Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
18 Νοεμβρίου 2014 23:47

Transport Security Expo

Για την ασφάλεια μεταφορών ανθρώπων και αγαθών

Γράφει: Δημήτρης Σταμούλης
184b7cb84d7b456c96a0bdfbbeaa5f14 XL 6d692490

Featured | Η βιομηχανία των μεταφορών και όσοι τομείς δραστηριοποιούνται στον τομέα της ασφάλειάς τους, αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τη διεθνή έκθεση Transport Security Expo που λαμβάνει χώρα στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Ολύμπια του Λονδίνου.

Η έκθεση δίνει ιδιαίτερο βάρος στις συνθήκες ασφάλειας στους τρεις μεγάλους τομείς μεταφορών ανθρώπων και εμπορευμάτων, τις οδικές, τις αεροπορικές και τις ναυτιλιακές μεταφορές, ενώ φέτος προστέθηκαν δύο επιπλέον ενότητες, οι Μεγάλες Εκδηλώσεις και η Ασφαλής Μεταφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της έκθεσης, η παρακολούθηση των διαλέξεων και σεμιναρίων που θα διεξαχθούν κατά τις δύο ημέρες που θα διαρκέσει θα είναι δωρεάν. Η νέα μορφή της έκθεσης αποδίδεται στην προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να προωθήσει περαιτέρω την εξειδίκευση και την τεχνολογία του κλάδου των μεταφορών σε ευρύτερο κοινό.

Παγκόσμιο σημείο αναφοράς

Η Transport Security Expo έχει καταστεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για όλες τις χώρες του κόσμου που αναζητούν να συναντήσουν και να γνωρίσουν από κοντά τις βέλτιστες πρακτικές ασφαλούς μεταφοράς και μετακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Για παράδειγμα, στην περσινή διοργάνωση, αντιπροσωπεία της Λιβύης, παρά το γεγονός ότι η χώρα σπαρασσόταν από τον εμφύλιο πόλεμο, έδωσε το παρών στο Λονδίνο, θέλοντας να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ώστε να βελτιώσει την ασφάλεια στα 13 ενεργά αεροδρόμια της χώρας. Αντιπροσωπεία από τη Σαουδική Αραβία συναντήθηκε με ειδικούς των βρετανικών σιδηροδρόμων προκειμένου να συζητήσουν τις νέες εξελίξεις σε σχέση με τα νέα προγράμματα επενδύσεων σε σιδηρόδρομους της χώρας, ενώ αποστολή από τη Μαλαισία πλαισίωσε το εργαστήριο Cyber Workshops προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη ενημέρωση για όλες τις νέες εξελίξεις στην κυβερνοασφάλεια.

Φέτος, ο Αυστραλός υπουργός Μεταφορών Paul Retter θα βρεθεί στην έκθεση του Λονδίνου και πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση VIP Airport Programme, ενώ θα συναντηθεί με 50 ανώτερους υπαλλήλους του υπουργείου Μεταφορών της Βρετανίας και 30 αντιπροσώπους της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών (British Transport Police). Στην ίδια συζήτηση θα λάβουν μέρος και 22 άλλα κράτη με δικούς τους απεσταλμένους αντιπροσώπους.

Ελεύθερη είσοδος

Ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Peter Jones, σχολιάζοντας την ελεύθερη είσοδο στην φετινή διοργάνωση, εξήγησε σχετικά: «Ως διοργανωτές, δουλειά μας δεν είναι μόνο να φέρνουμε σε επαφή και επικοινωνία συνέδρους, επισκέπτες και εκθέτες, αλλά, επίσης, να υποστηρίζουμε και να εκπαιδεύουμε τη βιομηχανία. Συνεργαζόμαστε στενότερα από ποτέ με το υπουργείο Εσωτερικών και τον βρετανικό οργανισμό εμπορίου και επενδύσεων UKTI , με στόχο να παρουσιάσουμε τη Βρετανία ως το «χρυσό» πρότυπο για την ασφάλεια των μεταφορών. Ο αριθμός ρεκόρ των ανώτερων διεθνών αντιπροσώπων από όλο τον κόσμο, που αναζητούν να μάθουν και να αγοράσουν τα τελευταία προϊόντα και υπηρεσίες μας στον τομέα της ασφαλούς μεταφοράς, αποδεικνύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξουμε τη διοργάνωση σε όλους τους επισκέπτες».

Στο πλαίσιο της Transport Security Expo θα παρουσιάσουν εισηγήσεις από περίπου 75 από τους πιο διάσημους και έγκριτους ομιλητές και ειδικούς του χώρου, ενώ επιπλέον θα υπάρξουν εκθέματα, εργαστήρια, live demos, γωνιές καινοτομίας και πολλά ακόμα, όλα με δωρεάν πρόσβαση.

Η Τransport Security Expo έχει καταξιωθεί ως μια σημαντική παγκόσμια έκθεση και συνέδριο, όπου οι κατασκευαστές προϊόντων ασφάλειας, οι ειδικοί της αναβάθμισης συστημάτων και ολοκληρωμένων λύσεων (systems integrators), και οι εταιρείες διανομής, επικοινωνούν σε ένα μοναδικά εστιασμένο εκθεσιακό περιβάλλον, με τους αγοραστές της ασφάλειας και τους φορείς χάραξης πολιτικής, όσον αφορά τις αεροπορικές, θαλάσσιες, σιδηροδρομικές και εμπορικές μεταφορές.

Συμμετοχές από 90 χώρες

Η Transport Security Expo του 2013 ήταν η πιο εντυπωσιακή μέχρι σήμερα, σπάζοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ με 3.866 συνολικά συμμετέχοντες, από 88 χώρες. Η Transport Security Expo 2014 αναμένεται να ανεβάσει κι άλλο τα στάνταρτ, καθώς αναμένονται πάνω από 4.500 επισκέπτες και 150 εκθέτες.

Την έκθεση θα τιμήσει με την παρουσία τους ο επικεφαλής του επιτελείου του Βρετανικού Ναυτικού, βετεράνος ναύαρχος Lord West, o Stephen Phipson από την Υπηρεσία για την Εσωτερική Ασφάλεια και την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (OSCT) και ο Rob Coleman, διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εφαρμοσμένης Επιστήμης και Τεχνολογίας (CAST).

Οι επιμέρους τομείς που εκπροσωπούνται και συμμετέχουν στην έκθεση είναι: έλεγχος πρόσβασης, βιομετρικών χαρακτηριστικών και SmartID, αεροπορική ασφάλεια, συστήματα σάρωσης σε cargo και κοντέινερ, συστήματα CCTV, επικοινωνία και επιτήρηση, σάρωση αποσκευών και επιβατών, προϊόντα περιμετρικής ασφάλειας και ελέγχου εισόδου, ασφάλεια πλοίων, συστήματα αναβάθμισης κ.ά.

Όσον αφορά τους επισκέπτες, η έκθεση απευθύνεται σε επαγγελματίες από το χώρο των βασικών προμηθευτών, επαγγελματιών προμηθευτών και εμπόρων στους τομείς ασφάλειας, μεταφορών, logistics, αποθήκευσης και cargo security.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...