Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
17 Νοεμβρίου 2015 18:57

24365.gr

Οδηγός αγοράς για πιστοποιημένους εγκαταστάτες

Γράφει: Αργύρης Νομικός
9451a5d5fc272af67b69a69e7fb8d7d8 XL 54e7da5e

.Ένας νέος δικτυακός ενημερωτικός οδηγός αγοράς για τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για συστήματα ασφαλείας έρχεται στην ελληνική αγορά. Ο σκοπός αυτού του οδηγού είναι να ενημερώσει τον καταναλωτή σχετικά με τα προϊόντα ασφαλείας, ώστε να γνωρίζει εάν το προϊόν που επιλέγει ή του προτείνουν…

Ένας νέος δικτυακός ενημερωτικός οδηγός αγοράς για τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για συστήματα ασφαλείας έρχεται στην ελληνική αγορά. Ο σκοπός αυτού του οδηγού είναι να ενημερώσει τον καταναλωτή σχετικά με τα προϊόντα ασφαλείας, ώστε να γνωρίζει εάν το προϊόν που επιλέγει ή του προτείνουν, προέρχεται από επίσημη αντιπροσωπεία και εάν η εγκατάσταση θα γίνει από εγκαταστάτη που προτείνει η αντιπροσωπεία. Ο απώτερος σκοπός αυτού του οδηγού, είναι η προστασία του καταναλωτή από παρείσακτους – μη επαγγελματίες του κλάδου, που επιδιώκουν, και λόγω της οικονομικής κρίσης, ένα επιπλέον εισόδημα από προϊόντα ασφαλείας τα οποία δεν υποστηρίζονται από επίσημες αντιπροσωπείες.

Ακριβώς για τις ανάγκες αυτής της υπηρεσίας, ο κος Κυριάκος Βουκάλης, γνωστός από την ενασχόληση του στο παρελθόν, σαν εγκαταστάτης, αλλά και σαν αντιπρόσωπος της Keeper Hellas, ανέλαβε να δημιουργήσει μία νέα διαφημιστική εταιρία, με το όνομα DO IT PROMOTION.

H εταιρία DO IT θα είναι ουσιαστικά η ιδιοκτήτρια εταιρία της ιστοσελίδας, και αποτελεί πνευματική υλοποίηση του κου Κυριάκου Βουκάλη. Ο κος Βουκάλης, είναι πλέον συνταξιούχος και έχει αφήσει την εταιρία του Keeper Hellas, την οποία έστησε, εξέλιξε και δημιούργησε, ώστε από ένας απλός εγκαταστάτης να μετατραπεί σε έναν πλήρη αντιπρόσωπο, που αντιπροσωπεύει διάσημους οίκους του εξωτερικού και με ένα πολύ σοβαρό 24ωρο κέντρο λήψης σημάτων.

Η ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου τελικά δεν αλλάζει και ο κος Βουκάλης συνεχίζει να είναι ανήσυχος. Παρακολουθεί περισσότερες από τρεις δεκαετίες τα προβλήματα των εγκαταστατών και τα γνωρίζει από πρώτο χέρι, αφού ξεκίνησε ως εγκαταστάτης. Οι ανησυχίες του συνεχίστηκαν και ως αντιπρόσωπος, αφού έστω και για λίγα χρόνια, μοιράστηκε μαζί τους συναδέλφους του αντιπροσώπους και με τους εγκαταστάτες συνεργάτες του, τα προβλήματά τους.

Και όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα στον κλάδο μας, από τον αρρωστημένο παράνομο αθέμιτο ανταγωνισμό. Μη επαγγελματίες του χώρου, υπάλληλοι, άνεργοι, ανειδίκευτοι, επαγγελματίες άλλων κλάδων, χωρίς παραστατικά, έχουν εμπλακεί στην παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας, όπου ο καταναλωτής εναποθέτει τόσο την ασφάλεια της περιουσίας του, όσο και την σωματική ακεραιότητα του ίδιου και της οικογενείας του.

Ακριβώς εδώ έρχεται να διαφοροποιηθεί ο ηλεκτρονικός οδηγός αγοράς, αφού στις ιστοσελίδες του θα φιλοξενούνται μόνο οι έμποροι που αντιπροσωπεύουν κάποιον οίκο και προμηθεύουν νόμιμους και εκπαιδευμένους εγκαταστάτες, τους ονομαζόμενους πιστοποιημένους.

Ποιοι όμως είναι οι αντιπρόσωποι και ποιοι οι εγκαταστάτες που θα προβάλλονται μέσα από τον οδηγό;

Ακριβώς για αυτό το σκοπό ο κος Βουκάλης απεύθυνε πρόσκληση στους επαγγελματίες του κλάδου μας, αντιπροσώπους και εγκαταστάτες, για συνάντηση – συζήτηση στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

Το περιοδικό μας Security Report παρευρέθηκε στην εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με διαφημιστικό Spot για την διαφήμιση της παρουσίασης της ιστοσελίδας 24365.testatnet5.com. Λίγο – πολύ στην ιστοσελίδα ο κάθε αντιπρόσωπος και εγκαταστάτης θα διαθέτει ένα microsite, στην οποία θα αναγράφονται όχι μόνο τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, αλλά θα υπάρχουν και τα προϊόντα που διαθέτουν στην αγορά, αντιπρόσωποι και εγκαταστάτες, με τεχνικά χαρακτηριστικά, φωτογραφίες και video από τις εταιρίες τους και από έργα που έχουν υλοποιήσει, καθώς και το προφίλ των εταιριών τους. Οι εγκαταστάτες θα μπορούν να προβάλουν μέσα από ένα σύντομο προφίλ και άλλες υπηρεσίες τεχνικών εργασιών, που σχετίζονται με τον κλάδο τους αλλά δεν ανήκουν στα συστήματα ασφαλείας, όπως πώληση εγκατάσταση και συντήρηση τηλεφωνικών κέντρων, κεραίες, δορυφορικά, δίκτυα, κτλ.

Ταυτόχρονα με ένα απλό κλικ σε κάθε προϊόν που διαθέτει ο κάθε επαγγελματίας, ο επισκέπτης της ιστοσελίδας θα μπορεί να μεταβαίνει στις σελίδες των αντιπροσώπων, όπου φαίνονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος.

Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του site, ο κος Κυριάκος Βουκάλης, προχώρησε σε μια ανταλλαγή ιδεών με τους τεχνικούς, παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Αφού παρουσίασε μια σειρά από ιδέες για το λανσάρισμα του site, που έφτανε μέχρι και την συμμετοχική τηλεοπτική διαφήμιση, ζήτησε από το ακροατήριο να του δώσουν τις δικές τους ιδέες. Αφενός για την βελτίωση των υπηρεσιών της ιστοσελίδας και αφετέρου για την απομόνωση των «παράνομων εγκαταστατών » που προσφέρουν πολλές φορές ελλιπείς υπηρεσίες με τα γνωστά προβλήματα των καταναλωτών και συμβάλουν στην ενίσχυση της φοροδιαφυγής.

Η ενέργεια αυτή εκτόξευσε το ενδιαφέρον της εκδήλωσης, αφού στην ανοιχτή αυτή συζήτηση πήραν μέρος οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι, διαθέτοντας μάλιστα γνώμη και άποψη στα περισσότερα εκ των θεμάτων που συζητήθηκαν. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να σας αναφέρουμε το σύνολο των προτάσεων που συζητήθηκαν, μιας και όλα αυτά αποτελούν προϊόντα προς ζύμωση και είναι στην ουσία ιδέες προς συζήτηση και όχι τελικές αποφάσεις.

Αυτό πάντως που κρατήσαμε σαν σημαντικότερο και στο οποίο συμφώνησαν σχεδόν στο 100% στην πρόταση του κυρίου ΒΟΥΚΑΛΗ, είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός συνδέσμου καθαρά επαγγελματιών πιστοποιημένων εγκαταστατών, που θα είναι κοντά στον τεχνικό, θα αφουγκράζεται τα προβλήματά του και θα φροντίζει για την εξεύρεση λύσης.

Θα ήταν παράληψη και αδικία, προς τον κύριο Βουκάλη να μην αναφέρουμε ότι, οι συνδρομές των εγκαταστατών για την υποστήριξη αυτής της ιδέας μέσω των ΜΜΕ. θα επιστέφονται στο ακέραιο υπό μορφή διαφήμισης, για την κάλυψη όλων των εξόδων της δημιουργίας και μελλοντικής λειτουργίας του συνδέσμου, καθώς και όλα τα νομικά έξοδα που θα απαιτούνται κάθε φορά για την νομιμοποίηση προτάσεων από τον σύνδεσμο, που σκοπό θα έχουν την συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές για την σωστή κάλυψη των αναγκών των συνδρομητών.

Για την δημιουργία του συνδέσμου ο κυριος Βουκάλης σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι της 18-11-2015 όσοι είστε σύμφωνοι σε αυτή την πρόταση και ειδικά όσοι θα έλθετε στο συνέδριο της Κυριακής 29-11-2015, ώστε να βρεθεί η κατάλληλη αίθουσα, μιας και τα έξοδα θα καλυφτούν από τους συμμετέχοντες.

Στοιχεία επικοινωνίας

e-mail: kiriakosvoukalis@doitpromotion.gr
Τηλ. Επικοινωνίας: 210-2289598 & 6932025705

{gallery}2199{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...