Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
21 Ιανουαρίου 2015 02:00

Μπάμπης Καραμπάτσος

H Spartan Security είναι το πρώτο και ασφαλέστερο Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού

Γράφει: Αργύρης Νομικός
4c55c93b61ad68ff535629a2f86c996e XL 7f4e90a4

Ο κος Καραμπάτσος, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Spartan Security, οραματίστηκε και έφτιαξε ένα 100% ελληνικό Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού, το μακρινό 1989, όταν η ανάπτυξη της αγοράς των συστημάτων ασφαλείας ήταν ακόμη σε βρεφικά στάδια, χαράζοντας ουσιαστικά την πορεία των κέντρων λήψης σημάτων συναγερμού στη χώρα μας. Η εταιρία Spartan Security ήταν αυτή…

Ο κος Καραμπάτσος, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Spartan Security, οραματίστηκε και έφτιαξε ένα 100% ελληνικό Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού, το μακρινό 1989, όταν η ανάπτυξη της αγοράς των συστημάτων ασφαλείας ήταν ακόμη σε βρεφικά στάδια, χαράζοντας ουσιαστικά την πορεία των κέντρων λήψης σημάτων συναγερμού στη χώρα μας. Η εταιρία Spartan Security ήταν αυτή που άνοιξε την αγορά και έπεισε το ευρύ κοινό για την ανάγκη λειτουργίας ενός ΚΛΣΣ. στη χώρα μας.

Σήμερα 26 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Spartan Security, δεν χρειάζεται πλέον να πείσει κανένα. Διαθέτει ένα εξελιγμένο Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού, αλλά και Εικόνας πλέον, λειτουργεί αδιάλειπτα όλο τον χρόνο και υποστηρίζει σε όλα τα επίπεδα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ πρόσφατα άρχισε να παρέχει και υπηρεσίες φυσικής ασφάλειας.

Παρότι η ίδια λειτουργεί μόνο σε επίπεδο Β2Β και διαθέτει πελάτες χονδρικής, το όνομά της είναι πασίγνωστο στην αγορά, ακόμη και των απλών καταναλωτών, χάρη στην έντονη και σταθερή διαφήμιση που έχει προβεί μέχρι σήμερα, διευκολύνοντας έτσι τους μεταπωλητές – συνεργάτες της στην διάθεση του επώνυμου πλέον προϊόντος της.

Όπως μας εξηγεί αναλυτικά ο κος Χ. Καραμπάτσος το προϊόν της Spartan Security είναι 100% τίμιο, καθώς είναι τεχνολογικά άρτιο, ακολουθεί όλους τις σύγχρονες τάσεις ασφαλείας και το σημαντικότερο διαθέτει 35.000 ευχαριστημένους συνδρομητές και 700 ευχαριστημένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Ας γνωρίσουμε λοιπόν την Spartan Security από κοντά μέσα από την αποκλειστική συνέντευξη του κου Καραμπάτσου στο περιοδικό μας Security Report.

Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία Spartan Security και με τι στόχο;

Η Spartan Security ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1989, διαθέτοντας εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογική υποδομή, με στόχο την παροχή πάσης φύσεως υπηρεσιών 24ωρης ηλεκτρονικής ασφαλείας, επιτήρησης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνδρομητών της. Για τους σκοπούς αυτούς, διατηρεί Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού και Εικόνας λειτουργίας 24ωρου του βάσεως και όλο το χρόνο, προκειμένου να δέχεται ψηφιακά σήματα επείγουσας ανάγκης από το σύστημα που είναι εγκατεστημένο στο χώρο του συνδρομητή μέσω τηλεπικοινωνιακού φορέα.

Σε ποιους τομείς δραστηριοποιήθηκε η Spartan Security στην αρχή της ίδρυσής της;

Πρωταρχικό τόλμημα θα έλεγα, κι όχι απλά δραστηριότητα της Spartan, υπήρξε η φιλοξενία πολλών δεκάδων αρχικά κι εκατοντάδων σήμερα, αναγνωρισμένων και αξιόπιστων επιχειρήσεων ασφαλείας κάτω από την στέγη μιας 100% ελληνικής επιχείρησης. Υπό αυτές τις συνθήκες, πέραν των τεχνολογικών επενδύσεων που έγιναν αρχικά, στραφήκαμε στο εγχείρημα να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων για τις έντιμες εμπορικές προθέσεις και το ήθος μας, ώστε να μας εμπιστευτούν τους συνδρομητές τους προς ηλεκτρονική προστασία. Πιστεύω πως παρά τις πολλές αντικειμενικές δυσκολίες καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την συσπείρωση των επαγγελματιών στο 24ωρο ΚΛΣΣ. της Spartan, χάρη στην διαφάνεια και κυρίως στην εμπιστοσύνη που ενέπνευσε κι εξακολουθεί να εμπνέει, στον ευαίσθητο κλάδο της ασφάλειας. Συνοψίζοντας την απάντησή μου επισημαίνω πως κυρίαρχο μέλημα, δεν ήταν απλά η εύρυθμη λειτουργία του ΚΛΣΣ. αλλά να πείσουμε τους επαγγελματίες του κλάδου να μας εμπιστευθούν, εφόσον η Spartan το 1989 υπήρξε το πρώτο ΚΛΣΣ. που το επιχείρησε.

Πως αποφασίσατε να μπείτε σε μια τόσο δύσκολη και απαιτητική αγορά, όπως αυτή των συστημάτων ασφαλείας;

Αποτελεί γεγονός, πως το 1989 η αγορά των συστημάτων ασφαλείας έκρυβε πολλές απαιτήσεις που οφείλαμε να ικανοποιήσουμε. Πρώτη αντικειμενική δυσκολία, το απαγορευτικό κόστος του τεχνολογικού εξοπλισμού για τη λειτουργία ενός άρτιου 24ωρου ΚΛΣΣ., δεύτερη η δυσπιστία για την επιτυχία του εγχειρήματος συνεργασίας ελληνικών επιχειρήσεων προς ένα κοινό όφελος, τρίτη η έλλειψη ενημέρωσης του τελικού καταναλωτή για την αναγκαιότητα του συστήματος συναγερμού, πόσο μάλλον για την σύνδεση του με το 24ωρο το κέντρο ελέγχου και τέλος η ρητή απαγόρευση οποιουδήποτε, έστω και μικρού λάθους χειρισμού προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι φαντάζομαι απόλυτα κατανοητό, πως στο χώρο της ασφάλειας κανένα απολύτως λάθος, μικρό ή μεγάλο, δεν συγχωρείται και πρέπει να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα να γίνει. Προσωπικά θεωρώ πως η επιτυχία μας κρίθηκε ακριβώς από την επίγνωση της αγοράς και την αποφασιστικότητα που δείξαμε να κοιτάξουμε κατάματα τις αντιξοότητες, ώστε να τις αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και σοβαρότητα.

Γιατί προτιμήσατε να λειτουργήσετε την εταιρεία σας αποκλειστικά σαν ΚΛΣΣ. και όχι και σαν εμπορική – εισαγωγική εταιρεία;

Είναι μια ερώτηση που μου έχει τεθεί πολλές φορές από συνεργάτες, εκπροσώπους διεθνών εμπορικών οίκων, αλλά και από φίλους. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, εν πλήρη γνώση των πράξεών μου, επέλεξα η Spartan Security να παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας μέσω δικτύου συνεργατών, πιο απλά να παρέχει υπηρεσίες τοις χονδρικής, στους συνεργάτες της. Κατά την προσωπική μου άποψη, κάθε εμπορική επιχείρηση που προμηθεύει στη χονδρική και δίνει βαρύτητα στην ποιότητα των προϊόντων της, οφείλει να επιλέξει αν θα κινηθεί στο χώρο των υπηρεσιών ή στο χώρο των εμπορευμάτων. Ζούμε στην Ελλάδα και η κάθετη παραγωγή απαιτεί τεράστιες επενδύσεις και πολυάριθμο ανθρώπινο δυναμικό, συνεπώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να είναι πετυχημένη μια προσπάθεια πολλαπλών ρόλων, ιδίως στις μέρες της ύφεσης, χωρίς εξωγενή οικονομική βοήθεια. Προσωπικά, υποστηρίζω με κάθε τρόπο την εξειδίκευση για όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα στο τελικό προϊόν, υπηρεσία ή εμπόρευμα, ό,τι κάθε επαγγελματίας επιλέξει. Συγκεκριμένα για το δικό μας χώρο, παρατηρώ στις κινήσεις των συναδέλφων μου πως δοκιμάζουν τα πάντα με σκοπό το κέρδος, με εξαιρετικά αμφίβολα ωστόσο αποτελέσματα, όχι μόνο για τη δική τους τσέπη, που αυτή σε τελική ανάλυση πλήττεται, αλλά κυρίως για την διασφάλιση του τελικού καταναλωτή…. Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος, όλο και περισσότεροι ΚΛΣΣ. που φιλοξενούσαν εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας, υιοθετώντας το μοντέλο που η Spartan πρώτη ξεκίνησε, επέλεξαν εν μέσω κρίσης, να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους σαν εισαγωγικές επιχειρήσεις, προκειμένου: αφενός να αυξήσουν τον τζίρο τους και αφετέρου να αξιοποιήσουν το δίκτυο συνεργατών που ήδη έχουν, ως υποψήφιους εν δυνάμει πελάτες. Από την άλλη, μακροχρόνιες εισαγωγικές επιχειρήσεις, για τους ίδιους λόγους, «στήνουν» και ένα ΚΛΣΣ. στις εγκαταστάσεις τους, αξιοποιώντας τους δικούς τους πελάτες ως μελλοντικούς συνεργάτες του ΚΛΣΣ. Και για τις δύο αυτές περιπτώσεις κατά τη γνώμη μου, τα αποτελέσματα είναι ολέθρια για τον συνδρομητή, γιατί ένα ΚΛΣΣ. χρειάζεται συνεχή επίβλεψη, επενδύσεις, εξειδίκευση κι εναρμόνιση με τη σύγχρονη ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία. Παράλληλα, τα μεγάλα ανοίγματα προς άγνωστες κατευθύνσεις, σε εποχές που όλα κρίνονται από την ευρωστία των επιχειρήσεων, εκτός από ασύμφορα είναι και επικίνδυνα.

Σε ποιους τομείς έχει βελτιωθεί η Spartan Security από την αρχή της ίδρυσής της;

Η εμπειρία από μόνη της, ωθεί στην καλύτερη εξέλιξη των πραγμάτων, πόσο μάλλον όταν υπάρχει ομαδικότητα, θέληση, μεράκι, διάθεση για εξέλιξη και η διοίκηση δεν φοβάται να κάνει επενδύσεις παραβλέποντας τα υψηλά κόστη. Εμείς στην Spartan είμαστε μια εξαιρετική δεμένη κι εκπαιδευμένη ομάδα που δεν φοβόμαστε τις αλλαγές κάθε είδους. Αυτά νομίζω τα στοιχεία μας έχουν εδραιώσει ως έναν από τους μακροβιότερους, ισχυρότερους και πιο καταξιωμένους παρόχους ηλεκτρονικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών μας εξάλλου, είναι αλληλένδετα συνδεδεμένη με τις σύγχρονες ραγδαίες μεταβολές στις τηλεπικοινωνίες και στις δυνατότητες του τεχνολογικού εξοπλισμού που εξελίσσεται καταιγιστικά. Εμείς από τη μεριά μας, δεν αφήνουμε ούτε ένα εργαλείο εξέλιξης να πάει χαμένο και κάτω από αυτές τις συνθήκες έχουμε πολλές πρωτιές, ακόμα και αποκλειστικότητες στις εγκαταστάσεις μας, που αντικατοπτρίζεται στις υπηρεσίες μας. Δεν νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αναφερθώ διεξοδικά σε κάθε έναν τομέα βελτίωσης της Spartan, ωστόσο ενδεικτικά υπογραμμίζω το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών δύο διαφορετικών οδεύσεων που διαθέτει το ΚΛΣΣ. κατά αποκλειστικότητα, την χρήση της καινοτόμου υπηρεσίας Border Gateway Protocol (BGP), με την οποία δρομολογούνται τα πακέτα data μέσω του δικτύου οπτικών ινών, από δύο διαφορετικούς παρόχους , η συστοιχία Cluster μέσω ISM BLADE CENTER, κ.ά. Θεωρώ πως ο κύριος τομέας που θέτει σε υπεροχή την Spartan, είναι η βαρύτητα που δίνεται στο κομμάτι της μεγιστοποίησης της ασφάλειας. Στρατηγική επιλογή και αποκλειστικότητά μας για την απόλυτη ασφάλεια των εγκαταστάσεων μας, ακόμα και σε κρίσιμες καταστάσεις, «τα πάντα διπλά».

Ποια είναι πιστεύετε τα σημαντικότερα βήματα-σταθμοί που έχει κάνει σήμερα η Spartan;

Για μένα ορόσημο για την εξελικτική πορεία της Spartan αποτελεί η μετεγκατάσταση όλων εξολοκλήρου των τμημάτων της στα ιδιόκτητα γραφεία της, σε τετραώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας το 2002. Επιπλέον σταθμός στην ανάπτυξη, αποτέλεσε η δημιουργία εξειδικευμένου τμήματος μηχανογράφησης προσανατολισμένου σε εξειδικευμένες παροχές ΚΛΣΣ. που στελεχώνεται από νέα γενιά αξιόλογων αναλυτών και προγραμματιστών, προϊόν αυτού του τμήματος ένα νέο αποκλειστικό ERP που εκσυγχρονίζει τον τρόπο λειτουργίας, με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας και του επαγγελματισμού μας. Ένα αξιόλογο βήμα εκσυγχρονισμού ολοκληρώθηκε με την εισαγωγής της προηγμένης διαδικασίας είσπραξης των συνδρομών μέσω ταχυπληρωμής, σε συνεργασία με το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ, η εισπρακτική μας ομάδα, μέσω ενός υπερσύγχρονου μηχανισμού διαχείρησης, δίνει την δυνατότητα στους συνδρομητές να λαμβάνουν ταχυδρομικά ειδοποιητήριο έντυπο ταχυπληρωμής ή e-bill. να πληρώνουν μέσω ΕΛΤΑ. ή όλων των τραπεζών ή ηλεκτρονικά on-line ή με πάγια εντολή ή με πιστωτική κάρτα, να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τα παραστατικά τους e-invoice και όλα αυτά με αυτόματες διαδικασίες χρέωσης, πίστωσης και τιμολόγησης, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα ανθρώπινου λάθους. Τέλος, συμπληρωματική αλλά απαιτούμενη, μετά την ανάπτυξη και το μέγεθος της Spartan Security, κρίνω την δημιουργία του τμήματος ανάπτυξης και σχεδιασμού Marketing με στόχο την ενίσχυση του brandname μας, προωθώντας τις υπηρεσίες μας στο ευρύ κοινό και δίνοντας ένα ισχυρό εργαλείο πώλησης στα χέρια των συνεργατών μας.

Τι υπηρεσίες παρέχει σήμερα το ΚΛΣΣ. της Spartan Security;

Οι υπηρεσίες μας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Η πρώτη αφορά αποκλειστικές υπηρεσίες στους συνεργάτες μας προς έλεγχο/διαχείριση και οργάνωση των συνδρομητών τους. Πιο συγκεκριμένα, μέσω μιας εξειδικευμένης Web εφαρμογής, που παρέχεται μόνο σε εγκαταστάτες και τεχνικούς ασφαλείας, ο συνεργάτης μας άμεσα και με ασφάλεια, πέραν της παραδοσιακής καθημερινής ψηφιακής ενημέρωσης, μπορεί να επιλέξει να αναζητήσει όσες πληροφορίες επιθυμεί για τους συνδρομητές του σε πραγματικό χρόνο. Η χρήση του Voyager είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μιας σύγχρονης on–line επιχείρησης, εφ’ όσον προσφέρει έναν άμεσο τρόπο επικοινωνίας και διαχείρισης των πληροφοριών. Επιπλέον, για τους συνεργάτες μας παρέχεται υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για την επίλυση οποιουδήποτε τεχνικού θέματος, προγραμματισμός συστημάτων, τηλεπικοινωνιακά θέματα download-upload. Η δεύτερη κατηγορία παροχής υπηρεσιών αφορά τους συνδρομητές. Σε αυτό το σημείο δεν θέλω να κουράσω με αναλυτική περιγραφή κάθε υπηρεσίας, έτσι ενδεικτικά αναφέρω πως το ΚΛΣΣ. θα ενημερώνει τους συνδρομητές, τις αρμόδιες Αρχές ή οποιαδήποτε άλλο τηλέφωνο της έχει δοθεί προς ενημέρωση, σε κάθε περίπτωση που ληφθεί σήμα: διάρρηξης, πυρκαγιάς, προσωπικής απειλής, ιατρικής ανάγκης, πτώση μπαταρίας του συστήματος, διακοπή ρεύματος και δοκιμή ή αυτόματο έλεγχο του συστήματος. Πέραν όμως των βασικών, διατίθενται και πρόσθετες υπηρεσίες όπως: υπηρεσία ελέγχου ωραρίου, υπηρεσία ενημέρωσης συνδρομητών με SMS. κ.ά. Μια επιπλέον παροχή, αποτελεί η υπηρεσία GPRS που δίνει τη δυνατότητα σε χώρους που δεν έχουν σταθερή τηλεφωνία να συνδεθούν ασύρματα με το ΚΛΣΣ. μέσω της χρήσης κάρτας SIM κινητής τηλεφωνίας. Μία άλλη εξειδικευμένη υπηρεσία αποτελεί η υπηρεσία κέντρου λήψης εικόνας για άμεση οπτικοποίηση του χώρου, σε περίπτωση παραβίασης, όλο το 24ωρο, σημαντικότατο επίτευγμα της Spartan στην ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Που πιστεύετε ότι υπερτερεί τεχνικά το ΚΛΣΣ. της Spartan Security;

Δίχως καμία απολύτως εγωιστική διάθεση αλλά απαντώντας σας ευθέως και έντιμα, πιστεύω πως δεν υπάρχει σήμερα καμία απολύτως σύγκριση του ΚΛΣΣ. της Spartan Security με οποιοδήποτε άλλο ΚΛΣΣ. στην ελληνική αγορά σε τεχνικό επίπεδο και εξοπλισμό. Έχω πλήρη κι ολοκληρωμένη γνώση για τις εξελίξεις του ανταγωνισμού, εφόσον οι συνεργάτες μας παλιοί και νεότεροι μου μεταφέρουν με ακρίβεια ό,τι νεότερο συμβεί. Έχω μάλιστα την πολυτέλεια, λόγω του μεγάλου αριθμού συνεργατών, να διασταυρώνω τα λεγόμενά τους σε σχέση με τη χρήση νέων τεχνολογιών των άλλων ΚΛΣΣ. Για όλους τους παραπάνω λόγους, καταλήγω πως δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα σύγκρισης σε τεχνικό επίπεδο, ώστε να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Είμαι σίγουρος πως μέσα από αυτή τη συνέντευξη με όσα είπαμε ήδη, πόσο μάλλον με όσα ακολουθούν για να ολοκληρώσουμε, θα δοθεί η απάντηση στα σημεία που υπερτερεί η Spartan, χωρίς να γίνω κουραστικός.

Παρατηρούμε μια συνεχή επένδυση στο ΚΛΣΣ. και ειδικά στις νέες τεχνολογίες. Πόσο πιστεύετε σε αυτές και πόσο σας είναι χρήσιμες στο να κάνετε καλύτερα «δουλειά σας»

Ας μην γελιόμαστε, η παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής ασφάλειας όσο και αν εθελοτυφλούν μερικοί, ανήκει στις επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, και έτσι ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίζεται. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη για ένα σύγχρονο ΚΛΣΣ, όχι μόνο η συνεχής οικονομική επένδυση στις νέες τεχνολογίες, αλλά η πλήρης ενσωμάτωση της τεχνολογίας, της πληροφορίας και της επικοινωνίας. Χρέος μας είναι να ερευνάμε αδιάκοπα την πιθανότητα διεύρυνσης των υπηρεσιών μας και τη δημιουργία νέων τμημάτων υψηλής τεχνολογίας προσανατολισμένο σε εξειδικευμένες παροχές ΚΛΣΣ. Οι επενδύσεις μας εξάλλου, δηλώνουν την συνεχή ανάπτυξη και τη δυναμικότητά μας και σφραγίζουν τη δέσμευση για τη διαρκή βελτίωση των παροχών μας. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε άλλη διάσταση στο χώρο της ασφάλειας και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και νέες συνεργασίες, διευρύνοντας έτσι την εταιρική μας οικογένεια. Οι συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες όλων των στελεχών και του προσωπικού της Spartan, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις που ήδη υλοποιήσαμε και σε αυτές που σχεδιάζουμε για το μέλλον, συμβάλουν καθοριστικά όχι μόνο στη δική μας ανάπτυξη αλλά και σ’ αυτή όλου του κλάδου.

Σε τι βαθμό υποστηρίζει το ΚΛΣΣ. της Spartan Security, τα κέντρα συναγερμού (πίνακες) τις αγοράς;

Το ΚΛΣΣ. της Spartan Security υποστηρίζει όλες ανεξαιρέτως τις κεντρικές μονάδες συναγερμού της διεθνούς αγοράς.

Πως υποστηρίζετε την υπηρεσία σας μετά την πώληση. Τι δυνατότητες τεχνικής υποστήριξης διαθέτετε;

Μετά την πώληση και την ένταξη κάθε νέου συνεργάτη στο δυναμικό της Spartan, παρέχουμε την δυνατότητα να έρθει σε επαφή μαζί μας, όποτε επιθυμήσει και με βάση τις ανάγκες και την εμπειρία του, να συμβάλλει στην επεκτασιμότητα του ERP για την απόλυτη κάλυψη των προσωπικών αναγκών του. Μονό η Spartan δίνει αυτή τη δυνατότητα στους συνεργάτες της εφόσον διαθέτει δικό της αυτόνομο τμήμα μηχανογράφησης. Με τον τρόπο αυτό είμαστε σε θέση να καλύψουμε ακόμα και τον πιο περίπλοκο πελάτη άμεσα, χωρίς κόστος και με συνέπεια. Όπως είπαμε πριν, μια από τις βασικές υπηρεσίες στους συνεργάτες μας, αποτελεί η ύπαρξη τεχνικού τμήματος προσανατολισμένου στην άμεση και διαρκή τεχνική τηλεφωνική και απομακρυσμένη υποστήριξη. Επιπλέον στο Voyager υπάρχουν καταχωρημένες οι φόρμες προγραμματισμού των πιο δημοφιλών εμπορικών οίκων της παγκόσμιας αγοράς, προς on-line ανεύρεση ακόμα κι από το κινητό τηλέφωνο του συνεργάτη, για άμεση αξιοποίηση. Πέραν αυτών, διαθέτουμε τεχνικά συνεργεία κι επανδρωμένα ιδιωτικά οχήματα έτσι ώστε σε περιπτώσεις όπου κάποιος συνεργάτης μας έχει ανάγκη επιπλέον τεχνικής βοήθειας για έργα κύρους και υψηλών απαιτήσεων ή απλά όταν δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει έναν συνδρομητή του λόγω προσωπικού κωλύματος, αναλαμβάνουμε εμείς, μετά από δική του εξουσιοδότηση και έγκριση ασφαλώς, την άμεση εξυπηρέτηση των συνδρομητών. Εμείς στη Spartan Security έχουμε φροντίσει τα πάντα και δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο την καλή μας φήμη, αλλά και την υστεροφημία, τόσο για εμάς, όσο και για τους συνεργάτες μας, που 26 χρόνια εμπιστεύονται την Spartan ως το δικό τους 24ωρο κέντρο.

Πόσους ενεργούς συνδρομητές έχει σήμερα το ΚΛΣΣ. της Spartan Security;

Το σημερινό πελατολόγιο ανέρχεται στους 35.000 περίπου συνδρομητές και στους 700 συνεργάτες-εγκαταστάτες-τεχνικούς υπεύθυνους συστημάτων ασφαλείας πανελλαδικά.

Επηρεάστηκε η εταιρεία σας από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και αν ναι σε τι ενέργειες προβήκατε για να την αντιμετωπίσετε;

Αναμφίβολα η ύφεση δεν εξαίρεσε την Spartan από το πέρασμά της. Για εμάς, η βασικότερη αιτία οικονομικής απώλειας, δεν ήταν ο τελικός συνδρομητής, αλλά κάποιοι συνεργάτες οι οποίοι θεωρώντας πολυτέλεια την συνεργασία τους με την Spartan, εφόσον στην αγορά έβρισκαν φθηνότερες τιμές, ξεκίνησαν νέες συνδέσεις με αλλά ΚΛΣΣ. αποσκοπώντας απλά και μόνο στη φθηνότερη τιμή. Από την πλευρά μας, μείναμε σταθεροί στην αρχή μας για ποιοτικές ασφαλείς υπηρεσίες, χωρίς συμβιβασμούς, δεν μπήκαμε στο χορό των σπασμωδικών εκπτώσεων γιατί κάτι τέτοιο θα μείωνε το αίσθημα του δικαίου, την αξιοπιστία, το κύρος και κυρίως τη διάθεσή μας για όλο και περισσότερες επενδύσεις και ακόμη καλύτερες παροχές. Τελικά η πολιτική μας αυτή σήμερα δείχνει να μας δικαιώνει, γιατί στην πορεία διαπιστώσαμε πως ο τελικός συνδρομητής στις μέρες μας, είναι απόλυτα ενημερωμένος για τις εξελίξεις στο χώρο της ασφάλειας και διεκδικεί το καλύτερο, έχοντας κρίση για το τι αποτελεί πραγματική λύση για την ασφάλεια του και τι απλά του δημιουργεί ψευδαίσθηση ασφαλείας. Ωστόσο, για να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, 7 στις 10 επιχειρήσεις και καταστήματα έκλεισαν τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι αναμενόμενο, ένα μεγάλο μέρος των εταιρικών μας συνδρομητών να συρρικνώνεται. Για τον λόγο αυτό φρόντισα προσωπικά μια ορθότερη οικονομική διαχείριση, με γνώμονα όμως όχι το κόστος, αλλά την ποιότητα των δαπανών μας. Για παράδειγμα, επενδύσαμε σε νέο στόλο οχημάτων με πετρέλαιο κίνησης, εκπαιδεύσαμε καλύτερα το προσωπικό για γρηγορότερη παραγωγή χωρίς να προβούμε σε καμία απολύτως μείωση προσωπικού στο ΚΛΣΣ., αντιθέτως αυξάνοντάς το ανοίξαμε νέους κύκλους εργασίας στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, διαπραγματευτήκαμε πιο συμφέρουσες οικονομικές συμφωνίες με τους τηλεπικοινωνιακούς μας παρόχους που αποτελεί ένα μεγάλο πάγιο για τα έξοδά μας, προσπαθήσαμε και πετύχαμε να μειώσουμε τα λογιστικά υπόλοιπα των συνεργατών/πελατών μας, έστω κι αν το τίμημα ήταν να χάσουμε κάποιους από αυτούς που είχαν μακροχρόνιες οικονομικές εκκρεμότητες και τέλος σε μια ομαδική προσπάθεια καταφέραμε να αυξήσουμε κι άλλο το δίκτυο συνεργατών μας, κυρίως στην εκτός Αττικής Ελλάδα, ώστε να ισοσκελιστεί η απώλεια που είχαμε εξαιτίας της κρίσης.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η υπηρεσία ΚΛΣΣ. που παρέχει η εταιρία σας, είναι μια από τις καλύτερες της αγοράς. Ο λαός μας λέει πως το καλό πληρώνεται. Τελικά, είναι ακριβή η υπηρεσία σας σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Η υπηρεσία μας, σε σχέση με αυτή του ανταγωνισμού είναι πολύ φθηνή, συγκρινόμενη με την ποιότητά της. Η παρατεταμένη κρίση, που πριν αναλύσαμε, αλλοίωσε εξαιρετικά την ποιότητα υπηρεσιών του ανταγωνισμού τα τελευταία χρόνια, όπου υπέκυψε στις πιέσεις για μείωση των τιμών, σε βάρος της ποιότητας που παρέχει, κι αυτό το λέω με κάθε αίσθημα ευθύνης. Εμείς στη Spartan, έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα από την αρχή της γέννησής του, χρόνια πριν, επικοινωνήσαμε προς κάθε κατεύθυνση την πάγια θέση μας για ποιοτικές υπηρεσίες ασφαλείας, γιατί ασφάλεια και εκπτώσεις στην ποιότητα δεν είναι ταυτόσημοι όροι. Τελικά, έχοντας κρατήσει σταθερές τις τιμές μας, εδώ και 10 χρόνια κι ενώ ο ανταγωνισμός έχει προβεί σε άτακτες εκπτώσεις προς διατήρηση πελατολογίου ή άγρα νέου, εμείς στην Spartan συνεχίζουμε τις «προ-κρίσης» επενδύσεις, σε τεχνολογία και έμψυχο δυναμικό και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να νιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι γι’ αυτήν μας την επιλογή. Μια μικρή μείωση της τιμής στην ετήσια συνδρομή, (στην ουσία, και για να μιλάμε με αριθμούς, δεν υπερβαίνει τα 25€ σε ετήσια βάση σε σχέση με τον ανταγωνισμό), στην τελική τιμή του συνδρομητή, μπορεί να είναι μια στιγμιαία ανακούφιση, αλλά πλήττει σοβαρά το κύρος και την ποιότητα στην υπηρεσία των ΚΛΣΣ. που επιλέγουν αυτή την τακτική. Ως εκ τούτου, για να καταλήξω, ο λόγος για τον οποίο συνδέεται κανείς σε ένα ΚΛΣΣ., είναι η ασφάλειά του, και σαφώς η ασφάλεια είναι ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη. Οποιαδήποτε έκπτωση στις υπηρεσίες της ασφάλειας, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική, γιατί δυστυχώς ένα ΚΛΣΣ. ίσως το χρειαστεί ο συνδρομητής μόνο μία φορά σε χρονιά σύνδεσης, αλλά αυτή να είναι καθοριστική για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του. Από την πλευρά μου έχω καταλήξει να ενθαρρύνω τον καταναλωτή να προτιμήσει να απέχει εντελώς από έναν συνδρομητικό πρόγραμμα 24ωρης ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ώστε να περικόψει τα πάγιά του έξοδα με ουσιαστικό όφελος, παρά να εφησυχαστεί σε μια χαμηλότερη τιμή με πλημμελείς υπηρεσίες. Η οποιαδήποτε υπηρεσία, δεν είναι προϊόν στο ράφι για να συγκρίνεται βάσει τεχνικών προδιαγραφών και μοντέλου με απόλυτη ακρίβεια, είναι κάτι άυλο και μόνο όταν την χρειαστεί κανείς μπορεί να αναγνωρίσει την αξία της. Ας μην κρυβόμαστε, η Spartan διαμορφώνει τις τιμές της αγοράς με λογική, συνέπεια και επίγνωση της οικονομικής κατάστασης και κάποιοι απλά επιλέγουν να προσφέρουν μια έκπτωση μόνο για να είναι ανταγωνιστικοί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Πρόσφατα ανακοινώσατε την επέκταση των υπηρεσιών της εταιρείας σας και στο χώρο της φυσικής προστασίας. Πόσο έτοιμοι είστε να προσφέρετε αυτές τις υπηρεσίες;

Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, πως κατέχουμε καλά την τέχνη του συντονισμού ελληνικών επιχειρήσεων ασφαλείας με διαφορετικές υποδομές που θα συνεργάζονται προκειμένου να προωθήσουν τις ομοειδείς υπηρεσίες τους στην αγορά. Εξακολουθούμε λοιπόν να επενδύουμε στην διαφοροποίηση και να διευρύνουμε τις επιλογές για ασφάλεια των συνδρομητών μας. Θεωρώ πως είμαστε σε κατάσταση, όχι μόνο να επεκταθούμε με επιτυχία στο χώρο της φυσικής προστασίας, αλλά να προσφέρουμε οποιαδήποτε υπηρεσία αφορά την ασφάλεια με αμεσότητα, επαγγελματισμό και συνέπεια, που λίγες επιχειρήσεις μπορούν να παρέχουν.

Πιστεύετε ότι οι υπηρεσίες φυσικής φύλαξης και προστασίας θα έχουν θετική αλληλεπίδραση με το ΚΛΣΣ.;

Οι πελάτες μας είναι αυτοί που μας ζήτησαν να διευρύνουμε την γκάμα των υπηρεσιών μας προσφέροντας λύσεις απόλυτης κάλυψης και ως πάροχοι φυσικής ασφάλειας. Ως εκ τούτου ήταν για εμάς υποχρέωση όχι μόνο να αναλάβουμε την ολοκλήρωση της φύλαξης τους, αλλά να εγγυηθούμε, με οποιοδήποτε κόστος για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Να έχετε υπόψη σας, πως προσωπικό μου στοίχημα, άσχετα με την επιθυμία της αγοράς και τις ανάγκες των πελατών, αποτέλεσε εδώ και χρόνια ο συνδυασμός της ηλεκτρονικής και της φυσικής ασφάλειας και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται και τώρα που μιλάμε συντονισμένες προσπάθειες για την επιτυχή πραγματοποίησή του.

Τελικά ένα σύγχρονο κέντρο πρέπει να συνδυάζει απαραίτητα και υπηρεσίες φυσικής φύλαξης;

Κατά τη γνώμη μου, έχει υποχρέωση να το κάνει, αρκεί να έχει τις κατάλληλες υποδομές, εμπειρία, τεχνογνωσία και ασφαλώς ένα δίκτυο αξιόπιστων συνεργατών που θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν ακόμα και στο πιο απαιτητικό έργο.

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε μέσα στο 2015, ώστε να ενισχύσετε την εταιρεία σας;

Υπάρχει ήδη έτοιμη, και είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί, μια νέα υπηρεσία προσωπικής ασφάλειας για smartphones, που δεν αφορά μόνο τους συνδρομητές της Spartan Security, αλλά κάθε κατόχο smartphone. Θεωρώ πως η υπηρεσία αυτή θα προκαλέσει τεράστια έκπληξη στην εγχώρια αγορά και θα αποτελέσει έναυσμα για πολλές περαιτέρω εξελίξεις. Επιπλέον επεξεργαζόμαστε ένα Web Interface για τον τελικό πελάτη, ενώ παράλληλα αναβαθμίζουμε το κομμάτι οπτικής πιστοποίησης συναγερμού, διαθέτοντας συμβατότητα με όλα ανεξαιρέτως τα DVR της αγοράς, υποστηριζόμενο ασφαλώς από το ERP μας. Από άποψη προώθησης της Spartan, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην τηλεοπτική διαφήμιση και επεκτείνουμε δυναμικά τις προσπάθειές μας για αναγνωσιμότητά, μέσα από τα social media, με μεθοδευμένες προσπάθειες. Τέλος, δεν σταματάμε ποτέ να αναπτύσσουμε το δίκτυο συνεργατών μας με προσωπικές συναντήσεις.

Πόσο δυνατή είναι η παρουσία σας στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με στοιχεία που έχω στα χέρια μου, είμαστε μία εκ των τριών κορυφαίων επιχειρήσεων που διαθέτουν ιδιόκτητο ΚΛΣΣ. και η μόνη εξ αυτών ελληνική επιχείρηση.

Γιατί ένας υπεύθυνος ασφαλείας ή μια επιχείρηση συστημάτων ασφαλείας να επιλέξει την Spartan Security ως προμηθευτή του;

Ο υπεύθυνος ασφαλείας ή η επιχείρηση συστημάτων ασφαλείας θα συνεργάζεται με ένα έμπειρο, έμπιστο, ενημερωμένο κι εξελισσόμενο συνεργάτη που θα του διαθέτει πολλά επιχειρηματικά εργαλεία, θα του προσδίδει κύρος, ασφάλεια και απόλυτη διαφάνεια στις συναλλαγές, θα διαθέτει ένα ισχυρό όνομα και επώνυμες συστάσεις των μεγαλύτερων επιχειρήσεων συστημάτων ασφαλείας στην ελληνική αγορά, ενώ δεν θα τον εγκαταλείψει ποτέ και για κανένα λόγο.

Γιατί ένας ιδιώτης να επιλέξει το ΚΛΣΣ. της Spartan Security;

Ο τελικός καταναλωτής/συνδρομητής, θα έχει την πιο άμεση, αδιάλειπτη και έγκυρη ανταπόκριση στο σήμα που θα ληφθεί από το ΚΛΣΣ. για διαχείριση συναγερμού ή άλλης emergency κατάστασης. Θα απολαμβάνει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου από έναν πάροχο ηλεκτρονικής ασφάλειας 26ετους συνεχούς λειτουργίας. Παράλληλα, θα έχει να επιλέξει υπηρεσίες ΚΛΣΣ. από την μεγαλύτερη γκάμα της αγοράς, υπηρεσίες χωρίς ψιλά γράμματα, ασάφειες και κρυφούς λογαριασμούς, που θα ανανεώνονται διαρκώς με βάση τις εξελίξεις της τεχνολογίας και τις ανάγκες του… γιατί όραμά μας είναι να προσφέρουμε στους συνδρομητές μας υπηρεσίες πάνω από τις προσδοκίες τους και να παρέχουμε ασφάλεια στην απόλυτη έννοιά της.

{gallery}1056{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...