Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Μαρτίου 2017 14:01

Salonika Electronix 2017

1ο Κλαδικό Συνέδριο Συστημάτων Ασφαλείας & Τηλεόρασης

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fcd0e81ab26f554fcc1d1545c3b911154 XL

Το 1ο Κλαδικό Συνέδριο Συστημάτων Ασφαλείας & Τηλεόρασης ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, τόσο στο χώρο των ομιλιών, αλλά και στο χώρο συγκέντρωσης και ανοιχτής συζήτησης στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της Θεσσαλονίκης. Η διεξαγωγή ενός κλαδικού συνεδρίου ήταν κάτι που εκτιμήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, αφού ήταν μια ευκαιρία να βρεθούν στον ίδιο χώρο…

Το 1ο Κλαδικό Συνέδριο Συστημάτων Ασφαλείας & Τηλεόρασης ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, τόσο στο χώρο των ομιλιών, αλλά και στο χώρο συγκέντρωσης και ανοιχτής συζήτησης στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της Θεσσαλονίκης. Η διεξαγωγή ενός κλαδικού συνεδρίου ήταν κάτι που εκτιμήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, αφού ήταν μια ευκαιρία να βρεθούν στον ίδιο χώρο οι σημαντικότερες εταιρίες του χώρου. Επιπρόσθετα, η διεξαγωγή του στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσαν οι ίδιες οι εταιρίες που έλαβαν μέρος, ήταν μια πολύ σημαντική ευκαιρία για να επικοινωνήσουν με τους τεχνικούς και τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο κλαδικό συνέδριο συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης Salonica Electronix 2017, που διοργανώθηκε από την εταιρία Libra Press, στις 11 και 12 Μαρτίου. Παρότι ήταν το πρώτο τεχνικό / τεχνολογικό συνέδριο που διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πραγματικά συγκλονιστική, αφού ξεπέρασε τις καλύτερες προσδοκίες όχι μόνο των εκθετών, αλλά και των διοργανωτών.

Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν την Salonica Electronix και είδαν ότι πιο σύγχρονο διακινείται στην χώρα μας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης.

Εκτός από τις 30 μεγαλύτερες εταιρίες της ελληνικής αγοράς που έλαβαν μέρος, το συνέδριο επισκέφτηκαν και εκπρόσωποι μεγάλων πολυεθνικών εταιριών. Ανάμεσα τους ξεχωρίσαμε τους δύο export manager της Dahua που είδαμε στα περίπτερα των εταιριών Paradox και Keeper, τους δύο δανούς της Triax που είδαμε στο περίπτερο της AMF Electronics, τον εκπρόσωπο της ισπανικής Promax που ήταν όλο το διήμερο στο περίπτερο της Δ. Μουτσιούλης ΑΕΕΒΕ, καθώς και τους εκπροσώπους των εταιριών Risco και Trikidis που μίλησαν για την RF Com.

Στην Salonica Electronix αναπτύχθηκαν συνολικά 46 ομιλίες, μέσα από 15 θεματικές ενότητες.

Όλο το συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του Security Report στο youtube, ενώ όσοι επιθυμούν να το παρακολουθούσαν ακόμη και τώρα από το κανάλι του Security Report.

{gallery}4058_1{/gallery}

Παρακάτω οι ομιλίες των εταιριών που έλαβαν μέρος στο συνέδριο Salonica Electronix 2017

ΚΕΜΕΑ

Σε μια περίοδο που ο κόσμος συνταράσσεται από κρούσματα πρωτοφανούς βίας, τρομοκρατικών χτυπημάτων και ασύμμετρων απειλών, ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας που προκύπτει για κάθε κράτος είναι αυτό της προστασίας των εθνικών ζωτικών υποδομών του. Κανένα κράτος δεν αισθάνεται ασφαλές, ούτε ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο από τέτοιου είδους κινδύνους. Πώς η Ελλάδα οχυρώνεται απέναντι σε τέτοια ενδεχόμενα; Υπάρχει η τεχνική και επιστημονική υποδομή για θέματα πολιτικής ασφάλειας και προστασίας της χώρας; Όπως τόνισε και ο διευθυντής του ΚΕΜΕΑ, δρ. Βασίλειος Γκρίζης, από το βήμα του συνεδρίου, η χώρα μας καλείται να προσφέρει πειστικές και αποτελεσματικές απαντήσεις στο φόντο των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στο περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, με την παρατεταμένη κοινωνική και οικονομική κρίση, τη συνεχιζόμενη προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, την αύξηση του ισλαμιστικού εξτρεμισμού και της τυφλής βίας, που χαρακτηρίζουν πλέον τα χτυπήματα της διεθνούς τρομοκρατίας.

Στο ίδιο πάνελ μίλησε και ο Γρηγόρης Αβραάμ, Πρόεδρος συνδέσμου Κρητικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας.

Paradox Hellas

Για μια πολύ καινοτόμα και ενδιαφέρουσα λύση απομακρυσμένης διαχείρισης και οπτικής επιβεβαίωσης μας μίλησε ο κ. Στασινός Σωτηρόπουλος, εκ μέρους της Paradox Hellas στο πάνελ «Προηγμένες λύσεις με εικόνα και ευφυΐα». Ο ParadoxMyHome SWAN Server λειτουργεί ως ενδιάμεσο σύστημα για την επικοινωνία των συναγερμών Paradox με φορητές συσκευές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παρέχοντας στον τελικό χρήστη προηγμένη απομακρυσμένη διαχείριση και οπτική επιβεβαίωση συναγερμού. Η λύση της Paradox συνοδεύεται από την εφαρμογή Paradox Insite GOLD app για android και iOS, υποστηρίζοντας push notification, απομακρυσμένη όπλιση/αφόπλιση κ.ά. Τέλος, ο ομιλητής παρουσίασε τη νέα μονάδα IP κάμερα/ανιχνευτή HD78F για οπτική επιβεβαίωση.

Στο πάνελ με θέμα «Πιστοποιήσεις στα συστήματα συναγερμού – Εγγύηση που αποδεικνύεται στην πράξη!» η Paradox Hellas και πιο συγκεκριμένα ο κ. Στασινός Σωτηρόπουλος μας μίλησε για νέες τεχνολογίες στην ψηφιακή ανίχνευση και τη σειρά NV της εταιρίας. Στάθηκε στην τεχνολογία SeeTrue, έναν αλγόριθμο που επεξεργάζεται τα σήματα που συλλέγει ο ανιχνευτής από τα υπέρυθρα και τα μικροκυματικά αισθητήρια του ανιχνευτή. Με το σύνθετο ανιχνευτή η Paradox καταφέρνει να ξεπεράσει την αδυναμία των υπέρυθρων ανιχνευτών PIR που στηρίζεται στη μεταβολή της θερμοκρασίας και που μπορεί να το εξουδετερώσει κάποιος όταν είναι θερμαινόμενος. Ο κ. Σωτηρόπουλος μας μίλησε επίσης για την τεχνολογία EVO BUS την οποία έχουν όλοι οι ανιχνευτές της σειράς NV παρέχοντας ευελιξία στην εγκατάσταση και απομακρυσμένη ρύθμιση του ανιχνευτή από το λογισμικό BABYWARE.

SIGMA SECURITY

Η εταιρία Sigma Security κλείνει φέτος 40 χρόνια λειτουργίας και ο κ. Αλέξανδρος Φείδας μας παρουσίασε την δράση και την πορεία της εταιρίας μέσα σε αυτά τα χρόνια, όπως και τα προϊόντα που ξεχώρισαν. Από τον τηλεφωνητή DD-1 του 1982, το Proteus το 2010 έως το S Mobile το 2014, η Sigma σχεδιάζει και κατασκευάζει στην Ελλάδα τα δικά της προϊόντα, κατακτώντας την εμπιστοσύνη των τεχνικών. Στην συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Φείδας πρόβαλε ένα περιεκτικό και εντυπωσιακό βίντεο από την γραμμή παραγωγή και τις εγκαταστάσεις της εταιρίας Sigma Security.

Στα πλαίσια του πάνελ «Ο συναγερμός γίνεται υβριδικός Ασύρματος, ενσύρματος ή IP», ο κ. Πέτρος Χριστοφοράτος της Sigma Security μας μίλησε για το νέο σύστημα AEOLUS της Sigma, που πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει στην αγορά. Το AEOLUS είναι ένα σύστημα που διαφοροποιείται από την υπόλοιπη αγορά και εστιάζει στην προστιθέμενη αξία. Με πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό, χαμηλή τιμή, πλούσια χαρακτηριστικά και πολύ εύκολη χρήση, το υβριδικό σύστημα ασύρματων και ενσύρματων αισθητήρων AEOLUS χαράζει την δική του πορεία και δίνει στον τεχνικό σημαντικά πλεονεκτήματα.

Automatic Alarm

Η Automatic Alarm στο πάνελ με θέμα «Προηγμένες λύσεις με εικόνα και ευφυΐα» μας παρουσίασε τη νέα λύση Videofied της Honeywell, ένα πλήρως ασύρματο σύστημα με οπτική επιβεβαίωση. Το σύστημα αποστέλλει εικόνα στο κέντρο λήψεως σημάτων για επιβεβαίωση του συναγερμού μέσω ασύρματου εξωτερικού ανιχνευτή με κάμερα. Πέρα από τους αισθητήρες που λειτουργούν με μπαταρίες, αντίστοιχα λειτουργεί αυτόνομα και ο ασύρματος εξωτερικός πίνακας της λύσης Videofied, κάνοντας το σύστημα εξαιρετικά εύκολο στην τοποθέτησή του.

Στην παρουσίαση της Automatic Alarm στα πλαίσια του πάνελ με θέμα «Πιστοποιήσεις στα συστήματα συναγερμού – Εγγύηση που αποδεικνύεται στην πράξη!» ο κ. Νίκος Βερονίκης μας μίλησε για το υβριδικό ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας της DSC με απόλυτη ασφάλεια Grade3. Ο λόγος για το PowerSeries Neo που μπορεί να φτάσει τις 128 ασύρματες / ενσύρματες ζώντες. Μετά από μια σύντομη περιγραφή των διαθέσιμων μοντέλων, ο ομιλητής στάθηκε στην τεχνολογία PowerG για την ασύρματη επικοινωνία του συναγερμού. Η τεχνολογία PowerG παρέχει ισχυρή επικοινωνία 2 δρόμων και με διολίσθηση συχνότητας, προσαρμοσμένη μετάδοση ισχύος και μεγάλη διάκρεια μπαταριών. Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του συστήματος είναι η εφαρμογή Power Series Neo go για απομακρυσμένη διαχείριση και ενημέρωση με push notification.

Keeper Group

Η Keeper Group αναφέρθηκε στους πίνακες της Fireclass που ενοποιούν αναλογική με Διευθυνσιοδοτημένη Πυρανίχνευση, CCTV, κατάσβεση και 24ωρο ΚΛΣ. Το άνοιγμα της ομιλίας έκανε ο κος Αντώνης Βουκάλης και τη σκυτάλη πήρε ο κος Δημήτρης Ασίκης που στάθηκε στα συστήματα πυρανίχνευσης της Fireclass. Αρχικά ο ομιλητής αναφέρθηκε στους ανιχνευτές Fireclass με υποστήριξη ανίχνευσης τριών σταδίων για απόρριψη ψευδοσυναγερμών. Η Fireclass διαθέτει μια πολύ μεγάλη γκάμα πινάκων, αλλά ιδιαίτερη μνεία έγινε στον Fireclass 501. Ο συγκεκριμένος πίνακας συνδυάζει την απλότητα ενός συμβατικού αναλογικού συστήματος με τα οφέλη της τεχνολογίας ενός ψηφιακού. Απευθύνεται σε μικρομεσαίες εγκαταστάσεις και έχει τον ιδανικό συνδυασμό ελάχιστου κόστους και μέγιστων δυνατοτήτων. Υποστηρίζει 3 κυκλώματα καλωδίωσης σε 1 βρόγχο, εύκολο και γρήγορο προγραμματισμό, onboard τηλεφωνητή με δυνατότητα 32 τηλεφωνικούς αριθμούς, γραφιστική απεικόνιση και IP module για απομακρυσμένη διαχείριση.

Εκ μέρους της Keeper Group, ο κ. Αντώνης Βουκάλης μίλησε στο συνέδριο για την Tecnoalarm, μια εταιρία που με εμπειρία 40 ετών έχει συμβάλει γενικά στο χώρο το security με τεχνολογίες. Όλα τα προϊόντα της Tecnolarm είναι πιστοποιημένα με Grade 2, Grade 3 ακόμα και Grade 4, το μεγαλύτερο βαθμό ασφαλείας. Μεγάλη καινοτομία της εταιρίας είναι το πληκτρολόγιο αφής που παρέχει στον τελικό χρήστη έλεγχο καμερών και του συστήματος συναγερμού ταυτόχρονα. Υποστηρίζει AHD κάμερες, IP ή αναλογικές. Στη συνέχεια ο κ. Βουκάλης μας μίλησε για τον ανοιχτό προγραμματισμό του συναγερμού Tecnoalarm που ξεπερνάει τις “κλασικές” δυνατότητες του συναγερμού, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχει ο τεχνικός πολύ αυξημένες γνώσεις. Με τον ανοιχτό προγραμματισμό μπορεί ο τεχνικός να κάνει από απλά έως σύνθετα σενάρια αυτοματισμού. Πολύ ενδιαφέρον είχε το παράδειγμα του κ. Βουκάλη που όπλισε το σύστημα συναγερμού που είχαν τοποθετήσει στο χώρο του συνεδρίου και μόλις εντόπισε έναν επισκέπτη, κάλεσε τον ομιλητή στο smartphone και έπαιξε φωνητικό μήνυμα και ακούσαμε κίνηση επιβεβαιώνοντας το συναγερμό.

Οι Αλέξανδρος και Αντώνης Βουκάλης, στο πάνελ «Νέες τεχνολογίες CCTV – DTV και Video Analytics” έκαναν μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην ομιλία τους. Μέσα από 3 πραγματικά παραδείγματα εφαρμογών ανέδειξαν τα πλεονεκτήματα της Dahua, που αντιπροσωπεύει η KEEPER GROUP. Στο πρώτο παράδειγμα, αντί για ένα απλό σύστημα CCTV, ο συνεργάτης τους βασιζόμενος στα προϊόντα Dahua πρόσφερε ένα ενοποιημένο σύστημα CCTV, Access Control, Video Analytics και Θυροτηλερόασης, κάνοντας τη διαφορά από τον ανταγωνισμό. Αντίστοιχα, έδειξαν στο ακροατήριο την ενοποιημένη λύση σε μια πλατφόρμα VMS από την Cathexis που χρησιμοποίησε συνεργάτης τους σε ένα γηροκομείο, προσφέροντας μια πολύ υψηλής τεχνολογίας και ευχρηστίας λύση. Τέλος, είδαμε τα πλεονεκτήματα που είχε η επιλογή DSS Servers καταγραφικών αντί κοινών καταγραφικών σε τρία ξενοδοχεία.

Artion Security

Η ομιλία του Χρήστου Λέγου, της Artion Security στο πάνελ για το υβριδικό σύστημα ασφαλείας με εφαρμογές έξυπνου σπιτιού, βασίστηκε στον πίνακα συναγερμού ARTEC AR-7540 με ενσωματωμένο IP, GPRS module, τεχνολογία Cloud, touch πληκτρολόγιο και πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Ο ομιλητής στάθηκε στην εφαρμογή διαχείρισης του πίνακας μέσω φορητής συσκευής μέσω της οποία μπορεί ο τελικός χρήστης να απολαύσει υπηρεσίες αυτοματισμού και έξυπνου σπιτιού από το σύστημα συναγερμού του. Υποστηρίζοντας push notifications, ο συναγερμός μπορεί να ειδοποιήσει τον χρήστη για οποιαδήποτε ενέργεια μέσω της ενεργοποίησης των ζωνών και των αισθητήρων του συστήματος.

Στο πάνελ «Ο συναγερμός γίνεται υβριδικός Ασύρματος, ενσύρματος ή IP», ο κ. Χρήστος Λέγος της Artion Security παρουσίασε στο κοινό το σύστημα συναγερμού elems electronic και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Ο πίνακας είναι συμβατός με ενσύρματους ή ασύρματους αισθητήρες και παρέχει επιβεβαίωση για την κατάσταση λειτουργίας των αισθητήρων στον τελικό χρήστη. Έτσι, ανεξάρτητα εάν έχει ή όχι ο τελικός χρήστης ΚΛΣ, μπορεί να ενημερωθεί απευθείας από το συναγερμό. Με αυτόνομες λύσεις ελέγχου μεγάλων αποστάσεων έως 500 μέτρα, το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βιομηχανικούς χώρους και αποθήκες.

Στο πάνελ “Τα περιφερειακά στα συστήματα ασφαλείας – Πολλές υπηρεσίες στην ίδια πλατφόρμα” ο κ. Σπυρίδων Τζερβάκης της Artion αναφέρθηκε στην ψηφιακή BUS θυροτηλεόραση 2 καλωδίων με πολλαπλές εφαρμογές. Το σύστημα ARTEC που προτείνει η ARTION βασίζεται σε μόνο 2 καλώδια χωρίς πολικότητα για ολόκληρο το σύστημα συμπεριλαμβανομένης της τροφοδοσίας και των δεδομένων. Διαθέτουν πλήρη γκάμα με hands free monitor με οθόνες LCD έως 10”, που παρέχουν πολύ προηγμένες δυνατότητες στο χρήστη, όπως έλεγχο pan-tilt της κάμερας για την αναγνώριση οποιουδήποτε στην είσοδο. Ταυτόχρονα υποστηρίζουν ενδοεπικοινωνία, δυνατότητα κλήσης ορόφου, τηλεφωνική, SMS κ.ά. Στις καινούργιες σειρές μπουτονιέρων της εταιρίας συναντάμε φακούς fisheye που καλύπτουν έως 170o καλύπτοντας πολύ μεγάλο εύρος θέασης.

Rakson

Η εταιρία Rakson και ο κ. Θεόδωρος Λίτσας παρουσίασαν στο πάνελ «Προηγμένες λύσεις με εικόνα και ευφυΐα» το πρωτοποριακό και καινοτόμο σύστημα Καθοδηγούμενου οδηγού προγραμματισμού για το σύστημα συναγερμού της AVS Electronics. Μετά από μια σύντομη αναφορά στις μονάδες Spectrum και Capture της AVS Electronics, o κ. Λίτσας έκανε ζωντανή αναπαράσταση της διαδικασίας προγραμματισμού του κέντρου μέσω του καθοδηγούμενου οδηγού. Έτσι, μέσα σε περίπου 5 λεπτά, μπροστά στο κοινό του συνεδρίου, ο πίνακας ήταν έτοιμος για λειτουργία, μέσω ενός απλούστατου και καθοδηγούμενου παραθυρικού περιβάλλοντος.

Στο πάνελ «Νέες τεχνολογίες CCTV – DTV και Video Analytics” ο κ. Θεόδωρος Λίτσας μίλησε για τα πρωτοποριακά καταγραφικά DUHD (DTV) της iCatch. Μέσα από τη λειτουργία mini CMS το καταγραφικό μπορεί να συνδεθεί μέσω Ethernet με άλλα καταγραφικά (τοπικά ή απομακρυσμένα) και να προβάλει απομακρυσμένες κάμερες ανάμεσα με τις τοπικά συνδεδεμένες. Η καταγραφή μπορεί να γίνει ταυτόχρονα σε πολλά καταγραφικά, ώστε να μην μπορεί να γίνει κλοπή των εγγραφών. Μετά την παρουσίαση της εφαρμογής SoCare που επιτρέπει την διαχείριση πολλαπλών DVRs, ο ομιλητής πέρασε στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τεχνολογία Digital Ultra HD με H.265 του καταγραφικού iCatch που εκτοξεύει την ανάλυση καταγραφής και παρακολούθησης στα 4Κ και υποστηρίζει μετάδοση σήματος σε αποστάσεις έως 800 μέτρα.

Electrosystems

Η εταιρία Electrosystems και πιο συγκεκριμένα ο Στυλιανός Κολολός μας μίλησε για τις οικονομικές και πρακτικές λύσεις της Camvision, όπως και για τη νέα συνεργασία με την Dahua. Η Camvision με την τεχνολογία AHD, τα υβριδικά καταγραφικά και την τεχνολογία Cloud κάνει τη ζωή των τεχνικών ευκολότερη παρέχοντας ταυτόχρονα σημαντικά καλύτερο αποτέλεσμα στον τελικό χρήστη. Είδαμε τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά και προτερήματα της σειρά καμερών AHD της Camvision όπως και των καταγραφικών.

Στο πάνελ «Ο συναγερμός γίνεται υβριδικός Ασύρματος, ενσύρματος ή IP» ο κ. Κολολός στάθηκε στους πίνακες συναγερμού IDS. Η συνεργασία της Electrosystems με την IDS είναι η παλαιότερη σε σχέση με τις άλλες εταιρίες που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο ομιλητής στον συναγερμό IDS 805 και τα πλεονεκτήματά του, όπως τον ενσωματωμένο κωδικοποιητή για επικοινωνία με ΚΛΣ, προστασία SPD έναντι σε κεραυνούς και τηλεχειρισμό για όπλιση/αφόπλιση. Για μεγάλες εγκαταστάσεις, παρουσιάστηκε στο κοινό ο πίνακας IDS XSERIES με πολύ μεγάλο εύρος εφαρμογών και υποστήριξη απομακρυσμένου ελέγχου μέσω smartphone.

Novatron Security Distribution AE

O Βασίλης Δέδες από την εταιρία Novatron εστίασε στις επαγγελματικές λύσεις για εποπτεία της εταιρίας Dahua. Ξεκίνησε την ομιλία του παρουσιάζοντας τις σημαντικές αντιπροσωπείες της Novatron, όπως Dahua, Tyco, DSC, Arecont Vision, HID κ.ά. Στη συνέχεια ο κ. Δέδες στάθηκε στις λύσεις HDCVI της Dahua και στη νέα δυνατότητα 4K του πρωτοκόλλου. Μέσω του HDCVI 4K οι κάμερες ασφαλείας αποδίδουν ανάλυση 3840×2160 μέσω ομοαξονικού καλωδίου και εξαιρετική πιστότητα εικόνας.

Στο πάνελ «Ο συναγερμός γίνεται υβριδικός Ασύρματος, ενσύρματος ή IP» ο κ. Θοδωρής Ντίλος μας μίλησε για τη σχέση της εταιρίας Novatron με τον μεγάλο κολοσσό συστημάτων ασφαλείας Tyco. Κάτω από την ομπρέλα της Tyco φιλοξενούνται πολύ σημαντικά brands, όπως η DSC στα συστήματα συναγερμού, η Zettler στο κομμάτι της πυρασφάλειας κ.α. O κ. Ντίλος εστίασε στη νέα σειρά Power Series NEO και την κορυφαία ασύρματη τεχνολογία Power G, με εμβέλεια ασύρματης μετάδοσης έως και 1km, εξοικονόμηση ενέργειας με διάρκεια μπαταρίας από 3 έως 8 χρόνια, frequency hopping και ισχυρή κρυπτογράφηση.

Ο κ. Άγγελος Γαλλής της Novatron ανέβηκε στο πάνελ «Οι νέες τάσεις των συστημάτων ασφαλείας – Η θέση των ΚΣΛΣ. στην κλαδική αγορά» και μας παρουσιάσουμε 4 πολύ σημαντικές και καινοτόμες προτάσεις. Καταρχήν, μας μίλησε για τα ασύρματα συστήματα συναγερμού της DSC και συγκεκριμένα για το DSC Neo που βασίζεται στο Power G, το ειδικό πρωτόκολλο για ασύρματη επικοινωνία. Η Tyco, στην οποία ανήκει η DSC, επένδυσε ένα μεγάλο ποσό για την απόκτηση αυτού του πρωτοκόλλου. Δίνει εμβέλεια 1 χιλιόμετρο, διάρκεια μπαταρίας 3 έως 8 έτη, μεταπήδηση συχνοτήτων 64 φορές/sec και κρυπτογράφηση AES-128bits και αποκλειστική χρονοθυρίδα για κάθε συσκευή. Στη συνέχεια μας μίλησε για την τεχνολογία 4Κ της Dahua που θα βασιστεί στο πρωτόκολλο HDCVI. Επίσης, παρουσίασε παραδείγματα απόδοσης από τις κάμερες StarLight από την Dahua που αποδίδουν εξαιρετικά ποιοτική εικόνα σε πολύ χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Τέλος, έκλεισε την ομιλία του με εικόνες από τις κάμερες πολλαπλών αισθητήρων από την Arecont Vision.

ATLAS SECURITY

Από την ATLAS SECURITY ακούσαμε για την Τεχνολογία Global Sim και την οριστική λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των σημάτων στο Κέντρο λήψης σημάτων μέσω της σύνδεσης GPRS. Ομιλητής ήταν ο κ. Χρήστος Απόδιακος και μίλησε στο πάνελ με θέμα «Οι νέες τάσεις των συστημάτων ασφαλείας – Η θέση των ΚΣΛΣ. στην κλαδική αγορά». Η τεχνολογία GPRS προσφέρει στον χρήστη ασφάλεια, αξιοπιστία, οικονομία και ευκολία. Ασφάλεια επειδή ξενοιάζει από τον κίνδυνο να του κόψουν τα καλώδια χωρίς να ενημερωθεί, αξιοπιστία κερδίζοντας υποστήριξη 3 παρόχων και επιπλέον υπηρεσίες από το ΚΛΣ, οικονομία αφού επωφελείται προνομιακής τιμής από ότι θα πλήρωνε μόνος του σε έναν μόνο πάροχο και ευκολία αφού δεν πληρώνει καθόλου πάγιο σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας και περιλαμβάνονται όλα σε έναν λογαριασμό.

H κα Δήμητρα Απόδιακου ανέβηκε στο βήμα εκ μέρους της εταιρίας ATLAS SECURITY και στα πλαίσια του πάνελ «Νέες τεχνολογίες CCTV – DTV και Video Analytics” μίλησε για τα πλεονεκτήματα της ATLAS SECURITY και τα οφέλη που έχει για τον εγκαταστάτη η συνεργασία με την εταιρία. Ο όμιλος ATLAS GROUP περιλαμβάνει το 24ωρο σταθμό λήψεως σημάτων ATLAS Security, την ATLAS COM για την πληροφοριακή υποστήριξη του ΚΛΣ και την Electrosystems για την εισαγωγή και διάθεση συστημάτων ασφαλείας. Τα στοιχεία που κάνουν την ATLAS Security να ξεχωρίζει είναι τα 30 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας, η συνεργασία με 30.000 συνδρομητές ανά την Ελλάδα και οι πιστοποιήσεις με σύστημα ISO στην πράξη με ερωτηματολόγια που βελτιώνουν συνέχεια την ποιότητα των υπηρεσιών της. Τέλος, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της ATLAS Security είναι η επιβράβευση πελατών, η ανταποδοτικότητα στους συνεργάτες της.

Alpha

Στο πάνελ με θέμα «Πιστοποιήσεις στα συστήματα συναγερμού – Εγγύηση που αποδεικνύεται στην πράξη!» η Alpha και πιο συγκεκριμένα ο κ. Κοσμάς Ευστρατίου μας μίλησε για την Texecom και τα Grade3 προϊόντα της. Τα συστήματα της Texecom παρέχουν αξιοπιστία, επεκτασιμότητα και εύκολη εγκατάσταση, πάντα με την εγγύηση ασφαλείας Grade3. Αφότου ακούσαμε για τους πίνακες συναγερμού Premiere, είδαμε τις πρωτοποριακές εξωτερικές σειρήνες Odyssey X3 που στην πρόσοψή τους μπορούν να φιλοξενήσουν το λογότυπο μιας εταιρίας και να το φωτίσουν. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ασύρματο σύστημα Ricochet της Texecom που υποστηρίζει πλούσια χαρακτηριστικά για εγγυημένη επικοινωνία και monitoring. Τέλος, ενημερωθήκαμε για το έξυπνο και πρακτικό σύστημα Biscuit της Texecom που επιτρέπει την σύνδεση 30 ζωνών με 2 καλώδια σε έως 400 μέτρα.

{gallery}4058_2{/gallery}

EUROGUARD

Εκ μέρους της εταιρίας Euroguard μίλησε ο κ. Κυριάκος Τσιφλάκος, Εμπειρογνώμων Ασφαλίσεων, με θέμα «Αστική Ευθύνη και Ασφάλιση στον κλάδο Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας». Η ομιλία του κ. Τσιφλάκου ήταν πολύ ξεχωριστή και απευθυνόταν απευθείας στις εταιρίες εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας. Σε περίπτωση όπου κάτι δεν πάει καλά στην εγκατάσταση ενός συστήματος ασφάλειας ή δεν έχει γίνει σωστός υπολογισμός κατά την προσφορά, ο πελάτης/φορέας έχει δικαίωμα να στραφεί εναντίον της εταιρίας ή του εγκαταστάτη και να ζητήσει αποζημίωση. Ο κ. Τσιφλάκος έδειξε πως μέσα από την Ιδωτική Ασφάλιση μπορεί ο εγκαταστάτης να προφυλαχτεί.

Olympia Electronics

Την Olympia Electronics εκπροσώπησε η κα. Άννα Δασκαλάκη στο πάνελ με θέμα «Συστήματα Πυρανίχνευσης – Η ενοποίηση με τα συστήματα ασφαλείας». Η κα Δασκαλάκη με μια σύντομη αναφορά στην Olympia Electronics μας μίλησε για τις δυνατότητες σχεδίασης και παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας της Ελληνικής εταιρίας και τη σημαντική της δράση τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, με εξαγωγές σε 72 χώρες. Ιδρύθηκε το 1979 και σήμερα το ανθρώπινο δυναμικό της ανέρχεται στους 174 εργαζόμενους. Η Olympia Electronics έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το ISO 9001 και προϊόντα της διαθέτουν πιστοποιητικά από διαφορετικά εργαστήρια όπως LPCB, VdS, TUV κ.ά. Στη συνέχεια γνωρίσαμε τα σημαντικότερα προϊόντα της εταιρίας στην πυρανίχνευση, τους συμβατικούς πίνακες, τα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης και τα περιφερειακά.

ΒΙΟΚΑΛ

Με τίτλο “Όλα τα καλώδια δεν είναι ίδια” η ΒΙΟΚΑΛ μίλησε στο πάνελ “Τα περιφερειακά στα συστήματα ασφαλείας – Πολλές υπηρεσίες στην ίδια πλατφόρμα” και για άλλη μια φορά κράτησε έντονο το ενδιαφέρον των ακροατών. “Τα παλιά χρόνια ήταν όλα πιο απλά” μας είπε ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης, αφού όλα τα καλώδια κατασκευάζονταν σύμφωνα με ένα βρετανικό πρότυπο. Το 2006 όμως σταδιακά τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν και πλέον υπάρχουν πολύ διαφορετικές ποιότητες καλωδίων στην αγορά και ο εγκατάστασης καλείται να γνωρίζει ποιο είναι το καλύτερο και για ποια εφαρμογή είναι κατάλληλη για το καθένα. Συγκρίνοντας τα υλικά των αγώνων και μιλώντας για τα υλικά μόνωσης/επένδυσης, ο κ. Δημητριάδης έδωσε αρκετά σημαντικές κατευθύνσεις στο ακροατήριο.

SECTOR

«Για να αναπολούνε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι» είπε ο κ. Αθανάσιος Στοΐτσας και ξεκίνησε την ομιλία του στο πάνελ «Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμού – Οι απαιτήσεις συνεχώς αυξάνονται», όπου ακούσαμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή για την εξέλιξη των ΚΛΣ. Το 1853 κατατέθηκε η πρώτη άδειας ευρεσιτεχνίας από τον Augustus Russell Pope στη Βοστώνη. Στη συνέχεια είδαμε πολύ ενδιαφέρουσες εικόνες από τις πρώτες παγίδες, από κουδούνι και από άλλες τεχνολογικές καινοτομίες της εποχής, φτάνοντας στην εντυπωσιακή εικόνα ενός ΚΛΣ το 1960 στη Νέα Υόρκη. Ο ομιλητής από το παρελθόν προχώρησε στο παρόν προβάλλοντας στο κοινό τις σημαντικότερες τεχνολογικές εξελίξεις των ΚΛΣ και έκλεισε με μια σύντομη και περιεκτική αναφορά στο ΚΛΣ της SECTOR.

AMF Electronics

Ο κ. Ευάγγελος Ταρσάνης της AMF Electronics, στο πάνελ με θέμα «Νέες τεχνολογίες CCTV – DTV και Video Analytics”, μίλησε για τις 5-υβριδικές λύσεις CCTV από την TRIAX. Τα προϊόντα CCTV της TRIAX βασίζονται στο πρωτόκολλο μετάδοσης HD-TVI ή το IP. Ο ομιλητής έδωσε μεγάλη βάση στα πλεονεκτήματα του πρωτοκόλλου HD-TVI, όπως μεγάλη απόσταση μετάδοσης, μηδενικό latency και υψηλή ποιότητα εικόνας. Όσον αφορά τα DVR της TRIAX στάθηκε στις δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης μέσω QR code από οπουδήποτε, όπως και την υποστήριξη HD-TVI, αναλογικών και IP καμερών.

NOVO Technologies

Από τον Γιώργο Σκούρα της Novo Technologies ακούσαμε για καινοτομικά κέντρα εποπτείας καμερών με το λογισμικό Axxon Next, όπως και για τη νέα γενιά καμερών Super Starlight της Triandy. Η λύση για την οποία μας μίλησε ο κ. Σκούρας ενσωματώνει IP κάμερες στο λογισμικό Axxon Next 4 που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη εξοικονόμιση πόρων στα κέντρα εποπτείας με μεγάλο αριθμό καμερών. Το Axxon Next 4 εκτοξεύει τις δυνατότητες των IP καμερών μέσα από την πληθώρα των καινοτόμων και μοναδικών χαρακτηριστικών του, όπως 3D διαδραστικό χάρτη, εύχρηστο μενού (και στα Ελληνικά), ζώνη ειδοποιήσεων και συναγερμών, διαφορετικά layouts ανάλογα με την εφαρμογή, όπως και layouts για κέντρα εποπτείας και λήψης εικόνας με πολλαπλές οθόνες.

RF COM

Την εταιρία RF-COM εκπροσώπησε ο κ. Κωνσταντίνος Ξυγκάκης στο πάνελ «Προηγμένες λύσεις με εικόνα και ευφυΐα». Ο ομιλητής μας παρουσίασε το ασύρματο σύστημα αυτοματισμού Z-Wave και πρότεινε στους τεχνικούς νέες λύσεις που μπορούν να προτείνουν στους πελάτες τους. Το σύστημα είναι τελείως ασύρματο και υποστηρίζει διαχείριση κάθε διακόπτη και πρίζας στο σπίτι. Αντίστοιχα, μπορούν να υλοποιηθούν έξυπνα σενάρια. Μπορεί να φτάσει σε μεγάλες αποστάσεις, αφού το κάθε υλικό είναι και repeater. Υποστηρίζει έλεγχο κατανάλωσης, θερμοκρασίας και ασφάλειας, με καταγραφή όλων των στοιχείων.

Στο πάνελ «Ο συναγερμός γίνεται υβριδικός Ασύρματος, ενσύρματος ή IP» ο κ. Ξυγκάκης μας μίλησε για ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα, την τροφοδοσία των συστημάτων CCTV, που κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού. Μας μίλησε για τα πολωνικά MV Power τροφοδοτικά που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι είναι πολύ ανθεκτικά. Διαθέτει τροφοδοτικά ΠΑΚ αλλά και open frame. Τα open frame υποστηρίζουν trimmer για να ρυθμίζεται το εύρος τάσης στις εξόδους, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάμερες απομακρυσμένες που πέφτει η τάση από την απόσταση καλωδίου. Μάλιστα, σε περιπτώσεις όπου η κάμερα έχει τοποθετηθεί σε πάρα πολύ μεγάλη απόσταση, υπάρχουν τροφοδοτικά που αποδίδουν ακόμα μεγαλύτερη τάση (15V) πάντα με δυνατότητα ρύθμισης.

Στο πάνελ “Τα περιφερειακά στα συστήματα ασφαλείας – Πολλές υπηρεσίες στην ίδια πλατφόρμα” ανέβηκε ο k. Steve Riley της Risco για να μιλήσει για την ολοκληρωμένη πλατφόρμα συναγερμού ProSYS Plus. Το σύστημα είναι Grade3, υποστηρίζει Cloud υπηρεσίες, πολλαπλές δυνατότητες monitoring, προηγμένους διαύλους επικοινωνίας και επεκτασιμότητα έως 512 ζώνες. Υποστηρίζει ενσύρματους ή ασύρματους αισθητήρες και αμφίδρομη επικοινωνία για αναφορά κατάστασης. Το RISCO Cloud έχει αυξημένη ασφάλεια και συνεργάζεται με την Microsoft για τη φιλοξενία. Υποστηρίζει μενού χρήστη και μενού εγκαταστάτη. Τέλος, το ProSYS plus υποστηρίζει επιβεβαίωση εικόνας μέσω εικόνας.

O κ. Κωνσταντίνος Ξυγκάκης στο πάνελ «Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμού – Οι απαιτήσεις συνεχώς αυξάνονται» μίλησε για τα νέα 3G module της Trikdis. Αρχικά αναφέρθηκε στα communicators που κατασκευάζει εδώ και 30 χρόνια η εταιρία. Τα E10 V2 «κλέβουνε» πάνω από το BUS τα σήματα από κέντρα όπως CADD-X, Paradox, DSC, Pyronix κ.ά. και τα στέλνουν σε δύο ΚΛΣ ταυτόχρονα μέσω δικτύου, ενώ παράλληλα λειτουργεί το backup. Υπάρχει εφαρμογή cloud για τη διαχείριση του συναγερμού και την ενημέρωση ταυτόχρονα με την επικοινωνία με τα ΚΛΣ. Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται στο cloud και όλοι οι διαχειριστές των σημάτων μπορούν να τα τραβήξουν από οπουδήποτε με ένα laptop με απόλυτη ασφάλεια. Η νέα μονάδα TRIKDIS G16 είναι 3G/GSM και στέλνει ταυτόχρονα σε δύο σταθμός και cloud. Με το GPRS να αρχίζει να παροπλίζεται από το 3G/4G δημιουργώντας προβλήματα στην επικοινωνία, το 3G module έρχεται να δώσει την επόμενη λύση.

EUROPA SECURITY

Για το θέμα «Οι νέες τάσεις των συστημάτων ασφαλείας – Η θέση των ΚΣΛΣ. στην κλαδική αγορά» μίλησε εκ μέρους της Europa Security ο κ. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος. Ξεκινώντας με μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή των πρώτων Κεντρικών Σταθμών, ο εισηγητής έφτασε γρήγορα στο σήμερα. Η μετάδοση σημάτων στον κεντρικό σταθμό γίνεται ως επί τω πλείστων με GPRS-GSM ή IP-Ethernet και όχι μέσω τηλεφωνικής γραμμής για να εξασφαλιστεί υψηλή ταχύτητα και ασφάλεια. Στη 2η ενότητα της ομιλίας του ο κ. Παπαγεωργίου μας παρουσίασε τις σύγχρονες απαιτήσεις σε υπηρεσίες από έναν κεντρικό σταθμό υπό το πρίσμα των υπηρεσιών Europa Central Station. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για Web εφαρμογές για τεχνικούς με πρόσβαση στα σήματα σε πραγματικό χρόνο και δυνατότητα ενημέρωσης με push notification, όπως και για οπτική επιβεβαίωση με εικόνα.

SOLO Security

Ο κ. Βασίλης Καραγιαννάκης της SOLO Security μας παρουσίασε τα συστήματα ασφαλείας AMC στα πλαίσια του θέματος «Πιστοποιήσεις στα συστήματα συναγερμού – Εγγύηση που αποδεικνύεται στην πράξη!». Μετά από μια σύντομη περιγραφή της Ιταλικής εταιρίας AMC και της σημαντικής της δράσης στον παγκόσμιο χάρτη, ο ομιλητής παρουσίασε τις μονάδες συναγερμού σειράς X, το πληκτρολόγιο αφής Unika με οθόνη αφής 5” υψηλής ανάλυσης, ενώ μας μίλησε και για την εφαρμογή AMC Manager για iOS και Android. Στη συνέχεια γνωρίσαμε τους ανιχνευτές Soutdoor και τις εξωτερικές σειρήνες Blade.

BS Electronics

Ο κ. Χριστόφορος Χαραλαμπίδης μίλησε στο πάνελ “Τα περιφερειακά στα συστήματα ασφαλείας – Πολλές υπηρεσίες στην ίδια πλατφόρμα” εκ μέρους της BS Electronics για τα τροφοδοτικά με ή χωρίς αυτονομία του πολωνικού οίκου Pulsar. Μετά από μια σημαντική ενημέρωση για τα γραμμικά και παλμικά τροφοδοτικά, ο ομιλητής παρουσίασε τα γραμμικά τροφοδοτικά AWZ και τα παλμικά τροφοδοτικά PSBS. Αναφέρθηκε στα αυτόνομα τροφοδοτικά με δυνατότητα επιτήρησης μέσω δικτύου και αυτόνομα τροφοδοτικά για κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Η πρωτοτυπία της Pulsar συνεχίζεται με τη σειρά AWO με μεταλλικά κυτία για καταγραφικά οριζόντια και κάθετα. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με τα τροφοδοτικά Rack Mount Type για κάμερες HD ή κάμερες PoE.

24365.GR

Στο πάνελ με θέμα «Οι νέες τάσεις των συστημάτων ασφαλείας – Η θέση των ΚΣΛΣ. στην κλαδική αγορά» ανέβηκε εκ μέρους του 24365.GR ο κ. Κυριάκος Βουκάλης και μίλησε για τα προβλήματα του κλάδου των συστημάτων ασφαλείας όσον αφορά την σχέση μεταξύ επίσημων αντιπροσώπων και επιχειρήσεων, που οδηγεί σε μια ασαφή εικόνα προς τον τελικό καταναλωτή. Το 24365.GR παρακινεί τις αντιπροσωπίες να έρθουν σε απόλυτη συνεργασία με τους εγκαταστάτες και να χρησιμοποιήσουν από κοινού την Άδεια Β. Την Άδεια Β την έχει υπογράψει ο Πρόεδρος της δημοκρατίας και τη χορηγεί το υπουργείο προστασίας του πολίτη για να προστατεύσει τον τελικό καταναλωτή. Ο κ. Βουκάλης πρότεινε τη δημιουργία ενός πανελλαδικού κλαδικού οδηγού με πρωταρχικό σκοπό να ενημερωθεί ο καταναλωτής. Ένας κλαδικός οδηγός που θα προβάλει μονάχα νόμιμες επιχειρήσεις και τις επίσημες αντιπροσωπίες.

RG ALARM

01. H RG ALARM συζήτησε με τους επισκέπτες για τα συστήματα Teletek.

02. Συστήματα πυρανίχνευσης Teletek από την RG Alarm.

Tolis Stores

01. Πίνακες συναγερμού Callisto Hybrid στο stand της Tolis Stores.

02. H Tolis Stores παρουσιάζει τις λύσεις της στους επισκέπτες του συνεδρίου.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...