DIABASTE DWREAN SEC 139
techmail
anga2023
DIGITAL TV 177
securityreport e mag odhgos 2021
16 Απριλίου 2014 17:29

ΥΠΟΘΕΣΗ SEAMAN GUARD OHIO

Σάλος από την δίκη 33 φρουρών αντιπειρατείας

Featured | Οι δικαστικές αρχές της Ινδίας συμφώνησαν με το αίτημα για απελευθέρωση των 33 κρατούμενων φρουρών maritime security από τα 35 άτομα του πληρώματος του πλοίου Seaman Guard Ohio που κατασχέθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο από την ινδική ακτοφυλακή. Τόσο ο καπετάνιος όσο και ο security manager του πλοίου ωστόσο παραμένουν προφυλακισμένοι, καθώς το δικαστήριο αρνήθηκε να τους παράσχει τη δυνατότητα χρηματικής εγγύησης, όπως είχαν αιτηθεί.

Το πλοίο Seaman Guard Ohio χρησιμοποιείται από την αμερικανική εταιρεία AdvanFort International ως βάση διαμονής των φρουρών που απασχολούνται στην καταπολέμηση της πειρατείας κατά των εμπορικών πλοίων που διέρχονται από την υψηλού κινδύνου θαλάσσια περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.
Σύμφωνα με τον οργανισμό International Organization of Masters, Mates & Pilots (MMP), το προσωπικό του Seaman Ohio φυλακίστηκε σε απάνθρωπες συνθήκες σε φυλακή της περιοχής Τσενάι, χωρίς ιατρική περίθαλψη και χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και σίτισης. Οι ινδικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψή τους με την κατηγορία ότι μετέφεραν και κατείχαν παράνομα οπλισμό, όπως και ότι το πλοίο εκτράπηκε σε πορεία εντός των ινδικών χωρικά υδάτων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο καπετάνιος του Seaman Guard Ohiο κατέθεσε ότι εξαναγκάστηκε να αφήσει τα διεθνή ύδατα από την ινδική ακτοφυλακή, που προηγουμένως τους είχε διαμηνύσει ότι το πλοίο τους βρισκόταν σε κίνδυνο, λόγω επερχόμενου κυκλώνα. Όταν όμως το πλοίο εισήλθε στα ινδικά χωρικά ύδατα δεν προστατευόταν από τους διεθνείς κανόνες, κι έτσι, το γεγονός ότι το πλήρωμα έφερε οπλισμό χωρίς τα απαιτούμενα από τους νόμους της Ινδίας έγγραφα, θεωρήθηκε ως παράνομη πράξη.

Ένας από τους επιφανείς ειδικούς της αντι-πειρατίας διεθνώς, ο κάπταιν James Staples, εκπρόσωπος αλλά και σύμβουλος του MM&P δήλωσε σχετικά με το θλιβερό αυτό γεγονός τα εξής: «Τα περιστατικά που σχετίζονται με τις συλλήψεις των μελών του Seaman Guard Ohio είναι πολύ ύποπτα και ο τρόπος με τον οποίον οι αρχές συμπεριφέρθηκαν προς τους συλληφθέντες είναι άθλιος και απαράδεκτος». Συνεχίζοντας εξηγεί: «Για παράδειγμα, οι συλληφθέντες προφυλακίστηκαν και μετά από δύο ολόκληρους μήνες τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες». Πρόσθεσε δε και τα εξής: «Η σκληρή τακτική απέναντι στους κατηγορούμενους μπορεί πιθανόν να είναι και απόρροια της περιφρόνησης της ινδικής Ακτοφυλακής και του Ναυτικού για την παρουσία των ξένων δυνάμεων και των ιδιωτικών περιπολιών ασφάλειας στα ανοικτά των ακτών της χώρας, επειδή μεταφέρει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση της Ινδίας δεν είναι σε θέση να νικήσει τους πειρατές – που είναι μια ακριβή εικόνα».

Σήμερα, μπορεί οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων να είναι ελεύθεροι με εγγύηση, ωστόσο ο καπετάνιος και ο security manager του Seaman Guard Ohio, παραμένουν προφυλακισμένοι. Μάλιστα ο τελευταίος, ο οποίος προέρχεται από τη Μ. Βρετανία, είναι ένας από τους έξι φρουρούς αντι-πειρατίας των οποίων οι οικογένειες έχουν οργανώσει μια μεγάλη καμπάνια στη χώρα τους, συλλέγοντας πάνω από 147.000 υπογραφές υποστήριξης, ενώ έχουν προβεί και σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design