Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
23 Σεπτεμβρίου 2015 01:54

HAOOWELL HW-QDVR-B104-MH

Ανάλυση 1080p μέσω coax και τεχνολογία AHD

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
cd4ddc1cc29ba262062a524265efa7f9 XL 2aa36647

Το υβριδικό καταγραφικό HAOOWELL είναι βασισμένο σε τεχνολογία AHD και υποστηρίζει ανάλυση 1080p μέσω ομοαξονικού καλωδίου μεγάλων αποστάσεων. Συμβατό με κάμερες 2MP, το DVR είναι εξοπλισμένο με 4 εισόδους BNC, ενώ παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει και ως δικτυακό καταγραφικό NVR. Με μια σειρά καμερών HAOOWELL AHD…

Το υβριδικό καταγραφικό HAOOWELL είναι βασισμένο σε τεχνολογία AHD και υποστηρίζει ανάλυση 1080p μέσω ομοαξονικού καλωδίου μεγάλων αποστάσεων. Συμβατό με κάμερες 2MP, το DVR είναι εξοπλισμένο με 4 εισόδους BNC, ενώ παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει και ως δικτυακό καταγραφικό NVR. Με μια σειρά καμερών HAOOWELL AHD, η εταιρία συνοδεύει το DVR με απόλυτα συμβατές λύσεις Dome, Bullet ή ακόμα και PTZ μοντέλων. Μέσα από το μενού του καταγραφικού, κατεβάζοντας την ποιότητα των καμερών AHD σε 720p μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονα 4 κάμερες IP ανάλυσης 720p! Για την τοπική διαχείρισή του παρέχει έξοδο HDMI, ενώ για απομακρυσμένη πρόσβαση υποστηρίζει Web Interface, CMS και φορητές συσκευές, χωρίς ανάγκη ρύθμισης διευθύνσεων IP, πολύ εύκολα μέσω τεχνολογίας P2P.

Το DVR της HAOOWELL, βασισμένο σε τεχνολογία AHD, είναι μια εξαιρετική λύση για αναβάθμιση παλιών εγκαταστάσεων CCTV, αλλά και για την υλοποίηση νέων. Σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν αναιρεί τη χρήση αναλογικών συμβατικών καμερών και αξιοποιώντας την υπάρχουσα ομοαξονική καλωδίωση, δίνει δυνατότητα προσθήκης καμερών HD, με ανάλυση 1080p, 2MP. Για νέες εγκαταστάσεις είναι μια ιδανική λύση, χάρη στη δυνατότητα ταυτόχρονης υποστήριξης αναλογικών συμβατικών καμερών, καμερών AHD υψηλής ανάλυσης και καμερών IP, επιτρέποντας την αναβάθμιση της εφαρμογής ανά πάσα στιγμή.

Η HAOOWELL διαθέτει πολύ πλούσια σειρά μοντέλων καμερών AHD ανάλυσης 1080p για την μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του καταγραφικού. Για τη δοκιμή προμηθευτήκαμε το 4κάναλο μοντέλο HW-QDVR-B104-MH και μια σειρά καμερών AHD 2MP, με 2 μοντέλα Dome καμερών IR, μια κάμερα Bullet μεταβλητής εστίασης, όπως και μια IR High Speed Dome κάμερα μαζί με keyboard controller για τη διαχείρισή της. Βέβαια, όπως θα δούμε παρακάτω, το συγκεκριμένο καταγραφικό υποστηρίζει σύνδεση RS-485, με αποτέλεσμα ο χρήστης να μπορεί να διαχειριστεί την κάμερα PTZ και μέσω του OSD, του Web Interface ή του app από φορητή συσκευή.

Υβριδική τεχνολογία για αναλογικές, AHD και IP κάμερες

Πέρα από την υποστήριξη τεχνολογίας AHD, ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του καταγραφικού είναι η συμβατότητα με κάμερες Full HD 1080p. Με τη δυνατότητα αυτή όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για το καταγραφικό, αφού μπορεί να δεχτεί κάμερες AHD 1080p, όπως και IP. Το μοντέλο HW-QDVR-B104-MH διαθέτει 4 εισόδους BNC για είσοδο βίντεο, όπως και 4 εισόδους RCA για ήχο (εικόνα 1). Για έξοδο εικόνας παρέχει συνδέσεις HDMI και VGA για ανάλυση 1080p και BNC για monitor. Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει 1 δίσκο SATA και για backup (και σύνδεση mouse) 2 θύρες USB. Σε μεγάλο βαθμό αξιοποιεί την θύρα Ethernet, αφού μέσω τεχνολογίας P2P δίνει τη δυνατότητα στον τελικό χρήστη για απομακρυσμένη πρόσβαση από υπολογιστή ή φορητή συσκευή, χωρίς την ανάγκη πολύπλοκων ρυθμίσεων, απλά με την ανάγνωση του QR code. Τέλος, το DVR είναι εξοπλισμένο με RS-485 για τη διαχείριση PTZ καμερών.

Διαχείριση μέσω OSD

Κατά την εκκίνηση του καταγραφικού ξεκινάει αυτόματα οδηγός ρυθμίσεων, ο οποίος μεταξύ άλλων προβάλλει QR code για το download εφαρμογής για φορητή συσκευή, όπως και QR code για το Serial Number του DVR. Έτσι, προτού ακόμα ξεκινήσουμε τη διαχείριση του DVR, είμαστε σε θέση να το διαχειριστούμε απομακρυσμένα.

Μετά την έναρξη έχουμε εικόνα από τις κάμερες AHD και μπορούμε να διαχειριστούμε την κάμερα High Speed Dome μέσα από το OSD (εικόνα 2). Το DVR άμεσα, χωρίς καμία ρύθμιση, αναγνώρισε κατά τη δοκιμή τις κάμερες 1080p AHD που παρουσιάζουμε παρακάτω. Στην περίπτωση όπου θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε δικτυακές κάμερες, μέσα από το μενού του καταγραφικού μπορούμε να επιλέξουμε το συνδυασμό λειτουργίας Channel Type (εικόνα 3). Με ανάλυση 720p για τις κάμερες AHD, μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονα 4 κάμερες IP 720p, ενώ εάν πρόκειται να λειτουργήσει εξ’ ολοκλήρου ως NVR μπορεί να υποστηρίξει 2x1080p και 2x720p ή 8x1080p IP κάμερες. Η δυνατότητα επιλογής της λειτουργίας του DVR, σε συνδυασμό με την υποστήριξη αναλογικών συμβατικών καμερών, αφήνει πολλά περιθώρια προσαρμογής και αναβάθμισης ανάλογα τις εκάστοτε ανάγκες.

Το μενού του DVR δίνει δυνατότητα ρύθμισης χειροκίνητης εγγραφής ή μέσω προγράμματος. Μπορούν να ρυθμιστούν 4 διαφορετικές χρονικές περίοδοι ανά ημέρα με επιλογή εγγραφής κανονικής, μέσω κίνησης ή μέσω συναγερμού. Ένα event μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω ανίχνευσης κίνησης, απόκρυψης κάμερας, απώλεια βίντεο και από είσοδο συναγερμού (εικόνα 4). Όταν ενεργοποιηθεί ένα event μπορεί να ξεκινήσει εγγραφή σε οποιοδήποτε κανάλι, να πραγματοποιήσει κίνηση PTZ, να αποστείλει email, να ανεβάσει υλικό σε FTP, κ.ά.

Διαχείριση μέσω Ethernet

Υποστηρίζοντας τεχνολογία Cloud το καταγραφικό απλοποιεί την πρόσβαση μέσω Ethernet, είτε τοπικά, είτε απομακρυσμένα. Ο τελικός χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στο live view, στην αναπαραγωγή εγγραφών και στις ρυθμίσεις του καταγραφικού είτε μέσω Web Interface, είτε μέσω CMS, είτε μέσω φορητής συσκευής.

Η πρόσβαση στο Web Interface του DVR μπορεί να γίνει τοπικά πληκτρολογώντας την IP διεύθυνσή του, όμως για απομακρυσμένη διαχείριση, η Haoowell δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω της σελίδας xmeye.net, απλά και μόνο με τη χρήση του SN του DVR, χωρίς καμία ρύθμιση στο Router (εικόνα 5). Το Web Interface είναι πληρέστατο. Στο live view επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόσει τις κάμερες στο grid όπως θέλει και να ενεργοποιήσει χειροκίνητα εγγραφή. Επίσης, μέσα από το Web Interface ο χρήστης μπορεί να αναπαράγει εγγραφές του DVR και να αποκτήσει πρόσβαση στις ρυθμίσεις του.

Εξίσου εύκολο και πρακτικό είναι το app XMEye για Android και iOS. Η επικοινωνία του app με το DVR μπορεί να γίνει απλά με την ανάγνωση του QR Code για το Serial Number και στη συνέχεια η πρόσβαση πραγματοποιείται από οπουδήποτε. Η εφαρμογή είναι πολύ πρακτική και επιτρέπει το live view, τη διαχείριση PTZ κάμερας και την αναπαραγωγή εγγραφών (εικόνα 6).

Haoowell AHD κάμερες

Η σειρά καμερών AHD της Haoowell είναι πολύ πλούσια και περιλαμβάνει μοντέλα Dome, Bullet και High Speed PTZ ανάλυσης 2MP. Ως δείγματα της γκάμας λάβαμε την HW-DA48W-AHD-20 τύπου dome, την HW-DU36W-AHD-20 τύπου dome, την HW-KT72-AHD-20 τύπου bullet (εικόνα 7) και την HW-R70Q14-13S τύπου High Speed Dome. Όλες οι κάμερες υποστηρίζουν υψηλή ανάλυση 1080p, πέρα από την High Speed Dome, με ανάλυση 720p. Η HW-DA48W-AHD-20 είναι εξοπλισμένη με σταθερό φακό 3.6mm και διαθέτει 48 IR LED καλύπτοντας απόσταση 40 μέτρα. Η HW-DU36W-AHD-20 διαθέτει φακό μεταβλητής εστίασης 2.8-12mm και με 36 IR LED καλύπτει απόσταση 35 μέτρα. Τα ρυθμιστικά για το zoom και focus είναι εύκολα προσβάσιμα στο πάνω μέρος της κάμερας. Αντίστοιχα, η weather-proof HW-KT72-AHD-20 διαθέτει φακό μεταβλητής εστίασης 2.8-12mm και είναι εξοπλισμένη με 36 IR LED. Όλες οι παραπάνω κάμερες υποστηρίζουν OSD μενού, προσβάσιμο μέσα από joystick στο καλώδιο σύνδεσής τους, που δίνει δυνατότητα ρύθμισης των λειτουργιών Digital WDR, Defog και HLC/BLC.

Φυσικά, την παράσταση κλέβει η High Speed Dome κάμερα HW-R70Q14-13S (εικόνα 8). Η διαχείριση κίνησης της κάμερας μπορεί να γίνει είτε απευθείας από το DVR, είτε μέσω πληκτρολογίου (εικόνα 9) μέσω σύνδεσης RS-485. Η PTZ κάμερα υποστηρίζει οριζόντια κίνηση 360o με ταχύτητα 120ο/s και κίνηση tilt 93o με ταχύτητα 40ο/s. Με πολύ μεγάλο οπτικό ζουμ μπορεί να παρέχει πεντακάθαρη εικόνα σε μακρινά σημεία και με ισχυρά IR LED υποστηρίζει απόσταση IR 100-180 μέτρα.

{gallery}1969{/gallery}

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

: AHD: 1080p: 4x BNC: Ναι έως 1080p: HDMI/VGA/BNC: 4x RCA: 1x SATA: 2: NAI : Dome: 2MP: AHD: 3,6mm: 40m: Dome: 2MP: AHD: 2.8-12mm: 35m: Bullet: 2MP: AHD: 2.8-12mm: High Speed Dome PTZ: 1.3MP: AHD: 360 με ταχύτητα 120/s: 93 με ταχύτητα 40/s

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...