DIABASTE DWREAN SEC 127
techmail
electec 2022 3
ψηφιακή τηλεόραση
securityreport e mag odhgos 2021
18 Μαΐου 2016 16:46

Βραβεία Reddot 2015

Δέκα κάμερες και συστήματα ασφαλείας που διακρίθηκαν

Γράφει: Δημήτρης Σταμούλης

Ο διαγωνισμός Reddot Design Award είναι ένας διεθνής διαγωνισμός προϊοντικού σχεδιασμού που διοργανώνεται από το διεθνώς καταξιωμένο και αναγνωρισμένο ινστιτούτου σχεδιασμού Design Zentrum Nordrhein Westfalen στην πόλη Έσεν της Γερμανίας. Ανάμεσα στις πολλές κατηγορίες προϊόντων, σχεδιαστικών μέσων και σχεδιαστικών…

Ο διαγωνισμός Reddot Design Award είναι ένας διεθνής διαγωνισμός προϊοντικού σχεδιασμού που διοργανώνεται από το διεθνώς καταξιωμένο και αναγνωρισμένο ινστιτούτου σχεδιασμού Design Zentrum Nordrhein Westfalen στην πόλη Έσεν της Γερμανίας. Ανάμεσα στις πολλές κατηγορίες προϊόντων, σχεδιαστικών μέσων και σχεδιαστικών concept του διαγωνισμού, περιλαμβάνεται και η κατηγορία των καταναλωτικών ηλεκτρονικών και καμερών. Στην κατηγορία αυτή παρουσιάζονται πρωτοποριακά προϊόντα ασφάλειας από την άποψη τόσο των τεχνολογικών καινοτομιών που ενσωματώνουν, όσο και του πρωτότυπου σχεδιασμού τους. Ανάμεσα στις εκατοντάδες υποψηφιότητες από δεκάδες χώρες και εταιρείες κατασκευής, σας παρουσιάζουμε τα δέκα κορυφαία προϊόντα που έλαβαν το σήμα Reddot 2015.

Bosch FLEXIDOME IP panoramic 7000 MP

Κάμερα ασφαλείας

Η γερμανική εταιρεία TEAMS Design GmbH σχεδίασε για λογαριασμό της Bosch την πανοραμική βιντεοκάμερα ασφαλείας Flexidome IP panoramic 7000 MP. Χαρακτηρίζεται από διακριτικό σχεδιασμό και ευκολία στην εγκατάστασή της. Η γωνία θέασης κυμαίνεται από 180 έως 360 μοίρες και έχει τη δυνατότητα να τη μετατρέπει σε μια και μόνο εικόνα με ρυθμό 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι αντικείμενα που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα μπορούν να απεικονιστούν σε υψηλή ευκρίνεια και λεπτομέρεια. Η κάμερα αναγνωρίζει ύποπτα γεγονότα σε ζωντανό χρόνο, καθώς και στην μετέπειτα ανάλυση, διευκολύνοντας έτσι την επιθεώρηση του βίντεο επιτήρησης. Σύμφωνα με τους κριτές, «η κάμερα αυτή προσφέρει έξυπνες λειτουργίες και παράλληλα ξεχωρίζει για το φιλικό σχεδιασμό της καθιστώντας την βιντεοεπιτήρηση πιο εύκολη και αποτελεσματική».

Samsung SNH-E6110BN

Εσωτερική κάμερα ασφαλείας

Η Samsung Techwin κατασκεύασε την SNH-E6110BN, η οποία είναι μια λεπτή compact FHD οικιακή κάμερα ασφαλείας. Η εγκατάστασή της είναι γρήγορη και εύκολη, καθώς το μεταλλικό στήριγμά της είναι εξοπλισμένο με μεντεσέδες. Μόλις τοποθετηθεί στον τοίχο, ο βραχίονας στήριξης που βρίσκεται στο πίσω μέρος του περιβλήματος της κάμερας είναι διπλωμένος έτσι ώστε η κάμερα να κρέμεται και να εφάπτεται στον τοίχο. Η διαμόρφωση και στη συνέχεια η παρακολούθηση της κάμερας γίνονται μέσω μιας εφαρμογής που εγκαθίσταται σε έξυπνες συσκευές με δυνατότητα Wi-Fi σύνδεσης. Η κάμερα διαθέτει επίσης αμφίδρομο ήχο και έτσι επιτρέπει στο χρήστη να συνομιλήσει με το άτομο που εικονίζεται στην κάμερα.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, το στήριγμα της κάμερας αποτελεί μια έξυπνη λύση καθώς ο αναδιπλούμενος βραχίονας επιτρέπει τη διακριτική τοποθέτηση απευθείας στον τοίχο.

Canary

Σύστημα ασφαλείας

Το Canary σχεδιάστηκε με την ιδέα να καταστεί διαθέσιμο ως ένα απλό, φθηνό και έξυπνο σύστημα ασφαλείας που ο καθένας μπορεί να εγκαταστήσει στο σπίτι του. Όλες οι απαραίτητες λειτουργίες φιλοξενούνται σε μία μόνο συσκευή: καταγράφει βίντεο και ήχο, εγγράφει την κίνηση, μετρά και τη θερμοκρασία, την υγρασία και την ποιότητα του αέρα. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με μια λειτουργία εκμάθησης και προσαρμόζει τη λειτουργία του με την πάροδο του χρόνου σε συσχέτιση με τα γεγονότα που καταγράφει στο δωμάτιο που παρακολουθεί.

Σύμφωνα με τους κριτές, πρόκειται για ένα πολύ φιλικό στην εμφάνιση σύστημα το οποίο το καθιστά πιο ελκυστικό στον μέσο χρήστη, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην απλή λειτουργία.

LG Innotek Rhea Smart Cam

Κάμερα ασφαλείας

Η κάμερα ασφαλείας ΙΡ Rhea ανιχνεύει την κίνηση σε εσωτερικούς χώρους όλο το εικοσιτετράωρο. Οι εγγεγραμμένες εικόνες μεταφέρονται στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη μέσω Wi-Fi ή μπορεί να αποθηκευτεί στη μνήμη της συσκευής. Δεδομένου ότι η κάμερα είναι πολύ μικρή, μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν οπουδήποτε. Ως εκ τούτου, μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα σε ένα τραπέζι, σε ένα τοίχο ή σε μια οροφή και κατευθύνεται προς οποιοδήποτε σημείο στην αίθουσα. Διαθέτοντας ένα ομαλό, καμπύλο σχήμα, προφέρει μια φιλική εντύπωση στον εξωτερικό παρατηρητή.

Κατά τους κριτές, «η ελκυστική εξωτερική εμφάνιση της κάμερας Rhea Smart Cam φαίνεται πως αποτελεί πλεονέκτημα ειδικά για χρήση του σε εσωτερικούς χώρους, γεγονός που καθιστά πιο εύκολα αποδεκτή τη χρήση παρακολούθησης».

ABUS Security-Center IP Camera Series

Σειρά IP καμερών ασφαλείας

Με πέντε διαφορετικά κατασκευαστικά στιλ και εννιά διαφορετικά μοντέλα, αυτή η σειρά IP καμερών ασφαλείας της Abus Security-Center προσφέρει πολυάριθμες δυνατότητες εφαρμογής. Οι συσκευές πείθουν με τη βέλτιστη αναλογία που προσφέρουν μεταξύ ανάλυσης εικόνας και εύρους ζώνης που απαιτείται, καθώς και υψηλό βαθμό ευχρηστίας εικόνας. Επιπλέον, είναι συμβατές με τα υφιστάμενα συστήματα βιντεοεπιτήρησης και είναι εύκολες τόσο στην εγκατάσταση όσο και στη ρύθμισή τους. Από άποψης τοποθέτησης και απόκρυψης των καλωδίων της συσκευής, όλα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και μέρος ενός αυστηρά λειτουργικού σχεδιασμού που χαρακτηρίζει όλη την γκάμα των καμερών της σειράς.

Με βάση την κριτική επιτροπή, «αυτή η συλλογή καμερών προσφέρει μια βέλτιστη λύση ασφάλειας για κάθε σκοπό. Χάρη στο ενοποιημένο σχεδιαστικό ύφος τους, όλες οι εκδοχές των καμερών εύκολα γίνονται αντιληπτές ως μέρος της ίδιας οικογένειας προϊόντων».

NETGEAR Arlo™

Έξυπνη οικιακή κάμερα ασφαλείας

Η Arlo είναι μια Wi-Fi κάμερα ασφαλείας που είναι ικανή να μεταφέρει και να καταγράφει υψηλής ανάλυσης (HD) βίντεο. Η μικρή και ευέλικτη συσκευή διαθέτει μαγνητική σφαίρα και αυτό την καθιστά δυνατή στην παρακολούθηση σε κάθε σημείο ενός δωματίου, χωρίς σκοτεινά σημεία. Δεδομένου ότι η συσκευή είναι αδιάβροχη και εξοπλισμένη με λειτουργίες υπέρυθρης ακτινοβολίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για όλο το εικοσιτετράωρο καταγράφοντας κάθε κίνηση σε εικόνες. Μια μόνο φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί έως και έξι μήνες λειτουργίας.

Beseye Cloud Security Pro

Οικιακή Cloud κάμερα ασφαλείας

Η κάμερα ασφαλείας Beseye Pro συνδυάζει την έξυπνη λειτουργία παρακολούθησης με την τέχνη της διακόσμησης. Η σχεδιαστική φόρμα της παραπέμπει σε σταγόνα νερού, ενώ ασφαλίζεται σε τοίχο ή άλλη κάθετη επιφάνεια με έναν μαγνήτη Νεοδυμίου. Έχει δυνατότητα περιστροφής ως 360 μοίρες και αυτό καθιστά εφικτή την εγκατάστασή του στην επιθυμητή κατεύθυνση χωρίς κανένα πρόβλημα. Η κάμερα Beseye Pro ενσωματώνει αρκετές νέες τεχνολογίες όπως τα υπέρυθρα LED, η ανάλυση βίντεο που βασίζεται στο cloud και το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL.

Οι κριτές σχολίασαν ότι «αυτή η κάμερα ασφαλείας εντυπωσιάζει με τον αγαλματένιο, ομαλό σχεδιασμό της και την έξυπνη μαγνητική τοποθέτησή της».

Commax Bulb Cam

Σύστημα βιντεοεπιτήρησης

Το IP σύστημα ασφάλειας και βιντεοεπιτήρησης Commax Bulb Cam λειτουργεί μέσω ενός τυποποιημένου λαμπτήρα, που καθιστά την όλη εφαρμογή εύκολη και γρήγορη στην εγκατάστασή της. Το σύστημα περιλαμβάνει τέσσερα διακριτά τμήματα: τα κάτοπτρα της κάμερας, το κυρίως σώμα, το τμήμα της ενέργειας και τη βάση. Αυτό επιτρέπει μια μεγάλη γκάμα συνδυασμών κατάλληλων για κάθε περιβάλλον και λειτουργία. Επιπρόσθετα, τα ξεχωριστά τμήματα χαρακτηρίζονται από ενιαίο σχεδιασμό.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, «η κάμερα Commax Bulb Cam είναι εκπληκτικά εύκολο να τοποθετηθεί, χάρη στην υποδοχή του λαμπτήρα της. Η διακριτική αισθητική της συνδυάζεται αρμονικά με οποιαδήποτε εσωτερική διακόσμηση».

Zhejiang Dahua Technology SD21 Series

Κάμερα ασφαλείας

Η σειρά καμερών ασφαλείας SD21 της κινεζικής εταιρείας Zhejiang Dahua Technology, αποτελείται από θολωτές κάμερες πολύ υψηλής ανάλυσης με οπτικό ζουμ 3x , οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών σε δημόσιους χώρους. Μπορούν να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν σε διασύνδεση με διαφορετικούς τρόπους, όπως για παράδειγμα, μέσω έξυπνων κινητών, PC ή έξυπνων τερματικών. Οι φακοί υψηλών επιδόσεων εγκλείονται σε ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από ειδικό υλικό, βελτιώνοντας τη διαβίβαση του υπέρυθρου φωτός. Με τον τρόπο αυτό, οι κάμερες καταγράφουν εικόνες υψηλής ποιότητας υπό οποιοδήποτε επίπεδο φωτισμού. Οι φακοί μπορούν να περιστρέφονται και έτσι η κάμερα μπορεί να εστιάσει με ακρίβεια σε οποιοδήποτε σημείο μέσα στο δωμάτιο. Οι εν λόγω κάμερες της σειράς SD21 εγκαθίστανται εύκολα.

Με βάση τα σχόλια της κριτικής επιτροπής, «οι κάμερες της σειράς αυτής ξεχωρίζουν για τον διακριτικό σχεδιασμό τους, ενώ κορυφαίο πλεονέκτημά τους είναι η προσαρμοστικότητά τους στις πιο διαφορετικές συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος το οποίο καλούνται να καταγράψουν».

Withings Home

All-in-One κάμερα ασφαλείας

Η Withings Home της γαλλικής εταιρείας Withings είναι μια έξυπνη κάμερα ασφαλείας με γωνία λειτουργίας 135 μοιρών, οπτικό ζουμ 12x και υψηλής ποιότητας νυχτερινή λήψη. Η κάμερα ανιχνεύει κίνηση και ήχο, και όταν χρειάζεται θέτει σε ενεργοποίηση έξυπνους συναγερμούς. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε live streaming βίντεο απευθείας από την εφαρμογή που έχουν εγκαταστήσει στο έξυπνο κινητό τους. Η κάμερα επίσης είναι εξοπλισμένη και με ειδικούς αισθητήρες ποιότητας αέρα ώστε να καταγράφει και να παρακολουθεί την εσωτερική ποιότητα του αέρα.

Οι κριτές σχολίασαν τα εξής: «Με το κυλινδρικό της σχήμα και το λαμπερό χρωματισμό της, η κάμερα αυτή έχει μια ευχάριστη εξωτερική εμφάνιση. Μπορεί να τοποθετηθεί παντού και με ευκολία διατηρώντας τη διακριτικότητά της στο χώρο».

{gallery}2924{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Ιουλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Ιουλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • IFSEC International 2022 – Ρεπορτάζ από τον εκθεσιακό χώρο του ExCeL στο Λονδίνο!

  IFSEC International 2022 – Ρεπορτάζ από τον εκθεσιακό χώρο του ExCeL στο Λονδίνο!

  Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση IFSEC International 2022, η οποία επέστρεψε στον εκθεσιακό χώρο ExCeL του Λονδίνου μετά από δύο χρόνια απουσίας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ...
 • SIGMA SECURITY – Εγκαίνια του νέου καταστήματος της εταιρείας στο Περιστέρι

  SIGMA SECURITY – Εγκαίνια του νέου καταστήματος της εταιρείας στο Περιστέρι

  Ένα νέο σημείο εξυπηρέτησης για τους επαγγελματίες συστημάτων ασφαλείας άνοιξε στο μεγαλύτερο σε πληθυσμό Δήμο της χώρας, το Περιστέρι. Πρόκειται για το καινούργιο κατάστημα της SIGMA SECURITY...
 • 2ο Τεχνικό Σεμινάριο Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. στην Θεσσαλονίκη!

  2ο Τεχνικό Σεμινάριο Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. στην Θεσσαλονίκη!

  Ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας Ελλάδος, σε συνεργασία με την Dahua Technology Greece, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο τεχνικό σεμινάριο του...
 • Οι τάσεις και οι προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουν οι Integrators

  Οι τάσεις και οι προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουν οι Integrators

  Αν θέλαμε να δώσουμε έναν ορισμό για την φυσική-περιμετρική ασφάλεια, τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή, αποτελείται από όλα εκείνα τα συστήματα και τις τεχνολογίες που προστατεύουν τους ανθρώπ...
 • Αναγνώριση Προσώπου

  Αναγνώριση Προσώπου

  Η βελτιωμένη ακρίβεια και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η σημερινή τεχνολογία της αναγνώρισης προσώπου την καθιστούν ιδανικό εργαλείο για τον έλεγχο της ταυτότητας των χρηστών. Οι επαγγελματίες του...
 • Το νέο πρότυπο κωδικοποίησης βίντεο H.266 μειώνει το μέγεθος του βίντεο έως και 50%

  Το νέο πρότυπο κωδικοποίησης βίντεο H.266 μειώνει το μέγεθος του βίντεο έως και 50%

  Το 2020, η Fraunhofer HHI με έδρα το Βερολίνο ανακοίνωσε επίσημα το πρότυπο κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης βίντεο επόμενης γενιάς H.266/VVC (Versatile Video Coding), το οποίο υποστηρίζεται πλέ...
 • Hikvision AX Hybrid PRO

  Hikvision AX Hybrid PRO

  Η Hikvision ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου συστήματος συναγερμού, το AX Hybrid PRO που έρχεται με μία νέα και καινοτόμα τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων, την «Speed-X». Με τη νέα αυτή τεχνολογί...
 • Supervoice SVC-SP10, SVC-SP20 και SVC-SP30

  Supervoice SVC-SP10, SVC-SP20 και SVC-SP30

   Η Supervoice πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία μίας νέας σειράς HD IP μεγαφώνων και horn, που έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα προϊόντων της. Πρόκειται για δύο προηγμένα IP speakers και ένα...
 • Uniview XVR301-Q Series & XVR301-16G Series XVR 4, 8 και 16 καναλιών

  Uniview XVR301-Q Series & XVR301-16G Series XVR 4, 8 και 16 καναλιών

  H εταιρία Stam Electronics επεκτείνει την προϊόντική γκάμα βιντεοεπιτήρησης της και ανακοινώνει μία νέα συνεργασία με τη UNIVIEW, τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή CCTV προϊόντων στον κόσμο! Θέλον...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design