Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Απριλίου 2016 14:39

Haoowell AHD HW-ADVR-2P16-MH

Υβριδικό καταγραφικό AHD και IP

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
5d024dbae2232e2e2d057fb7d8ff30ff XL d2eb14d9

Με υποστήριξη ανάλυσης 1080p, το καταγραφικό HW-ADVR-2P16-MH μπορεί να δεχτεί κάμερες AHD, όπως και IP στα 2MP. Εξοπλισμένο με 16 εισόδους BNC υποστηρίζει ισάριθμες κάμερες AHD για επικοινωνία μέσω απλού ομοαξονικού καλωδίου σε μεγάλες αποστάσεις. Μέσα από το μενού του, ο τεχνικός μπορεί να ενεργοποιήσει την υβριδική…

Με υποστήριξη ανάλυσης 1080p, το καταγραφικό HW-ADVR-2P16-MH μπορεί να δεχτεί κάμερες AHD, όπως και IP στα 2MP. Εξοπλισμένο με 16 εισόδους BNC υποστηρίζει ισάριθμες κάμερες AHD για επικοινωνία μέσω απλού ομοαξονικού καλωδίου σε μεγάλες αποστάσεις. Μέσα από το μενού του, ο τεχνικός μπορεί να ενεργοποιήσει την υβριδική λειτουργία του DVR για να δεχτεί εικόνα από ONVIF κάμερες. Το σύγχρονο καταγραφικό είναι εξαιρετικά φιλικό στην πρόσβαση μέσα από απομακρυσμένες συσκευές, υποστηρίζοντας τεχνολογία cloud. Για τη σύνδεση φορητής συσκευής με το DVR αρκεί η ανάγνωση του QR code, ενώ μέσω υπολογιστή, η πρόσβαση μπορεί να γίνει απευθείας από την υπηρεσία xmeye.net της Haoowell. Πλούσιο σε I/O διαθέτει 8 εισόδους για αισθητήρες και έξοδο ρελέ. Παρότι έχει λεπτό προφίλ, μπορεί στο εσωτερικό του να δεχτεί 2 σκληρούς δίσκους. Για τοπική διαχείριση παρέχει εξόδους υψηλής ανάλυσης HDMI και VGA.

Το καταγραφικό της Haoowell είναι ιδανικό για χρήση σε σύγχρονες εφαρμογές παρακολούθησης, όπου αφενός απαιτείται υψηλή ανάλυση εικόνας, αφετέρου υπάρχουν ή ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν, κάμερες IP. Επίσης, με χρήση της τεχνολογίας AHD μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις, χωρίς να χρειαστεί να αλλαχτεί η καλωδίωση.

Το HW-ADVR-2P16-MH βασίζεται σε τεχνολογία AHD για σύνδεση αναλογικών καμερών υψηλής ανάλυσης έως 1080p μέσω ομοαξονικού καλωδίου μεγάλου μήκους. Ταυτόχρονα όμως, είναι υβριδικό, δίνοντας τη δυνατότητα να προβάλει κάμερες IP μέσω της θύρας Ethernet. Στο πίσω μέρος του DVR συναντάμε συνολικά 16 συνδέσεις BNC για ισάριθμες κάμερες AHD, ενώ μέσα από το μενού του μπορεί να αλλαχτεί η λειτουργία του για να συνδεθούν κάμερες IP. Ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές μπορούμε να έχουμε 2 κάμερες AHD και 2 IP ανάλυσης 1080p ή 4 κάμερες AHD και 4 IP ανάλυσης 720p.

Για τον ήχο το DVR διαθέτει 4 εισόδους RCA. Υποστηρίζει σύνδεση έως 8 εξωτερικών αισθητήρων, έξοδο ρελέ και σύνδεση RS-485. Παρά τις μικρές του διαστάσεις και το λεπτό του προφίλ, στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει έως 2 δίσκους SATA (εικόνα 1). Για backup διαθέτει 2 θύρες USB. Συνοδεύεται από ποντίκι και τηλεχειριστήριο και ορισμένες βασικές ενέργειες μπορούν να γίνουν από τα πλήκτρα στην πρόσοψή του.

Απευθείας σύνδεση μέσω QR code

Ένα από σημαντικά πλεονεκτήματα του καταγραφικού είναι η υποστήριξη Cloud και η εύκολη πρόσβαση από απομακρυσμένη συσκευή. Κατά την εκκίνηση του καταγραφικού ξεκινάει αυτόματα οδηγός ρυθμίσεων, ο οποίος μεταξύ άλλων προβάλλει QR code για το download εφαρμογής για φορητή συσκευή, όπως και QR code για το Serial Number του DVR (εικόνα 2). Έτσι, προτού ακόμα ξεκινήσουμε τη διαχείριση του DVR, είμαστε σε θέση να το διαχειριστούμε απομακρυσμένα.

Σύνδεση καμερών IP

Στην περίπτωση όπου θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε δικτυακές κάμερες, μέσα από το μενού του καταγραφικού μπορούμε να επιλέξουμε το συνδυασμό λειτουργίας Channel Type (Main Menu – System – Digital). Για να αξιοποιήσουμε πλήρως τις κάμερες AHD και IP ανάλυσης 1080p της δοκιμής, επιλέξαμε τη λειτουργία 2 αναλογικών HD AHD και 2 IP (εικόνα 3). Μετά την επανεκκίνηση του DVR έχουμε πλέον τη δυνατότητα στο πλέγμα της αρχικής οθόνης να εισάγουμε κάμερα IP στις θέσεις 3 και 4. Η αναγνώριση της κάμερας ONVIF πραγματοποιήθηκε άμεσα (εικόνα 4) μέσω της αυτόματης αναζήτησης και αμέσως μετά είχαμε εικόνα.

Μενού OSD

Το μενού του DVR δίνει δυνατότητα ρύθμισης χειροκίνητης εγγραφής ή μέσω προγράμματος. Μπορούν να ρυθμιστούν 4 διαφορετικές χρονικές περίοδοι ανά ημέρα με επιλογή εγγραφής κανονικής, μέσω κίνησης ή μέσω συναγερμού. Ένα event μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω ανίχνευσης κίνησης, απόκρυψης κάμερας, απώλεια βίντεο και από είσοδο συναγερμού. Όταν ενεργοποιηθεί ένα event μπορεί να ξεκινήσει εγγραφή σε οποιοδήποτε κανάλι, να πραγματοποιήσει κίνηση PTZ, να αποστείλει email, να ανεβάσει υλικό σε FTP, κ.ά.

Web Interface και App

Η πρόσβαση στο Web Interface του DVR μπορεί να γίνει τοπικά πληκτρολογώντας την IP διεύθυνσή του, όμως για απομακρυσμένη διαχείριση, η Haoowell δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω της σελίδας xmeye.net, απλά και μόνο με τη χρήση του SN του DVR, χωρίς καμία ρύθμιση στο Router. Το Web Interface είναι πληρέστατο. Στο live view επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόσει τις κάμερες στο grid όπως θέλει και να ενεργοποιήσει χειροκίνητα εγγραφή. Επίσης, μέσα από το Web Interface ο χρήστης μπορεί να αναπαράγει εγγραφές του DVR και να αποκτήσει πρόσβαση στις ρυθμίσεις του (εικόνα 5).

Εξίσου εύκολο και πρακτικό είναι το app XMEye για Android και iOS. Η επικοινωνία του app με το DVR μπορεί να γίνει απλά με την ανάγνωση του QR Code για το Serial Number και στη συνέχεια η πρόσβαση πραγματοποιείται από οπουδήποτε (εικόνα 6). Η εφαρμογή είναι πολύ πρακτική και επιτρέπει το live view, τη διαχείριση PTZ κάμερας και την αναπαραγωγή εγγραφών.

{gallery}2834{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...