Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
25 Αυγούστου 2015 22:20

Τρεις στους πέντε Βρετανοί λιανοπωλητές στρέφονται στο IP δίκτυο

Γράφει: Δημήτρης Σταμούλης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F4a9f757fa82e2424605a9d5e45dcf6a3 XL

Περισσότεροι από τρεις στους πέντε (60%) των βρετανών εμπόρων λιανικής σχεδιάζουν να υιοθετήσουν το δίκτυο IP για τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία της εταιρείας Axis. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 25% το 2012!

Περισσότεροι από τρεις στους πέντε (60%) των βρετανών εμπόρων λιανικής σχεδιάζουν να υιοθετήσουν το δίκτυο IP για τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία της εταιρείας Axis. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 25% το 2012!

Σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των ερωτηθέντων που πλαισίωσαν την ετήσια έρευνα, η οποία διεξήχθη από το Κέντρο Ερευνών για το Λιανικό Εμπόριο (CRR), έχουν ήδη εγκαταλείψει τα αναλογικά συστήματα έχοντας περάσει στα δίκτυα IP, με ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 2,5%.

Η έρευνα φέτος διεξήχθη για τέταρτη συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή 2.200 λιανοπωλητών, ενώ οι απαντήσεις από όλη τη Βόρεια Ευρώπη ανήλθαν σε 673.

“Η μετάβαση από το αναλογικό κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης CCTV στο IP δίκτυο εξακολουθεί να έχει τεράστια σημασία για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου με την πλειονότητα των βρετανών λιανοπωλητών τώρα να σχεδιάζει να μετατρέψει τα επόμενα τρία χρόνια τα αναλογικά κυκλώματα επιτήρησης σε IP», επισημαίνει ο Atul Rajput, περιφερειακός διευθυντής της Βόρειας Ευρώπης στην εταιρεία Axis Communications.

“Αυτό είναι επομένως πιθανό να αποτελέσει το σημαντικότερο παράγοντα που θα επηρεάσει τις εξελίξεις στην αγορά συστημάτων ασφάλειας, με την ψηφιακή επιτήρηση να αποτελεί το κυρίαρχο πλέον πρότυπο. Σίγουρα για το Ηνωμένο Βασίλειο, πιστεύω ότι η μετάβαση σε δίκτυο IP έχει γίνει ο κανόνας και δεν είναι πλέον ζήτημα το «αν», αλλά το «πότε» θα υιοθετηθεί η τεχνολογία», πρόσθεσε ο Α. Rajput.

Σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) των εμπόρων λιανικής πώλησης στην εν λόγω έρευνα απάντησαν ότι ο βασικός λόγος που καταφεύγουν στη χρήση καμερών επιτήρησης είναι η πρόληψη ή η διερεύνηση μιας κλοπής, ενώ το 80% ανέφερε την πρόληψη των εσωτερικών ή εξωτερικών κλοπών και την καλύτερη ασφάλεια, ως τις βασικές κινητήριες δυνάμεις για να χρησιμοποιήσουν κάποιο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Μείωση κλοπών

«Συνολικά η Βρετανία απολαμβάνει τα οφέλη από την ευρεία χρήση των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης και από αυτό το κλίμα δεν είναι δυνατό να διαφοροποιηθούν οι έμποροι λιανικής πώλησης», σύμφωνα με τον Α. Rajput. «Το 22% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε ότι το κυριότερο όφελος από τη χρήση συστημάτων CCTV ήταν η μείωση των κλοπών κατά ένα μέσο εκτιμώμενο ποσοστό της τάξης του 15%, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό στη Βόρεια Ευρώπη και αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Σε αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το ότι το 14% των απαντήσεων εστίασε στην «ποιότητα της εικόνας» ως σημαντική κινητήρια δύναμη για τη χρήση δικτύων IP – αύξηση 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Είναι δε σαφές ότι οι εικόνες υψηλής ευκρίνειας που μπορούν να προσφέρουν τα δίκτυα IP σε σχέση με τα αναλογικά κυκλώματα, είναι κρίσιμης σημασίας για τους λιανοπωλητές στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τα φαινόμενα κλοπών και βελτιώσουν την ασφάλεια στα καταστήματά τους.

Στα καταστήματα λιανικής που βρίσκονται σε μεγάλους οδούς και αυτοκινητόδρομους μπορεί να αναλογεί ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών, ωστόσο επωμίζονται και το μεγαλύτερο κόστος, για αυτό έχουν μεγάλη ανάγκη να περιορίσουν τα έξοδα και την πολυπλοκότητα που σχετίζονται με τα εσωτερικά εγκατεστημένα συστήματα επιτήρησης.

Εδώ είναι που το δίκτυο IP πραγματικά έχει το πλεονέκτημα καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να βελτιωθούν τόσο οι πωλήσεις όσο και η παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες, κι όχι μόνο η παροχή ασφάλειας εντός ή εκτός του καταστήματος.

Η χρήση των συστημάτων βίντεο μέσω cloud παρουσιάζει ένα αυξημένο ενδιαφέρον από τους βρετανούς εμπόρους λιανικής, όπως το ίδιο συμβαίνει και με άλλες εφαρμογές που δε σχετίζονται με λόγους ασφαλείας. Όπως επισημαίνει ο Α. Rajput περίπου οι μισοί ερωτώμενοι (49,9%) εκδήλωσαν ενδιαφέρον για θέματα όπως η διαχείριση των ουρών πελατών, και για μέτρηση ατόμων (49,2%), ως μερικά από τα νέα εργαλεία που προσφέρει η αγορά συστημάτων CCTV προκειμένου να βελτιώσουν τις πωλήσεις αλλά και την πολιτική μάρκετινγκ της επιχείρησής τους.

Ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για το Λιανικό Εμπόριο (CRR), καθηγητής Joshua Bamfield σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, δήλωσε: «Η έρευνα σαφώς αναδεικνύει της συνεχιζόμενη μετακίνηση των βρετανών λιανοπωλητών προς τα συστήματα καμερών δικτύου IP. Πρόκειται για μια τάση που οδηγείται από την απαίτηση για ποιοτικές HD εικόνες, αλλά και για καλύτερη αξιοποίηση των διαφόρων δεδομένων που προσφέρουν τέτοια συστήματα, όπως τα εστιασμένα στοιχεία analytics. Σε αυτά τα δύο πεδία τα IP συστήματα καταδεικνύουν την υπεροχή τους έναντι άλλων παλαιότερων τεχνολογιών».

{gallery}1840{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...