Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
21 Αυγούστου 2017 06:02

Οικιακές κάμερες IP All in One

Οι προτάσεις της ελληνικής αγοράς

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
79a0d6a4899b79994a919b2a20690507 XL 1eddc2d4

Οι all in one κάμερες που βασίζονται στο πρωτόκολλο IP, επιτρέπουν τη ζωντανή μετάδοση του βίντεο από απόσταση, αφού μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν δεδομένα μέσω ενός τοπικού δικτύου ή μέσω internet. Σε αντίθεση με τις αναλογικές κάμερες που χρησιμοποιούνται στα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, οι all in one κάμερες δεν απαιτούν σύνδεση με ένα DVR, καθώς διαθέτουν ενσωματωμένη λειτουργία εγγραφής και μπορούν να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους απευθείας σε SD κάρτες, servers ακόμα και σε υπηρεσίες cloud.

Οι all in one κάμερες που βασίζονται στο πρωτόκολλο IP, επιτρέπουν τη ζωντανή μετάδοση του βίντεο από απόσταση, αφού μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν δεδομένα μέσω ενός τοπικού δικτύου ή μέσω internet. Σε αντίθεση με τις αναλογικές κάμερες που χρησιμοποιούνται στα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, οι all in one κάμερες δεν απαιτούν σύνδεση με ένα DVR, καθώς διαθέτουν ενσωματωμένη λειτουργία εγγραφής και μπορούν να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους απευθείας σε SD κάρτες, servers ακόμα και σε υπηρεσίες cloud.

Χάρη στο πρωτόκολλο TCP/IP οι all in one κάμερες παρέχουν πολλά οφέλη στους τελικούς χρήστες με τη χρήση ενός μόνο καλωδίου όπως αμφίδρομο ήχο, απομακρυσμένη διαχείριση και προβολή βίντεο μέσω smartphone. Σαν δικτυακές οι κάμερες μπορούν να τροφοδοτηθούν και μέσω καλωδίου UTP, ενώ για την ασφαλή πρόσβαση στο Wi-FI υποστηρίζουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας WPA, WPA2, TKIP και AES.

Πλέον στη σύγχρονη εποχή οι κάμερες αυτές διαθέτουν αναβαθμισμένες λειτουργίες, πολλές φορές αποδίδουν και εξαιρετική ποιότητα εικόνας, αποτελώντας μία πρόκληση για κάθε ιδιοκτήτη που αναζητά μία ολοκληρωμένη προστασία για το χώρο της οικίας του.

 

Δυνατότητες

Παλαιότερα αυτού του τύπου οι κάμερες είχαν περιορισμένη ανάλυση που δεν ξεπερνούσε το 1MP, ωστόσο η νέα γενιά υποστηρίζει αναλύσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 4MP, αποδίδοντας ευκρίνεια και εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Ένα βασικό πλεονέκτημα τους, είναι η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου και πρόσβασης μέσω εφαρμογής ή web browser. Αυτή η λειτουργία όχι μόνο επιτρέπει στο χρήστη τη προβολή ζωντανού βίντεο, αλλά και τον έλεγχο των μηχανισμών κίνησης της κάμερας (PTZ) (εικόνα 1). Επιπλέον ο αισθητήρας PIR που συναντάμε στις περισσότερες κάμερες, αναλαμβάνει να ανιχνεύσει την παρουσία ανθρώπου για την ενεργοποίηση ενός event. Σε συνδυασμό με την αναγνώριση κίνησης, η λειτουργία του αισθητήρα εγγυάται την ανίχνευση παρουσίας ανθρώπου και μέσω των εισόδων/εξόδων alarm μπορεί να ενεργοποιήσει συναγερμό. Επίσης κατά την ανίχνευση μιας κίνησης ή παραβίασης ενός χώρου, η κάμερα μπορεί να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να στέλνει φωτογραφικό υλικό στο email του χρήστη ή σε FTP server (εικόνα 2). Οι καινοτομίες των δικτυακών καμερών όμως δεν σταματάνε εδώ! Πλέον αρκετές κάμερες υποστηρίζουν το πρωτόκολλο ONVIF για συνεργασία με λογισμικά CMS τρίτων κατασκευαστών και κωδικοποιήσεις βίντεο Η.264/Η.264+ και Η.265, για ταχύτερη αποστολή δεδομένων και παράλληλα μείωση των απαιτήσεων αποθήκευσης. Τέλος αρκετά από τα νέα μοντέλα διαθέτουν υπέρυθρα LED για προβολή εικόνας σε συνθήκες μηδενικής ή χαμηλής φωτεινότητας και ενσωματώνουν μικρόφωνο/μεγάφωνο, επιτρέποντας στο χρήστη να καταγράψει και ήχο.

Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα δούμε με αλφαβητική σειρά ανά κατασκευαστή το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των all in one IP καμερών.

Μοντέλα IP καμερών

Anga AQ-7107VBW

Η ρομποτική IP κάμερα AQ-7107VBW της ANGA, με ανάλυση HD 720p διαθέτει λειτουργία P2P για απλή και γρήγορη απομακρυσμένη πρόσβαση με 3 απλές κινήσεις από το κινητό, το tablet (iOS & Android) ή τον Η/Υ. Διαθέτει δυνατότητα περιστροφής σε οριζόντιο και κάθετο άξονα, λειτουργία ανίχνευσης κίνησης, νυχτερινή λήψη για αποστάσεις έως 10 μέτρα και ενσωματωμένη θύρα για κάρτα μνήμης MicroSD χωρητικότητας έως 64Gb (η κάρτα μνήμης δεν περιλαμβάνεται) για τοπική καταγραφή των βίντεο. Η στήριξη της κάμερας μπορεί να γίνει οριζόντια ή κατακόρυφα, μπορεί να λειτουργήσει και ως baby monitor, αλλά και ως τμήμα ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας, για το σπίτι ή το γραφείο. Είναι συμβατή με ONVIF 2.4, παρέχοντας δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης μέσω internet εύκολα και γρήγορα. Η συσκευασία περιλαμβάνει ένα τροφοδοτικό 5V, μία βάση στήριξης για τοίχο ή οροφή, ένα καλώδιο Ethernet για την ενσύρματη δικτύωση και εγχειρίδιο εγκατάστασης.
Stam Electronics, τηλ.: 210-6002159.

Bosch TINYON IP 2000

Η κάμερα Tinyon της Bosch μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οικιακές εφαρμογές, σε μικρά γραφεία ή σε αποθήκες, προσφέροντας αναρίθμητες δυνατότητες! Εξωτερικά εντυπωσιακή, η κάμερα μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο ή στο γραφείο. Είναι IP τεχνολογίας και αποδίδει υψηλή ανάλυση εικόνας 720p με 30ips. Υποστηρίζει έξυπνη λειτουργία DNR, αναλύοντας ενεργά τα περιεχόμενα μιας σκηνής και μειώνοντας τα αντικείμενα θορύβου, καθώς και συμπίεση Η.264, μειώνοντας τις απαιτήσεις σε εύρος ζώνης και παράλληλα διατηρώντας την εξαιρετική ποιότητα της εικόνας. Διαθέτει ότι χρειάζεται για να λειτουργήσει αυτόνομα, όπως θύρα microSD για τοπική αποθήκευση εγγραφών και αναγνώριση κίνησης και ήχου. Ένας συναγερμός μπορεί να ενεργοποιήσει μια εγγραφή στην κάρτα SD, αλλά και να αποστείλει βίντεο σε Cloud υπηρεσίες, όπως Dropbox. Επίσης, ο συναγερμός μπορεί να ενεργοποιήσει την αποστολή email ή και SMS. Πέρα όμως από την αυτόνομη λειτουργία, η κάμερα μπορεί να συνεργαστεί με δικτυακά καταγραφικά μέσω πρωτοκόλλου ONVIF. Για τη προβολή βίντεο και τη διαχείριση της κάμερας μέσω web interface, διατίθεται το λογισμικό Bosch video client, ενώ για την απομακρυσμένη διαχείριση της IP κάμερας διατίθεται εφαρμογή, μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει λειτουργίες PTZ, και προβολή ζωντανού βίντεο. Η τροφοδοσία της γίνεται μέσω 5V, ενώ υποστηρίζει και PoE.
Simon Technologies, τηλ.: 210-5563303.

 

Camvision CV-ST-HIP292

Η IP κάμερα της Camvision είναι ιδανική για χρήση τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, αφού ενσωματώνει IR LEDs για παρακολούθηση σε απόσταση έως και 10m ακόμη και χωρίς φωτισμό. Με κίνηση 355 μοιρών οριζόντια και 90 μοίρες κάθετα, θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου σας, προσφέροντας αυξημένη περιοχή κάλυψής σε σχέση με μια απλή στατική κάμερα. Με το ενσωματωμένο μικρόφωνο ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει τη φωνή του στο χώρο και με το ενσωματωμένο μεγάφωνο να ακούει τους ήχους του χώρου. Η κάμερα διαθέτει φακό 3.6mm ευρείας λήψης, ανάλυση που φτάνει τα 1.3MP, υποδοχή για Micro SD Card δίνοντας τη δυνατότητα αναπαραγωγής των καταγεγραμμένων αρχείων και υποστηρίζει πρότυπο συμπίεσης Η.264 αυξάνοντας τη ποιότητα συμπίεσης και την ταχύτητα μετάδοσης της εικόνας. Επιπλέον παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση στο κινητό μέσω της εφαρμογής Yoosee και δυνατότητα αποστολής συναγερμού μέσω e-mail και/ή push up notifications όταν ανιχνευθεί κίνηση ή όταν ενεργοποιηθεί κάποιο ασύρματο περιφερειακό. Η εγκατάσταση και η ενεργοποίηση της κάμερας πραγματοποιείται σε λίγα μόλις βήματα και η πρόσβαση μέσω κινητού γίνεται με τη χρήση QR code.
Electrosystems, τηλ.: 210-9640258.

 

Dahua IPC-A35

Ιδανική για παρακολούθηση στο σπίτι ή το γραφείο, η κάμερα της Dahua διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να απλοποιήσει την τοποθέτησή της, αλλά και να αποδώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι περιστρεφόμενη, ενσωματώνει Wi-Fi, υποστηρίζει τοπική αποθήκευση σε κάρτα microSD (έως 128GB), διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο για αμφίδρομη επικοινωνία με το χώρο που επιτηρεί και χάρη στην υψηλή ανάλυση των 3MP, αποδίδει εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Βασισμένη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, η κάμερα μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στο σπίτι, να επικοινωνήσει ασύρματα με το τοπικό δίκτυο LAN και μέσω εφαρμογής για φορητή συσκευή ή από υπολογιστή με Web Interface, να προβάλει εικόνα τοπικά ή απομακρυσμένα. H κάμερα περιστρέφεται 355 μοίρες επιτρέποντας στον χρήστη να έχει πλήρη εποπτεία του χώρου του, όπως και να ορίσει σημεία preset για γρήγορη επιλογή θέσης. Ωστόσο πέρα από την οριζόντια κίνηση, εκτελεί και κάθετη κίνηση 90 μοιρών, παρέχοντας ακόμα πιο ευρύ πλάνο επιτήρησης του χώρου. Η κάμερα της Dahua, διαθέτει 4 διαφορετικές χρωματικές ενδείξεις (Alarm /Connection Fail /Working /Connected), αποτελώντας ένα χρήσιμο και εύκολο εργαλείο ώστε να μπορεί ο χρήστης να έχει επίγνωση της κατάστασης της κάμερας εύκολα και απλά. Ταυτόχρονα είναι εξοπλισμένη με IR Leds που φτάνουν τα 10 μέτρα, προσφέροντας ξεκάθαρη εικόνα ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μέσω της κάρτας microSD, η κάμερα μπορεί να αποθηκεύσει γεγονότα από ανίχνευση κίνησης ή video tamper και να τα αναπαράγει είτε στον υπολογιστή, είτε στην φορητή συσκευή. Η σύνδεση στη κάμερα μέσω smartphone γίνεται πανεύκολα, με την ανάγνωση του QR code της κάμερας. Η κάμερα IPC-A35 της Dahua είναι μια πολύ πρακτική, αποτελεσματική και εύχρηστη λύση για παρακολούθηση στο σπίτι ή το γραφείο. Πρόκειται για μια από τις πιο πλήρεις επιλογές καμερών All-In-One για αυτόνομη λειτουργία, όπου παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με NVR μέσω πρωτοκόλλων ONVIF και CGI.
KEEPER Hellas, τηλ.: 210-2025705.

 

Dahua IPC-K35

Η υψηλής αισθητικής κάμερα της Dahua IPC-K35, είναι ιδανική για εφαρμογή στο εσωτερικό μιας οικίας ή ενός γραφείου αφού προσφέρει ασύρματη μετάδοση Wi-Fi και ανάλυση που φτάνει τα 3MP με φακό 2,8mm. Η κάμερα ενσωματώνει μηχανικό φίλτρο IR cut για αυτόματη εναλλαγή από μέρα σε νύχτα, smart IR (έως 10 μέτρα) για να παρέχει υψηλές επιδόσεις σε πολύ χαμηλό φωτισμό, και λειτουργία 3D DNR για την εξάλειψη των προϊόντων θορύβου της εικόνας. Η κάμερα διαθέτει ψηφιακό Zoom 16x, ενσωματώνει αισθητήρα 1/3 progressive CMOS και μπορεί να αποδώσει εικόνα στα 3M (2304×1296) στα 20fps ή 2M (1920×1080) στα 25/30fps αντίστοιχα. Επιπλέον η δικτυακή κάμερα υποστηρίζει λειτουργία image flip, που επιτρέπει την περιστροφή της κάμερας έως 900 για τη καλύτερη ευκολία τοποθέτησης και ενσωματώνει ONVIF/PSIA/CGI πρωτόκολλα, για τη συμβατότητα της με προϊόντα / δικτυακά καταγραφικά άλλων κατασκευαστών. Επιπλέον υποστηρίζει συμπίεση Η.264, δυνατότητα για dual streaming, μπορεί να δεχτεί έως 20 χρήστες και είναι συμβατή με πρωτόκολλά δικτύου HTTP /HTTPs /TCP /ARP /RTSP /RTP /UDP /SMTP /FTP /DNS /DDNS κ.ά. Εξωτερικά το μοντέλο διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο – μεγάφωνο/ηχείο, υποδοχή για micro SD κάρτα χωρητικότητας 128GB, αισθητήρα PIR για την ανίχνευση κινήσεων και 1/1 Alarm Input/Output. Για την απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω Cloud στη κάμερα διατίθεται η εφαρμογή Easy4IP, ενώ για τη πρόσβαση από υπολογιστή το software Smart PSS.
Paradox Hellas, τηλ.: 210-2855000.

 

D-LINK DCS-960L

Η DCS-960L Cloud κάμερα έχει ευρυγώνιο φακό 180 μοιρών και 1.3 megapixel αισθητήρα εικόνας, ο οποίος δίνει υψηλής ποιότητας στιγμιότυπα και βίντεο με ανάλυση έως και 720p HD. Διαθέτει ePTZ προβολή, η οποία παρέχει λειτουργίες zoom in, zoom out και pan, ώστε να παρακολουθείτε μια ευρύτερη περιοχή εύκολα 24 ώρες το 24ωρο. Οι ενσωματωμένες υπέρυθρες λυχνίες LED, επιτρέπουν την εγγραφή βίντεο στο σκοτάδι και η προεγκατεστημένη κάρτα microSD 16Gb σας επιτρέπει να εγγράφετε βίντεο απευθείας στην κάμερα, χωρίς την ανάγκη ενός υπολογιστή. Η κάμερα μπορεί να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε μια εγγραφή να ξεκινάει μετά από ανίχνευση κίνησης και να στέλνει ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον χάρη στην ασύρματη σύνδεση AC, η κάμερα παρέχει ομαλή ροή βίντεο υψηλής ευκρίνειας και σύνδεση υψηλού εύρους ζώνης. Κατεβάζοντας τη δωρεάν εφαρμογή της υπηρεσίας mydlink για συσκευές iPhone ή Android αποκτάτε εύκολα και γρήγορα πρόσβαση στην εικόνα της κάμερας, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, οποιαδήποτε στιγμή και αν χρειαστεί, αρκεί να υπάρχει διαθέσιμη μία ασύρματη σύνδεση ή μία σύνδεση 3G, ενώ ένας οδηγός, θα σας βοηθήσει βήμα προς βήμα για να θέσετε τη κάμερα σε λειτουργία. Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να παρακολουθείτε τις κάμερες ενώ βρίσκεστε στο δρόμο, ακόμη και αν δεν έχετε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή.
Sun ΑΕ, τηλ.: 2310-700777.

 

Eosvision EOS PTZ-100W

Η νέα ρομποτική κάμερα της Eosvision διαθέτει τη πρωτοποριακή τεχνολογία ONE key WiFi Setup που σας επιτρέπει να τη συνδέσετε στο ασύρματο δίκτυο του χώρου σας σε 1’, χωρίς να χρειαστεί καλώδιο Ethernet. Η κάμερα μπορεί να λειτουργήσει ως μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας για την οικία ή την επιχείρηση σας, παρέχοντας την δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης μέσω web browser εύκολα και άμεσα. Πιο συγκεκριμένα η κάμερα διαθέτει αισθητήρα CMOS 1/4, φακό 3,66mm, εύρος γωνίας φακού 560 και ανάλυση που φτάνει τα 720p. H EOS PTZ-100W, υποστηρίζει το πρωτόκολλο ONVIF με αποτέλεσμα να είναι συμβατή με δικτυακά καταγραφικά, διαθέτει 6 υπέρυθρα LED για απόδοση εικόνας σε πολύ χαμηλό φωτισμό με εμβέλεια 10 μέτρων και η λειτουργία PTZ της επιτρέπει να περιστρέφεται οριζόντια στον άξονα μέχρι 2700 με ταχύτητα 5-300/ δευτερόλεπτο και κάθετα μέχρι 900 με ταχύτητα 5-500 / δευτερόλεπτο. Επιπλέον διαθέτει ενσωματωμένη υποδοχή για Micro SD card, ενσωματωμένο μικρόφωνο/ηχείο και μπορεί να υποστηρίξει έως 4 επισκέπτες ταυτόχρονα. Σε περίπτωση που ανιχνεύσει μία κίνηση μπορεί να ξεκινήσει τη καταγραφή στη Micro-SD, να αποστείλει email με φωτογραφικό υλικό ή να στείλει υλικό σε FTP server. Η απομακρυσμένη διαχείριση και παρακολούθηση της ζωντανής ροής του βίντεο μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω εφαρμογής (iPhone-Android) ή μέσω web browser (Internet explorer, Firefox). Η συσκευασία περιλαμβάνει ένα τροφοδοτικό 5V, μία βάση στήριξης για τοίχο ή οροφή, βίδες και ούπα για τη στερέωση της βάσης και ένα εγχειρίδιο εγκατάστασης της κάμερας στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.

 

Foscam R4

Η ρομποτική IP κάμερα R4 της Foscam μπορεί να περιστραφεί στον οριζόντιο άξονα έως 3000 και έως 1000 στον κάθετο και διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα 1/3 CMOS, σταθερό φακό2.8mm και ανάλυση που φτάνει τα 4MP (2560×1440, 25fps). Η υψηλή ανάλυση του φακού της κάμερας σε συνεργασία με την ενσωματωμένη τεχνολογία WDR που εξισορροπεί τις έντονα φωτισμένες περιοχές με τις σκοτεινές, παρέχει στο χρήστη κρυστάλλινες εικόνες και υψηλής ποιότητας βίντεο. Επιπλέον η κάμερα διαθέτει αισθητήρα αναγνώρισης κίνησης, ενσωματώνει 13 IR LED υπέρυθρων για λειτουργία νυχτερινής όρασης έως 8 μέτρα, υποστηρίζει λειτουργία dual streaming με κωδικοποίηση βίντεο Η.264, πρωτόκολλα ασφαλείας WEP/WPA/WPA2 για το Wi-Fi και μπορεί να συνδεθεί σε τοπικό δίκτυο είτε ασύρματα, είτε ενσύρματα. Εξωτερικά διαθέτει υποδοχή για micro SD κάρτα χωρητικότητας 128GB και ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο για αμφίδρομη επικοινωνία με αποτελεσματική μείωση του θορύβου του περιβάλλοντος. Μέσω του αισθητήρα κίνησης, η R4 έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει κίνηση ή ήχο με ρυθμιζόμενη ευαισθησία και να δώσει συναγερμό ή να καταγράψει φωτογραφίες και να τις προωθήσει ακαριαία με push notification μέσω της εφαρμογής. Για ταυτόχρονη παρακολούθηση ή καταγραφή πολλών καμερών σε υπολογιστή, διατίθεται δωρεάν software, ενώ για την απομακρυσμένη διαχείριση και προβολή βίντεο διατίθεται εφαρμογή για Android και iOS. Η συσκευασία περιλαμβάνει τροφοδοτικό 5V, καλώδιο USB, εγχειρίδιο με οδηγίες εγκατάστασης στα Ελληνικά/Αγγλικά και βάση στήριξης για τοποθέτηση της κάμερας σε τραπέζι, τοίχο ακόμα και οροφή.
Novatron Security Distribution, τηλ.: 210-6179919

 

Hikvision DS-2CV2Q01FD-IW

Η κομψή δικτυακή κάμερα της Hikvision DS-2CV2Q01FD-IW, διαθέτει λειτουργία PT και μπορεί να περιστραφεί στον οριζόντιο άξονα από 00 έως 3600 και από -100 έως 900 στον κάθετο. Ενσωματώνει αισθητήρα 1/4 Progressive Scan CMOS, σταθερό ευρυγώνιο φακό 2.8mm με γωνία θέασης 920 και ανάλυση 1MP. Η cube κάμερα υποστηρίζει λειτουργία digital WDR για απόδοση καθαρής εικόνας σε περιπτώσεις έντονου φωτισμού και ενσωματώνει IR LEDs για παρακολούθηση βίντεο σε κατάσταση πλήρους σκότους ή πολύ χαμηλού φωτισμού σε απόσταση έως και 5m. Επίσης υποστηρίζει 3D DNR για τη ελαχιστοποίηση θορύβων και ευαισθησία 0.01Lux. Επιπλέον διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο/μεγάφωνο, υποδοχή για micro SD/SDHC/SDXC card χωρητικότητας 128GB για τοπική καταγραφή video και υποστηρίζει σύνδεση μέσω Wi-Fi και Ethernet. Η κάμερα μπορεί να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε μια εγγραφή να ξεκινάει μετά από ανίχνευση κίνησης. Μπορεί επίσης να στείλει ειδοποιήσεις συναγερμού σε περίπτωση αποσύνδεσης της από το τοπικό δίκτυο ή μετά από σφάλμα που μπορεί να προκύψει από τον σκληρό δίσκο ή μέσω του tamper. Το μοντέλο DS-2CV2Q01FD-IW έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για θέαση μέσω της υπηρεσίας HIK-Connect cloud (παρέχεται δωρεάν) και είναι ιδανικό για εφαρμογή σε οικίες ή για την επιτήρηση μικρών χώρων. Η διαχείριση των καμερών μπορεί να γίνει από την εφαρμογή HIK-Connect και από τις εφαρμογές της σειράς iVMS (σαν συσκευές cloud). Η κάμερα παρέχει τη δυνατότητα επιτραπέζιας τοποθέτησης ή στήριξης σε οροφή. Επιπλέον η εταιρία διαθέτει και το μοντέλο της Hikvision DS-2CD2420F-I(W), το οποίο διαθέτει αισθητήρα 1/2.8 Progressive Scan CMOS, φακό μεταβλητής εστίασης 2.8mm-6mm και ανάλυση που φτάνει τα 2MP(1920 × 1080/ 30/ 30 fps). Η κάμερα ενσωματώνει λειτουργίες 3D DNR, digital WDR, φίλτρο IR cut, PIR και IR για παρακολούθηση σε απόσταση έως και 10m. Επιπλέον υποστηρίζει λειτουργίες ανίχνευσης εισβολής, ανίχνευση διέλευσης/παραβίασης μιας γραμμής και μπορεί να δώσει συναγερμό μετά από ανίχνευση μιας κίνησης, μέσω tamper κ.ά. Τέλος η κάμερα διαθέτει υποδοχή για SD κάρτες χωρητικότητας 128GB και παρέχει τη δυνατότητα τροφοδοσίας/λειτουργίας μέσω UTP καλωδίου.
ΗΛΚΑ ΑΕ., τηλ.: 210-6071510.

Hikvision DS-2CD2442FWD-IW

Η δικτυακή κάμερα DS-2CD2442FWD-IW της Hikvision διαθέτει αισθητήρα 1/2.8 Progressive Scan CMOS, φακό μεταβλητής εστίασης 2.8mm/2mm/4mm και ανάλυση που φτάνει τα 4MP(2688 × 1520). Υποστηρίζει λειτουργία 3D DNR για να εξαλείψει τα προϊόντα θορύβου που μπορεί να εμφανιστούν στην εικόνα, λειτουργία WDR 120dB για απόδοση καθαρής εικόνας σε περιπτώσεις έντονου φωτισμού και ενσωματώνει IR LEDs για παρακολούθηση σε απόσταση έως και 10m. Ενσωματώνει πρότυπα Η.264+/Η.264 προσφέροντας έως 50% καλύτερη συμπίεση δεδομένων και είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα ONVIF (PROFILE S, PROFILE G), PSIA, CGI, ISAPI για να μπορεί να συνεργαστεί και με συσκευές άλλων κατασκευαστών. Υποστηρίζει λειτουργίες ανίχνευσης κίνησης, ανίχνευση παραβίασης γραμμής και παρέχει ειδοποιήσεις συναγερμού σε περίπτωση αποσύνδεσής της από το δίκτυο, όταν ο χώρος αποθήκευσης είναι περιορισμένος κ.ά. Διαθέτει υποδοχή RJ45 10M/100M, υποδοχή για Micro SD Card για αποθήκευση δεδομένων χωρητικότητας έως 128GB, ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, και από μία είσοδο/έξοδο alarm. Για την πρόσβαση στη κάμερα από απόσταση, διατίθεται η δωρεάν εφαρμογή της Hikvion iVMS-4500 από όπου ο τελικός χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανό βίντεο και να αναπαράγει τα αρχεία καταγραφής. Η τροφοδοσία της γίνεται μέσω DC12V, ενώ υποστηρίζει και PoE για την τροφοδοσία μέσω UTP καλωδίου.
akatos.net, τηλ.: 210-8074453.

 

Hikvision DS-2CD2F22FWD-I mini

Η κάμερα της Hikvision DS-2CD2F22FWD-I, είναι ειδικά σχεδιασμένη για εφαρμογή σε εσωτερικούς χώρους όπως οικίες, γραφεία και μικρές επιχειρήσεις. Η δικτυακή κάμερα ενσωματώνει αισθητήρα 1/2.8 Progressive Scan CMOS, φακό μεταβλητής εστίασης 2.8mm/4mm/6mm και ανάλυση που φτάνει τα 2MP. Διαθέτει IR LED που φτάνουν τα 10 μέτρα, φίλτρο IR Cut με αυτόματο διακόπτη για εναλλαγή κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτας , λειτουργία 3D DNR και WDR για απόδοση εικόνας σε συνθήκες με έντονο φωτισμό και τη δυνατότητα περιστροφής οριζόντια στον άξονα μέχρι 900 και κάθετα μέχρι 750. Η δικτυακή κάμερα υποστηρίζει πρωτόκολλα ασφαλείας WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK και WPS, συμπίεση Η.264+, καθώς και πρότυπα ONVIF (PROFILE S, PROFILE G), PSIA, CGI,ISAPI για τη συμβατότητα της με δικτυακά καταγραφικά άλλων κατασκευαστών. Επιπλέον το μοντέλο DS-2CD2F22FWD-I, δέχεται SD card χωρητικότητας έως 128 GB και μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω UTP καλωδίου. Τέλος η κάμερα διαθέτει έξυπνες λειτουργίες όπως ανίχνευση κίνησης, ανίχνευση παραβίασης γραμμής και ενεργοποιεί συναγερμό σε περίπτωση αποσύνδεσης από το δίκτυο, μέσω tamper και ειδοποιεί ακόμα και όταν ο χώρος αποθήκευσης έχει περιοριστεί σημαντικά. Για τη προβολή ζωντανού βίντεο και τη περιστροφή της κάμερας από απόσταση, διατίθεται εφαρμογή για smartphone.
Automatic Alarm Systems, τηλ.: 210-2135884.

 

Jovision H-210 IP
Η δικτυακή κάμερα Jovision H-210 είναι ιδανική για εφαρμογή στο εσωτερικό μιας οικίας και μπορεί να τοποθετηθεί σε τραπέζι (με τη βάση στήριξης), σε τοίχο ακόμα και σε οροφή. Το μοντέλο Η-210 ενσωματώνει αισθητήρα 1/4 CMOS, σταθερό φακό 3.6mm με γωνία θέασης 710 και ανάλυση 1280×720 με 25fps. Η κάμερα διαθέτει 10 IR LED υπέρυθρων για λειτουργία νυχτερινής όρασης έως 10 μέτρα, φίλτρο IR Cut με auto switch, ευαισθησία 0 LUX και είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα HTTP, TCP/IP, ICMP, UDP, SMTP, FTP, DHCP, DNS, PPPOE. Επιπλέον είναι συμβατή με το πρωτόκολλο ONVIF για να μπορεί να συνεργαστεί και με συσκευές άλλων κατασκευαστών. Εξωτερικά διαθέτει πλήκτρο RESET, ένδειξη λειτουργίας, υποδοχή για micro SD κάρτα χωρητικότητας 32GB και ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο για αμφίδρομη επικοινωνία μειώνοντας αποτελεσματικά τους θορύβους. Η απομακρυσμένη διαχείριση και παρακολούθηση της ζωντανής ροής του βίντεο μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της εφαρμογής CloudSEE (Android/iOS) ή μέσω Η/Υ και κατά τη διάρκεια ανίχνευσης κίνησης, η κάμερα μπορεί να αποστείλει ειδοποιήσεις alarm στο κινητό ή μέσω email. Η τροφοδοσία της κάμερας γίνεται μέσω DC 5V, και μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μεταξύ -200 C και 550 C.
Artion Security, τηλ.: 210-5322734.

 

UTC TVW-5305

Η κάμερα TVW-5305 του ομίλου UTC, είναι ιδανική για οικιακή εφαρμογή, μπορεί να τοποθετηθεί σε οροφή ακόμα και σε τοίχο. Η Wi-Fi κάμερα διαθέτει αισθητήρα 1/3 Progressive Scan CMOS και ανάλυση που φτάνει τα 4MP. Ενσωματώνει τεχνολογία DWDR για την απόδοση καθαρής εικόνας, 3DDNR για την εξάλειψη των θορύβων μιας εικόνας, ευαισθησία 0.01LUX και IR με επιλογή on/off που φτάνουν τα 10 μέτρα. Επιπλέον υποστηρίζει συμπίεση Η.264, δυνατότητα για dual streaming και διαθέτει υποδοχή για micro SD κάρτα (περιλαμβάνεται στη συσκευασία) για την αποθήκευση δεδομένων. Μια εγγραφή στη κάμερα μπορεί να ξεκινήσει από συναγερμό, μέσω ανίχνευσης κίνησης ακόμα και με τη παραβίαση ενός χώρου που ο χρήστης έχει ορίσει με τεχνολογία γραμμής. Το μοντέλο TVW-5305, είναι συμβατό με διάφορα πρωτόκολλα δικτύου όπως TCP/IP, HTTP, DNS, DDNS, FTP κ.ά. καθώς και με τα πρωτόκολλα ασφαλείας WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK και WPS για τη κρυπτογράφηση των δεδομένων. Η κάμερα είναι συμβατή με τα προϊόντα της σειράς ZEROWIRE και για την διαχείρισή και τον απομακρυσμένο έλεγχο της διατίθεται η εφαρμογή για κινητά  TVRmobile.
GQ TECH, τηλ.: 210-6640025.

 {gallery}4558{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...