Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
18 Ιουλίου 2017 16:09

IFSEC International 2017 Ο παλμός των συστημάτων ασφαλείας χτυπάει στο Λονδίνο!

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fe3362a48e9b729a9a633a7874b99bf0d XL

Στην έκθεση IFSEC στο Λονδίνο κάθε χρόνο χτυπάει η «καρδιά» των συστημάτων ασφαλείας και πυρανίχνευσης. Η φετινή χρονιά δεν ήταν εξαίρεση, αφού το εκθεσιακό κέντρο EXCEL γέμισε για τις IFSEC και FIREX 2017 με κορυφαίες παρουσίες του χώρου και συγκέντρωσε για άλλη μια φορά τα βλέμματα του κόσμου του Security. Με συνολικά 576 εκθέτες και 27.658 επισκέπτες στην IFESEC και 129 εκθέτες και 17.430 επισκέπτες στην FIREX, η έκθεση δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί επιτυχημένη.

Στην έκθεση IFSEC στο Λονδίνο κάθε χρόνο χτυπάει η «καρδιά» των συστημάτων ασφαλείας και πυρανίχνευσης. Η φετινή χρονιά δεν ήταν εξαίρεση, αφού το εκθεσιακό κέντρο EXCEL γέμισε για τις IFSEC και FIREX 2017 με κορυφαίες παρουσίες του χώρου και συγκέντρωσε για άλλη μια φορά τα βλέμματα του κόσμου του Security. Με συνολικά 576 εκθέτες και 27.658 επισκέπτες στην IFESEC και 129 εκθέτες και 17.430 επισκέπτες στην FIREX, η έκθεση δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Μπορεί ανάμεσα στους εκθέτες να ακουγόταν ότι η έκθεση είναι μικρότερη από άλλες χρονιές, αλλά στην πράξη, το μέγεθός της ήταν και πάλι τεράστιο. Το Security Report όπως και πέρυσι ταξίδεψε στο Λονδίνο και σας μεταφέρει τα νέα της διεθνούς έκθεσης. Στις 3 ημέρες της έκθεσης μιλήσαμε με όλες τις εταιρίες που αφορούν την Ελληνική αγορά και σας μεταφέρουμε τόσο από το παρόν άρθρο, αλλά και από τα βίντεό μας στο Youtube κανάλι μας, όλα τα νέα της μεγαλύτερης έκθεσης συστημάτων ασφαλείας στην Ευρώπη!

Η έκθεση IFSEC στο Λονδίνο έχει πλέον καθιερωθεί ως η παγκόσμια συνεύρεση των εταιριών για τα συστήματα συναγερμού στην Ευρώπη. Στον ίδιο χώρο, δηλαδή στο εκθεσιακό κέντρο Excel φιλοξενείται και η FIREX για τα συστήματα πυρανίχνευσης. Βέβαια, σε πολλά περίπτερα της IFSEC είδαμε εκτός από συστήματα συναγερμού και πυρανίχνευσης. Όπως και να έχει, κυρίαρχος κλάδος στην έκθεση ήταν αναμφισβήτητα το CCTV. Τόσο από άποψη τεχνολογικών καινοτομιών, όσο και από άποψη πληθώρας, ο τομέας του CCTV ξεχώρισε στην IFSEC 2017. Αναμφίβολα τα συστήματα συναγερμού, θυροτηλεόρασης και πυρανίχνευσης είχαν μέρος στη έκθεση, αλλά οι κάμερες και τα καταγραφικά ήταν το κυρίως «πιάτο».

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, η ομάδα του Security Report επισκέφτηκε την διεθνή έκθεση για να σας μεταφέρει τόσο με βιντεοσυνεντεύξεις (επισκεφτείτε το κανάλι μας στο YouTube) όσο και με το παρόν άρθρο, τα πιο φρέσκα νέα στο χώρο!

Τα trends της IFSEC 2017

Με την Hikvision, τη Dahua και άλλους δυνατούς “παίχτες” της διεθνούς αγοράς να μπαίνουν στο παιχνίδι των drone παρακολούθησης, η IFSEC 2017 είχε αφιερώσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της στον τομέα αυτό. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους γινόντουσαν επιδείξεις με drone παρακολούθησης, όπου οι χειριστές έδειχναν την ακρίβεια στο χειρισμό, την ευκολία στους ελιγμούς και την real time αποστολή εικόνας HD σε μόνιτορ.

Σε θέματα που αφορούν περισσότερο την ελληνική αγορά ξεχωρίσαμε τα embedded video analytics στις κάμερες, τις νέες γενιές αναλογικών HD μεταδόσεων 4Κ και τις ενοποιήσεις συστημάτων μέσω app και cloud. Οπωσδήποτε, μια από τις τεχνολογίες που είδαμε στην έκθεση και θα εφαρμοστεί περισσότερο στην Ελληνική αγορά είναι οι νέες γενιές των πρωτοκόλλων TVI και CVI που θα επιτρέψουν μεταφοράς ανάλυσης 4K μέσα από ομοαξονικό καλώδιο. Μεγαλύτερο όμως τεχνολογικό ενδιαφέρον έχει η τάση των εταιριών για την ενοποίηση των συστημάτων, όπου κάτω από μια κοινή πλατφόρμα Cloud-Web-App επιχειρούν να φιλοξενήσουν alarm, CCTV, automation και access control. Η τεχνολογία πάνω στην οποία πατάνε για να το καταφέρουν αυτό είναι φυσικά η IP.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος λοιπόν, η τεχνολογία IP απασχόλησε πάρα πολύ την IFSEC, γεγονός που θα πρέπει να μας κάνει να προβληματιζόμαστε, αφού οι λύσεις IP στη χώρα μας δεν είναι τόσο διαδεδομένες. Σε πολλές σύγχρονες IP κάμερες είδαμε integrated analytics, δυνατότητα κάλυψης μεγάλων χώρων μέσω πολλαπλών φακών, έξυπνες εφαρμογές cloud, ασύρματες συνδέσεις κτλ.

Το Ελληνικό στοιχείο στην IFSEC 2017

Με μεγάλη μας χαρά στο Λονδίνο συναντήσαμε αρκετές ελληνικές εταιρίες που είχαν να επιδείξουνε 100% δικά τους προϊόντα στη διεθνή αγορά!

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος συναντήσαμε την Paradox Hellas και την Terracom. Η Paradox Hellas, λανσάρετε πλέον στην διεθνή αγορά συστημάτων πυρασφάλειας, ως PH Svesis και φέτος επέλεξε να παρουσιαστεί στην στη FIREX, έχοντας σαφέστατο προσανατολισμό στην προβολή των νέων συστημάτων πυρανίχνευσης.

Η Terracom, όπου πέρυσι είχε ταράξει τη διεθνή αγορά με την έξυπνη και πρακτική εφαρμογή QR Patrol, φέτος, ήρθε με πολλά νέα προϊόντα και λύσεις, προσελκύοντας πάρα πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών στο περίπτερό της. Μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στο χώρο του alarm ήταν η Sigma, όπου έλαβε μέρος για 1η φορά στη διεθνή έκθεση.

Η Sigma είχε να δείξει στους επισκέπτες της IFSEC τις πρωτοποριακές της λύσεις στους πίνακες συναγερμού και τα περιφερειακά τους. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε συγκεκριμένα το μοναδικής αισθητικής νέο πληκτρολόγιο TRITON με τη γυάλινη πρόσοψη, που ήταν ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά εκθέματα της έκθεσης στο χώρο του alarm.

Με μεγάλη μας χαρά συναντήσαμε την Ελληνική εταιριά EGT και είδαμε το προϊόν “EASY!” να παρουσιάζεται στη διεθνή αγορά. 100% σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ελλάδα, το ολοκληρωμένο σύστημα Hardware και Software EGT EASY Guard Tour έκανε την εμφάνισή του στην IFSEC 2017 μέσα από την 1η παρουσία της EGT στο Λονδίνο..

Κλείνοντας

Μέσα από νέες τεχνολογίες και παρουσίες πολύ μεγάλων εταιριών, η IFSEC 2017 έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι η σημαντικότερη έκθεση του κλάδου των συστημάτων ασφαλείας στην Ευρώπη. Ίσως να μην υπήρχε φέτος η τεχνολογία που ξεχώρισε ή μονοπώλησε το ενδιαφέρον, όμως αναμφίβολα οι εξελίξεις ήταν συγκλονιστικές και οπωσδήποτε για άλλη μια φορά η IFSEC 2017 μας έδειξε το δρόμο που θα ακολουθήσουμε…

Ραντεβού του χρόνου!

{gallery}4483{/gallery}

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...