Skip to main content
DIGITAL TV 183
securityreport e mag odhgos 2021
18 Δεκεμβρίου 2014 13:37

Η πρώτη ελληνική Κινητή Πύλη Ελέγχου

Πολυμορφικό πολυσύστημα ασφαλείας από Glassart και e-arion

Γράφει: Δημήτρης Σταμούλης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252Fd32703e4d6167ce27e1a9881230505a2 XL

Εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους καλεσμένους και εκπροσώπους του Τύπου η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Κινητής Πύλης Ελέγχου που έγινε στις 18 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Glassart. Πρόκειται για ένα πολυμορφικό πολυσύστημα ασφαλείας που είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης δύο σημαντικών..Εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους καλεσμένους και εκπροσώπους του Τύπου η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Κινητής Πύλης Ελέγχου που έγινε στις 18 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Glassart. Πρόκειται για ένα πολυμορφικό πολυσύστημα ασφαλείας που είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης δύο σημαντικών ελληνικών εταιρειών, των e-arion και Glassart.

Η e-arion ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται από το 1992, στο χώρο της μελέτης, εγκατάστασης και συντήρησης ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων ασφαλείας για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες. Η Glassart, από το 1980, είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία στα πολυσυστήματα στέγασης και αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα της, καθώς έχει τη δυνατότητα σχεδιασμού και παραγωγής εξειδικευμένων εφαρμογών καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα στεγαστικών αναγκών.

Την αναλυτική και άκρως παραστατική παρουσίαση έκανε ο κ. Δημήτρης Ταγκαλάκης, πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας e-arion. Με τους ανθρώπους της εταιρείας να «αποκαλύπτουν» σιγά – σιγά όλες τις δυνατότητες και τον εξοπλισμό της πρώτης ελληνικής κατασκευής Κινητής Πύλης Ελέγχου, ο κ. Ταγκαλάκης ξενάγησε τους καλεσμένους της στο πώς λειτουργεί αυτή η Πύλη, τι πλεονεκτήματα παρουσιάζει, ποιες είναι οι σημαντικές και πολυάριθμες εφαρμογές της, αποδεικνύοντας ότι η τεχνογνωσία και η φαντασία όταν συνδυάζονται αποτελεσματικά, μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, και μάλιστα δια ελληνικού χειρός…

Αυτόνομη και πολυμορφική

Η Κινητή Πύλη Ελέγχου των Glassart και e-arion αποτελεί μια αυτόνομη πολυμορφική κατασκευή που εύκολα μεταφέρεται με ρυμουλκούμενο τρέιλερ ή ανυψωτικό μηχάνημα. Στην περίπτωση που θα διατεθεί για τον έλεγχο επιβατών πλοίων, όπως το συγκεκριμένο έκθεμα, που προορίζεται να λειτουργήσει στην Κρήτη, υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης σε σημείο πλησίον της κλίμακας στο χώρο παραβολής του πλοίου ή όπου αλλού κρίνεται αναγκαίο, για τον έλεγχο των επιβατών – αποσκευών.

Με τοποθέτηση μεταφερόμενων κιγκλιδωμάτων, το προσωπικό ασφαλείας ελέγχει επιλεκτικά τους διερχόμενους σε ποσοστό αναλόγως του επιπέδου ασφαλείας που εφαρμόζεται.

Πρόσβαση και σε ΑΜΕΑ

Η Μονάδα είναι γρήγορης ανάπτυξης, αμέσου διαθεσιμότητας, πολλαπλών εφαρμογών, τύπου τρέιλερ, και διαθέτει δύο άξονες, με επαρκή αριθμό ελαστικών καθώς και εφεδρικό τροχό. Ο ρυμός έλξης καταλήγει σε σύνδεσμο τύπου δακτυλίου για την προσαρμογή του σε οχήματα που το ρυμουλκούν.

Διαθέτει σύστημα πέδησης σε όλους τους τροχούς που λειτουργεί με αδράνεια καθώς και πέδη στάθμευσης. Επίσης, διαθέτει εξωτερικό φωτισμό σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με κατάλληλο επταπολικό ρευματολήπτη για τη σύνδεσή του στο όχημα που το ρυμουλκεί.

Επιπλέον, διαθέτει ειδική υδραυλική ανάρτηση, ώστε με τη βοήθεια ηλεκτρικής αντλίας το αμάξωμα της Μονάδας να επικάθεται στο έδαφος. Έτσι εξασφαλίζεται μικρό ύψος δαπέδου σε σχέση με το έδαφος για την εύκολη πρόσβαση των επιβατών και των ΑΜΕΑ. Η επιφάνεια του δαπέδου της Μονάδας δεν υπερβαίνει τα 20 εκατοστά από το έδαφος, ώστε να προσφέρει την ελάχιστη κλήση στις ανοιγόμενες ράμπες.

Διαθέτει δυο ανακλυνόμενες ράμπες ανόδου – πρόσβασης. Με το άνοιγμα των ραμπών, διασφαλίζεται η πρόσβαση διαμέσου των οργάνων ελέγχου σε δύο διακριτές ροές (ελεγχόμενη – ελεύθερη). Οι ανοιγόμενες ράμπες καθώς και το δάπεδο του οικίσκου διαθέτουν κατάλληλη αντιολισθητική επίστρωση για την ασφάλεια των επιβατών. Το εξωτερικό μήκος είναι 7 μέτρα ενώ το εξωτερικό πλάτος είναι 2,6 μέτρα. Επιπλέον, η Μονάδα είναι εξοπλισμένη με αυτόματα πλευρικά ρολά ασφαλείας για την προστασία των μηχανημάτων.

Τέντες και πλατφόρμα οροφής

Η Μονάδα διαθέτει πτυσσόμενες τέντες από τον ήλιο ή τη βροχή, καθόλο το μήκος του ανοίγματος. Μέσω κατάλληλης πλευρικής κλίμακας, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στην πλατφόρμα της οροφής για χρήση της ως σημείο παρατήρησης του επιβατικού κοινού σε περίπτωση ανάγκης. Η οροφή του καλύπτεται με αντιολισθητική επιφάνεια και είναι πλήρως βατή και εξοπλισμένη με αναδιπλούμενα κάγκελα προστασίας.

Επίσης διαθέτει 3 ανακλινόμενους ιστούς περιμετρικού φωτισμού, ύψους 6 μέτρων, ενσωματωμένους για άμεση χρήση.

Η Μονάδα μπορεί να ρυμουλκηθεί στην περιοχή ελέγχου και να καταστεί πλήρως λειτουργική εντός ολίγων λεπτών από την τοποθέτησή της στην περιοχή εκτέλεσης ελέγχων ασφαλείας.

Τα συστήματα ελέγχου

Η Μονάδα περιλαμβάνει σύστημα έλεγχου επιβατών με μαγνητική πύλη ελέγχου μεταλλικών αντικειμένων. Η πύλη ανίχνευσης μετάλλων είναι σταθερή, ανθεκτικής κατασκευής και σύγχρονης τεχνολογίας, με 33 μεταβλητές ζώνες ανίχνευσης. Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο εισερχομένων ατόμων για την ανίχνευση μεταλλικών αντικειμένων. Η ανίχνευση εντός της πύλης επιτυγχάνεται ομοιόμορφα και ανεξάρτητα από:

· τη θέση του αντικειμένου πάνω στο ελεγχόμενο άτομο

· τη συσκευασία του

· τη μάζα και τις διαστάσεις του

· τη θέση του αντικειμένου εντός του μαγνητικού πεδίου της διόδου

· την αξονική θέση του αντικειμένου

Η πύλη ανίχνευσης μετάλλων διαθέτει σύστημα προσδιορισμού της θέσης (καθ’ ύψος) του αντικειμένου που εντοπίστηκε, η οποίος επισημαίνεται από φωτεινές ενδείξεις λυχνιών που θα υπάρχουν και ανάβουν: μόνο στην είσοδο, μόνο στην έξοδο ή και στην είσοδο και την έξοδο.

Η Μονάδα επίσης περιλαμβάνει ακτινοσκοπικό μηχάνημα θαλάμου διαστάσεων 65x50cm για τον Έλεγχο Αποσκευών. Το μηχάνημα αυτό, διαθέτει πολλαπλές πηγές ακτινοβολίας και σάρωσης ακτινών Χ, για την καλύτερη αναγνώριση υπόπτων αντικειμένων πίσω από έως και 32mm χάλυβα. Δύναται να αναγνωρίσει Οργανικά, Ανόργανα και Μείγματα μετάλλων με ακρίβεια και ταχύτητα ενώ διασφαλίζει με τον ποιο σύγχρονο τρόπο τυχόν διαρροές ακτινοβολίας. Διαθέτει σύστημα «επαγρύπνησης» του επόπτη και κρατάει στατιστικά των ελέγχων τα όποια δύναται και να αναμεταδίδει ή να εξάγει αναφορές. Διαθέτει τέλος και την απαραίτητη άδεια εισαγωγής της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Αναγγελίες

Η Κινητή Πύλη Ελέγχου διαθέτει επίσης και λειτουργία αναγγελιών:

Οπτικές Αναγγελίες κυλιόμενου μηνύματος, ευανάγνωστο σε πλήρη ηλιοφάνεια, μίας έως πέντε γραμμών, κίτρινου χρώματος με 256 αποχρώσεις, απόλυτα στεγανού με δυνατότητα προγραμματισμού κειμένου και σχεδίων.

Οπτικές Αναγγελίες Πολυμέσων εντός του οικίσκου με δυνατότητα καταγραφής και προβολής εικόνων, κειμένων, video καθώς και ενημέρωσής του, μέσω δικτύου από διάφορες πηγές πληροφοριών, καιρού, ειδήσεων και άλλων στοιχείων.

Ηχητικές Αναγγελίες είτε προεγγεγραμμένες είτε με ζωντανή αναμετάδοση με εμβέλεια κάλυψης έως και 200 μέτρα.

Wi-Fi, κάμερες και συναγερμός

Η Κινητή Πύλη Ελέγχου των εταιρειών e-arion και Glassart διαθέτει και πολλές άλλες δυνατότητες που την καθιστούν μοναδική στην αγορά. Μπορεί να φωτίσει τον περιβάλλοντα χώρο όπου διενεργούνται οι έλεγχοι, ενώ διαθέτει και φωτισμό στο εσωτερικό της Μονάδας.

Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο, μέσω Wi-Fi hotspot, προκειμένου να μπορούν να συνδεθούν οι φύλακες αλλά και το κοινό πλησίον της Μονάδας. Διαθέτει επίσης, κεραία διασύνδεσης των συστημάτων της Κινητής Μονάδας με απομακρυσμένο Κέντρο Ελέγχου μέσω Wi-Fi link, GSM ή και δυνατότητα τοποθέτησης δορυφορικής κεραίας διασύνδεσης.

Το τοπικό κέντρο ελέγχου της Μονάδας είναι πλήρως εξοπλισμένο με κατάλληλες θέσεις εργασίας, φωριαμό ασφαλείας και οθόνες για το ακτινοσκοπικό μηχάνημα, τις κάμερες καταγραφής και το σύστημα οπτικών αναγγελιών. Δεν απουσιάζει ούτε και το σύστημα κλιματισμού, το οποίο διασφαλίζει ελεγχόμενη θερμοκρασία εντός του κέντρου.

Υπάρχει ενεργειακή αυτονομία μέσω αθόρυβης γεννήτριας τροφοδοσίας ή επίσης επιλογή διασύνδεσης με εξωτερική πηγή τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος.

Από μια Κινητή Πύλη Ελέγχου υψηλών προδιαγραφών δε θα μπορούσε να λείπει και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης με περιμετρικές και εσωτερικές κάμερες οι οποίες αναμεταδίδουν και καταγράφουν οποιαδήποτε κίνηση γύρω ή μέσα στην μονάδα. Επίσης η Μονάδα είναι εξοπλισμένη και με σύστημα συναγερμού για τις ώρες που είναι εκτός λειτουργίας ή για κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο φύλακας μπορεί να ενδοεπικοινωνεί με τον επόπτη εντός του Κέντρου ώστε να διευκολύνεται η ομαλή και γρήγορη διεξαγωγή των ελέγχων, ενώ υπάρχει και σύστημα σιωπηλής ειδοποίησης επόπτη – φύλακα, ώστε να διευκολύνεται η διακριτική διεξαγωγή των ελέγχων.

Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα:

– Προσθήκης μονάδας ανίχνευσης ραδιενεργών ουσιών

– Προσθήκης μονάδας καταμέτρησης επιβατών και αποσκευών

– Προσθήκης συστήματος ελέγχου εισιτηρίων, ταξιδιωτικών εγγράφων, δακτυλικών αποτυπωμάτων και ταυτοτήτων είτε από το παράθυρο, είτε με φορητή συσκευή που διαθέτει ο Φύλακας και οι οποία επικοινωνεί με το κεντρικό σύστημα της Κινητής Μονάδας.

Διασύνδεσης με άλλα κέντρα ελέγχου για τηλεπιτήρηση και τηλε-έλεγχο όλων των λειτουργιών

Το σύστημα είναι πιστοποιημένο κατά τα συστήματα ποιότητας ISO9001, περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001, και Υγιεινής και Ασφάλειας OHSAS 18001.

Όπως τόνισε, καταλήγοντας ο κ. Ταγκαλάκης, η Κινητή Πύλη Ελέγχου διαθέτει την κατάλληλη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, υπολογιστικό υλικό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργική υποστήριξη των συστημάτων που προαναφέρθηκαν. Οι έλληνες σχεδιαστές και κατασκευαστές της Μονάδας έχουν δε προβλέψει και για μελλοντικές απαιτήσεις που τυχόν ανακύψουν στις επόμενες αναθεωρήσεις των σχεδίων ασφαλείας του Φορέα.

{gallery}1003{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
 • Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Hikvision Smart IPC κάμερες

  Hikvision Smart IPC κάμερες

  H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστο...
 • Comelit Vedo

  Comelit Vedo

  Το Vedo δεν είναι απλώς ένα σύστημα συναγερμού. Αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην τεχνολογία, στην αποτελεσματική ασφάλεια και την απλότητα στον προγραμματισμό. Η εγκατάσταση του Vedo γίνεται πολ...
 • Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνι...