Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Μαΐου 2017 12:38

ARTEC AR-7540

Δικτυακή ασύρματη υπεροχή με πληθώρα περιφερειακών!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
4f48ac064c910292899c0a18319fdc9d XL e8371696

Το ασύρματο σύστημα συναγερμού της ARTEC διαθέτει μια σειρά από συσκευές υψηλής αξιοπιστίας, καθώς και μοναδικά χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδανικό για εφαρμογή σε κατοικίες ακόμα και σε γραφεία. Βασικό χαρακτηριστικό του συστήματος, είναι η ασύρματη επικοινωνία με τις περιφερειακές μονάδες, η οποία δεν απαιτεί επιπλέον καλωδίωση.

Το ασύρματο σύστημα συναγερμού της ARTEC διαθέτει μια σειρά από συσκευές υψηλής αξιοπιστίας, καθώς και μοναδικά χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδανικό για εφαρμογή σε κατοικίες ακόμα και σε γραφεία. Βασικό χαρακτηριστικό του συστήματος, είναι η ασύρματη επικοινωνία με τις περιφερειακές μονάδες, η οποία δεν απαιτεί επιπλέον καλωδίωση.

Το σύστημα περιλαμβάνει τη κεντρική μονάδα GSM, το πληκτρολόγιο με οθόνη LCD και πλήκτρα αφής, καθώς και μια πληθώρα από περιφερειακές συσκευές, όπως ασύρματους υπέρυθρους ανιχνευτές, εξωτερική σειρήνα, μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές κουρτίνας/καπνού και ασύρματο χειριστήριο για την όπλιση/αφόπλιση του συστήματος. Ακόμα ο χειρισμός του συστήματος από απόσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω εφαρμογής για smartphone, μέσω browser και μέσω τηλεφώνου με ηχητικές εντολές ή από κινητό με SMS. Η μεγάλη γκάμα περιφερειακών σε συνδυασμό με την ευελιξία που προσφέρει το σύστημα της Artec, το καθιστούν ιδανικό για εφαρμογή σε οποιαδήποτε εγκατάσταση.

Πίνακας AR-7540

Το σετ AR-7540 της Artec, περιλαμβάνει τη κεντρική μονάδα GSM AR-7540 με την κεντρική πλακέτα, το πληκτρολόγιο Β-7540 (εικόνα 1) (με οθόνη για τον πλήρη χειρισμό του συναγερμού, την εισαγωγή κωδικών και για τον προγραμματισμό των λειτουργιών του κέντρου), το μεταλλικό κουτί και ένα μετασχηματιστή. Διαθέτει εισόδους για 8 ενσύρματες και 32 ασύρματες ζώνες, SIA-TCP πρωτόκολλο για ΚΛΣ μέσω LAN ή GPRS και 3 ταυτόχρονους τρόπους επικοινωνίας, όπως SMS, τηλεφωνική κλήση και κεντρικό σταθμό. Επίσης, παρέχει 16 ασύρματους διακόπτες για τη σύνδεση τους στο πίνακα χωρίς καλώδια, δίνοντας μας τη δυνατότητα να μετατρέψουμε την οικία μας σε smart home. Υποστηρίζει ελληνικές φωνητικές εντολές με οδηγίες για το χειρισμό και το προγραμματισμό του συστήματος και διαθέτει ενσωματωμένο τηλεφωνητή με αναφορά ζωνών συναγερμού, ακρόασης /ομιλίας στον χώρο και αποστολή SMS στους χρήστες με τα συμβάντα. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα για αποθηκεύσει μέχρι και 512 συμβάντα που μπορεί να προέρχονται από ενεργοποίηση ανιχνευτή, προσπάθεια παραβίασης του συστήματος, διακοπή τηλεφωνικής γραμμής, όπλιση και αφόπλιση του συστήματος και χαμηλό επίπεδο μπαταρίας. Στην καταγραφή των συμβάντων περιλαμβάνεται και η ώρα που συνέβη, ο αριθμός της ζώνης που παραβιάστηκε και ο τύπος της παραβίασης. Ο προγραμματισμός και η καταχώρηση των περιφερειακών μονάδων μέσω πληκτρολογίου πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενδείξεων που εμφανίζονται στην οθόνη. Επίσης ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί το σύστημα μέσω pc, κινητού (με τη χρήση εφαρμογής ή με SMS) ή από το τηλέφωνο με ηχητικές εντολές.

Ασύρματη σειρήνα AR-325R

Η λευκή ασύρματη σειρήνα AR-325R (εικόνα 2) διαστάσεων 30x19x7 είναι κατασκευασμένη από πλαστικό ABS, διαθέτει FLASH LED σε μπλε χρώμα και διαθέτει μεγάφωνο το οποίο μπορεί να παράγει ήχο 100db. Λειτουργεί με 4 μπαταρίες 1.5V τύπου D, διαθέτει anti-tamper σε περίπτωση αφαίρεσης του καλύμματος και είναι συμβατή με τους πίνακες AR-64, AR-7540, VGT, AFC-300, PSTN KIT TCS-3 και GSM KIT TCS-3. Στη πίσω όψη της σειρήνας θα συναντήσουμε 3 πλήκτρα (delete code-learn code-delete alarm). Στη συσκευασία διατίθεται και στήριγμα για την τοποθέτηση της σειρήνας.

Ασύρματοι υπέρυθροι ανιχνευτές AR-335RDMT και AR-565R

Ο ασύρματος υπέρυθρος ανιχνευτής AR-335RDMT υποστηρίζει αμφίδρομη λειτουργία με τους πίνακες AR-64, AR-7664, VGT, AFC-300, PSTN KIT TCS-3 και GSM KIT TCS-3. Διαθέτει εμβέλεια ανίχνευσης 12 μέτρα, ψηφιακή καταμέτρηση παλμών και λειτουργεί σε συχνότητα 433 MHz. Επίσης διαθέτει DIP switch για τον προγραμματισμό της ευαισθησίας του, και tamper για την αποκόλληση από τον τοίχο. Στην πρόσοψή του διαθέτει LED, ενώ στη πίσω όψη του δέχεται μία μπαταρία Λιθίου που του δίνει αυτονομία για ένα χρόνο. Η συσκευασία περιλαμβάνει τη βάση για τον ανιχνευτή, καθώς και τη μπαταρία. Αντίστοιχα με παρόμοια χαρακτηριστικά έρχεται και το μοντέλο AR-565R το οποίο διαθέτει μέγιστη εμβέλεια 12 μέτρα, έχει υποδοχή για μία μπαταρία που του δίνει αυτονομία έως 2 χρόνια, DIP switch για τη ρύθμιση της ευαισθησίας του, καθώς και tamper switch (εικόνα 3).

Ασύρματες Μαγνητικές επαφές AR-211R και AR-210R-W

Η ασύρματη μαγνητική επαφή AR-210R-W είναι κατάλληλη για εφαρμογή σε πόρτες και παράθυρα, μπορεί να τοποθετηθεί σε εμβέλεια έως και 150 μέτρα από τον πίνακα και υποστηρίζει αμφίδρομη λειτουργία με τους πίνακες AR-64, AR-7664, VGT, AFC-300, PSTN KIT TCS-3 και GSM KIT TCS-3. Διαθέτει αυτόματη αναφορά κατάστασης, προσφέρει χαμηλή κατανάλωση και διαθέτει κλέμα για σύνδεση με ενσύρματη εξωτερική επαφή. Αντίστοιχα η ασύρματη μαγνητική επαφή AR-211R είναι κατάλληλη για εγκατάσταση σε πόρτες, παράθυρα, ακόμα και γκαραζόπορτες και προσφέρει 150 μέτρα μέγιστη εμβέλεια με την κεντρική μονάδα συναγερμού. Διαθέτει tamper, έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και λειτουργεί με μία μπαταρία Λιθίου με αυτονομία ενός έτους (εικόνα 4).

Ασύρματος ανιχνευτής κουρτίνας AR-448RDMT

Ο ασύρματος ανιχνευτής κουρτίνας AR-448RDMT (εικόνα 5) προσφέρει αμφίδρομη ασύρματη λειτουργία με τους πίνακες AR-64, AR-7664, VGT, PSTN KIT TCS-3, AFC-300 και GSM KIT TCS-3, στην ελεύθερη μπάντα των 433MHz. Η εμβέλεια ανίχνευσης ανέρχεται στα 6 μέτρα. Η τροφοδοσία του επιτυγχάνεται με 2 μπαταρίες 1.5V AA που του δίνουν αυτονομία για περισσότερο από ένα χρόνο. Είναι ιδανικός για χρήση σε πόρτες ή παράθυρα σε εσωτερικούς χώρους αποδίδοντας υψηλή απόρριψη σε ψεύτικους συναγερμούς. Διαθέτει anti-tamper switch και στη πρόσοψή του LED ένδειξη.

Ασύρματος ανιχνευτής θραύσης κρυστάλλων AR-2036R

Ο ανιχνευτής θραύσης κρυστάλλων AR-2036R (εικόνα 6) υποστηρίζει επίσης αμφίδρομη λειτουργία με τους πίνακες AR-64, AR-7664, VGT, PSTN KIT TCS-3, AFC-300 και GSM KIT TCS-3. Διαθέτει 3 επίπεδα ευαισθησίας τα οποία ρυθμίζονται μέσω DIP switch, κάλυψη 5 μέτρων, στέλνει σήμα χαμηλής μπαταρίας και σήμα επαναφοράς και είναι ιδανικός για τοποθέτηση σε εσωτερικούς χώρους. Τροφοδοτείται με 2 μπαταρίες Λιθίου, οι οποίες περιλαμβάνονται στη συσκευασία.

Ασύρματος ανιχνευτής καπνού AR-2105R

Το μοντέλο AR-2105R (εικόνα 7) είναι ένας λευκού χρώματος ασύρματος ανιχνευτής καπνού, ο οποίος στέλνει σήμα χαμηλής μπαταρίας, σήμα επαναφοράς και σήμα κατάστασης κάθε 65 δευτερόλεπτα. Λειτουργεί αμφίδρομα με τους πίνακες AR-64, AR-7664, VGT, AFC-300, PSTN KIT TCS-3 και GSM KIT TCS-3. Τροφοδοτείται με δύο μπαταρίες λιθίου CR-123Α (οι οποίες περιλαμβάνονται στη συσκευασία) και λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -5°C έως + 50°C.

Ασύρματος ηλεκτρονικός διακόπτης AR-708R

Ο AR-708R (εικόνα 8) είναι ασύρματος τριπλός διακόπτης για τον έλεγχο του φωτισμού και των συσκευών και είναι ιδανικός για εφαρμογές αυτοματισμού σε σπίτια. Διαθέτει μοντέρνα εμφάνιση με γυάλινη πρόσοψη και λειτουργία αφής. Ο διακόπτης μπορεί να ελεγχθεί από τους πίνακες μέσω τηλεφωνικής κλήσης, SMS, ακόμα και μέσω smartphone. Επίσης, παρέχει αμφίδρομη επικοινωνία με αναφορά κατάστασης σε πραγματικό χρόνο και έλεγχο κατάστασης του συστήματος.

Ασύρματο Τηλεχειριστήριο AR-422R

Το ασύρματο τηλεχειριστήριο AR-422R (εικόνα 9) είναι κατάλληλο για την απομακρυσμένη όπλιση/αφόπλιση του συστήματος συναγερμού. Διαθέτει 4 πλήκτρα για όπλιση, αφόπλιση, stay, καθώς και ένα πλήκτρο πανικού (SOS).

Απομακρυσμένη πρόσβαση

Η απομακρυσμένη πρόσβαση και διαχείριση του συστήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω web browser, μέσω εφαρμογής και μέσω τηλεφώνου. Αρχικά για το χειρισμό του συστήματος μέσω web page ο χρήστης θα πρέπει να δημιουργήσει ένα λογαριασμό και έπειτα να πληκτρολογήσει την IP διεύθυνση στο browser. Μέσα από το μενού ρυθμίσεων ο χρήστης μπορεί να οπλίσει/αφοπλίσει το σύστημα συναγερμού, να προγραμματίσει τους κωδικούς των χρηστών, να επικοινωνήσει με το κέντρο λήψεως σημάτων, να ρυθμίσει τα τηλέφωνα κλήσης τηλεφωνητή κ.ά. Για την πρόσβαση μέσω κινητού, ο χρήστης θα πρέπει να κατεβάσει την δωρεάν εφαρμογή ST-Panel (εικόνα 10) από το Play store ή το App store και μετά να εισάγει τα στοιχεία του (username-password), καθώς και την IP του πίνακα. Για το χειρισμό μέσω τηλεφώνου με ηχητικές εντολές θα πρέπει να έχουμε τοποθετημένη τη κάρτα SIM στη πλακέτα και κατά τη διάρκεια της κλήσης να εισάγουμε το κωδικό χρήστη που θα μας ζητηθεί. Τέλος για το χειρισμό από το κινητό με SMS υπάρχουν συγκεκριμένες εντολές για διάφορες ενέργειες όπως arm, disarm, home, check κ.ά. Μετά από κάθε ενέργεια το σύστημα απαντάει είτε η εντολή είναι επιτυχής είτε όχι. Σε περίπτωση που το σύστημα είναι ρυθμισμένο να στέλνει μηνύματα, τότε ο χρήστης θα λάβει ένα SMS ότι το σύστημα δέχτηκε την εντολή και ένα δεύτερο ότι την εκτέλεσε.

{gallery}4248{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...