Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
23 Σεπτεμβρίου 2015 01:54

Golmar GB2

2 καλώδια για ενδοεπικοινωνία, GSM και κάμερες!

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F553eee60d42b6d2dd18b6ee1e3cd6428 XL

Το σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων BUS της Golmar υποστηρίζει πληθώρα δυνατοτήτων ακόμα και στην απλούστερη μορφή του, το ΚΙΤ Ν5110 / VESTA. Εικόνα και ήχος μέσα από οθόνες υψηλής αισθητικής 3.9”, ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαμερισμάτων, προώθηση κλήσης μέσω GSM, καταγραφή βίντεο σε module μνήμης…

Το σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων BUS της Golmar υποστηρίζει πληθώρα δυνατοτήτων ακόμα και στην απλούστερη μορφή του, το ΚΙΤ Ν5110 / VESTA. Εικόνα και ήχος μέσα από οθόνες υψηλής αισθητικής 3.9”, ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαμερισμάτων, προώθηση κλήσης μέσω GSM, καταγραφή βίντεο σε module μνήμης, συνεργάζεται με τις εντυπωσιακές μπουτονιέρες NEXA, φωνητικά μηνύματα και ενεργοποίηση φωτισμού κλιμακοστασίου, όλα από ένα ενιαίο, εύχρηστο σύστημα θυροτηλεόρασης. Μονάχα με 2 καλώδια, χωρίς πολικότητα, η συνδεσμολογία του GB2 είναι απλούστατη και με τη χρήση των περιφερειακών modules, οι δυνατότητές του αμέτρητες!

Το GB2 της Golmar είναι ένα σύστημα θυροτηλεόρασης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες, προσφέροντας πληθώρα δυνατοτήτων μονάχα με τη χρήση 2 καλωδίων BUS. Μπορεί να υποστηρίξει συνολικά μέχρι 22 οθόνες και 4 μπουτονιέρες και σε συνεργασία με περιφερειακά modules μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της κάθε εφαρμογής. Με τη χρήση της μονάδας GSM-GB2, το σύστημα μπορεί να προωθήσει κλήσεις σε κινητό τηλέφωνο και να δώσει τη δυνατότητα στον χρήστη να μιλήσει στην μπουτονιέρα μέσα από το τηλέφωνό του και να ανοίξει το κυπρί απομακρυσμένα. Αντίστοιχα, το περιφερειακό module μνήμης MM-GB2 (μόνο για μονοκατοικία) μπορεί να καταγράψει εικόνα και ήχο από τη μπουτονιέρα, όπως και να δώσει εικόνα στο σύστημα από δύο επιπλέον ανεξάρτητες κάμερες. Τη συνδεσμολογία για έως και 4 μπουτονιέρες παρέχει ο εναλλάκτης DP-GB2 (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν διακλαδωτήρας) και τη διακλάδωση video ορόφου, η μονάδα D2L-GB2.

ΚΙΤ VIDEO

Τα KIT VIDEO της Golmar περιλαμβάνουν οτιδήποτε απαιτείται για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος θυροτηλεόρασης και είναι οικονομικότερα ως πακέτο από ότι ως ανεξάρτητες μονάδες. Είναι διαθέσιμα τα ΚΙΤ Ν5110/Vesta και N5220/Vesta για 1 ή 2 οικογένειες, με μπουτονιέρα NEXA αλουμίνιο και 1 ή 2 οθόνες VESTA αντίστοιχα (εικόνα 1), όπως και τα ΚΙΤ Ν5110/Thera και N5220/Thera για 1 ή 2 οικογένειες, με μπουτονιέρα NEXA ΙΝΟΧ και 1 ή 2 οθόνες Thera αντίστοιχα (εικόνα 2) (διαθέσιμα μέσα στο 2015).

Στην εικόνα 3 βλέπουμε τη συνδεσμολογία του ΚΙΤ Ν5110, όπου περιλαμβάνει τη μπουτονιέρα, το τροφοδοτικό και την οθόνη. Η σύνδεση από το τροφοδοτικό προς τη μπουτονιέρα και την οθόνη γίνεται μονάχα με 2 καλώδια χωρίς πολικότητα. Το ΚΙΤ είναι ιδανικό για μια μονοκατοικία προσφέροντας πλούσια χαρακτηριστικά και μπορεί να αυξήσει τις δυνατότητές του μέσα από τα περιφερειακά modules. Η κατασκευή των προϊόντων της σειράς GB2 της Golmar είναι εξαιρετική και ξεχωρίζουν ορισμένες λεπτομέρειες που διευκολύνουν την δουλειά του τεχνικού. Για παράδειγμα, η οθόνη VESTA στη μεταλλική της βάση εφαρμόζει χωρίς βίδες, αλλά με πολύ ισχυρούς μαγνήτες, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε σημείο που δεν δίνει εύκολα «χέρι» για χρήση κατσαβιδιού (εικόνα 4).

Μονάδα προώθησης κλήσης GSM-GB2

Η περιφερειακή μονάδα GSM-GB2 επιτρέπει στο σύστημα να καλέσει έναν αριθμό όταν χτυπήσει κάποιος το κουδούνι. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να απαντήσει από το κινητό του τηλέφωνο οπουδήποτε και εάν βρίσκεται, να μιλήσει απομακρυσμένα στην μπουτονιέρα και να ανοίξει το κυπρί. Η μονάδα μπορεί να συνδεθεί σε οποιοδήποτε σημείο της εγκατάστασης, οπότε εύκολα μπορεί να τοποθετηθεί για να αναβαθμίσει μια υπάρχουσα εφαρμογή. Στο εσωτερικό της δέχεται κάρτα SIM και διαθέτει μια μικρή κεραία (εικόνα 5). Η εισαγωγή του αριθμού γίνεται εύκολα από την οθόνη (εικόνα 6), όπου κάθε διαμέρισμα μπορεί να ορίσει ανεξάρτητα τον δικό του αριθμό κινητού τηλεφώνου, και μέσα από το μενού μπορεί να προγραμματιστεί η λειτουργία με 3 τρόπους: Να γίνεται προώθηση πάντα, να μην γίνεται προώθηση ή να γίνεται προώθηση όταν δεν απαντήσει η οθόνη.

Μονάδα μνήμης MM-GB2

Η μονάδα μνήμης MM-GB2 συνδέεται κατευθείαν στο τροφοδοτικό και προσθέτει αρκετά χαρακτηριστικά σε ένα σύστημα θυροτηλεόρασης GB2. Καταρχήν βιντεοσκοπεί όλες τις εισερχόμενες κλήσεις από την μπουτονιέρα. Η εγγραφή βίντεο διαρκεί 10 δευτερόλεπτα και μέσα από την οθόνη ο χρήστης μπορεί να κάνει αναπαραγωγή του βίντεο. Για να ενημερωθεί ο χρήστης ότι υπάρχει εγγραφή, ανάβει το εικονίδιο μηνύματος στην πρόσοψης της οθόνης. Μια ακόμα σημαντική δυνατότητα της μονάδας MM-GB2 είναι η υποστήριξη 2 επιπλέον εξωτερικών καμερών (εικόνα 7). Οι κάμερες CAM-62 της Golmar συνδέονται απευθείας στη μονάδα ΜΜ-GB2 (εικόνα 8) και πλέον ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την προβολή εικόνας από την οθόνη του συστήματος, αλλά και από τις κάμερες. Μέχρι στιγμής ο αριθμός επιπλέον καμερών είναι δύο, αλλά σύντομα θα υπάρξει νέα έκδοση της μονάδας μνήμης για υποστήριξη τεσσάρων καμερών. Η μονάδα μνήμης είναι συμβατή μόνο σε λειτουργία χρήσης τύπου μονοκατοικίας.

Διαχείριση του συστήματος GB2

Στην εικόνα 9 βλέπουμε το σύστημα GB2 με όλες τις περιφερειακές μονάδες και τον εναλλάκτη DP-GB2 να οδηγεί σε δύο μπουτονιέρες. Όταν πατήσει ένας επισκέπτης μια από τις μπουτονιέρες, ενεργοποιείται εικόνα στην οθόνη και εμφανίζεται ένδειξη για το ποια κάμερα είναι ενεργοποιημένη. Αυτόματα, η μονάδα μνήμης ξεκινάει καταγραφή. Εάν ο χρήστης επιλέξει την προβολή της πρόσθετης κάμερας CAM-62, τότε η μονάδα μνήμης κάνει καταγραφή αυτής της εικόνας.

Η διαχείριση του συστήματος από την οθόνη VESTA γίνεται μέσα από εύχρηστο μενού με τη χρήση τεσσάρων πλήκτρων αφής. Ο χρήστης, μεταξύ άλλων, μπορεί να ξεκινήσει χειροκίνητη εγγραφή, να ενεργοποιήσει φώτα κλιμακοστάσιου, να πραγματοποιήσει ενδοεπικοινωνία ανάμεσα στα διαμερίσματα, αλλά και ενδοεπικοινωνία μέσα στο διαμέρισμα. Επιπρόσθετα η χρήση της μπουτονιέρας μπορεί να καθοδηγείται από φωνητικά μηνύματα που είναι στα Ελληνικά, ενώ χρωματιστά εικονίδια που δείχνουν την κατάσταση του συστήματος!

Μέχρι το τέλους του έτους αναμένονται και επιπλέον προσθήκες στην γκάμα των προϊόντων του συστήματος GB2 που θα αυξήσουν και θα βελτιώσουν εντυπωσιακά τις δυνατότητες του, όπως ο ενισχυτής διαύλου BUS που θα επιτρέψει την σύνδεση μέχρι 128 οθονών στο ίδιο σύστημα, το θυροτηλέφωνο Τ-562 και η οθόνη THERA, μεγέθους 7”, με πλαίσιο αλουμινίου και υποδοχή κάρτας μνήμης SD (μέχρι 32GB) για καταγραφή βίντεο (υπόλοιπα χαρακτηριστικά ίδια με την οθόνη VESTA).

Κλείνοντας

Μέσα από τη δοκιμή του GB2 στην πράξη, μας αποτυπώθηκε η εντύπωση ενός συστήματος πολύ ευέλικτου, απλού στην συνδεσμολογία και άμεσα επεκτάσιμου, με τη χρήση περιφερειακών μονάδων. Η αισθητική και η κατασκευή όλων των προϊόντων είναι προσεγμένη στη λεπτομέρεια και οπωσδήποτε οι οθόνες μπορούν να στολίσουν οποιοδήποτε σαλόνι. Τα KIT αποτελούν μια πολύ καλή λύση για αυτόνομες κατοικίες, παρέχοντας όλα όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει το σύστημα και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να αναβαθμιστούν με επιπρόσθετα modules και οθόνες.

{gallery}1970{/gallery}

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

· Ψηφιακή μετάδοση ήχου, εικόνας και δεδομένων.· Συνδεσμολογία με 2 καλώδια χωρίς πολικότητα BUS.· Μέχρι 22 οθόνες και 4 μπουτονιέρες Nexa.· Μέχρι 160 μέτρα απόσταση.· Ιδανικό για αντικατάσταση θυροτηλεφώνων.· Ηχητικά μηνύματα στα Ελληνικά.· Κάμερα ευρείας γωνίας (105).· Αυτόματη ενεργοποίηση led κάμερας σε χαμηλό φωτισμό.· Ρύθμιση έντασης κλήσης και επικοινωνίας χωρίς να ανοίξει η μπουτονιέρα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...