρηματίας και λιγότερο σαν τεχνικός, τα κέρδη του θα πολλαπλασιάζονται, θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη επικοινωνία και η συνεργασία μας θα είναι άψογη. Το έχω κάνει πράξη στην Rakson και λειτουργεί άψογα με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Πώς κρίνετε τα προϊόντα σας ως προς τον δείκτη απόδοσης τιμής, σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
Πιστεύω ότι το ποιοτικό προϊόν μπορεί να είναι και οικονομικό. Πάντα πίστευα σε αυτό και για αυτό προσπαθώ να φέρω τα καλύτερα προϊόντα στην καλύτερη δυνατή τιμή. Δυστυχώς όμως η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες της Ευρώπης που δεν ισχύει ακόμη το ρητό: ότι πληρώσεις παίρνεις, αφού μέχρι σήμερα υπήρχε η συνήθεια να υπερεκτιμάμε τα προϊόντα και να έχουμε τεράστια κέρδη. Όμως, ένα από τα καλά της κρίσης είναι ότι οι τιμές των προϊόντων στον χώρο μας έχουν φτάσει πλέον σε λογικά επίπεδα σχετικά με την ποιότητα τους. Αυτή την λογική την είχα πάντα και πιστεύω ότι διαθέτω ποιοτικά προϊόντα σε πολύ λογικές τιμές.

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που κάνει να ξεχωρίζει την Rakson από την υπόλοιπη αγορά;
Ένα από τα βασικά συστατικά επιτυχίας μια επιχείρησης είναι η σωστή επιλογή προμηθευτών. Ακόμα και σήμερα υπάρχει διαδεδομένη η λογική ότι διαλέγω για προμηθευτή αυτόν που έχει τις καλύτερες τιμές. Αυτή η λογική μακροπρόθεσμα δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον εγκαταστάτη, γιατί μην ξεχνάμε ότι αγοράζουμε ένα προϊόν το οποίο ο καταναλωτής δεν θα το χρησιμοποιεί μερικές φορές, αλλά για μια ζωή. Πιστεύω ότι η επιλογή των προμηθευτών είναι ένα κριτήριο με το οποίο ο εγκαταστάτης θα μπορεί να εξοικονομήσει επιπλέον κέρδος. Ποια είναι τα κριτήρια που κατά την γνώμη μου θα πρέπει να επιλέγουμε προμηθευτές;

 • Βιωσιμότητα: Να υπάρχει σήμερα αλλά και μετά από πολλά χρόνια.
 • Ποιότητα εξυπηρέτησης: Κατά πόσο νοιώθουμε όταν μιλάμε με τους ανθρώπους της εταιρείας ότι νοιάζονται για το συμφέρον μας
 • Τεχνική υποστήριξη: Υπάρχει οργανωμένο τμήμα ή ο εισαγωγέας κάνει λίγο από όλα και πωλήσεις και τεχνική υποστήριξη; Πόσο θα αντέξει να κάνει λίγο από όλα;
 • Μήπως ο προμηθευτής μας είναι και ανταγωνιστής μας; Αυτό συμβαίνει είναι ακόμα μια Ελληνική πρωτοτυπία, αφού κάποιοι προμηθευτές έχουν την νοοτροπία ότι μπορούν να σηκώνουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και πολλές φορές και οι εγκαταστάτες βοηθάνε σε αυτό αγοράζοντας προϊόντα από τους συγκεκριμένους. Έχουμε αναρωτηθεί κατά ποσό ο προμηθευτής μας επιτρέπεται να πουλάει και λιανική; Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο στην υπόλοιπη Ευρώπη! Γιατί να επιλέγουν οι εγκαταστάτες αυτούς τους προμηθευτές;
 • Τιμές: Να υπάρχουν ικανοποιητικές τιμές για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε τι θέλουμε να αγοράζουμε από τον προμηθευτή μας, απλά ένα προϊόν σε καλή τιμή; Τι θέλουμε όταν χρειαστούμε τεχνική βοήθεια, service, παραγγελία ή συμβουλή από πωλητή; Να παίρνουμε χαρτάκι προτεραιότητας όπως στις τράπεζες και να περιμένουμε στην ουρά για άγνωστο χρονικό διάστημα ή να έχουμε άμεσες ενέργειες και λύσεις; Όλα αυτά όμως έχουν ένα κόστος που είναι λογικό να μπαίνει στην τιμή του προϊόντος.
 • Πολύπλευρη βοήθεια: Οι περισσότεροι πελάτες μας είναι πρώην εγκαταστάτες, όπως και εγώ επίσης. Είναι πολύ δύσκολο από εγκαταστάτης να γίνεις επιχειρηματίας και εκεί οι περισσότεροι χρειάζονται σημαντική υποστήριξη. Ποια είναι η βοήθεια που θα έχει σαν επιχειρηματίας από τον προμηθευτή του; Μήπως ο προμηθευτής κοιτάζει μόνο πως θα του κάνει την πώληση και μέχρι εκεί; Έχει βοήθεια στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει σαν εταιρεία;
 • Ποικιλία υλικών: Ο εγκαταστάτης, ειδικά αυτήν την δύσκολή εποχή που τα χρήματα είναι δυσεύρετα, πρέπει να έχει πάντα και εναλλακτικές λύσεις να προτείνει στον πελάτη του.
 • Όλα τα παραπάνω κριτήρια τα εξασφαλίζει η Rakson στους πελάτες της, είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη αγορά.

Γιατί ένας τεχνικός ή ένα κατάστημα να επιλέξει την Rakson ως προμηθευτή του;
Πιστεύω ότι διαβάζοντας όλα τα παραπάνω θα καταλάβει ότι η Rakson έχει την λύση για κάθε πρόβλημα του και του την προσφέρει απλόχερα γιατί πολύ απλά εμείς νοιαζόμαστε για αυτόν.
Που διαφέρουμε: Η άμεση και σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη, η σταθερή πολιτική πωλήσεων, η ποιότητα και η αξιοπιστία προϊόντων και υπηρεσιών και οι λογικές τιμές, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της RAKSON ΑΕ. που την κάνουν να ξεχωρίζει.
Καταφέραμε μέσα σε 13 χρόνια κάτι πρωτόγνωρο για την Ελληνική αγορά.

 • Συγκαταλεγόμαστε ανάμεσα στους μεγαλύτερους εισαγωγείς συστημάτων ασφαλείας.
 • Διαθέτουμε πλήρη γκάμα ποιοτικών υλικών, με πάνω από 1000 κωδικούς σε απόθεμα, κάτι που καθιστά τους πελάτες μας ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς και αναντικατάστατους στους πελάτες τους.
 • Μας εμπιστεύονται εκατοντάδες εταιρείες σε Ελλάδα και Κύπρο, γι’ αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ποιότητα των προϊόντων και την εξυπηρέτησή τους.
 • Καλύπτουμε τους πελάτες μας με: θυροτηλεόραση, θυροτηλέφωνα, συναγερμό, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, πυρανίχνευση και access control, εξασφαλίζοντας τους την τεχνογνωσία, την υποδομή και την υποστήριξη κάποιου που ξέρει, θέλει και μπορεί.
 • Παρέχουμε μοναδικά προνόμια όπως 15 ώρες τεχνική υποστήριξη κάθε μέρα και ασφαλιστική κάλυψη μπουτονιέρας κατά παντός κινδύνου, που για αυτούς σημαίνει συνεχή τεχνική κάλυψη και μοναδικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού.
 • Καθημερινά είμαστε δίπλα τους. Διαθέτουμε Τμήμα Πωλήσεων από έμπειρους και εκπαιδευμένους σύμβουλους πωλήσεων.
 • Αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες τους, για αυτόν ακριβώς το λόγο, είμαστε στη διάθεσή τους, να μοιραστούμε γνώσεις, ιδέες και πρακτικές που τους κάνουν περισσότερο ανταγωνιστικούς στην αγορά.
 • Ακούμε με μεγάλη προσοχή τις παρατηρήσεις τους και προσπαθούμε να τις αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από την συνεχή αμοιβαία προσπάθεια γινόμαστε περισσότερο χρήσιμοι για αυτούς.
 • Το προσωπικό: Για να υλοποιηθούν όλα αυτά έχουμε επιλέξει ένα αξιόλογο, έμπειρο και απόλυτα εξειδικευμένο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, που καλύπτει αποτελεσματικά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης τις ανάγκες τους.

Ο στόχος μας και η φιλοσοφία μας είναι να δημιουργήσουμε μια μακροχρόνια σχέση με τους πελάτες μας, να είμαστε όχι μόνον οι προμηθευτές τους, αλλά και οι δικοί τους άνθρωποι. Γιατί απλά, εμείς νοιαζόμαστε! Νοιαζόμαστε για τη δική τους κερδοφορία και ευημερία. Νοιαζόμαστε για τις δικές τους ανησυχίες. Νοιαζόμαστε για τις δικές τους προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Γι’ αυτό το λόγο, κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό και εφικτό για να διατηρούμε μαζί τους μια λειτουργική και χρήσιμη μακροχρόνια σχέση.

Τι να περιμένουμε από την Rakson για το 2014;
Πολλά νέα προϊόντα σε καταπληκτικές τιμές!

 

info
Rakson
Δοϊράνης 193, 176 73 Καλλιθέα, Αθήνα, τηλ.: 210-9404000, fax: 210-9409327, e-mail: info@rakson.gr, site: www.rakson.gr

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Μάιος 2024

  Security Report, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
 • AI κάμερες και καταγραφικά

  AI κάμερες και καταγραφικά

  Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
 • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
 • Βία κατά των Γυναικών

  Βία κατά των Γυναικών

  Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
 • Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
 • Hikvsion HiWatch

  Hikvsion HiWatch

  To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...