Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
18 Μαρτίου 2015 00:42

Cubitech Hellas

Κοπής πίτας με τεχνολογικές καινοτομίες

Γράφει: Δημήτρης Σταμούλης
ed0b0c31c412f7d67bd39119503bb394 XL a59c553e

Πιστή στη δέσμευση που έχει αναλάβει ως εταιρεία, να δημιουργεί αξιόπιστες και πρωτοποριακές τεχνολογίες, ήταν και αυτή τη φορά η Cubitech Hellas. Στην όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε στις 13 Φεβρουαρίου στο κτήμα Ερωφίλη στην Βαρυμπόμπη, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας, παρουσία των δεκάδων εργαζομένων της…

Πιστή στη δέσμευση που έχει αναλάβει ως εταιρεία, να δημιουργεί αξιόπιστες και πρωτοποριακές τεχνολογίες, ήταν και αυτή τη φορά η Cubitech Hellas. Στην όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε στις 13 Φεβρουαρίου στο κτήμα Ερωφίλη στην Βαρυμπόμπη, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας, παρουσία των δεκάδων εργαζομένων της, των συνεργατών της εταιρείας αλλά και εκπροσώπων των κλαδικού Τύπου, ανάμεσά τους και το Security Report, μας έδωσε μια μεστή γεύση των νέων τεχνολογιών που θα λανσάρει στην ελληνική αγορά, σε συνεργασία με κορυφαίους οίκους του εξωτερικού, και με στόχο να μειώσουν τον χρόνο, τον κόπο και το κόστος που σχετίζονται με την παρακολούθηση χώρων και προσώπων σε πραγματικές συνθήκες.

Στο καλωσόρισμά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Cubitech, κ. Nίκος Καλαφάτης, εξέφρασε τη χαρά του που όλοι οι προσκεκλημένοι του βρέθηκαν όλοι μαζί σε μια στιγμή χαλάρωσης, αλλά και υπόσχεσης για μια ακόμα πιο δημιουργική και πετυχημένη χρονιά για την εταιρεία στο 2014. Κάνοντας μια σύντομη ανασκόπηση της πορείας της εταιρείας το 2014, ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στις σημαντικές συνεργασίες που έχει συνάψει η Cubitech με αγορές του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, στην Αίγυπτο υλοποιείται συνεργασία με την τράπεζα του Κατάρ Qatar National Bank, σε 25 καταστήματα της οποίας η Cubitech εγκατέστησε δικτυακές κάμερες και καταγραφικά. Η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της όμως και στο Κατάρ, όπου έχει προβεί σε εξαγωγές συστημάτων ασφαλείας σε νοσοκομεία και μεγάλες εγκαταστάσεις, ενώ και στο γειτονικό Κουβέιτ, ανάλογα συστήματα έχουν εγκατασταθεί σε μεγάλα ξενοδοχεία. Επίσης, υπάρχει αξιόλογη δραστηριότητα της εταιρείας και στην Βρετανία.

Θερμική κάμερα-ανιχνευτής ΤPV-BD της ΤΒΤ

Εκπροσωπώντας την κορεατική εταιρεία ΤΒΤ, με την οποία συνεργάζεται η Cubitech, ο κ. Young Lee παρουσίασε με πολύ αναλυτικό τρόπο τη νέα θερμική κάμερα της εταιρείας, την ΤPV-BD Thermal Imaging PTZ Camera. Τo προϊόν αυτό διαθέτει εξελιγμένα χαρακτηριστικά, προσφέροντας πολύ καθαρή εικόνα, μέσω ανίχνευσης της θερμοκρασίας των αντικειμένων που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο της. Η κάμερα λειτουργεί εξαιρετικά και σε ομιχλώδες τοπίο, ενώ εντοπίζει διαφορά θερμοκρασίας ακόμα και σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, καθώς είναι εξοπλισμένη με μια ειδική αντλία που μειώνει τη θερμοκρασία στο «απόλυτο μηδέν» (-273οC). Έχει πιστοποίηση αδιαβροχίας και μπορεί να λειτουργεί σε περιβάλλον με θερμοκρασία που κυμαίνεται από -40οC ως -55οC, ενώ μπορεί να αποθηκευτεί σε χώρους με θερμοκρασία που φτάνει ως και -60οC. Η ανάλυση της εικόνας φτάνει τα 720×480 και 40mK, μέσω της τεχνολογίας Quality Image Enhancement Technology, όταν ο ανταγωνισμός φτάνει ως τα 80mK. Η ταχύτητα σε ανέμους την οποία αντέχει η ΤPV-BD Thermal Imaging PTZ Camera ανέρχεται σε 40 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, καθώς έχει κατασκευαστεί με αεροδυναμικό σχεδιασμό. Η ακτίνα κάλυψης του ανιχνευτή ανέρχεται στο μέγιστο δυνατό, τις 360 μοίρες, ενώ η διαθέτει και ψηφιακό Auto Flip.

Η κάμερα της ΤΒΤ έχει ανταποκριθεί ιδανικά σε μια σειρά από δυνατά τεστ, όπως το salt spraying test, διάρκειας 1000 ωρών ή το shock test που αντιστοιχεί σε αντοχή σε τρακάρισμα με ταχύτητα 60 χιλιομέτρων ανά ώρα. Το βάρος ΤPV-BD κυμαίνεται μεταξύ 12 και 17 κιλών και είναι κατασκευασμένο από χυτό αλουμίνιο.

PriVendo της RIVA

Τo λογισμικό Privendo της RIVA παρουσίασε ο απεσταλμένος εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας κ. Sergej Piculin. Είναι ένα λογισμικό, το οποίο προσφέρει video analytics για τα συστήματα της ΤΒΤ. Η εταιρεία RIVA αντιπροσωπεύεται επίσης στην ελληνική αγορά από την Cubitech.

Το PriVendo αναλύει τη συμπεριφορά των πελατών, την αξιολογεί στατιστικά και παρουσιάζει τα αποτελέσματα με σαφήνεια. Ειδικά η παρουσίαση σε μορφή χαρτών θερμότητας και hot spots δείχνει στον χρήστη με μια ματιά ποιες περιοχές είναι πόσο δημοφιλείς ή ποια είναι τα πιο πολυσύχναστα μέρη. Με βάση τις πληροφορίες που προκύπτουν από το PriVendo, οι διαχειριστές καταστημάτων, πολυχώρων ή μεγάλων εμπορικών κέντρων είναι σε θέση να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις που αφορούν τα ποια προϊόντα μπορούν να τοποθετηθούν σε ποιες προθήκες, έτσι ώστε να παρουσιάζονται με τον βέλτιστο τρόπο. Επίσης, μπορούν να διοργανώνονται εκστρατείες μάρκετινγκ, πιο εύκολα να επιτυγχάνεται διαχείριση των ουρών αναμονής και να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός του προσωπικού. Έτσι, μια επιχείρηση που επενδύει στο PriVendo μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση της επένδυσής της (Return of Investment) μόλις μέσα σε δύο εβδομάδες.

Το λογισμικό αυτό έχει δυνατότητα ενοποίησης με όλα τα συστήματα κάμερας, είναι φιλικό στο χρήστη και εγκαθίσταται πολύ εύκολα. Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που αναλύει είναι η μέτρηση των επισκεπτών-πελατών, η διάρκεια της παραμονής, η διάρκεια αναμονής, η ανάλυση παραμονής σε βιτρίνες. Προσφέρει δε βελτιστοποίηση των μετρήσεων και αποτελεί ένα ιδανικό εργαλείο ανάλυσης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων που καταγράφουν τα συστήματα ασφαλείας.

Εκτός από τα εμπορικά καταστήματα, το εν λόγω λογισμικό απευθύνεται σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα λιανικής, τραπεζικά καταστήματα κ.ά.

Πρόκειται για ένα προϊόν που συνδυάζει το Video Analytics με το μάρκετινγκ, κάτι που αποτελεί πολύ χρήσιμη υπηρεσία για πολλούς κλάδους επιχειρήσεων.

Περιμετρική προστασία με υλικά Sicurit

Tα προηγμένα υλικά περιμετρικής προστασίας της ιταλικής εταιρείας Sicurit, την οποία αντιπροσωπεύει η Cubitech στην Ελλάδα, παρουσίασε εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Tommaso Zerialli. Η Sicurit Alarmitalia Spa παράγει και εμπορεύεται συστήματα ασφαλείας από το 1971. Σήμερα, η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως leader στην ιταλική αγορά και από το 2000 εξάγει κυρίως συστήματα περιμετρικής προστασίας σε πάνω από 25 χώρες του κόσμου, από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως την Άπω Ανατολή.

Ανάμεσα στους πελάτες της συγκαταλέγονται κυβερνήσεις, επιχειρήσεις ενέργειας, ένοπλες δυνάμεις κρατών, αλλά και πολύ σημαντικά πρόσωπα. Τα συστήματα της Sicurit δίνουν έμφαση στην Dual Technology, δηλαδή τη λύση διπλής τεχνολογίας, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται σε κάθε έργο που υλοποιείται η υψηλή ικανότητα ανίχνευσης με τη λιγότερη δυνατή ενόχληση συναγερμού.

Μετά την ολοκλήρωση και των τριών ομιλιών των συνεργατών της Cubitech Hellas, έγινε παρουσίαση συστημάτων συναγερμού με σύνδεση οπτικής ίνας από τους τεχνικούς της εταιρείας και ακολούθησε επίδειξη κόλλησης οπτικής ίνας.

Στη συνέχεια της βραδιάς έγινε η κοπή της πίτας από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Cubitech, κ. Nίκο Καλαφάτη και ακολούθησε γεύμα με καλό φαγητό, κρασί και συζήτηση ανάμεσα στους συνεργάτες της εταιρείας και το προσωπικό της.

{gallery}1209{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...