DIABASTE DWREAN SEC 132
techmail
DIGITAL TV 171
securityreport e mag odhgos 2021
18 Νοεμβρίου 2014 23:51

Hikvision Turbo HD

Η αναγέννηση του αναλογικού CCTV

Γράφει: Κων/νος Τουφεξής, Διευθυντή Συστημάτων Ασφαλείας ΗΛΚΑ Α.Ε.
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=WyJ3cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAyMi8wNS9hZGE5YTA5YWNlYTkzNmQ3NzZhNmY1NWM4Mjc3OGM0M19YTC5qcGciLFtbImRvUmVzaXplIixbMTIwMCwxMjAwLDEyMDAsMTIwMF1dLFsiZG9Dcm9wIixbMTIwMCw2MDAsMCwzMDBdXV0sMTY1MjI4NDgyOV0%3D&file=8a%2Fada9a09acea936d776a6f55c82778c43 XL 8abd3b1a

Featured | .H Hikvision, με τα προϊόντα της τεχνολογίας Turbo HD, καθιερώνει το HDTVI σαν το παγκόσμιο ανοικτό πρότυπο για την αναλογική μετάδοση σήματος υψηλής ανάλυσης ως και 1080p, μέσω ομοαξονικού καλωδίου σε αποστάσεις ως και 500m, εξασφαλίζοντας παράλληλα συμβατότητα με υπάρχουσες καλωδιώσεις και αναλογικές κάμερες, IP κάμερες της Hikvision, καθώς και οποιεσδήποτε HDTVI κάμερες & DVRs άλλων κατασκευαστών.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη πίεση στην αγορά CCTV για λειτουργικές και οικονομικές λύσεις που παρέχουν εικόνα υψηλής ανάλυσης, καθώς οι χρήστες έχουν εξοικειωθεί πλέον με την τεχνολογία HD από τις τηλεοράσεις και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το συμβατικό αναλογικό CCTV, ακολουθώντας τα καθιερωμένα πρότυπα της αναλογικής τηλεόρασης που είχαν δημιουργηθεί στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και παρόλες τις τεχνολογικές εξελίξεις, δεν μπορεί να προσφέρει, ακόμη και με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ανάλυση μεγαλύτερη από 960H (960×576). Η εν λόγω ανάλυση δεν είναι επαρκής, καθώς είναι σχεδόν η μισή από την ανάλυση 720p (1280×720) ή μόλις το 1/4 από την ανάλυση 1080p (1920×1080) των προγραμμάτων HD της ψηφιακής τηλεόρασης.

Η τεχνολογία IP, η προτιμώμενη τεχνολογία για το μέλλον, επιλύει μεν το πρόβλημα της υψηλής ανάλυσης, αλλά δεν μπορεί να καλύψει όλες τις σημερινές ανάγκες, καθώς είναι ακόμη ακριβότερη, απαιτεί νέες καλωδιώσεις μήκους ως 100m (ή μεγάλο κόστος για μεγαλύτερο μήκος ή για να αξιοποιήσει υπάρχουσες καλωδιώσεις), είναι πιο σύνθετη στην εφαρμογή της, απαιτεί ειδικές γνώσεις από τους εγκαταστάτες και παρουσιάζει κάποια καθυστέρηση μεταξύ του χρόνου λήψης της εικόνας και της επίδειξης της, κάτι που δεν είναι επιθυμητό σε ορισμένες εφαρμογές.

Η τεχνολογία HD-SDI, γεννημένη στα στούντιο τηλεόρασης, και καθιερωμένο παγκόσμιο πρότυπο, δίνει τη λύση στο πρόβλημα της υψηλής ανάλυσης, παρέχοντας αξεπέραστη ποιότητα εικόνας HD 1080p από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία, χωρίς καθυστέρηση στη μετάδοση και χωρίς να απαιτεί ειδικές γνώσεις για την εφαρμογή της (παρόμοια εφαρμογή με το αναλογικό CCTV). Όμως λόγω της ασυμπίεστης μεταφοράς της εικόνας, απαιτεί πολύ καλή ποιότητα ομοαξονικής καλωδίωσης μεταξύ κάμερας και καταγραφικού με μέγιστο μήκος ως 100-150m (περισσότερο με χρήση επαναληπτών ή σε νέες ακριβές βελτιώσεις που έρχονται). Αυτό είναι ένα πρόβλημα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, σε χώρες μάλιστα σαν τη δική μας, όπου χρησιμοποιούνταν κατά κόρο, ομοαξονικά καλώδια χαμηλών προδιαγραφών mini-RG ή UTP / twisted pair με video baluns. Επίσης το κόστος της HD-SDI ήταν ένα πρόβλημα, αλλά οι τιμές έχουν πλέον χαμηλώσει αρκετά, λόγω της μεγάλης προσφοράς προϊόντων από πολλούς κατασκευαστές.

Το κενό που δημιουργείται από το IP και το HD-SDI ήλθαν να καλύψουν κάποιες νέες αναλογικές τεχνολογίες μεταφοράς σήματος HD μέσω ομοαξονικού καλωδίου μεγάλου μήκους, προσαρμοσμένες περισσότερο στο παραδοσιακό CCTV και με χαμηλότερο κόστος, όπως το HDCVI, το AHD και το HDTVI.

To HDCVI δημιουργήθηκε και διατίθεται από τον κατασκευαστή προϊόντων CCTV Dahua στην Κίνα και παρά του ότι εμφανίστηκε πρώτο, δεν έχει τύχει ευρείας αποδοχής, καθώς οι λοιποί μεγάλοι κατασκευαστές που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν, πρέπει να συνεργαστούν με τον ανταγωνιστή τους. Οπότε, κατά την προσωπική μας γνώμη, το μέλλον του είναι μάλλον αβέβαιο.

Το AHD είναι ένα πρότυπο που δημιουργήθηκε στην Κορέα από μια εταιρία που κατασκευάζει ολοκληρωμένα. Υποστηρίζει μέχρι στιγμής αναλύσεις μέχρι 720p, ενώ έχουν ανακοινωθεί για το μέλλον και αναλύσεις 1080p. Η εν λόγω καθυστέρηση και το γεγονός ότι έχει αναπτυχθεί στην Κορέα, δεν του επιτρέπουν, κατά την προσωπική μας γνώμη, να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για μελλοντική επικράτησή του στην αγορά.

Τo πλέον πρόσφατο πρότυπο είναι το HDTVI, δημιουργημένο από κατασκευαστές ολοκληρωμένων στις ΗΠΑ, και ανοικτό για όλους τους κατασκευαστές CCTV.

Η Hikvsion, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής CCTV στον κόσμο (independent IMS reports), έχοντας βαρύνουσα άποψη στη βιομηχανία του CCTV και πιστεύοντας στις ανοικτές τεχνολογίες, δημιούργησε τη νέα σειρά προϊόντων TURBO HD, υιοθετώντας το πρότυπο HDTVI από την αρχή. Αυτό έδωσε τεράστια ώθηση στην αγορά και ήδη 100 άλλοι κατασκευαστές CCTV ακολουθούν και αυτοί το HDTVI, σαν το παγκόσμιο ανοικτό πρότυπο για την μετάδοση σήματος υψηλής ανάλυσης, κατασκευάζοντας συμβατά προϊόντα (κάμερες, καταγραφικά).

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τη νέα τεχνολογία TURBO HD της Hikvision που βασίζεται στο πρότυπο HDTVI και είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά. Τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι τα εξής:

Ø Video HD πραγματικού χρόνου σε αναλύσεις 720p και 1080p.

Ø Χρησιμοποιεί τα ίδια ομοαξονικά καλώδια και κοννέκτορες BNC με τα αναλογικά συστήματα, κάνοντας εφικτή την εύκολη αναβάθμιση τους, με την αντικατάσταση μόνο του καταγραφικού και όσων από τις αναλογικές κάμερες χρειάζεται να αναβαθμιστούν σε HD.

Ø Μετάδοση σήματος κάμερας μέσω ομοαξονικού καλωδίου σε αποστάσεις ως και 500m.

Ø Λειτουργεί και σε καλώδια mini-RG59 / micro-coaxial.

Ø Μετάδοση σήματος κάμερας μέσω καλωδίου UTP / twisted pair σε αποστάσεις ως 200m με χρήση ειδικών balun χαμηλού κόστους.

Ø Υψηλή αξιοπιστία και ανεκτικότητα σε παρεμβολές.

Ø Δυνατότητα χρησιμοποίησης υπαρχουσών αναλογικών καμερών ή και προσθήκης IP καμερών σε μια εγκατάσταση.

Ø Ίδια πρακτική εγκατάστασης και ευκολία χρήσης με τις αναλογικές κάμερες και τα καταγραφικά, χωρίς να απαιτούνται νέες ειδικές γνώσεις.

Ø Ανοικτή τεχνολογία για συμβατότητα με συσκευές HDTVI άλλων κατασκευαστών.

Ø Χαμηλότερο κόστος από κάθε άλλη λύση HD λόγω της μεγάλης παραγωγής της Hikvision.

Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά η τεχνολογία TURBO HD αποτελεί κυριολεκτικά μια “αναγέννηση” του αναλογικού CCTV, κάνοντας προσιτή την υψηλή ανάλυση HD σε όλους και δίνοντας λύσεις και ευκαιρίες αύξησης των πωλήσεων στους εγκαταστάτες. Οι διαθέσιμες κατηγορίες προϊόντων TURBO HD έχουν ως εξής:

Ø Πλήρης σειρά καμερών 720p, με προσιτό κόστος (ελάχιστα ακριβότερες από τις συμβατικές κάμερες 960Η).

Ø Πλήρης σειρά καμερών 1080p, με πρόσβαση UTC στο μενού τους, δεύτερη έξοδο αναλογικού video CVBS για σύνδεση φορητού monitor και διευκόλυνση της ρύθμισης και της εγκατάστασης. Το κόστος τους είναι χαμηλότερο από όλες τις αντίστοιχες σε ανάλυση κάμερες (IP, HD-SDI και άλλων προτύπων).

Ø Πλήρης γκάμα καταγραφικών tribrid, 4 / 8 και 16 εισόδων καμερών, στις σειρές 72x, 73x και 81x, με το ίδιο, γνώριμο στους εγκαταστάτες περιβάλλον της HIKVISION και υποστήριξη 1 – 8 σκληρών δίσκων. Με τον όρο tribrid, εννοούμε ότι όλα τα καταγραφικά είναι υβριδικά, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα 3 τύπων κάμερες:

α) κάμερες TURBO-HD της Hikvision ή κάμερες συμβατές με HDTVI άλλων κατασκευαστών, σε αναλύσεις 720p ή 1080p (μπορεί να έχουμε κάμερες και των δύο αναλύσεων σε ένα καταγραφικό, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό σε άλλα πρότυπα).

β) κοινές αναλογικές κάμερες με αυτόματη αναγνώρισή τους από το καταγραφικό.

γ) κάμερες IP της Hikvision.

Τα καταγραφικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με την ανάλυση που υποστηρίζουν σε ταχύτητα καταγραφής real time: η πρώτη οικονομικότερη κατηγορία, υποστηρίζει καταγραφή ως 720p & 25fps ή 1080p & 12 fps, ενώ η δεύτερη υποστηρίζει καταγραφή στα 25fps, σε οποιαδήποτε ανάλυση.

Όλα τα προϊόντα συνοδεύονται από 2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση. Για την ενημέρωση των εγκαταστατών διεξάγονται τεχνικά σεμινάρια και παρέχεται πλήρης τεχνική υποστήριξη, πριν και μετά την πώληση.

 

info

ΗΛΚΑ ΑΕ.

Τεμπών 14, Αγ. Παρασκευή 153 42, τηλ.: 210-6071510, fax: 210-6071599, www.ilka.gr, sales@ilka.gr.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος 133

  Security Report, τεύχος 133

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές...
 • <strong>4η Διεθνής Έκθεση ENERGIA.TEC</strong>

  4η Διεθνής Έκθεση ENERGIA.TEC

  Η εξειδικευμένη έκθεση στην Ελλάδα για το ηλεκτρολογικό υλικό, το φωτισμό, τα συστήματα ασφαλείας και την ηλεκτροκίνηση, έκλεισε με περισσότερες συμμετοχές από κάθε προηγούμενη φορά,  με κορυ...
 • ΗΛΚΑ Α.Ε. : Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Τεχνολογίας της Dahua

  ΗΛΚΑ Α.Ε. : Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Τεχνολογίας της Dahua

  Με μεγάλη μαζικότητα διεξήχθη η Ημερίδα Τεχνολογίας που διοργάνωσαν από κοινού οι ΗΛΚΑ Α.Ε. και η Dahua Technology. Ο συνολικός αριθμός των παρευρισκομένων έφτασε σε τριψήφιο αριθμό, ενώ ξεχώρισε ...
 • <strong>Επιλέγοντας φακούς σε ένα Κλειστό κύκλωμα Τηλεόρασης</strong>

  Επιλέγοντας φακούς σε ένα Κλειστό κύκλωμα Τηλεόρασης

  Στα μάτια των περισσοτέρων όλοι οι φακοί κάμερας είναι ίδιοι και κάθε φακός κρίνεται ικανοποιητικός αρκεί να παρέχει εικόνες υψηλής ευκρίνειας. Στον κόσμο των ειδικών όμως, τα πράγματα είναι αρκετ...
 • <strong>Καλώδια Ethernet σε συστήματα βιντεοεπιτήρησης</strong>

  Καλώδια Ethernet σε συστήματα βιντεοεπιτήρησης

  Ένα καλώδιο Ethernet είναι ένας κοινός τύπος καλωδίου δικτύου που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα για την ενσύρματη σύνδεση πολλών συσκευών, όπως οι υπολογιστές, τα switches, οι κάμερες ασφαλείας, τ...
 • <strong>Πώς θα καταλάβετε ότι ένα σύστημα συναγερμού χρειάζεται αναβάθμιση;</strong>

  Πώς θα καταλάβετε ότι ένα σύστημα συναγερμού χρειάζεται αναβάθμιση;

  Αναπόφευκτα κάποια στιγμή, κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να αναρωτηθεί - ή θα απευθυνθεί σε έναν ειδικό - για το εάν πρέπει να προχωρήσει στην αναβάθμισή των συστημάτων ασφαλείας του. Παρακάτω, παρατί...
 • <strong>Internet of Things</strong>

  Internet of Things

  Το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) αποτελείται από έξυπνες συσκευές που επικοινωνούν μεταξύ τους. Δίνει τη δυνατότητα σε αυτές τις συσκευές να συλλέγουν και να ανταλλάσσουν δεδομένα. Εκτός αυτού, το...
 • <strong>U-PROX</strong>

  U-PROX

  Η PARADOX HELLAS S.A., αποκλειστικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των ασύρματων συναγερμών U-PROX, διαθέτει στην αγορά μερικά νέα KIT της εταιρίας που προσφέρουν μεγάλη ευελιξία κατά τη διάρκεια τη...
 • <strong>BRADY M211 mobile</strong>

  BRADY M211 mobile

  Η γνωστή εταιρία BRADY που ειδικεύεται σε υλικά και εκτυπωτές σήμανσης εγκαταστάσεων παρουσίασε το νεότερο μοντέλο εκτυπωτή που λειτουργεί μέσω εφαρμογής απο το κινητό τηλέφωνο. Γι’ αυτό το λόγο κ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design