Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
24 Μαΐου 2017 12:41

Τεχνικό σεμινάριο – ημερίδα από την ΗΛΚΑ Α.Ε. και τη Hikvision

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο CCTV»

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F4d5d7b1ab14026eb010bbc44f2d1b5ed XL

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τεχνικό σεμινάριο-ημερίδα που διοργάνωσε από κοινού η εταιρία ΗΛΚΑ ΑΕ. και η HIKVISION την Παρασκευή 5 Μαΐου στο ξενοδοχείο Radisson blue park hotel στην Αθήνα. Η ημερίδα με θέμα «οι τελευταίες εξελίξεις στο CCTV» απευθυνόταν αποκλειστικά σε επαγγελματίες του χώρου των συστημάτων ασφαλείας και έγινε με τη βοήθεια των εκπροσώπων της ΗΛΚΑ και της HIKVISION.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τεχνικό σεμινάριο-ημερίδα που διοργάνωσε από κοινού η εταιρία ΗΛΚΑ ΑΕ. και η HIKVISION την Παρασκευή 5 Μαΐου στο ξενοδοχείο Radisson blue park hotel στην Αθήνα. Η ημερίδα με θέμα «οι τελευταίες εξελίξεις στο CCTV» απευθυνόταν αποκλειστικά σε επαγγελματίες του χώρου των συστημάτων ασφαλείας και έγινε με τη βοήθεια των εκπροσώπων της ΗΛΚΑ και της HIKVISION.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στις ομιλίες των εκπροσώπων ήταν τα νέα προϊόντα και οι νέες λύσεις της Hikvision που φέρνουν την επανάσταση στο CCTV. Πιο συγκεκριμένα μάθαμε τα πάντα για το Easy IP 3.0 που υποστηρίζει το νέο προτύπο συμπίεσης Η.265+, το TURBO-HD 3.0 και φυσικά το επερχόμενο TURBO-HD 4.0, και ενημερωθήκαμε για το πώς οι νέες λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν στη χώρα μας για την ανάπτυξη των εργασιών των εγκαταστατών. Επιπλέον, έγινε τεχνική εκπαίδευση στην λειτουργία και την παραμετροποίηση των προϊόντων, καθώς και στη νέα πλατφόρμα της Hikvision HIKConnect. Επίσης άξιο αναφοράς, ήταν η μεγάλη γκάμα προϊόντων που ήταν διαθέσιμη προς το κοινό για δοκιμή. Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να επεξεργαστούν πληθώρα προϊόντων όπως κάμερες (dome, bullet, θερμικές κ.ά.) (εικόνα 1), καταγραφικά, access control, μεγάλη συλλογή από θυροτηλεοράσεις και access control (εικόνα 2), καθώς και το λογισμικό της κάθε συσκευής. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα στη κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου, ενώ από τη μεριά του κοινού δεν έλειψαν οι ερωτήσεις προς τους ομιλητές για τα καινούρια προϊόντα και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας προσφέρθηκε φαγητό και καφές στους συμμετέχοντες και στο τέλος έγινε κλήρωση για 2 kit με υποστήριξη H.265 και TURBO-HD 5MP.

Αρχικά, στο panel ανέβηκε ο κος Τουφεξής Κώστας, Γενικός Διευθυντής της ΗΛΚΑ ΑΕ, ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του στην ημερίδα, έκανε μια σύντομη αναφορά για την δραστηριότητα και την εμπειρία της εταιρίας τα τελευταία 40 χρόνια στα συστήματα ασφαλείας, ενημέρωσε το κοινό για τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση, τις καινοτομίες που φέρνει η Hikvision και γενικότερα τις τεχνολογικές εξελίξεις στο CCTV. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο διευθυντής πωλήσεων της Hikvision στην ανατολική Ευρώπη, Ilia Yashmakov. Ο κος Yashmakov (εικόνα 3) ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας μια σύντομη αναδρομή της Hikvision για να καταλήξει πως πλέον η εταιρία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο του CCTV, με τις περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλο κατασκευαστή, 20.000 εργαζόμενους από τους οποίους οι 9.000 είναι μηχανικοί και τονίζοντας πως η συνεχής ανάπτυξη της εταιρίας είναι ο συνδυασμός της καινοτομίας και της άριστης ποιότητας των προϊόντων. Στη συνέχεια ο διευθυντής πωλήσεων της Hikvision, μίλησε για τα προϊόντα τα οποία διαθέτει η εταιρία ανά τον κόσμο, τις νέες τεχνολογίες, όπως το Η.265+, το easy IP 3.0, το TURBO-HD 4.0 με δυνατότητα εγγραφής μέχρι και ανάλυση 4Κ και την τεχνολογία Darkfighter. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις θερμικές κάμερες, επισημαίνοντας τις διαφορές με αυτές που χρησιμοποιούμε στη καθημερινότητά μας. Μέσα από μια σειρά βίντεο, ο ομιλητής ανέδειξε τον τρόπο λειτουργίας των θερμικών καμερών, τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους όταν εφαρμόζονται σε στρατόπεδα και γενικότερα σε εγκαταστάσεις που απαιτούν υψηλή ασφάλεια.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Νίκος Γεωργούσης (εικόνα 4), Support Engineer της ΗΛΚΑ ΑΕ, ο οποίος μίλησε για την τεχνολογία του παρόντος (όπως είπε χαρακτηριστικά) και αυτή δεν είναι άλλη από το TURBO-HD 3.0. Ο κος Γεωργούσης μίλησε για τη μετάδοση του σήματος με υψηλές αναλύσεις μέσω ομοαξονικού καλωδίου και αναφέρθηκε στο πρότυπο συμπίεσης Η.264+ που προσφέρει έως 50% καλύτερη συμπίεση δεδομένων μειώνοντας το κόστος αποθήκευσης και παράλληλα αυξάνοντας τη ποιότητα μετάδοσης βίντεο. Επίσης έκανε αναφορά στις έξυπνες λειτουργίες όπως το smart line crossing που δημιουργεί συναγερμό όταν παραβιαστεί μια προκαθορισμένη γραμμή, το people counting, τη λειτουργία heat map που δείχνει τα σημεία με τη περισσότερη κίνηση κ.ά. Τέλος, ο κος Γεωργούσης παρουσίασε μια σειρά προϊόντων όπως τις κάμερες της Hikvision 4 σε 1, τη νέα σειρά καμερών H1T με ανάλυση 5 MP, κάμερες fisheye και PTZ, τη κάμερα DS-2CE16C8T που είναι ιδανική για αναγνώριση πινακίδων και τη σειρά καταγραφικών HUHI-Fx/S με υποστήριξη 5MP.

Το επόμενο θέμα της ημερίδας ήταν η νέα άμεσα διαθέσιμη σειρά καμερών Easy IP 3.0 και ο ομιλητής ήταν ο κος Τουφεξής (εικόνα 5). “Το μέλλον είναι IP” ξεκίνησε να αναφέρει ο κος Τουφεξής, παρουσιάζοντας στη συνέχεια τα κυριότερα χαρακτηριστικά των προϊόντων της σειράς, όπως το πρότυπο συμπίεσης Η.265+, τις αναλύσεις που φτάνουν τα 8MP(4K), τα video analytics, και τις τεχνολογίες super PoE και DARKFIGHTER. Αρχικά έγινε αναφορά στη νέα συμπίεση Η.265+, η οποία είναι μια βελτίωση της Hikvision στο πρότυπο Η.265 που επιτυγχάνει ως 82% καλύτερη συμπίεση δεδομένων από το Η.264, παρέχοντας 4 φορές υψηλότερη ταχύτητα παρακολούθησης μέσω internet και 4 φορές χαμηλότερη χωρητικότητα σε δίσκους για καταγραφή. Στη συνέχεια έγινε λόγος για την τεχνολογία Darkfighter, η οποία χαρίζει έγχρωμη εικόνα σε συνθήκες με πολύ χαμηλό φωτισμό (διαθέσιμη για τα μοντέλα των 2-3MP της σειράς EasyIP 3.0), τις καινοτομίες των video analytics και το smart search, την μεγάλη ευκρίνεια και την πληροφορία εικόνας σε αναλύσεις 4Κ και το Super PoE για την τροφοδοσία με FTP καλώδιο έως 300 μέτρα και με UTP έως 250 μέτρα. Επίσης αναφορά έγινε και στις γνώριμες τεχνολογίες WDR (για λεπτομέρεια σε σκοτεινά σημεία), το EXIR2.0 (Extended InfraRed), το ANR και το dual backup system. Τέλος έμφαση δόθηκε από τον κο Τουφεξή στις κάμερες 360o fish-eye (εικόνα 6) και στην οικονομική σειρά καταγραφικών76/77Κ τα οποία υποστηρίζουν αποκωδικοποίηση 2 καναλιών 4Κ ή 8 σε 1080P ανάλυση.

Στη συνέχεια, μαζί με το κo Τουφεξή, ανέβηκε στο πάνελ ο κος Yashmakov σε μία συζήτηση που αφορούσε τις θερμικές κάμερες, τη νέα σειρά καμερών “PANOVU” (εικόνα 7) και τις κάμερες DARKFIGHTER. Οι νέες θερμικές κάμερες βασίζονται στην ανίχνευση διαφοράς θερμοκρασίας που εκπέμπει το σώμα σε ένα περιβάλλον, δίνουν εικόνα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ορατότητας και ανιχνεύουν σε αποστάσεις έως 1000 μέτρα, ανέφεραν οι ομιλητές. Επίσης, οι θερμικές κάμερες έχουν ενσωματώσει και video analytics για τη περιμετρική προστασία, τη ανάλυση της θερμοκρασίας των αντικειμένων ακόμα και την ανίχνευση φωτιάς. Οι θερμικές κάμερες της Hikvision είναι ιδανικές για στρατιωτικές εφαρμογές, περιμετρική προστασία, ιχθυοτροφεία κ.ά. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη νέα σειρά καμερών PANOVU. Η κάθε κάμερα της σειράς PANOVU διαθέτει ενσωματωμένες ως 8 σταθερές κάμερες και μία PTZ προσφέροντας βίντεο από 180ο ή 360ο χωρίς παραμόρφωση με εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια. Οι κάμερες παρακολουθούν πολλούς στόχους ταυτόχρονα και είναι ιδανικές για μεγάλες περιοχές αφού αντιλαμβάνονται τις κινήσεις στο χώρο και δίνουν εικόνα αμέσως μετά την ανίχνευση. Η σειρά διαθέτει και εκδόσεις χωρίς την PTZ κάμερα. Τέλος η σειρά καμερών DARKFIGHTER LITE (εικόνα 8) διαθέτει ειδικό σχεδιασμό για την εμπόδιση της αντανάκλασης του υπέρυθρου φωτισμού, παρέχει έγχρωμη εικόνα σε συνθήκες με ελάχιστο φωτισμό και διατίθεται σε εκδόσεις τύπου bullet και Dome με motorized zoom.

Το επόμενο θέμα της ημερίδας με ομιλητή τον κο Γεωργούση, ήταν για τις ANPR κάμερες και τις λύσεις της Hikvision σε IP θυροτηλεοράσεις. Οι ANPR κάμερες τοποθετούνται σε χώρους στάθμευσης για το άνοιγμα της πόρτας και την αναγνώριση/καταγραφή των πινακίδων. Διαθέτουν λειτουργία day/night, διατηρούν αντίγραφο πινακίδας το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί ακόμη και στην SD κάρτα στην ιδία την κάμερα και τοποθετούνται συνήθως σε ύψος μέχρι 2,5 μέτρα με μεγίστη κλίση 30ο. Εκτός από μεγάλη ποικιλία σε κάμερες και καταγραφικά, είχαμε και την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το σύστημα θυροτηλεόρασης από τη Hikvision “Video Intercom”. Το Video Intercom είναι ένα σύστημα IP θυροτηλεόρασης το οποίο αποτελείται από εσωτερικά μόνιτορ, μπουτονιέρες και άλλα περιφερειακά, το οποίο είναι ιδανικό για εφαρμογή σε πολυκατοικίες, μονοκατοικίες, σε γραφεία ακόμα και σε μεγάλες εγκαταστάσεις. Η σειρά διαθέτει μεγάλη ποικιλία από εσωτερικά μόνιτορ με οθόνη αφής, ενσωματωμένη κάμερα και εύχρηστο μενού από το οποίο οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν φωνητικά μηνύματα από τους επισκέπτες, αναπάντητες κλήσεις, να ορίσουν ενδείξεις μέσα από το σύστημα τύπου μην ενοχλείτε, ακόμα και να συνδέσουν IP κάμερες. Επιπλέον διατίθεται και εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη την απομακρυσμένη απελευθέρωση της διαχειριζόμενης πόρτας του συστήματος, τη παρακολούθηση ζωντανού βίντεο και τη αποστολή push notifications. Τέλος ο κoς Γεωργούσης μας μίλησε για τη νέα σειρά WiFi Doorbell, που αναμένεται να είναι διαθέσιμη προς τους καταναλωτές το προσεχές διάστημα.

Στη τελευταία ενότητα το λόγο πήρε για άλλη μια φορά ο κος Τουφεξής, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση (και όχι άδικα κατά τη προσωπική μας άποψη) στο επερχόμενο TURBO-HD 4.0 (εικόνα 9), το οποίο αναμένεται να δώσει αναλύσεις μέχρι και 8MP, έξοδο 4K στα DVR, αναβαθμισμένη συμπίεση Η.265+ και τροφοδοσία και μετάδοση μέσω ομοαξονικού καλωδίου. Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε για το νέο GUI4.0 από τον εκπρόσωπο της Hikvision κο Perry Wang, το νέο interface του software της HIKVISION, καθώς και για το video abstraction playback. Τέλος, ο κoς Γεωργούσης μας μίλησε για τις αλλαγές που έγιναν στη εφαρμογή HIK-Connect, τη διαδικασία εγγραφής και ενεργοποίηση των συσκευών, οπού και το κοινό συμμετείχε ενεργά κάνοντας ερωτήσεις στους ομιλητές (εικόνα 10). Με τη λήξη του τεχνικού σεμιναρίου και ύστερα από κλήρωση, δύο τυχεροί συμμετέχοντες κέρδισαν από ένα kit νέων προϊόντων Η.265+ και TURBO-HD 5MP.

{gallery}4253{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...